Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Poroajelulla ja terapia istunto Joulupukin kanssa Pajakylässä

lauantai, 6 helmikuun, 2021

Rovaniemi tunnetaan maailmalla ainakin yhdestä asiasta, se on meinaa tuo Joulupukki! Joulupukkihan asuu tuolla Joulupukin Pajakylässä, jossa myös tontut ahertavat! Ajattelin kirjoittaa oman postauksen tästä Pajakylästä ja lopuksi vielä mainitsen mihin kaikkeen mulla oikeen meni rahaa, kun viikon vietin Rovaniemellä.

Rovaniemen keskustasta Joulupukin Pajakylään pääsee paikallisbussilla, numero 8. Busseja meni nyt talviaikaan (vuosi 2021) n. 45 minuutin välein ja bussimatkalla oli hintaa 3,90 euroa/suunta. Itse menin bussilla ja olinkin ainoa matkustaja.

Pajakylä sijaitsee keskustasta n. 8 kilometrin päässä. Paikanpäälle saapuessa, huomasin että parkkitilaa oli kyllä paljon! Itse olin pikkasen liian aikasin paikalla (n. 10.30) ja moni paikka vasta avautui klo 11.00. Näin korona aikana ja kun ei Suomessa ollut hiihtolomia ym. niin paikka oli todella hiljainen, törmäsin päivän aikana ehkä noin kahteen kymmeneen henkilöön.

Pajakylä visiitille kannattaa varata koko päivä aikaa; sillä Pajakylän ympäriltä löytyy erilaisia putiikkeja, husky-puisto, eläinpiha ja ravintoloita. Lapset kannattaa ehdottomasti viedä pukin juttusille ja itsekin kävin! Kun joulupukkia mennään katsomaan, niin pelkästään odottaminen ja pukin luo kävely on tehty erittäin jännittäväksi! Ihankuin olisi väärinpäin talossa tai jossain tivolissa! Itseäkin alkoi vähän jännittämään pukin tapaaminen, mutta huomasin sen olevan turhaa. Joulupukki otti minut iloisesti vastaan! Juteltuamme jonkin aikaa, heilutimme toisillemme ja alhaalla minua odottikin yllätys: tapaamisesta pystyi ostamaan valokuvan (tämä oli kyllä tiedossa), mutta sitä en tiennyt että koko keskustelumme laitettiin myös nauhalle ja myös tämä oli mahdollista ostaa! Äärimmäisen mielenkiintoinen mahdollisuus, varsinkin jos olet lasten kanssa ja haluat jotain muistoa tästä pukin tapaamisesta!

Toteutin myös yhteistyössä Santaclaus reindeerin kanssa, poroajelun. Talvinen seikkailu piti sisällään kolmen kilometrin pituisen lenkin poron kanssa, jonka jälkeen nautittiin nuotiomakkarat ja lämpimät mehut. Sain myös heiltä poroajokortin ja todistuksen, että olen ylittänyt napapiirin! Tämä oli ensimmäinen poroajeluni ja oli hieno elämys kyllä kokea tämäkin! Ehdottomasti aion mennä joku kerta vielä uudelleen! Poro meni sopivan leppoisaa vauhtia, että maisemista pystyi nauttimaan ja kuviakin räpsimään!

Tallitontun pihasta löytyi eläimiä ja tämä paikka olisi varmasti mieluinen perheen pienimmille. Pihalta löytyi lampaita, poroja, alpakkaa ja muuta, eläimiä sai myös syöttää!

Husky-puistoon maksoi n. 10 euroa sisään ja sisään astuessa yllätyin siitä miten paljon näistä koirista lähtee ääntä. Toki koiriakin puistossa oli paljon. Koiria sai silittää ja paikassa oli myös halipaikka, jossa pääsi halimaan koiruuksia.

Husky puiston koiruliinit

Koirat valmiina ajelulle!

Paljonko paloi massii viikon reissulla Rovaniemellä?

Bussimatkat Onnibuksella yhteensä 6 euroa

Junalippu AB- pk seudulla yhteensä 4,60 euroa

Viikon majoitus Forenomilla 280 euroa

Bussiliput Pajakylään ja takaisin 7,80 euroa

Kahvilakäynnit 20 euroa

Museokäynnit 20 euroa

Husky- park 10 euroa (Maksettu virikekortilla)

Tallitontun piha 10 euroa (Maksettu virikekortilla)

Ruokaostokset n. 90 euroa

Tuliaiset 33 euroa

Hampurilaisateria 10 euroa

Aamiainen Santa’s hotellissa lähtöaamuna 15 euroa

 

Viikon saldoksi tuli: 486 euroa ja joitakin kymmeniä senttejä (Jätin laskuista pois husky parkin ja tallitontun pihan, koska tavallaan työnantajani nämä kustansi virikekortillaan)

Jos nyt tuntuu siltä, että kutkuttaa ajatus Joulupukin Pajakylästä, tästä linkistä pääset suoraan sivulle: https://santaclausvillage.info/fi/

Nyt mennään!!

Oletko vieraillut Joulupukin pajakylässä? Have you ever been there, Santa Claus Village in Rovaniemi? Tell me your favourite’s there 🙂 

Joulupukki taitaa saada aika paljon kirjeitä!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply