Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Määloman huipentuma Star Artic Hotellissa Kaunispään huipulla

lauantai, 24 lokakuun, 2020

Saariselän reissu lähenee loppua ja viimeinen majoituspaikkani oli Star Artic hotelli Kaunispään huipulla. Läheltä löytyy Saariselän laskettelurinne sekä Saariselän keskusta on n. 2 kilometrin päässä. Hotellilta löytyy kolme erilaista majoitusta; maisemasviitti, maisemasviitti saunalla ja lasikatto huone. Lasikatto huoneessa voi ihailla revontulia kun makoilet peiton alla, maisemasviitti terassi puolestaan avautuu Saariselän keskustaan päin, josta oli kiva illalla katsella keskustan valoja yöaikaan.

Yhteistyössä Star Artic Hotellin kanssa

Oma huoneeni oli maisemasviitti saunalla, koska kaipasin saunomista (näin korona aikana olen saunonut puolessa vuodessa vain muutaman kerran). Omasta huoneestani löytyi pieni keittiö, jonka varustustaso kyllä ylitti odotukseni. Löytyi mikro, jääkaappi ja vedenkeitintä sekä liesikin. Kaapeissa oli kippoja ja kuppeja eri tarpeisiin. Huoneesta löytyi myös kaappi, jossa voi kuivattaa vaatteita.

Yksi asia, mikä erityisesti pisti silmään oli yksityiskohdat. Huoneesta löytyi mm. hotellin omalla logolla varustetut servetit, hammasharjaa ja hotellin logolla olevaa saippuaa. Huoneessa oli tv, terassi Saariselän keskustaan päin ja parivuode.

Tv:n lähettyvillä oli myös sohva, joka muodostikin pienen olohuonemaisen tunnelman huoneeseen.

Huoneesta löytyi saippuaa, hammasharjaa ja jopa hotellin omalla logolla varusteltuja servettejä!

Maisemasviitti saunalla

Illan aikana katselin vähän tv:tä, kävin syömässä huippuhyvän illallisen Hotellin ravintolassa ja saunoin sekä pidin pienen spa-hetken. Join vähän sidukkaa ja katselin maisemia terassilta. Nautin ”syyslomastani” kaikessa rauhallisuudessa.

Kävin nauttimassa kolmen ruokalajin illallisen hotellin ravintola ”Kauniissa”. Ravintolan pöydistä on hienot näköalat Saariselän keskustaan päin ja ravintolan tilat miellyttivät minua sekä henkilökunta oli mukavaa ja puheliasta sorttia, minulle tosiaan tuli sellainen olo että minut huomioidaan. Ravintolan ulkopuolella oli myös terassi, jossa voi ihailla lisää maisemia sekä haukata raitista ilmaa samalla!

 

Ravintolassa soi aamiaisen ja päivällisen aikaan taustalla myös miellyttävää musiikkia, joka ei todellakaan häirinnyt vaan lisäsi mukavasti tunnelmaa! 🙂

 

Alkupala leipää levitteineen

 

Alkuruoka; Marmorifileetä, paahdettuja juureksia ja punaviinikastiketta (Beef Sirloin)

 

 

Pääruoka; siikaa (tätä ei löydy tällä hetkellä menusta, joten en muista tarkkaa sisältöä, mut hyvää oli!)

Jälkiruoka; Lakkasorbettia; kotitekoista sorbettia, fenkolilla maustettua ranskankermaa ja marenkia (cloudberry sorbet)

Hyvin syödyn illallisen jälkeen, vetäydyin huoneeseeni. Hetken kyllä mielessä kävi, että pitäisköhän repäistä ja lähteä kylille. Katselemaan Saariselän ”yöelämää”, mutta… Eihän tätä huonetta voi jättää, niin mukavalta kuin siellä tuntuikin, halusin jäädä huoneeseen viettämään aikaa itsekseen!

Laitoin saunan päälle, kaadoin itselleni juotavaa ja katselin tv:tä. Pieni moka minulle kyllä kävi, edes sähkösaunan päälle laittaminen ei onnistunut ekalla kertaa! Joo… Eipä oo vuosiin tullu laitettua sähkösaunaa päälle ja olin unohtanut toisesta nappulasta painaa. Noh, 40 minuuttia lisäaikaa ja pääsin nauttimaan löylyistä! Mukana oli myös naamio, jolla itseäni hemmottelin. Myös kynttilä oli mukana, joka oli suunnitelmissa laittaa terassille, mutta se unohtui! Taisivat huone ja maisemat viedä osan muististani!

Kylpypallonkin olin ottanut mukaan, kun elin toivossa jos saisin ammeellisen huoneen. Noh, kylpypallo matkasi takaisin Vantaalle!

Voiko ihanemmin aamun enää alkaa? Sumuinen usva tunturien luona? Nämä kuvat ovat tulo aamultani, kun lähdin hotellilta, oli hotellin seutu ihan sumun peitossa! Ehkä hiukan taianomainen tunnelma oli silloin.

Hotellin aamiainen miellytti minua kovasti; tarjolla oli leipää levitteineen ja leikkeleineen, lämpimiä; munakasta, pekonia ja jotakin vaihtuvaa sorttia, jogurttia, muroja ja pannukakkuja. Hilloja oli myös moneen lähtöön ja annankin plussaa siitä että aamiaisella näytti olevan jtn ”extraa” kuten eri lakkahilloa ja lohta, mitä ei useimmissa paikoissa ole. Myös mustikkamehu oli mukava lisä!

Ravintolan menusta ehdoton suosikkini oli; Marmorifilee, joka suorastaan suli suussa. Aivan äärimmäisen hyvää!! Tätä ehdottomasti seuraavaksi pääruoan muodossa! Aamiaisen suosikkejani oli; pannukakut, joiden päälle laitoin leipäjuustoa, siirappia ja lakkahilloa! Hyvä combo!! Ja munakas, lohi ja pekoni! Sekä mustikkamehu!

Lopuksi, haluan kertoa vielä rehellisen mielipiteeni koko hotellista plussineen ja miinuksineen

+ Sijainti maiseman puolesta ihana, kaunispään huipulla

+ Henkilökunta oli avuliasta ja ottivat hyvin huomioon

+ Huone oli modermi ja sieltä löytyi tarvittava. Kävin myös tutustumassa lasikatto huoneessa (jossa sattumoisin majottautui työkaverini, näimme siis SATTUMALTA) Lasihuoneesta annan miinuksen sen koon puolesta; mutta toisaalta lasikatto oli todella huikee. Oma huoneeni; oli riittävän tilava, saunasta olisi ollut ihanaa nähdä ulos (nyt oli pieni ikkuna, joista näin makuhuoneen/olohuoneen). Mutta kokonaisuudessaan huone oli hyvä

– Terassi/parveke, olisin kaivannut kahta tuolia edes terassille. Jotenkin tästä jäi vähän ankea olo, kun ei ollut paikkaa johon istahtaa

– Huoneen hinta; ymmärrän, että tuloja täytyy saada. Mutta varsinkin yksin matkustavalle, tämä hinta kirpaisee ja lujaa!

Annan arvosanan; 4.6/5

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply