Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Linnoja ja kaupunkielämää Brasovissa

keskiviikko, 22 kesäkuun, 2022

Matka jatkui Sighisoarasta Brasoviin. Brasov olikin isompi kaupunki, kauppoineen ja moni tekeekin päiväreissua tänne pääkaupungista Bukarestista. Bukarestistä matka Brasoviin taittuu kolmessa tunnissa. Myös Branin eli ”Draculan” linna on yksi syy miksi moni tulee Brasoviin.

                                                                                                         Yhteistyö/cooperation with: Peles Castle

Junamatkoista voin sen verran kertoa tässä, että Romaniassa on yllättävän kattava junaverkosto. Junalla pääsee lähes minne vaan. Mutta junat ovat hitaita ja saattavat helposti puksuttaa 40 kilometrin tuntivauhtia! Tämä kulkupeli on myös edullinen.

Junaluokkia on yleensä 1 ja 2. Ykkösessä oli selkeästi rauhallisempaa, mutta tiettynä kellonaikana ja reittinä, oli tämäkin ykkösluokka täyteen buukattu. Itse varasin junamatkat etukäteen ennen reissua täältä: https://www.cfrcalatori.ro/en/

Junamatkat on varattavissa kuukautta ennen matkaa. Osassa junissa on makuupaikkoja, hyttejä yhdelle, kahdelle tai neljälle henkilölle. Junissa ei muistaakseen kuulutettu pysäkkiä, eikä sitä myöskään näkynyt miltään ruudulta, joten kannattaa olla skarppina, milloin täytyy jäädä pois! Monilla asemilla kuulutukset tulivat Romaniaksi. Paikalliset ovat kuitenkin tosi avuliaita ja usein varmistin joltakin, että olenko nyt menossa oikeaan junaan!

Isoon kaupunkiin mahtuu myös paljon feikki takseja. Feikkitaksin tunnisti usein siitä, että kun vilkuilee autoon niin siellä ei ole taksimittaria. Kun saavuin Brasoviin, kysyin feikiltä hintaa hotelliini. Tästä kolmen kilsan matkasta hän pyysi 10 euroa, sanoin hänelle ”hell no” ja lähdin menemään. Harmi, taksikuski oli kyllä erittäin miellyttävän näköinen 😉 Tämä kolmen kilsan matka olisi pitänyt maksaa n. 3 euroa.

Brasovista löytyikin jo pikaruokapaikkoja (mäkkäri, kfc) ja ruokalistoja enkun kielellä. Oli vaatekauppaa, Sephoraa ym. Keskustassa oli myös suurempi aukio suihkulähteineen ja sieltä näkyi hienosti Tampa vuorelle ”Brasov” kyltteineen. Tampa vuorelle pääsi myös kävellen tai gondolihissillä. Itsellä ei oikein osunut sitten aikatauluun tämä ja osittain satoi sekä ukkosti.

Aukion lähettyvillä oli myös ”The Black Church” eli Musta kirkko. Kirkko on saanut nimensä tulipalosta, jonka kirkko joutui kokemaan. Kirkko on nähtävästi rakennettu 1400 luvulla ja oli erittäin näyttävän näköinen niin sisältä kuin ulkoapäin. Kirkkoon oli pieni sisäänpääsy maksu ja kuvaamiskielto sisällä.

The Black church

Brasovin oleskelun aikana vierailin yhtenä päivänä Branin linnassa, joka sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Brasovista. Bussiasemalta, joka tunnetaan Romanissa ”Autogara” nimellä, niin autogara 2:sta lähti minibussi kohti Branin linnaa. Bussit kulki puolen tunnein välein ja matka maksoi 2 euroa. Bussillä pääsi suoraan linnan eteen. Tästä linnavierailusta kirjoitan oman postauksen.

Toisena päivänä kävin Sinaian kylässä, Pelesin linnassa. Sinaiaan pääsi junalla, joka maksoi pari euroa myös ja matka kesti tunnin. Sinaiasta lähti myös muutama patikkareitti, jonka jätin sitten välistä epävakaan sään takia ja muutenkin oli sellainen fiilis etten jaksakaan lähteä kävelemään.Pelesin linnan kanssa olin sopinut tulostani ja lippu on saatu Pelesin linnalta (Cooperation with Peles castle, ticket got from Peles)

Pelesin linna

Linnassa oli paljon väkeä, niin koululaisia kuin turisteja. Sisältäpäin sain linnasta Kaunotar ja hirviö fiilikset. Linna on erittäin kaunis! Näkyi kattokruunua, haarniskaa ja vaikka mitä. Ruokasali oli kuin suoraan sadusta. Niin epätodellisen näköistä, mutta kaunista.

Linnan alue on iso ja vähän matkan päässä sijaitsi kahvila, jossa voit nauttia leivoksia kahvin kanssa ja katsella linnan maisemia. Toisella sisääntuloreitillä oli myös paljon pikkukojuja mistä voi ostaa kaikenlaista pientä, samanlaista kojua oli myös Branin linnan sisääntulokohdassa.

Sitten majoituspaikkani ”Vila Alba” plussineen ja miinuksineen;

+ Erittäin mukava pariskunta, joka piti yllä tätä majoitustoimintaa. Kertoivat vinkkejä julkisiin ja mitä kannattaa nähdä

+ Huone oli siisti, todella iso suihkuhuone ja vaatteiden/tavaroiden säilytyshuone

+ Parveke oli todella kiva! Siellä oli kiva nauttia aamupalaa katsoen maisemia, hotelli sijaitsi mäen päällä, joten täältä näkyi kivasti kaupunkiin!

+ Alhaalla oli yhteinen keittiötila, josta sai kahvia ja teetä

– Wc:n pönttö toimi vähän epävarmasti!

Annan arvosanan 4,8/5. Kolme yötä Vila Albassa maksoi 120 euroa. Huone on tarkoitettu kahdelle. Huoneessa on myös jääkaappi! Vastaanotto oli auki päivittäin vain muutaman tunnin.

Majoituspaikan alakerran kahvihuone

Majoituspaikan aula

Kun yritin etsiä majoituspaikkaa niin tämä oli se katu.. pikkasen menin ensin ohi, koska en ajatellut että tämä voisi olla se katu!! Tästä oli parin minuutin kävelymatka majoituspaikkaan

 

Seuraavassa postauksessa kerron Branin eli ”Draculan” linnan vierailusta. 

Oletko käynyt Brasovissa? Mitä pidit? 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 23 kesäkuun, 2022 at 10:01

  Kuulostaa varsin hyvältä tuo majapaikka. Kiinnostavaa, että linnassa oli paljon myös koululaisia. Romaniassa ja Brașovissa ei ole vielä tullut käytyä, mutta varmasti tulee käytyä.

  • Reply tinttitutkimusmatkalla sunnuntai, 26 kesäkuun, 2022 at 07:59

   Yllätyin itsekin tuohon koululaismäärään. Mut varmaan monella oli juuri luokkaretkiä tuona ajankohtana (toukokuun lopulla).
   3 yötä ei kyllä meinannut riittää, varsinkin jos yksi päivä menee Branin linnassa ja toinen Pelesin. Ellei sit halua tihemmänkin aktiviteettejä, itse kun tykkään että on luppoaikaakin 🙂

  Leave a Reply