Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Nokka kohti Savonlinnaa

perjantai, heinäkuu 31, 2020

Itäisen- Suomen roudtripin viimeisenä pysäkkinä on Savonlinna. Punkaharjulta Savonlinnaan matka taittuu vaikka junalla ja matkaan menee noin puolen tunnin luokkaa. Mietin ensin että riittääkö yksi yö Savonlinna reissulle mitenkään ja mitä enemmän googlasin paikasta, tuntui että täytyy kyllä se kaksi yötä Savonlinnassa viettää.

Savonlinnassa majoittauduin Savonlinna Rentalsiin; https://savonlinnarentals.com/

Savonlinna Rentalsissa on kuusi boutigue tyylistä huonetta ja majoituspaikka sijaitsee erittäin hyvällä sijainnilla Savonlinnan keskustassa. Tästä oli helppo lähteä kävelemään, oli kohteena sitten Olavin linna, ostospaikat tai sataman alue.

 

Huone: Lumpeenkukka

Varasin majoituksen booking.comin kautta ja ohjeet tuli kätevästi ennen saapumista. Majoituspaikkaan pääsi sisälle koodilla ja omaan huoneeseen tuli erikseen koodi, oman huoneen ovessa oli pieni luukku, joka aukesi sillä koodilla ja sisällä oli avaimet. Paikassa ohjeistettiin että jättäisi avaimet tähän lokerikkoon. Majoittauduin huoneeseen nimeltä ”Lumpeenkukka”.

Huone oli todella tyylikäs ja ihan kuin hotellissa olisi! Huoneessa oli kylpytakkia, tossua ja minua oli muistettu myös viinillä ja kahvikupongilla!

Majoituspaikassa oli yhteisinä tiloina, todella tilava keittiö! Keittiö oli paljon parempi kuin omani! Kaksi wc:tä ja suihkutilat.

Tässä muutama plussa ja miinus majoituspaikasta:

+ Todella tyylikäs, moderni majoituspaikka

+ Pidin sijainnista todella paljon, keskustassa. Esimerkiksi rautatieasemallekin oli n. 300 metrin matka.

+ Majoituspaikassa oli huomioitu hyvin; esimerkiksi Wc:stäkin löytyi jopa hajusteeton ja hajustettu käsisaippua! Kylpytakit ja tohvelit huoneessa! Tälläisillä pienillä asioilla, saa kyllä matkustajat tyytyväiseksi!

+ Miellyttävä vastaanotto, rauhallinen majoituspaikka

– Hinta oli hiukan korkeahko (varsinkin näin yksinmatkustavalle) maksoin huoneesta muistaakseen 80 euroa (per yö)

Kuva majoituspaikan yhteisistä tiloista

Mukava paikka syödä aamiaista ja miksei muitakin päivänruokia

Mitä sitten tein Savonlinnassa? Kävin syömässä huikean muikkuannoksen kalastajan kojulla, joka sijaitsi ihan torin vieressä. Kerrankin oli reilu satsi muikkuja!

Kalastajan kojun muikut aurajuustolla ja salaatilla

Kävin Olavinlinnassa, koska se nyt kuuluu must- nähtävyyksiin täällä! Osallistuin oppaan järjestämään kierrokseen ja opin taas jotain lisää!

Satamasta lähti useampi laiva, joka teki maisemakierroksia. Halusin ehdottomasti osallistua tälläiseen, olin Savonlinnassa kun lämpötilat olivat siinä 30 asteen tienoilla! Joten pieni tuuli ei olisi yhtään haitaksi! Valikoin kulkuvälineeksi, Punkaharju nimisen höyrylaivan. Maisemakierros kesti 1,5 tuntia ja oli juurikin sopivan pituinen! Kannella pääsi nauttimaan järvimaisemista ja tarjoilija kävi tiuhaan tahtiin kyselemässä saako olla juotavaa.

Kohti Olavinlinnaa!

Tottakai, piti myös maistaa lörtsyä ja pehmistä! Kaupoilla kävin myös sekä uimarannalla vietin parisen tuntia.

Savonlinna vaikuttaa ihan mukavalta kaupungilta, oletko sinä käynyt Savonlinnassa?

Höyrylaiva Punkaharju

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply