Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Punkaharju ja Itä-Karjalan Kansanopisto

keskiviikko, heinäkuu 22, 2020

Itä-Suomi roud trip jatkui Imatralta Punkaharjulle. Matka taittui nopeasti junalla, yhden vaihdon taktiikalla. Punkaharjun asemalle saapuessa, mietin että missäs sitä ollaan. Kaupat olivat 300-500 metrin päässä asemalta, joten kaupan kautta lähdin majoituspaikalleni.

Majoittauduin Itä-Karjalan kansanopistolle, joka oli vielä kesäkuussa todella hiljainen (sai todellakin olla omassa rauhassaan). Minulle kerrottiin että normaalisti täällä on kesä aikaan vilskettä. Itä-Karjalan kansanopisto oli Punkaharjun kauppojen luota n. 7 kilometrin päässä, kansanopiston lähettyvillä oli pieni uimapaikka ja lähimpään ruokailupaikkaan oli n. kilometrin matka (tosin tämä oli vielä kesäkuussa kiinni koronatilanteen takia).

Majoittauduin pienessä mökissä, jossa oli kahdelle seurueelle huoneet. Molemmissa huoneissa oli kaksi petiä, yhteinen keittokomero, wc ja suihkutilat.

 

Itä-Karjalan opiston majoituspaikkani, kuva vastapäisestä mökistä

Punkaharjun maisemia

Tässä plussat ja miinukset majoituksesta:

+ Rauhallinen ympäristö, uintimahdollisuus

+ Hyvä aamiaisetti jätetty mökkiin (normaalisti opistolla on aamiaistarjoilu sekä mahdollisuus ihan täysihoitoon)

+ Oma huone oli tilava; kaksi sänkyä, 2 kirjoituspöytää

+ Voisin hyvin kuvitella olla tässä majoituksessa vaikka viikon verran jos opiskelisin opistolla

– Hinta yötä kohden oli aika arvokas, tosin matkustin yksin, joka itsessään jo nostaa majoituskuluja

– Sijainti toisinaan hyvä, toisinaan taas tuntui olevan vähän syrjässä (Lähin avoinna oleva ruokapaikka oli parin kilometrin päässä, ruokakaupat 7 kilometrin päässä)

 

Yövyin Punkaharjulla kaksi yötä ja olinkin matkassa juuri helleviikon aikaan. Lähdin aikaisin aamusta kävelemään ja päivällä vilvoittelin vedessä. Punkaharjulla on useampi merkattu kävelypolku, joista osaa voi taittaa pyöräillen. Myös Tuunaansaari valloitti sydämeni, jonka jälkeen tekikin jo mieli käydä katsomassa paljonko vuokramökki maksaa. Tuunaansaarella oli paljon vuokramökkejä, paikalla pörräsi paljon väkeä asuntoautojen kanssa. Saarella oli myös uimaranta ja huoltoasema, josta sain äärimmäisen tuhdin hampurilaisaterian!! Suosittelen! Kyllä lähti nälkä!

Jos tykkäät vedestä, luonnossa liikkumisesta sekä ihanista harjumaisemista, on Punkaharju sinulle oiva paikka. Yksi asia mikä minua vähän ihmetytti, miten paljon ihmiset kulkivat autoilla siellä. Tuo jos jokin, on hieno paikka kävelyyn/pyöräilyyn. Itse kun kävelen paljon, ei osunut kohdalleni montaa vastaantulijaa kävellen/pyöräillen.

Inkeritalon vohvelikahvila olisi myös kokemisen arvoinen paikka, joka harmikseni oli vielä kiinni. Vohvelikahvilan vieressä menee Tobeliuspolku, josta voi tallustaa lähes Tuunaansaarelle asti.

Aion ehdottomasi vielä mennä uudelleen Punkaharjulle ja useammaksi yöksi. Lisää kuvia ja videomateriaalia löydät Instagramista; tintti.tutkimusmatkalla 

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Punkaharjusta? 🙂

Tobeliuspolun varrelta 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply