Hyppää sisältöön

Tule mukaan Kiva-tiimiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.12.2011
Tunnetko jo Kiva-lainat? Mikrolainan avulla voit auttaa kehitysmaiden pienyrittäjiä parempaan tulevaisuuteen.

Matkailija on maailmankansalainen

Paljon matkustava törmää väistämättä eriarvoisuuteen. Moni sulkee silmänsä, toisilla ne avautuvat ja matkaillessa syntyy halu auttaa.

Globaalissa maailmassa köyhien köyhtyessä ja rikkaiden rikastuessa mikrolaina on todettu tehokkaaksi keinoksi taistelussa köyhyyttä vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiva on voittoa tavoittelematon kansainvälinen järjestö, joka kuuden toimintavuotensa aikana on välittänyt mikrolainoja jo yli 200 miljoonan dollarin eli noin 140 miljoonan euron arvosta.

Laina kestää lahjaa kauemmin

Mikrolaina toteuttaa “älä anna köyhälle kalaa, vaan opeta hänet kalastamaan” -periaatetta. Tavoitteena on kestävä toimeentulo. Mikrolaina tarkoittaa pienen rahasumman lainaamista henkilölle, jolla ei ole mahdollisuutta saada vastaavaa luottoa tavallisen pankin kautta.

Lainan avulla pienyrittäjä saa välineet oman ja perheensä toimeentulon turvaamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiva-lainaaja voi itse valita kenelle ja kuinka paljon lainaa myöntää. Laina-ajan päätyttyä rahat palautuvat takaisin, Kiva-laina ei siis tarkoita rahan ilmaista luovuttamista.

Korko on kuitenkin niin minimaalinen, että varsinaisesta sijoituksestakaan mikrolainoissa ei ole kyse. Lainan tarkoitus ei ole koronkiskonta avuntarvitsijalta.

Pienikin panos merkitsee

Mikrolaina voi nimensä mukaisesti olla hyvinkin pieni. Esimerkiksi 20 euron kertasumma horjuttaa harvan suomalaisen budjettia, mutta lainansaajalle Aasiassa, Afrikassa tai Etelä-Amerikassa se voi vastata jopa monen kuukauden toimeentuloa.

Mikrolaina antaa kehittyvien maiden pienyrittäjille mahdollisuuden elättää perheensä, rakentaa uutta ja investoida toimintaansa omilla ehdoillaan.

Parhaassa tapauksessa yrityksen menestys luo työpaikkoja myös sukulaisille, naapureille ja muille yhteisön jäsenille. Hyvinvointi kumuloituu nopeasti eteenpäin.

Lomailu on etuoikeus

Monet Kiva-lainojen vastaanottajien kotimaista ovat paikkoja, joissa suomalaiset käyvät lomailemassa, rentoutumassa ja kokemassa eksotiikkaa. Turisteina katsomme paikallista elämää hetken sivusta ja sitten jatkamme matkaamme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvinvoivassa Pohjolassa unohtuu helposti, että mahdollisuus matkustella ei ole mikään itsestäänselvyys. Kun mahdollisuus edes työntekoon ja yksinkertaiseen toimeentuloon ei ole itsestäänselvyys, niin kuinka olisi usean viikon loma toisella puolella maailmaa?

Tervetuloa Rantapallon Kiva-tiimiin!

Kiva-lainaajia on jo yli 500 000 ja järjestö toimii 59 maassa. Me Rantapallossa päätimme liittyä joukkoon ja perustimme oman Kiva-tilin, jonka kautta rahoitamme valitsemiemme yrittäjien projekteja kehittyvissä maissa.

Kiva-lainaajaksi ryhtyminen on meidän ajatusmaailmaamme sopiva tapa tehdä hyvää ja toteuttaa globaalia yhteiskuntavastuuta avun vastaanottajia kunnioittavalla tavalla.

Lainaajaksi ryhtymisen lisäksi perustimme myös avoimen Kiva-tiimin, johon ovat tervetulleita kaikki auttamisen ajatuksen kanssamme jakavat, niin yksityishenkilöt kuin matkailualan organisaatiotkin.

Jos siis olet jo mukana Kivassa, käy klikkaamassa itsesi Rantapallon tiimiin – ja jos et, haastamme sinut rekisteröitymään lainaajaksi ja tekemään päivän reilun teon. Alkuun pääsee nopeasti ja alta löydät helpot ohjeet siihen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin Kiva-laina toimii

1. Rekisteröidy palveluun osoitteessa www.kiva.org. Voit loggautua sisään myös suoraan Facebook-tunnuksillasi.
2. Voit tutkia lainanhakijoiden profiileja ja valita, kenen projektia tahdot tukea.
3. Laina maksetaan luottokortilla tai PayPal-palvelun kautta. Tyypillinen kertasumma on 25 dollaria eli noin 20 euroa.
4. Kiva-organisaatio huolehtii varojen siirrosta oikeaan kohteeseen.
5. Lainansaaja käyttää rahat sovittuun tarkoitukseen raportoiden siitä Kivan kautta.
6. Laina-ajan päätyttyä varat palautetaan lainaajalle. Voit joko nostaa rahat takaisin omaan käyttöösi tai lainata ne uudelleen jollekin toiselle.

Liity Rantapallon Kiva-tiimiin!

Kuvat: Kiva / John Briggs, Alison Carlman, Kieran Ball

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kap Verde

Tällaisia ovat Kap Verden saaret – mikä sopii sinulle?

Kuka vain voi tehdä helpon virheen, jolla on kohtalokkaat seuraukset – älä tue eläinten kaltoinkohtelua lomallasi

Matkatoimistojen lentokompensaatiot

Matkatoimistot aloittavat lentokompensoinnin – Tjäreborg ja Tui tuovat lentokompensoidut matkat suomalaisten saataville

Norwegian

Lentoyhtiöiden ympäristöystävällisuus vertailussa – arvaatko, mikä yhtiö kuluttaa vähiten polttoainetta?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja