hero taustakuva

Suomalaiselle Espanja on ykkönen

artikkelin kuva
Tiedotteet
Espanja nousi selväksi ykkösmaaksi Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetussa matkailubränditutkimuksessa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 04.11.2013
facebook   whatsapp

Mielikuvat mittarissa

Rantapallon ja 15/30 Researchin tutkimuksessa selvitettiin, millaisia mielikuvia suomalaisilla on erilaisista matkakohteista ja matkailusta vapaa-ajan matkailuun liittyen.

Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista.

Rantapallo julkaisee eri aihepiirien top-listat säännöllisenä juttusarjana tammi-helmikuussa 2011. Kokonaistulosten ohella tartumme ensimmäisenä teemana shoppailuun – lue parhaiden ostoskohteiden lista.

Espanja on aurinkoisin

Kun kaikkia vastauksia tarkastelee yhdessä, nousee maakohteista suosituimmaksi Espanja.

Tutkimuksen kokonaistulosten mukaan Espanja on paitsi aurinkoisin ja sopivin perhelomalle, myös paras paikka golfaamiseen. Kolmen kategoriavoiton lisäksi Espanja sijoittui parhaiden joukkoon muun muassa pidempiaikaisesta oleskelusta puhuttaessa sekä rentoutumiskohteiden joukossa.

– Espanjan ykkössija tuskin on kenellekään yllätys. Tulos kertoo sen vahvasta suosikkiasemasta matkailumarkkinoilla. Suomalaisen silmissä Espanjassa paistaa aina aurinko, toteaa Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn.

Pariisi kaupunkikohteiden kärjessä

Kaupunkikohteiden kärkeen nousi Pariisi. Ranskan pääkaupunki oli suosikkina, kun vastaajilta kysyttiin romanttisinta matkakohdetta, parasta matkakohdetta kulttuurimatkailuun sekä parasta luksuskohdetta.

– Pariisi on Euroopan kaupunkikohteiden klassikko. Kaupungissa on nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Monelle suomalaiselle ikään katsomatta Pariisi on yhä maailman romanttisin kaupunki, toteaa 15/30 Researchin tutkija Riikka Lätti.

Suomi yllättää – kotimaanmatkailun paras vetonaula oma mökki

Yllättävin tutkimustulos oli Suomen hyvä pärjääminen matkailubränditutkimuksessa. Ruoho ei ehkä sittenkään ole vihreintä aidan toisella puolella, sillä Rantapallon ja 15/30 Researchin tutkimuksen perusteella kaikkein paras paikka rentoutumiseen on mökki.

Muiksi kotimaanmatkailun kulmakiviksi nousevat kylpylät ja kohteista erityisesti Lappi ja Helsinki.

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. ”Suomi yllättää – kotimaanmatkailun paras vetonaula oma mökki”

    Ihan hyvin mökkifiilikseen pääsee myös vuokramökillä, http://www.lomarengas.fi. Eli ei siihen omaa mökkiä aina tarvita.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.