Suosituimmat jutut ja blogin tulevaisuus

Olen jo jonkin aikaa pohtinut tämän blogin lopettamista. Suurin syy siihen on se, että en vain tykkää ’olla esillä’. Vaikka blogini ei olekaan mikään kovin suosittu, koen jostain syystä koko jutun jotenkin häiritsevänä. En tiedä, onko minulla kovin paljon varsinaisia lukijoita, jotka jäisivät blogiani kaipaamaan. Kävijöitä on kuitenkin riittänyt tasaiseen tahtiin. En tosin tiedä, keitä he ovat, koska en saa samalla tavalla kommentteja kuin muut. Kävijämäärät eivät tietenkään ole mitään suuria. Se ei sinänsä ole haitannut, koska en ole mitään suuria määriä koskaan tavoitellut. En oikein edes taida ymmärtää tätä nykyajan touhua, miksi esimerkiksi Instagrammissa pitäisi kaikkien yrittää haalia koko maailma seuraajakseen.

Olen jatkanut blogin pitoa näinkin pitkään, koska olen aina ajatellut, että olisi kiva vielä kirjoittaa seuraavasta isommasta reissusta ja sitten taas seuraavasta, ja niin tämä on jatkunut jo yli kaksi ja puoli vuotta. Vieläkin tekisi mieli kirjoittaa tulevista reissuista, koska tykkään kirjoittamisesta (ja valokuvaamisesta) tosi paljon. Voisihan tämän tietysti jättää vähän vähemmälle, että kirjoittaisi vain silloin kun olisi käynyt jossain pidemmällä, mutta olen kyllä tykännyt kirjoittaa ihan lähikohteistakin ja tietysti kotimaan reissuista, joilla me kuitenkin enimmäkseen käymme.  Jonkinlaisen pitemmän tauonkin voisi tietysti pitää.

Kaiken lisäksi kamerani koki kovan kolhun ja vaurioitui näkyvästi viimeisellä Tampereen reissulla. Se näyttäisi kyllä toistaiseksi toimivan, mutta kuinka kauan… Minulle tuon tason kamera on tosi iso investointi ja jos minulla ei sellaista enää ole, niin matkabloggaaminen on sitten siinä. Minä en tosin ollut se, joka kameran pudotti, eli mies on luvannut kyllä avustaa uuden kameran ostossa, jos sellaisen päätän ostaa. En halua kuvata millään puhelimella, mistä ei saa edes kunnon otetta, eikä minulla ole edes varaa sellaiseen puhelimeen, jolla saisi lähellekään sen tason kuvia kuin kunnon kameralla, tai edes kohtuullisia kuvia. Kameran myös odottaisi kestävän käytössä kauemmin kuin puhelimen. Omalla puhelimellani saa vain ihan suhrukuvia, eli se ei paljon kuvaamisessa auta.

Tässä blogissa ei siis edelleenkään olla lähdössä kaukomaille, kun en ole edelleenkään voittanut jättipottia lotossa. Ei edes Tyynenmeren saarille, jonne varmaan lähtisin risteilemään, jos voittaisin sen jättipotin. Tosin en edes muista lotota kovin usein. Euroopassa riittäisi edelleen nähtävää, samoin kuin ihan kotimaassakin. Viime vuonna ulkomaan reissuja oli harvinaisen vähän, ainoastaan yksi: Pietari. Realistisista matkahaaveista mm. Sisilia on vielä käymättä ja Euroopassa moni muukin paikka kiinnostaisi… Lentäminen ei tosin edelleenkään kiinnosta erityisemmin.

Ensi kesäksi meillä on suunnitteilla interreilaus-matka. Ensin laivalla Tukholmaan ja siitä sitten junalla Ruotsin läpi eksoottiseen etelään. En ole ikinä käynyt Ruotsissa Norrköpingiä etelämpänä, itse asiassa se on Tukholman lisäksi ainoa kaupunki, jossa olen käynyt, eli kai se olisi jo aika siitä maasta muutakin nähdä. Mies on ollut nuorempana opiskelijavaihdossa Lundissa ja haluaisi tietysti nähdä ”vanhoja paikkoja”. Lundhan lienee hieno historiallinen kaupunki ja sinne siis ainakin olisi tarkoitus suunnata. Ruotsista sitten jatkaisimme Tanskaan. Ainakin Odense ja Egeskovin linna olisi kiva nähdä. Joku aika sitten mietin myös, että maistaisin tanskalaisia voileipiä, mutta nyt on taas ollut pakko jättää voileivät ja ylipäätään leipätavara ruokavaliossa aika vähiin, eli saa nyt sitten nähdä. Saksassa minua kiinnostaisi Hampuri. Hollannissa taas joku muu kaupunki kuin Amsterdam. Belgiassa kiinnostaisi historiallinen Gent, mutta jos etenisimme Belgiaan asti, matkasta tulisi liian pitkä ja kallis, jos tulisimme myös junilla ja laivalla takaisin päin. Tämä onkin vielä vähän mietinnän alla: pitäisikö ajan ja rahan säästämiseksi lentää takaisin? Vai romuttuisiko siinä koko ympäristöystävällisen matkan idea?

Joskus aikaisemmin mietittiin junailua itäisessä Euroopassa, esim. Puola, Slovakia, Unkari, Itävalta tms., mutta koska siihen pitäisi melko varmasti sisällyttää lennot, niin sellaisen reissun suunnittelu jätettiin tällä kertaa väliin.

Reilaukseen kai liitetään yleensä ympäristötietoisuus, hitaus, maisemat ja nuoruus… Viimeksi mainittu ei päde meihin, mutta kai nykyaikana vanhatkin ihmiset voivat interreilata.

Muuten olen viime aikoina keskittynyt mm. maalaus- ja piirustusopintoihin. Tällä kertaa perinteisemmillä tavoilla, vaikka se digitaalinen puoli taitaakin olla enemmän minun juttuni. Ensi vuonna olisi tarkoitus aloittaa myös ravitsemustieteen perusopintojen opiskelu avoimessa yliopistossa. Ja tietysti myös monenmoiset taideprojektit ovat koko ajan vähintään mietinnän alla. Eli moni juttu kilpailee ajasta ja huomiosta tämän blogin pitämisen kanssa.

Luonnossa liikkumisen kannalta Pieksämäki on osoittautunut oikein mainioksi paikaksi. Monet tämän jutun kuvat olen ottanut pyöräretkilläni. Erityisesti syksyllä metsässä rämpiminen on mukavaa. Jos luontokuvat, reissukuvat, satunnaiset kuvataiteilut ynnä muu sälä kiinnostaa, blogia (tai kuviani) voi edelleen seurata Instagrammissa.

Tästä blogista vielä sen verran, että jos nyt oikein olen ymmärtänyt, niin Espoon autiotalokatu -juttu on ollut aika pitkään suosituin juttuni. Se ei tietysti ole mikään ihme, kun aiheesta oli niin paljon juttuja eri medioissa. Myös Linnunlaulun huvilatunnelmasta kertova juttu vaikuttaisi olleen kotimaan jutuista suosituimpia. Ulkomaan reissuista Koper-juttu on näyttänyt jostain syystä keikkuvan suosituinpana viimeisen vuoden aikana. Myös monet muut Slovenian jutut ovat kiinnostaneet, kuten esimerkiksi Postojnan tippukiviluolat tai Bohinj-järven ja Vogel-vuoren maisemat. Myös saaristojutut ovat herättäneet jonkin verran mielenkiintoa, ja Youtubessa Rövaren-videoni on kerännyt huomattavasti enemmän katselukertoja kuin mikään muu videoni. Tykkään itsekin saaristosta, sehän on Suomessa ihan parasta, joten olen toki iloinen siitä, jos saaristojuttuni kiinnostavat. Viime kesänä tehtiin päiväretki Kotkassa sijaitsevaan suosikkisaareeni Lehmään, mistä voit lukea tästä.

Tässä vielä linkki blogin kaksivuotiskoosteeseen, joka on viime huhtikuulta. Siitä löytyy koottuja reissukuvia vuosien varrelta.

Jätän tämän blogin tulevaisuuden nyt vielä vähän auki. Katsotaan sitten, mihin ratkaisuun tämän kanssa päädyn. Tulihan tällaista ainakin kokeiltua, ja kiitän lämpimästi kaikkia blogini lukijoita!

Tämän jutun kuvat ovat suurimmaksi osaksi Pieksämäeltä, tämän kuluneen vuoden aikana räpsittyjä. Joku kuva on myös lähiseuduilta, eli Mikkelistä ja Jyväskylästä. Ja viimeinen kuva Kymin asemalta Kotkasta.

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

 • espanjaan tiistai, joulukuu 4, 2018 at 20:31

  Sinulla on hurjan hienoja kuvia! Ja ajatus ekologisesta matkailusta on arvokas näkökulma.

  Olen mietiskellyt vähän samaa blogin kirjoittamisen suhteen. Miksi kirjoitan? Miksi näen vaivaa? Lukijoita on yllättävänkin vähän. Toki näyttää joka päivä olevan ainakin muutamia, mutta kymmeniin nousevat luvut ovat harvinaisia. En minäkään kirjoita saadakseni tolkuttoman määrän lukijoita, ennemminkin haluaisin olla hyödyksi, välittää vähän tietoakin niille, joita samantyyppiset reissut kiinnostavat. Tällä hetkellä kirjoittelen Espanjan Aurinkorannikon monista mahdollisuuksista, ja niistä erityisesti sellaisista, joita ei joka matkaoppaassa luetella. Potentiaalisia lukijoita olisi tuhansia. Mikähän tämä bloggaamisen idea on?

  • tiatones torstai, joulukuu 6, 2018 at 23:10

   Kiitos paljon positiivisesta kommentista! 🙂 En ole jostain syystä saanut nyt uusista kommenteista ollenkaan ilmoituksia sähköpostiin, joten en heti huomannut kommenttiasi. Saattaa johtua Rantapallon sivustolla lähiaikoina tehdyistä muutostöistä.

   Olen siis vakavasti miettinyt tämän bloggaamisen lopettamista, aikansa kutakin, mutta eihän sitä tiedä, vaikka innostuisin vielä tästä uudelleen, etenkin jos taas ensi vuonna matkaan päästään… Täällä on ollut jopa useita kymmeniä kävijöitä päivittäin, milloin vähän enemmän ja milloin vähemmän, en sitten tiedä, kuinka monet vain käyvät ja kuinka monet esim. lukevat juttujani. Minulle nämä kävijämäärät ovat olleet ihan riittäviä. Ihan omaksi iloksikin tykkään kirjoittaa ja valokuvata, mutta toki on aina vielä kivempi juttu, jos joku muukin saa jotain iloa irti minun kuvistani ja/tai teksteistäni 🙂

  Leave a Reply