Blogi täyttää kaksi vuotta!

Aloitin tämän blogin tasan kaksi vuotta sitten. Ensimmäisessä varsinaisessa matkajutussa seikkailtiin Sintrassa. En silloin älynnyt pilkkoa juttua pienempiin paloihin, joten koko reissu käsiteltiin samassa paketissa.

Tässä tulee synttäreiden kunniaksi aakkostettu kooste, suosikkikuviani ja muita otoksia sekä mietteitäni kohteista. Innostuksen aakkosideaan sain Pohjoistuuli puhaltaa -blogista, ja ovat näitä aakkosjuttuja varmaan monet muutkin kirjoitelleet…

A niin kuin AUTIOTALOT. Minua ovat aina kiehtoneet paikat, joissa joskus on ollut liikettä ja elämää, mutta jotka on sittemmin unohdettu ja hylätty. Rapistuminen, hiljaisuus, hitusen aavemainenkin tunnelma. Portugalissa oli paljon autiotaloja, ja teinkin pienen kuvakokoelman autiotalojen Sintrasta.

Autiotalokatu osui yllättäen kohdalle myös Espoossa.

B niin kuin BERLIINI. Berliini oli pitkään haavekohteeni. Se on laaja, monipuolinen ja rosoinen kaupunki, joka tarjoaa seikkailun tuntua isolla kädellä. Berliinissä on tosi helppo liikkua U- ja S-bahneilla ja muilla julkisilla liikennevälineillä paikasta toiseen. Paljon ehdittiin nähdä yhdellä reissulla ja paljon jäi vielä näkemättä.

B niin kuin BILBAO. Värikäs ja monenkirjava. Rosoinen ja aito. Vanhankaupungin kujilta futuristisille silloille ja Guggenheimin hämähäkin alle. Todellinen yllättäjä, kaupunki, johon kannattaa tutustua. Katso ja lue lisää retkistämme: Bilbao ja Bilbao.

C niin kuin CHARLES de Gaulle. Se iso lentokenttä Pariisissa pyssymiehineen ja -naisineen.

D niin kuin DONOSTIA. Donostia eli San Sebastian. Kaunis kaupunki. Kauniit maisemat. Kauniita rakennuksia. Belle Eepokkia. Hiekkarantaa, valtamerta ja vihreitä vuoria. Suutelevia pareja. Kaikki niin kaunista. Aah. Rannalla ja rantabulevardilla oli mukava kuljeskella ja todeta, että lähdettiinpäs sitten Espanjaan asti palelemaan.

Ulia-vuoren patikointimaisemia löytyy lisää täällä.

E niin kuin ESPANJA. Me käytiin B niin kuin BASKIMAALLA. En koskaan lähde matkalle vain päästäkseni matkalle, vaan valitsen aina paikan, jonka nimenomaan haluan nähdä. Olin jo pitempään katsellut, että Espanjan ja Ranskan kulmassa on kartalla hyvännäköinen piste, vaikka sinne ei ihan helposti Suomesta lennäkään. Baskimaalla tilailtiin ruuatkin euskaraksi. Englantia siellä ei juuri puhuttu kuin isommassa ketjuhotellissa. Saattaa myös olla, että outojen ja eksoottisten ruoka-aineallergioideni listaan on tämän reissun jälkeen jotain lisättävää.

E niin kuin EUROOPPA. Meillä ei ole tällä hetkellä Euroopan ulkopuolisia matkasuunnitelmia. Miehen mielestä Kanada voisi olla kiva, jos jonnekin kauemmas joskus lähtisi. En oikein tiedä, pystyisinkö ikinä istumaan niin pitkää matkaa lentokoneessa tai raaskisinko edes laittaa rahojani kovin kalliisiin lentoihin. Suurimmissa matkahaaveissani ylittäisin tietysti valtameren jonkun laivan kyydissä.

Mies on kierrellyt Tansaniassa safarit ja Sansibarit ja joutunut jopa vihaisten apinoiden piirittämäksi, mutta minua ei Afrikkaan saisi. Aasiassa taas en uskaltaisi syödä mitään edellä mainittujen allergioiden takia. Olen siis tähän mennessä pysytellyt Euroopan maan kamaralla ja voi olla, että tänne jäänkin. On tietysti mukava katsella kuvia ja lukea juttuja sellaisistakin paikoista, joihin ei itse koskaan menisi.

F niin kuin FRANKFURT. Frankfurtissa vaihdoimme kerran konetta. Siellä satoi, eikä kaupunkiin tutustumisesta tullut oikein mitään, vaikka aikaa olisi ollut. Römerbergin aukiolla käytiin kuitenkin kääntymässä. Ja olihan siellä pilvenpiirtäjiäkin.

G niin kuin GERMANY. D niin kuin DEUTSCHLAND. Saksassa voisin taas käydä ihan mielelläni. Sieltä saa mm. hyvää luonnonkosmetiikkaa pikkurahalla. Haluaisin mennä junalla Ruotsin läpi Tanskaan ja siitä vielä Saksaan, esimerkiksi Hampuriin. Se toteutetaan sitten kun sellaiseen reissuun on riittävästi aikaa.

G niin kuin GEORGIALAINEN ravintola. Käytiin talvella, vähän ennen muuttoa, Helsingissä georgialaisessa ravintolassa, Georgian Housessa, koska mies on matkustellut Georgiassa ja kehui aina georgialaisia sapuskoja. Pitihän minunkin niitä maistaa. Söimme lounasbuffetissa ja hyvältä maistui 🙂

H niin kuin HOTELLI. Kohtuuhintainen majoitus kahden hengen huoneessa omalla kylpyhuoneella.

I niin kuin ITALIA. Italiassa ollaan tähän mennessä käyty vain päiväreissulla Triestessä, Adrianmeren rantakaupungissa. Triesten keskusta oli minun makuuni vähän turhan hektinen, pörisevä ja pakokaasuinen, joten suosittelen retkeä Miramareen.

Kuinka monta italialaista mahtuu yhteen tavalliseen paikallisbussiin? No, jos bussi ei vielä ihan räjähdä matkustajien määrästä, niin vielä mahtuu ainakin yksi koululaisryhmä ja vielä ja vielä…

Italiaan tekisi mieli tehdä pitempikin visiitti. Eniten kiinnostaisi etelä ja Sisilia. Haluaisin nähdä tulivuoria! Kuvassa tyylikkäitä italialaisia pukumiehiä. Italiassa tavattiin myös kissoja, jotka halusivat kovasti tehdä tuttavuutta.

I niin kuin INSTAGRAM. Seuraa Tia Tonesia Instagrammissa! Käyn siellä itsekin joskus. Laitan sinne valokuvia ja digitaalista kuvataidettani.

Sain vihdoin myös lisättyä tähän blogin sivupalkkiin Instagram sliderin, missä näkyi uusimpia Instagram-kuviani. Sitten se lakkasi yhtäkkiä toimimasta. Yritän katsoa sitä uudelleen jossain vaiheessa, kun taas jaksan keskittyä noihin vimpaimiin.

I niin kuin IKKUNAPAIKKA. Haluan ikkunapaikan, jos se vain on mahdollista. Muistan jostain lukeneeni, että lentokoneessa ikkunapaikan valitsevat ihmiset, joita ei haittaa, jos he häiritsevät muita wc-käynneillään. Ikkunapaikan valitsevat myös ihmiset, jotka haluavat olla rauhassa ja katsella maisemia. Jos siis jotain näkyy.

J niin kuin JUNA. Suosikkini kaikista kulkuvälineistä on ehdottomasti juna. No joo, on polkupyöräkin ihan kiva, mutta sillä ei pääse niin kauas eikä niin kovaa.

Kuvan värikäs juna nähtiin Sloveniassa.

Sloveniassa yksi mieleenpainuvimmista elämyksistä oli JUNAMATKA Ljubljanasta Koperiin. Äänekkäästi vislaava juna lonksutti jännittävien karstimaamaisemien ja viinilaaksojen halki. Siitä kertoo myös (omasta mielestäni) onnistunein matkavideoni. Myös musiikki sopii kerrankin tilanteeseen. En yleensä jaksa keskittyä rauhalliseen videokuvaamiseen ja satunnaisista huiskimisistani on vähän vaikea saada leikattua siistiä ja julkaisukelpoista videota.

Tsekissä oli myös kivaa matkustaa JUNALLA Prahasta Karlstejniin. Siinäkin näki vähän erilaisia maisemia kuin kaupungissa.

Ollaan suunniteltu YÖJUNALLA matkustamista pohjoiseen, Rovaniemelle. En ole ikinä matkustanut yöjunassa, makuuvaunussa. Haluaisin kokeilla. En kyllä usko, että saisin siellä unta…

J niin kuin JULKISET KULKUVÄLINEET. Blogilla pitää olla kuulemma joku juttu, mihin se erikoistuu. Meillä se on varmaan julkinen liikenne? Jos julkisilla ei päästä perille, loppumatka mennään aina kävellen. Taksia käytetään harvoin ja pakon edessä. Joissain paikoissa on päässyt myös mielestäni paremmin paikallistunnelmaan matkustamalla paikallisbussissa.  Joo, arvaan, julkiset ei kiinnosta ketään?

J niin kuin JÄRVI. Bohinj-järven maisemia ja rauhaa Sloveniassa. Muut turistit ovat mitä ilmeisimmin jääneet tässä kohtaa Blediin. Vaikka Bohinjhan on se todellinen helmi. Saatiin kävellä aika rauhassa tuolla rannalla ja kuunnella vuorilta kantautuvaa ukkosen jylinää.

K niin kuin KATUTAIDE. Berliinistä olen tehnyt erillisen katutaidejutun. Muuallakin tätä ilmaista lajia on tullut bongailtua. Olen muutenkin jonkin sortin kulttuuri-ihminen.

Kuvassa katutaidetta Bilbaosta.

chilitukka

K niin kuin KOTIMAAN MATKAILU. Haluan ”Suomen mestariksi”. Suurimmat kaupungit pitäisi ainakin saada käytyjen listalle. Seuraavaksi lähdetään Rovaniemelle?

Kuvissa Paavon Pirtti Aholansaaressa Nilsiässä ja Vanhan Vaasan rauniokirkko.

K niin kuin KOPER. Slovenian kierroksella majailtiin puolet ajasta pääkaupunki LJUBLJANASSA ja puolet Adrianmeren rannalla KOPERISSA. Itse taisin tykätä Koperista vähän enemmän. Koper ei selvästikään ollut suurten turistimassojen suosiossa. Siellä on hieno keskiaikainen vanha kaupunki, jonka sokkeloisilla ja kapeilla kujilla oli mukava seikkailla. Vaikka Koper on meren rannalla, se ei ole mikään varsinainen rantalomakohde. Lisää Koperista.

Seuraavissa kuvissa Ljubljana, josta lisää linkin takana. Näköalat ovat Ljubljanan linnalta, jossa emme käyneet sisällä.

L niin kuin LINNAT ja P niin kuin PALATSIT.

Satumaisen värikäs Penan palatsi Sintrassa on suosittu vierailukohde. Muut turistit eivät juurikaan häirinneet, vaikka heitä oli paljon, kyllä sinne sekaan mahtui. Myös Maurilaisen linnan muureilla oli kiva kiipeillä, eikä maisemissa todellakaan ollut valittamista. Itse menisin ehkä mieluummin Maurilaiseen, jos pitäisi valita näistä vain toinen. Penassa otimme vain parvekeliput ja palatsin puistoalueet jäivät meiltä kokonaan kiertelemättä, koska aika ja voimat eivät enää riittäneet. Näihin kohteisiin kannattaa siis varata reilusti aikaa.

Meille suosikkikohde Sintrassa taisi kuitenkin olla seikkailu Regaleiran palatsin mystisessä puutarhassa. Jos minun pitäisi suositella vain yhtä palatsia Sintrassa, niin se olisi Regaleira ja erityisesti sen puutarha. Kuvassa mieheni kiipeämässä kierreportaita hämähäkinverkon takana. Kuilussa tai tornissa.

Komean Karlstejnin linnan tornit hipovat taivasta muutaman kymmenen kilometrin päässä Prahasta.

Loistelias Miramaren linna Triestessä Adrianmeren äärellä oli positiivinen yllätys. En tiennyt mitä odottaa ja löysinkin kultaisen sängyn.

Berliinissä kierreltiin Charlottenburgin palatsin jättimäistä puutarhaa. Tallinnassa Kadriorgin palatsi on mukava käyntikohde, hieno sisältä ja ulkoa.

Kotimaan linnoista omassa blogijutussaan esiintyy lähinnä Hämeen linna. Turun linnassakin käytiin vähän ennen kuin aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Olavinlinnassa olen käynyt nuorempana. Kuvassa ollaan menossa Turun linnaan tammikuussa 2016.

Yksi mieleenpainuvimmista palatsikokemuksistani on Royal Pavilion Brightonissa Englannissa. Se näyttää jo ulkoapäin itämaiselta ja sisustus lohikäärmekattoineen on kuin sadusta. Linkki Wikipedia-artikkeliin: Royal Pavilion.

Joskus ihmettelen, miksi niin erityyppisiä rakennuksia voidaan kutsua linnoiksi. On puolustustarkoituksiin rakennettuja linnoituksia ja sitten on kaikenlaisia kuninkaallisten ja aatelisten asumuksia. Minua kiinnostaisi paljon sellaiset pienemmät aatelisten asumukset, kummituksilla tai ilman. Mieluiten tietysti kummituksilla.

L niin kuin LENTOPELKO. Pitäisikö lentopelosta päästä eroon? Lentäminen kun ei ole (ainakaan minulle) mitenkään välttämätöntä.  Jos lentämisen jälkeen on aina huono olo, se on minusta vain merkki siitä, että ihmisen pitäisi pysyä maan pinnalla.  Lentämisen ympäristövaikutukset ovat myös tiedossa, eikä turha lentäminen siksikään tunnu minusta hyvältä. Aion todennäköisesti vielä joskus lentää, mutta pidän kuitenkin taukoa. Jos mukana olisi taas vähän uutuuden viehätystä, ehkä siinä ehtisi pelätä vähemmän…?

Voisin myös verrata lentopelkoa esiintymisjännitykseen. Olen aikoinani kärsinyt kovasta esiintymiskammosta, mutta olen päässyt esiintymishetkellä vaivaavasta jännityksestä eroon yksinkertaisella mielikuvaharjoittelulla. Esiintyminen ei ole sen jälkeen tuntunut enää juuri missään. Tämä on mielestäni järkevää, koska esiintymiseen ei liity minkäänlaista vaaraa. Viimeisestä keikasta jopa maksettiin. En osaa edes sanoa, mitä esiintymistilanteessa muka pitäisi pelätä. Ei ole mitään nimettävää syytä. Lentokoneista sen sijaan pystyn heti sanomaan, mikä niissä pelottaa: ne voivat syöksyä maahan, räjähtää tai törmätä johonkin. Tietysti tilastot ovat toista mieltä. Autossa matkustaminen on vaarallisempaa. Todennäköisesti kohtaan loppuni jossain muualla kuin lentokoneessa. Ja niin edelleen. On tietysti turha pelätä koneessa, jos sinne on jo mennyt, eli siinä mielessä siihen olisi hyvä keksiä jokin helpotus. Mutta jos pelko estää ahtautumasta koneeseen, ainakaan liian usein, en pysty pitämään sitä täysin huonona asiana. Voin suosia lähimatkailua.

Kuvassa Pariisin taivaalla.

L niin kuin LUKIJAT. Muutama ihminen on myöntänyt lukevansa blogiani. Kahden vuoden aikana olen saanut blogijuttuihini silloin tällöin jopa kommentin tai pari. Kiva, jos joku joskus käy tai jopa viihtyy. Ja kiva, että jotkut ovat minunkin juttujani kommentoineet. Yllättävän paljon täällä muuten on ollut kävijöitä, mikäli niihin Google Analyticsin tilastoihin on uskominen, kun vihdoin maltoin niitä vilkaista.

M niin kuin MAISEMAT. Suosikkimaisemani löysin Portugalin jyrkänteisiltä valtameren rannoilta, Cabo da Rocan patikointipoluilta. Kasvillisuuskin on siellä jotenkin eksoottista, kuivaa, raapivaa piikkipensasta ja matalaa mehikasvia. Ja onhan se tältä katsoen ihan Euroopan toisella laidalla.

M niin kuin MAABONGAUS. Joskus on kiva saada joku uusi maa käytyjen listalle, mutta ei se ole minulle kuitenkaan välttämätöntä. Mietiskelen enemmänkin erilaisten maisemien bongaamista. Esimerkiksi Sloveniassa halusin ehdottomasti nähdä Juliaaniset Alpit.

M niin kuin MATKUSTELU. Mies on matkustellut paljon enemmän kuin minä, ja vaikka minäkin olen aina tykännyt uusien paikkojen näkemisestä, en ole koskaan pitänyt itseäni minään kovin innokkaana matkustelijana. Mies on kuitenkin saanut sitä intoa tartutettua minuun ja nykyään voin hyvinkin kuvitella sisällyttäväni elämääni matkustelua kohtuullisin määrin. Vaikka olen matkustanut vähemmän ja minun listallani on vähemmän maita, olen käynyt jopa kolmessa sellaisessa maassa, jossa mieheni ei ole käynyt (Kreikka, Norja ja Iso-Britannia).

M niin kuin MATKABLOGI. Jotenkin päädyin matkablogiin, kun ensin mietin useamman vuoden, mistä bloggaisin. Ajattelin, että matkabloggaus olisi ”helppoa hommaa”. Käydään kuitenkin vähän väliä retkillä, vähintäänkin kotimaassa, eli kuvat ilmaantuvat kuin itsestään, kun niitä kuitenkin räpsii koko ajan. Kuvien käsittely, kirjoittaminen ja blogijuttujen koostaminen vievät tietysti oman aikansa.

Alussa ajattelin, että kirjoitan kuvilla varustettuja matkakertomuksia. En ole missään vaiheessa tähdännyt kaupallisiin yhteistöihin, vaan tämä blogi on ihan puhtaasti harrastus. Välillä tietysti tuntuu, ettei nykyblogien maailmassa harrastelijoille ole enää sijaa. Ajattelin tätä aloittaessani, että tämä nyt on ainakin sellainen rento juttu, missä ei todellakaan tarvitse tavoitella mitään. Huhhuh. Pitäisi olla sitä ja pitäisi olla tätä. Vähintääkin julkaisutahdin, somettamisen ynnä muun suhteen. En sitten tiedä, onko minusta bloggariksi, kun en oikein jaksa mihinkään muotteihin vääntäytyä. Vaarana on, että koko hommasta menee ilo, jos rupeaa liikaa tekemään sellaista, mikä ei itseä innosta. Työtä blogin pidossa riittää, eli pakko tässä on jonkinlaista mielenkiintoa kuvaamiseen ja juttujen kirjoittamiseen olla.

M niin kuin MUSEOT. Ollaan suunnattu aika usein johonkin museoon. Jee, tylsää?

Tässä joitakin museojuttuja kotimaasta: Tuusulanjärven taitelijakodit, Aholansaari ja Paavon pirtti, Linnunlaulun huvilatunnelmaa Helsingissä, Tarvaspää eli Gallen-Kallelan museo, Tamminiemi eli Urho Kekkosen museo.

M niin kuin METSÄLAMMET. L niin kuin LUONTO kutsuu ja metsälampien tummissa syvyyksissä on sitä jotakin. Kuva Luukista Espoosta.

N niin kuin NÄKÖALAPAIKAT. Näköalapaikoille tulee aika usein suunnattua.

O niin kuin OMPELU. Joskus täällä saattaa vilahdella niitä itse tekemiäni vaatteitakin. Vaikka en nyt mikään hirveän innokas ole kuvissa poseeraamaan tai olemaan esillä.

P niin kuin PRAHA. Praha on mieheni suosikkikaupunki, mutta minulle se näyttäytyi paikoittain melko täyteen turisteja ahdettuna, vaikka vierailimmekin siellä maaliskuussa. Useimmat suuret turistimassakaupungit eivät kiinnosta minua ja jätän mielelläni väliin myös muotipaikat, joissa kaikki käyvät. Oli Prahassa kyllä ihan kivojakin kulmia, kristallin kimallusta, ja erittäin hyvää (ja edullista) ruokaa. Retki junalla Karlstejnin linnaan Prahan ulkopuolelle oli minusta parasta. Myös Vysehradin linnoitus, puistoalue, kirkko, hautausmaa ja näköalat ovat ihan kiva retkikohde.

Kuvassa ollaan kiivetty pienelle jännittävälle hautausmaalle Karlstejnissa, 35 kilometriä Prahasta. Tällaiset paikat, jotka osuvat eteen ilman että niistä olisi etukäteen tiennyt, ovat melkeinpä parhaita.

P niin kuin PORTUGALI. Joku Portugalissa viehätti minua erityisesti. Ehkä se oli se tietynlainen rapistuneisuus, ehkä ne ihanat maisemat ja valtameri, joka tulee iholle.

P niin kuin PIEKSÄMÄKI. Blogiin on ehkä jossain vaiheessa tulossa jotain Pieksämäkeen liittyvää. En ole koskaan aikaisemmin asunut näin pienellä paikkakunnalla. Olen viihtynyt ihan hyvin. Ei minkäänlaisia väkijoukkoja eikä turhia ärsykkeitä. Hyvä paikka erakoitumiseen. 😉

Q niin kuin… ei tule mieleen mitään muuta sanaa kuin queen. Liittyykö se sitten mihinkään? Joo… Dancing queen… Kuva Abba-museosta Tukholmasta.

R niin kuin RISTEILYT. Tai R niin kuin RUOTSI. Nyt risteilyt jäävät varmaan vähemmälle, kun ei täältä asti jaksa mihinkään lähteä. Ei edes Tallinnaan.

Haluaisin joskus päästä RISTEILYLLE johonkin kauemmas. Edes Välimerelle. En tiedä, miksei se olisi miehen mielestä hyvä idea. Minusta olisi kivaa nähdä yhdellä reissulla useampia paikkoja ja kaupunkeja, niin kuin ollaan muutenkin pyritty näkemään. Meidän reissuilla ei yleensä paljoakaan loikoilla. Laivalla olisi ehkä hyvää ruokaa ja ohjelmaa ja sen sellaista.

Tulholmaan tai Tallinnaan risteileminen on halpaa ja sääkin suosii silloin tällöin… 😉

S niin kuin SLOVENIA. Slovenia on vuoristoinen maa. Muistan, kun näin yläilmoista kaikki ne vuoret ja jollakin korkealla vuorenrinteellä jännittävän pienen linnan ja ajattelin, että wow… Niin kuin olisi lentänyt johonkin eri maailmaan. Pienessä maassa on helppo kierrellä ja nähdä lyhyessä ajassa monenlaista maisemaa. Mekin ehdimme ihmetellä Juliaanisten Alppien jylhää hiljaisuutta, satumaisia järvi- ja vuoristomaisemia, tippukiviluolia ja jopa merenrantaa. Sloveniassa puhutaan yleisesti hyvää englantia, joten siellä on siinäkin mielessä helppoa. Slovenia oli meidän molempien haavematkakohde ja siellä käytiin kiertelemässä vuonna 2016.

Minua kauhistuttaa vieläkin, aina kun katson alla olevaa tuolihissikuvaa. Miten oikein on mahdollista, että suostuin menemään tuohon vehkeeseen?

Seuraava kuva: Bohinj-järvi ja kaapelihissi Vogel-vuorelle…

S niin kuin SINTRA. Ensimmäinen varsinainen blogijuttu (joka kyllä näyttää nyt aika kököltä…) kertoi vuoden 2015 reissusta Euroopan laidalle, upeiden maisemien ja satumaisten palatsien Sintraan. Majoitus rauhallisessa Praia das Macasissa, valtameren rannalla, oli hyvä valinta, vaikka Sintran keskustaan ja nähtävyyksille olikin sieltä jonkin verran matkaa. Kuvassa Kansallispalatsi, jossa emme käyneet.

S niin kuin SAARISTO. Ja M niin kuin MERI. Saaristolla on aina paikka sydämessäni. Toivottavasti ehdittäisiin taas kesällä Kotkan saaristoon ja säät suosisivat. Espoossa asuessa ehdittiin tutustua myös Espoon saaristoon. Kuvassa Stora Herrö.

T niin kuin TALLINNA ja TUKHOLMA. Ne aika moneen kertaan käydyt.

U niin kuin UNELMAT. Unelmakohteita minulla on jo pitempään olleet Sisilia (ei liian kuumana aikana) ja Skotlanti. Seuraavaksi on kuitenkin suunnitteilla junareissu Venäjälle. Luulen, että rohkeus ei minulla riitä Moskovan junaan, vaan kohde joudutaan vaihtamaan Pietariksi. Voinhan mennä joskus toisella kertaa Moskovaan, jos selviän Pietarista? Olen kai nössö.

Jos nyt matkaunelmista puhutaan, olen tietysti joskus miettinyt, minne suuntaisin, jos voittaisin vaikka lotossa niin paljon, ettei rahaa tarvitsisi murehtia. Varmaan joku luksusristeily olisi yksi sellainen, mikä voisi kiinnostaa, vaikka tiedän, että miestä sellainen ei kiinnostaisikaan… 😉

V niin kuin VALTAMERI. Valtamerissä on vain sitä jotakin. Kuvat Praia das Macasista, eli ”omenoiden rannalta”, Portugalista.

V niin kuin VUORET. Vogel-vuoren karu hiljaisuus Sloveniassa. Silmänkantamattomiin levittäytyvät valkeat huiput. Sitä ennen olin nähnyt vuoria vain Norjassa. Norja olisi muuten kiinnostava matkakohde, mutta se taitaa olla turhan kallis.

Seuraavissa kuvissa vähän erilaiset vuorinäkymät, Sintran kaupunki, metsät ja luonnonpuistot ylhäältä maurilaisen linnan muureilta kuvattuna…

V niin kuin VANHAT KAUPUNGIT. Kuva Tukholman gamla stanista.

V niin kuin VALOKUVAUS. Olen kova räpsimään kuvia (sen lisäksi että olen aina ollut myös innokas kirjoittaja). Haluaisin kehittyä paremmaksi kuvaamisessa. Ja tähän liittyy myös yksi juttu, mihin en taivu tässä bloggaamisessa. En koskaan tee juttuja lainatuilla kuvilla. Teen jutut vasta sitten kun olen itse ottanut kuvia jostain paikasta. Eli omat kuvat ja omat tekstit. Tosin jotkut kuvat ovat pakostakin miehen ottamia, mutta kuitenkin, meidän reissuilta.

W niin kuin WORLD. Meillä on edelleen seinällä maailmankartta, johon isketään nuppeja niihin kaupunkeihin, joissa ollaan käyty.

X-ÖN eli ÄKSÖN. Matkoillamme meno on aina aktiivista. Joskus ehkä liiankin aktiivista. Joskus voisi vähän pysähtyä, vaikka pikku juomille…

Y niin kuin YMPÄRISTÖ. Kuten jo lentopelko-kohdassa mainitsin, mietin myös sitä, kuinka pitkälle lentäminen on omien arvojeni mukaista. En myöskään yksityisautoile. Julkiset kulkuvälineet ovat meidän juttu, vaikkei maapallo siitä hyvästä enää pelastuisikaan.

Z niin kuin ZERO. Usein tuntuu, että meillä ei riitä aikaa pieneenkään reissuun, koska toisella osapuolella vapaita päiviä on täysi nolla. Tänä vuonna tilanne on erityisen tiukka, koska mies sai uuden työpaikan, eli mitään lomia ei hänellä ole senkään vertaa kuin normaalisti olisi. Jos perinteisestä paikkaan sidotusta työpaikasta alkaisi jatkuvasti anoa lomia, niin sieltä saisi siirtyä aika pian lopulliselle ”lomalle”.

Moniin muihin verrattuna Tia Tonesilla on siis aika lailla verkkaisempi tahti. Ja tietysti reissut ovat myös aika pienen budjetin juttuja. Kohtuullinen tahti matkustelussa on mielestäni muutenkin ihan hyvä, ettei homma ala maistua puulta. Toki ”kohtuullinen” voi olla eri ihmisille eri määrä. Ja kai siitä omasta vähästäkin voi kirjoittaa.

Å niin kuin ÅBO. Olen käynyt peräti kolme kertaa Turussa ja joka kerta linnassa. Viimeksi käytiin tammikuussa 2016, jolloin oli aika keväisen näköistä keskellä talvea.

Ä niin kuin ÄÄNIKIRJA. Matkoilla käteviä.

Ö niin kuin ÖRINÄ 😉

Kaksi vuotta mennyt ja tietysti välillä mietityttää, kuinka järkevää on pitää tällaista, lähinnä omiin reissumuistoihin keskittyvää harrastusblogia, kun blogimaailma kaupallistuu ja ammattilaistuu. Pelkkä omien blogijuttujen mainostaminen somessa on aina tuntunut minusta jotenkin ei-luontevalta. Eiköhän tämä blogi kuitenkin vielä jatka toimintaansa. Hieman harmittaisi jättää tämä kesken, koska kivoja reissuja on varmaan jossain vaiheessa taas tulossa ja olisi kiva tehdä niistäkin juttuja. Täytyy katsoa, jos keksisin jotain uutta lähestymistapaa.

Jee, keksin melkein kaikilla kirjaimilla ainakin yhden sanan!

Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille näistä kahdesta vuodesta! 🙂 Ja kiitos maailman parhaalle matkaseuralle! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 09:50

  Onneksi olkoon 2-vuotiaalle blogillesi. Wohooooo !
  Teet ja ylläpidät blogia just niin kauan kuin se antaa Sinulle jotain. Matkustaminen taitaa olla meidän kaikkien intohimo ja niin kauan kuin sen tunteen jakaminen tuottaa iloa kannattaa jatkaa. Näin ajattelen itse , juuri aloittaneena ja innostusta täynnä. Paljon, paljon on vielä oppimista mutta eiköhän sekin järjesty jos intoa vaan riittää. Blogimaailman kaupallistuminen ehkä vähän hirvittää, pitääkö olla tyrkyllä ? Siihen oravanpyörään hyppääminen ei onneksi ole pakollista.

  • Reply tiatones sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 11:44

   Kiitos paljon 🙂 Omalla tyylillä ja tahdilla tästä varmaankin jatketaan 🙂 Tosi paljon tässä kyllä oppii koko ajan uutta ja huomaa sellaisia asioita, joita ei ole tullut ennen ajatelleeksi tai ei ole älynnyt esim. tässä blogialustan toiminnassa. Onnea uudelle blogillesi myös! 🙂

   • Reply Piyya sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 11:48

    Kiitos ?
    Joka päivä huomaa jotain muutettavaa, jotain mitä ei ole aikaisemmin huomannut. Pitää oman aivotoiminnan hyvin virkeenä ?

 • Reply Jasmin sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 11:52

  Kivasti toteutettu postaus!:)

  • Reply tiatones sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 12:50

   Kiitos 🙂

 • Reply Sisko / Hieman_vino sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 22:03

  Onnea pari vuotiaalle! Olit kivan listauksen tehnyt synttäreiden kunniaksi. 🙂
  Portugalissa on minustakin sitä jotain, mutta tuo georgian house ei kyllä ollut minun juttuni.. 🙂

  • Reply tiatones sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 23:06

   Kiitos, kiitos 🙂 Minusta tuolla Georgian Housessa oli ihan hyvää ruokaa… 🙂

  Leave a Reply