Katukuvausta Helsingissä

Katukuvauskurssilla kuvattua…

torni

Tornin piha, katunäkymä, kaunis valo

Töölön taloja

Värikkäitä taloja Töölössä (miksi Töölössä muuten eksyy aina?)

taloja töölössä 2

Värikkäitä taloja Töölössä

Hakasalmen huvilan puut

Syksyisiä puita Hakasalmen huvilan puistossa

Hakasalmen huvila

Hakasalmen huvila ja syksy

baana

Baana

isokirkko

Tuomiokirkko

tuomiokirkolta

Ennen mielenosoitusta…

lintu

Varpunen herkuttelee Bulevardin kahvisalongissa

”Nuori tyttö ja lupaus” tai ”Sarastus” (tällä patsaalla on ilmeisesti kaksi nimeä), Wäinö Aaltonen 1956. Tykkään heijastuksesta kivessä.

Tulipas sitten kuvattua parin päivän aikana Helsingissä oikein urakalla, kun osallistuin viikonloppuna katukuvauskurssille. Nyt kun olemme asuneet melkein kaksi vuotta Espoossa, olen käynyt silloin tällöin kuvailemassa myös pääkaupunkia, etenkin Hietaniemen hautausmaalla olen käynyt silloin tällöin (se taitaa olla edelleen suosikkipaikkani ko. kaupungissa). Muuten Helsinki tuntuu minusta useimmiten jotenkin kliinisen tylsältä, jopa rumalta. Sieltä löytyy pienellä etsimisellä kaunistakin arkkitehtuuria, mutta jotenkin sieltä ei vain löydy sellaista rosoa ja rappiota, joka olisi minun mielestäni mielenkiintoista tai kuvauksellista. Yleensä en siis ole saanut otettua kovinkaan paljon sellaisia kuvia, jotka miellyttäisivät omaa ’esteettistä silmääni’. Ehkä vika on sittenkin kuvaajassa? Tai ehkä Helsinki on liian tuttu? Olen asunut siellä nuorempana aika pitkään. Espoosta pidän enemmän asuinpaikkana, jos nyt pk-seudulla on pakko asua, mieluummin toki asuisin jossain muualla… Espookin on suurimmaksi osaksi kuvauskohteena vähän ’tylsä’, ellei sitten mene vaikka Nuuksioon tai saaristoon… Nuuksio tai Rövaren

Ehkä en vain ymmärrä katukuvauksen hienouksia?

Näissä kuvissa löytyy myös minua miellyttäviä väripilkahduksia. Jonkun kuvan olen kylläkin kääntänyt mustavalkoiseksi. Meillä oli kurssilla erilaisia tehtäviä ja myös ihmisistä piti ottaa kuvia. En kuitenkaan kuvauslupaa pyytäessä maininnut mitään kuvien julkaisemisesta, joten en nyt laita mitään tunnistettavia ihmisten kuvia tähän blogiin. Vieraat ihmiset eivät ehkä muutenkaan ole mikään suosikkikuvauskohteeni. Nämä kuvat ovat sellaisia, joista itse pidän eniten. Kurssi oli ihan kiva, sai vähän uusia ideoita ja näkökulmia kuvaaamiseensa. En ollut koskaan aikaisemmin ollut millään valokuvauskurssilla.Valitettavasti toinen kurssi, jolle olin ilmoittautunut, peruttiin, koska ilmoittautuneita oli liian vähän. Harmi, koska olin odottanut sitä kurssia enemmän. Kaipaisin myös vähän opastusta kameran säädöistä (valotusajat, aukkoarvot yms.). Ei nyt ihan sellaista sopivaa kurssia löytynyt, mutta toisella kurssilla olisi kai ollut hämärässä kuvaamista. Harmi, ettei se nyt toteutunut. Valokuvauksen lisäksi olisi tarkoitus vähän elvyttää vanhaa piirustusharrastustakin ja alkaa taas tekemään digitaalista taidetta, koska sain synttärilahjaksi uuden piirtopöydän, mutta jostain syystä on ollut niin paljon muita juttuja taas, etten ole saanut vielä yhtään valmista kuvaa aikaiseksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply