Kuvia Hämeenlinnasta

Päivitykseni ilmestyvät vähän laiskasti, kun tämäkin päiväretki tehtiin jo heinäkuussa. Kuvaussää oli ikävän harmaa, eikä juuri mikään kuva onnistunut (ainakaan minun mielestäni). Toisaalta, minusta myös kirkas ja pilvetön sää on yhtä vaikea. Sadetta ei onneksi tullut, joten oikeastaan pilvinen sää oli ulkoiluun mitä mainioin. Aurinko ei häikäissyt, eikä ollut liian kuuma, vaan ihan sopivan lämmin. Lopussa tosin meinasi tulla vähän kylmä, kun Onnibus oli yli tunnin myöhässä ja jouduimme värjöttelemään kadulla…

Mitä valokuvaamiseeni tulee, olen vihdoinkin ehtinyt ilmoittautua ainakin yhdelle kurssille, ja saatanpa ilmoittautua vielä toisellekin. Maisemakuvaus olisi ehkä kiinnostanut myös, mutta kyllä kaupunki- ja hämäräkuvauskin kuulostaa kivalta, joten niitä sitten ilmeisesti myöhemmin luvassa… 🙂

Hämeen linna

Hämeen linna

kaivo

Kaivo Hämeen linnassa

kalteriloukko

Hämeen linnassa

wc

Vessa oli suljettu 😉

Hämeenlinna on mukava kaupunki, jossa olin viimeksi käynyt muistaakseni 1980-luvun loppupuolella. Kävimme tietysti Hämeen linnassa ja Aulangolla, joista molemmat olivat meille oikein mieleisiä kohteita. Kaupungilla söimme Fresno American dinerissä, jonka ikkunasta näkyi Sibeliuksen syntymäkoti. Luulin, että pastrami olisi ollut jotain leikkeleen tapaista, mutta parilta isolta pihviltä se minusta näytti. Ja ruoka oli tosi hyvää. Harvoin sitä tulee näin hyvää ruokaa syötyä. Ja annokset olivat myös todella isot. Mieheni otti burgeraterian, joka näytti ihan samalta kuin se, jonka hän söi Tukholmassa. Pisteet paremmasta annoksesta menivät kuulemma kirkkaasti Hämeenlinnaan.

https://www.rantapallo.fi/tiatones/2016/06/21/cosmonovaan-ja-takaisin-tietokilpailuvoittoristeily-tukholmaan/

Menimme keskustasta paikallisbussilla Aulangolle ja siellä kävelimme suurehkon puistoalueen läpi näkötornille. Aulangon näkötorniin on vapaa pääsy. Vieressä on myös kahvila.

ruuat

Fresno American dinerin safkat

aulankoalas

Aulangon näkötornissa

maisema

Maisemat olivat upeat, mutta vähän sumuiset

Kauniilta Aulangon alueelta löytyi kivilinnan lisäksi mm. tällainen

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply