Australia

Kahdeksan kotia viidessä kuukaudessa, osa 1 (Sydney)

tiistai, toukokuu 2, 2017

Maisemat vaihtuu ja majoitus siinä samalla. Mulla on täällä tähän mennessä noin viisi kuukautta kestäneellä Australian reissullani ollut yhteensä kahdeksan eri kotia.

Tai sanotaanko vaikka kattoa pään päällä.

Mun reitti on kulkenut Sydneyn kautta Cairnsiin, sieltä Townsvilleen ja tällä hetkellä majailen Ayrin pikkukylässä (Melbournessa tuli myös piipahdettua joulun ja uuden vuoden aikoihin, mutta siellä mun ei tarvinnut majoituksia varailla, sillä mun ihana ystävä Helmiina otti mut kattonsa alle). Montaa paikkaa tässä ei vielä ole siis edes takana päin, mutta koti on vaihtunut kuitenkin aika tasaiseen tahtiin.

SYDNEY

Sydneyssä tuli vietettyä noin nelisen kuukautta, ja sinä aikana pakkasin laukut viiteen kertaan.

1. Wake Up! Sydney
Mun Aussireissu alkoi Sydneyn Wake Up! -hostellista, jossa vietin viikon päivät osallistuen erilaisiin hostellin järkkäämiin ranta- ja kaupunkikävelyihin ja etsien pidempiaikaista kotia.

Wake Up! on tosi passeli hostelli Australiaan saavuttaessa, sillä myös monet muut aloittavat reissunsa täältä ja ihmisiin on helppo tutustua.

Hostelli tosiaan järjestää joka päivä jonkinlaista aktiviteettia, ja täällä mulla olikin päivät täynnä sitä sun tätä tekemistä. Hostelli on myös saanut hyvät arvostelut – hlökunta on ystävällistä, tilat todella siistejä ja turvallisuustaso korkea. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että myös hinnat ovat korkeat, joten täällä ei monellakaan ole varaa kauaa majoittua, mutta tosiaan muutamaksi ensimmäiseksi päiväksi ihan jätte kiva.

Majoituksen hinta huiteli kesäsesongin aikana dormista riippuen 35-50 dollarin tienoilla / yö. Private roomista saa pulittaa yli satasta.

2. Coogee
Ihana Coogee Bay Rd! Viikon etsinnän jälkeen löysin mulle pariksi kuukaudeksi kodin noin minuutin parin kävelymatkan päässä Coogeen rannalta.

Coogee sijaitsee Eastern Suburbsin alueella noin puolen tunnin bussimatkan päässä Sydneyn keskustasta.

Coogeen rannalta alkaa kuuden kilometrin Coastal Walk -rantareitti kohti Bondi beachiä, ja tää lenkki on muuten ehottomasti yks mun lempparipaikoista Sydneyssä.

Ice Bergs, Bondi Beach

Bondi Beach

Gordons Bay

Waverley cemetary

Coogeessa asuin noin 30 hengen kaksikerroksisessa talossa ja jaoin mun huoneen kahden muun tytön kanssa. Talo toimii lukukausien aikaan opiskelijakämppänä, mutta joulukuun ja helmikuun väliseksi ajaksi opiskelijat lähtivät kesälomille ja taloon muutti suurimmaksi osaksi working holiday -viisumin kanssa matkustavia backpackereitä.

Minä mukaan lukien.

Mun ja kahden muun tytön huone Coogeessa

Olkkari ja ruokailutilat, ja jokaisella huoneella omat lokeronsa

Huoneita käytävän varrella, mun huone nro 2

Melkein kaikilla asukkailla oli siis soppari joulukuun alusta helmikuun loppuun, joten asukkaat pysyivät suht samoina.

Talossa oli noin 16 makkaria, keittiö, naisille kaksi kylppäriä ja miehille yksi, pari pesukonetta ja kuivausrumpu, yhdistetty olohuone ja ruokailutila sekä takapiha.

Tässä talossa isoveli valvoo – kaikkialla muualla paitsi huoneissa ja vessoissa oli kamerat ja pääsin kerran myös katsomaan oman elämäni elokuvaa, kun piti tarkistaa, kuka oli mun avaimeni vienyt..

Meillä kävi kerran viikossa siivooja, mutta keittiön siivoukseen meillä oli huonekohtaiset vuorot – huone 1 siivoaa tänään, huone 2 huomenna etc. Pesukoneen käytöstä tuli maksaa 3 dollaria/kerta, ja yhtä likaisina ne sieltä puolen tunnin hurinan jälkeen tuli..

Miksi niin monessa paikkaa pesukoneen käytöstä tulee maksaa erikseen?

Vaikka vessoja ei montaa ollut, siellä ei jostain syystä ollut kukaan koskaan samaan aikaan ja suihkuun pääsi samantien. Suihkut tuli muuten aina otettua flipflopit jalassa ja talossa tuli käveltyä muutenkin aina kengät jalassa, ties mikä tauti sieltä olisi muuten mukaan tarttunut.. Ja muutama lattian raoista mönkivä, 6-7cm pitkä siivekäs torakka sai silloin tällöin sydärin partaalle, mutta ajoittainen adrenaliinihan on vaan kropalle ihan hyväksi. Right?

Takapiha oli aika passeli ja siellä oli kiva chillailla iltaisin. Kesäsesongin aikana talo oli päivisin kuin sauna.

Ja toisinaan ihan öisinkin.

Yksi ilmastointilaite löytyi olkkarista, mutta se nyt ei mitään tietysti huoneissa auttanut. Yksi tuuletin meillä oli huoneessa mutta sekin rikki ja piti vain hirveetä huminaa tuulettamisen sijaan. Päivisin talossa ei tullut tietysti koskaan aikaa vietettyä, kyllä ne päivät joko siellä töissä tai biitsillä meni.

Acai bowl Coogeen pääkadulta ja rannalle

Meillä oli asukkaiden kesken yhteinen whatsapp -ryhmä, ja sieltä löytyi aina joku biitsille ym. mukaan lähtijä. Asukkaista ainakin kolmasosa oli ruotsalaisia, näitten lisäksi muutama chilestä, brasiliasta, saksasta, tanskasta, briteistä ja jenkeistä.

Ja minä edustin ainoana suomalaisena.

Coogee beach

Coogeen talossa vuokra oli 220 dollaria / viikko. Absurdia ajatella, että maksoin siis kuukaudessa noin 620 EUROA kolmenkymmenen hengen talosta, jossa jaoin huoneeni kahden muun ihmisen kanssa, kun tällä summalla saa melkeen jo vuokrayksiön Helsingistä. Tsiisus!

Torakoista, korkeasta vuokrasta ja muusta shitistä huolimatta, Coogeeta, tätä taloa ja erityisesti näitä ihmisiä ON IKÄVÄ.

3. Seven mile beach
Jouduttuani muuttamaan Coogeesta pois, sain töitteni kautta Wake Up! -hostellista viikon ilmaisen majoituksen private huoneesta, kyllä maistui saada pitkästä aikaa oma huone!

Private room, Wake Up! Sydney

Wake Upin gourmet -aamiainen

Viikon jälkeen lähdin työpaikkani mulle varaamalle kolmen päivän surffi campille Seven Mile beachille. Täällä me majoituttiin 6-8 hengen huoneissa, aika leirikoulumeiningeissä. Keskellä on ruokailu/hengailutilakatos ja huoneet siinä ympärillä vieri vieressä.

Surf campin katos ja riippukeinu

Jokaisella huoneella oli oma nimensä

Life is better at the beach

4. 790 on George

Surffi campin jälkeen oli taas aika maksaa omista majoituksista, joten siirryin 790 on George -nimiseen hostelliin kaupungin keskustassa.

Tämä on Wake Upiin verrattuna halvempi, mutta kuitenkin perussiisti ja kaikki olennaiset sisältävä.

Neljän hengen naisten dormistakaan ei tarvitse itseään kipeäksi maksaa.

Hinta n. 27-30 dollarin kieppeillä / yö.

5. Maroubra Junction
Edellisessä hostellissa en kauaa viipynyt, sillä löysin neljäksi viikoksi asunnon Maroubra Junctionista läheltä Maroubran surffibiitsiä. Maroubran ranta on sen verran tuulinen, että surffarit viihtyy täällä. Maroubra Junctionista löytyy kaikki tarvittava – ruokakauppoja, ostoskeskus, ravintoloita, kuntosaleja ym ym.

Tämä kämppä oli yksi iso omakotitalo, 7 makkaria, keittiö, olkkari, etu- ja takapihat, kolme vessaa ja suihkua. JA MULLA OLI OMA HUONE. Ja double bed!

How cool is that.

Mulla oli kuusi kämppistä – kaksi aussia ja neljä ranskalaista. Aivan ihana kämppä, mutta kämppiksillä oli kaikilla vähän omat menot ja elämät, yliopistossa käyntiä ja vakkariduuneja. Heitä ei kotona paljoa näkynyt, joten kämpillä oli mun makuun ehkä vähän liian hiljaista.

Vuokra 250 dollaria / viikko.

Kämppisten surffilautoja

Surfers code

Tällaisten kattojen alla mä oon Sydneyssä majoittunut, mites muut? Millaisia majoitusratkaisuja te ootte löytäneet?

To be continued, osassa 2 huitelen Cairnsin, Townsvillen ja Ayrin hostelleissa.

Ja mikäli näitä jorinoita tykkäisit enemmänkin lueskella, käypä klikkaamassa alapuolelta Seuraa blogia -kohtaa, ja löydät uusimmat postaukset näppärästi Blogit.fi -sivustolta. ?

 

Terkkuja, Jenna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply