Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tarinoita Tuusulanjärven alueelta – Järvenpään hiekkakuoppasurmat

“Oletko kuullut Järvenpään hiekkakuoppasurmista?”, kysyi ystäväni kun olimme saapuneet metsälenkillämme tunnelmaltaan ahdistavaan paikkaan. Pienelle syrjäiselle aukiolle oli dumpattu jos jonkinlaista romua. Aukion pieni hiljainen lampi ja sitä reunustavat läpipääsemättömän jyrkät rinteet saivat mielikuvitukseni laukkaamaan. Näin mielessäni kohtauksia kauhuelokuvista.

“Hiekkakuoppasurmista?”, kysyin. En ollut kuullutkaan niistä, mutta ollessani jo valmiiksi oikeassa tunnelmassa halusin kuulla lisää. Kylmät väreet kulkivat pitkin kehoani kun ystäväni kertoi Järvenpään sarjamurhaajasta, jonka uhreiksi valikoitui tummahiuksisia naisia ja jota ei olla saatu vielä tänäkään päivänä kiinni, vaikka teoista on jo muutama vuosikymmen.
Continue Reading

Alexanderplats ja tissiäiset

Löysin pitkästä aikaa Helsingistä ravintolan, jota haluan suositella. En käy Helsingissä, syömässä tai muutoinkaan, enää niin usein kuin joskus aiemmin kaupungissa asuessani ja työskennellessäni, mikä selittää ravintolavinkkien määrän laskun täällä Tasty Travelissimossa.

Toisaalta olen myös harmikseni osunut usein helsinkiläisravintoloihin, joissa ei ole mitään kummoista kehuttavaa. Osa on ollut jopa pettymyksiä. Tai sitten en ole testannut ravintolaa tarpeeksi perusteellisesti. Yhden annoksen syöminen ei välttämättä kerro vielä riittävästi.

Mutta nyt löytyi suosittelujen arvoinen paikka! Se on Alexanderplats Eteläesplanadilla, joka kertoo olevansa helposti lähestyttävä laadukas ravintola. Mielestäni kuvaus osuu ihan nappiin. Listalta löytyy eurooppalaisia klassikoita, joiden kohdalla ei turhaan kikkailla tai hifistellä vaan ne tarjotaan sellaisena kuin ne ovat. Selkeinä ja perinteisinä, mutta silti tyylikkäinä annoksina. Me nautiskelimme Alexanderplatsissa useamman ruokalajin illallisen ystäväni tissiäisiä viettäessä.
Continue Reading

Syksyn tummia varjoja, Turun reissu ja pohdintaa koronasta

Olenko se vain minä vai tuntuuko teistäkin, että kesän 2020 loppumisessa on syvempää lopun alun tuntua kuin normaalisti? Kesää ja koronan helpottamista odotettiin koko pitkä ahdistava kevät ja nyt kun kesän riennot vetävät viimeisiään alkaa syksyn pimeyden mukana hiipiä uusi pelko pandemiasta. Kuinka paha koronan toinen aalto on?

Kesä oli hieno. Vähän erilainen toki, mutta pääsimme aika mukavasti reissaamaan kotimaassa ja viettämään iloisia hetkiä erilaisilla kokoonpanoilla.

Kesä oli myös vähän outo. Uusi arki päätoimisena yrittäjänä alkoi kesäloman merkeissä ja kuten varmaan kaikki yrittäjät tietävät, ei lomailu ole helpoin homma silloin kun oma työ on intohimo. Se ei ole helppoa myöskään silloin, kun koko hommaa vielä käynnistellään koronakevään jälkeen ja muutenkin.

Silti lomailin ja se oli varmasti hyvä veto. Täytyy merkata ensi kesällekin kalenteriin ihan puhdasta lomaa, sillä vaikka lomalle jääminen oli vaikeaa, pääsin lopulta hyvin irti työajatuksista. Lomailun jälkeen mieli oli täynnä uusia ideoita, inspiraatiota ja tarmoa tarttua töihin entistä rivakammin.
Continue Reading

Peposo – Toscanalainen pippurinen lihapata

Toscanalainen keittiö perustuu ikivanhaan cucina poveraan, joka muistuttaa alueen köyhistä ajoista ja jossa hyödynnetään kaikki saatavilla oleva. Yksi vanha resepti, joka jatkaa yhä porskuttamistaan, on pippurinen lihapata nimeltä peposo. Sen juuret juontavat keskiaikaan, jolloin pata sai hautua uunissa koko päivän ollakseen illalla maukas ja murea.

Peposo on lempeän pippurinen lihapata, jonka hurjaa mustapippurin määrää ei pidä säikähtää. Pippurin maku ei ole lainkaan överi, vaikka liemenä toimiva kipakka chianti syventääkin sitä mukavasti. Peposo tulee nauttia perunamuussin tai polentan kanssa ja ruokajuomaksi suosittelen ehdottomasti vähän parempaa chiantia, joka saa olla pippurisemmasta päästä. Hyvin valittu viini kruunaa tämänkin makunautinnon.
Continue Reading

Kakolanruusu

Terveisiä Kakolasta! Vietin viime viikolla kaksi yötä ystävän kanssa Aurajoen rannalla. Nautimme kesäisestä Turusta, viimeisistä aurinkoisista kesäpäivistä sekä rennosta oleilusta.

Jokimaisemissa hengailun lisäksi hurautimme toisena iltana vatsat kurnien funikulaarilla Kakolanmäelle. Olen vieraillut alueella joskus aikoinaan kun siellä oli vaan Kakolan tyhjennetty vankila eikä alueelle varsinaisesti kaivattu satunnaisia kulkijoita ja turisteja.
Continue Reading