Kastikkeet ja dipit,  Kasvisruoat,  Reseptit,  Yleinen

Halloumia ja munakoisoa kreikkalaisittain

Mintun raikkaus ja tomaatin hapokkuus sopivat täydellisesti grillatun halloumin ja munakoison kaveriksi. Kalamataoliiveista tehty kastike vie ajatukset kreikkalaisiin tavernoihin ja kalastajakyliin, joissa tuoksuu suolainen meri-ilma. Kuuma Välimeren aurinko saa kaipaamaan suolaista ja raikasta ruokaa.

Makumatka Kreikkaan syntyy seuraavaa reseptiä noudattamalla. Maistele makujen kirjoa suussasi, sulje silmäsi ja kuvittele eteesi valkoisena hohtava kreikkalaiskylä, syvänsininen taivas ja taustalle meren pärskeet. Millä Kreikan saarella olet kuvitelmissasi?

Halloumia ja munakoisoa kreikkalaisittain

4 annosta

    – 250 g halloumia
    – 2 munakoisoa
    – rasiallinen pieniä tomaatteja
    – 40 g kalamataoliiveja
    – minttua
    – oliiviöljyä
    – vehnäjauhoja

Oliivikastike:

    – 100 g kalamataoliiveja (kivettömiä)
    – 3 rkl punaviinietikkaa
    – 1 tl kuivattua oreganoa
    – 2 dl oliiviöljyä

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Pilko sitten munakoiso viipaleiksi. Pyörittele viipaleet runsaassa öljyssä ja mausta suolalla. Paista joko uunipellillä tai grillissä.

Kypsennä tomaatit halutessasi tai lisää ne ruokaan raakana. Minä kypsensin tomaattini uunissa suolan ja öljyn kera, sillä raa’at tomaatit aiheuttavat suussani ärsyttävää allergista kirvelyä. Ilman allergiaa olisin varmasti lisännyt tomaatit ruokaan raakana.

Pilko halloumi viipaleiksi ja pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa. Grillaa tai paista halloumiviipaleet öljyssä.

Kasaa lautaselle munakoisot, tomaatit, oliivikastike ja halloumiviipaleet. Viimeistele annos kalamataoliiveilla ja mintulla.