Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tasty Travelissimo

Syötkö matkoillasi? Saako ruoka olla hyvää tai ehkä jopa elämyksellistä? Tasty Travelissimo on ruoka- ja matkablogi, joka tarjoilee makuja, matkoja ja makumatkoja Suomesta maailman ympäri pysähtyen hyvin pitkäksi ajaksi Italiaan ja muualle Eurooppaan.

Blogin sivuilta löydät vinkit siihen mitä ja missä kannattaa syödä ja juoda. Koska ihmistenhän pitää syödä ja juoda. Ja matkustaa, jos meiltä kysytään.

Koska ihan koko ajan ei voi kuitenkaan syödä, kierrämme matkoillamme myös muun muassa kattoterasseja (sillä lähes koko ajan voi kuitenkin juoda), näköalapaikkoja (luonnollisesti, onhan Martinalla korkeanpaikankammo), nautimme pienestä luksuksesta (arjen sellainen on ihan parasta, sanovat poreammeen onnelliset omistajat), auringonlaskuista (onko mitään kauniimpaa?) sekä risteilyistä (kaikki käy tunnin maisemaristeilyistä risteilyyn maailman ympäri).

Syömisen lisäksi nukkuminenkin on yleensä tarpeellista ja siksi kerromme myös missä olemme sitä matkoillamme harrastaneet. Yleensä se tapahtuu hotellissa, joka sijaitsee hyvällä paikalla. Plussaa on jos majapaikka on jotenkin mieleenpainuva ja elämyksellinen.

Nukkumisen jälkeen on luonnollisesti taas nälkä, joten (hotelli)aamiaiselle rynnätään innolla, tilataan cappuccinoa, häiritään kanssaruokailijoita kuvaamalla kaikki mahdollinen ja hihkutaan ilosta, jos aamiaiselle on ymmärretty laittaa tarjolle paikallisia erikoisuuksia. Jos aamiainen on surkea, kerromme siitäkin ja siirrymme suosiolla suoraan brunssiin, puistopiknikille tai aikaiselle lounaalle.

Syömme ihan kaikkea, joten blogissamme ei hifistellä tietoisesti vegaaniruoalla, munattomalla, maidottomalla, gluteenittomalla, pähkinättömällä, hiilarittomalla, (lisää tähän oma ruokavammasi) ruoalla – Paitsi joskus vahingossa. Meillä tirisee pihvit pannulla, nautiskellaan juustoja ja herkutellaan sushilla ja shampanjalla. Pidämme myös uusien asioiden maistamisesta, oli se sitten mahalaukkua, härän siitintä tai jotain oikeasti hyvää.

Emme ole huippukokkeja, mutta loputtoman kiinnostuneita hyvästä ruoasta, eri maiden ruokakulttuureista ja hulluistakin ruokakokeiluista. Tykkäämme syödä. Siksi olemme myös ruokabloggaajia. Ja siksi kuntosali ja lenkkipolut ovat toinen kotimme.

Matkojen lisäksi myös kotona pitää syödä, joten kehittelemme kotikeittiössämme reseptejä ja jaamme parhaat niistä blogissamme. Keittiössämme valmistuu niin italialaista uunipastaa arkisen makaronilaatikon sijaiseksi, monivaiheinen smetanapizzakakku isänpäivän kunniaksi kuin paistettuja sirkkojakin. Kyllä, luit oikein, paistettuja sirkkoja (ohje löytyy täältä).

Viime aikoina olemme matkustelleet eniten Italiassa ja muualla Euroopassa sekä enenevissä määrin myös Suomessa. Italiaa kohtaan meillä on suorastaan pelottavan voimakas pakkomielle (voit lukea lisää Martinan suhteesta Italiaan esimerkiksi täältä) ja olemmekin asettaneet tavoitteeksemme kiertää kaikki Italian 20 aluetta, maistaa kunkin alueen ruoka- ja juomaerikoisuuksia, tutustua upeimpiin kaupunkeihin ja söpöimpiin pikkukyliin sekä nähdä paikallista elämää ja kokea kaikki se mitä Italian 20 alueella on meille annettavanaan. Tästä kaikesta on syntynyt haave nimeltä #ventitalia, josta voit lukea lisää tästä postauksesta.

Jos sinä matkustelet, syöt, juot, nukut tai pidät Italiasta niin siirry ihmeessä postauksiimme. Yläpalkista voit valita kiinnostaako sinua eniten matkat, reseptit, Italia vai kenties yhteystietomme. Yläpalkista aukeavien kategorioiden avulla voit valita tarkemmin maan, kaupungin tai reseptin aiheen. Voit myös lukea postaukset kronologisessa järjestyksessä blogin etusivulta jos sinua kiinnostaa kaikki. Kehutut matkaoppaamme löytyvät täältä.

Tervetuloa mukaan matkoillemme!

Meistä muualla:

Viikkouutiset
Rantapallon viikon blogi
Rantapallon haastattelu
Rantapallon artikkeli
Videohaastattelu Matkamessuilla

No Comments

Leave a Reply