8 trooppista paratiisia – Kuinka monessa olet käynyt?

Miltä sinun paratiisissasi näyttää? Onko siellä palmuja, merta, silkinpehmeitä hiekkarantoja, kauniita auringonlaskuja ja trooppisia makuja? Minun paratiisissani voisi vaikka ollakin.

Ainakin sellaista voisi olla unelmieni matkakohteessa, jonne pakenen kotimaani kylmää ja harmaata säätä. Jos en muuta niin haaveissani, kuten nyt alla olevaa listaa kootessani.

Aurinkoa ja lämpöä – 8 paratiisikohdetta

Tahiti

Ranskan Polynesian pääsaari Tahiti vastaa täydellisesti mielikuvaa paratiisista. Keskellä Tyyntämerta sijaitseva saari sopii monenlaiselle lomailulle – kunhan ei kammoa aurinkoa, rantoja ja lämmintä vettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Havaiji

Lei kaulassa, kaislahame vyötäröllä ja kylmä drinkki kädessä. Ukulele soi ja ohimenevä kaveri huutaa ”Aloha!”. Niin kliseistä, mutta kyllähän se vaan maistuisi.

Miami

Miamin kuuma aurinko, South Beachin art deco -rakennukset, pitkät hiekkarannat ja eloisa meininki. Siksi Miami on monelle paratiisi. En minäkään siellä suoranaisesti kärsinyt.

Bora Bora

Bora Bora kuuluu Ranskan Polynesiaan, joka on keskellä Tyyntämerta sijaitseva saariryhmä. Bora Bora on saariryhmän kallein ja sopiikin todelliseen luksusmatkailuun.

Rio de Janeiro

Copacabana ja Ipanema. Juha Tapiokin taitaa haikailla Rio de Janeiron kuuluisille rannoille. Mikäs siellä olisi kirkkaasta auringosta ja kuumista sambarytmeistä nauttiessa valtavan Kristus-patsaan juurella.

Malediivit

Malediivit on klassikko etenkin häämatkakohteena. Kunhan ei lähde seuraamaan snorklatessa kilpikonnaa liian pitkälle merelle ja meinaa hukkua. Just saying..

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aruba

Aruba ja muut Karibian saaret. Paratiiseja jokainen omalla tavallaan. Aruban valitsin tähän siksi että se on ollut yksi lemppareistani kauniine rantoineen ja mukavine meininkeineen.

Australia

Australia ei ehkä ole yhtä ikoninen trooppinen paratiisikohde kuin muut tässä luetellut, mutta monen haaveissa silti. Aurinkoa ja rantaa löytyy ainakin Bondi Beachilta, josta yllä oleva kuvakin on.

Kuinka monessa olet käynyt? Mitä muita paratiisikohteita on olemassa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 21 helmikuun, 2023 at 07:20

  Australia, Malediivit ja Rio de Janeiro on näistä käytynä. Havaji on suunnitteilla tälle vuedelle, toivottavasti toteutuu. Bora Bora ja Tahiti ovat niin kaukana, niin saa nähdä koska toteutuvat, niitä varten tarvitsee olla jo pidempi matka. Indonesian Raja Ampat taitaa olla käydyistä kohteista oma suosikkini.

  • Reply Martina tiistai, 21 helmikuun, 2023 at 13:41

   Oot ehtinyt käydä monessa. Toivottavasti pääset tänä vuonna Havaijille!

 • Reply Janna tiistai, 21 helmikuun, 2023 at 16:56

  Australia, Rio de Janeiro, Miami (ja Miami Beach) näistä käytynä. Oma suosikki taitaa löytyä Bahamalta tai Borneolta, toistaiseksi. Näihin vaikuttaa aina monikin asia miltä kohde tuntuu ja muistot jää.

  • Reply Martina keskiviikko, 22 helmikuun, 2023 at 08:35

   Bahama ja Borneokin kuulostavat niin ihanilta. Bahamalle meidän pitikin kerran piipahtaa ihan vaan päivän verran Karibian risteilyllä, mutta tuuli oli niin kova, että vaihdoimme reittiä ja pidimme ylimääräisen meripäivän. Karibian alue on kyllä yhtä paratiisia.

 • Reply jerry55 torstai, 6 huhtikuun, 2023 at 12:30

  Since Tahiti and Bora Bora are so far away, we’ll have to wait and see if they ever materialise. Raja Ampat in Indonesia seems to be my favourite of the places I’ve been.

  Click here https://remodelingcontractorsusa.com Remodelling Contractors USA

 • Leave a Reply