Aamiaiset ja brunssit,  Baarit ja kahvilat,  Cocktailit,  Ranska,  Reseptit,  Viinimatkailu

Kir Royal – Näin teet klassikkococktailin

Ensikosketukseni Kir Royaliin tapahtui isoveljeni häissä vuoden ensimmäisenä päivänä vuonna 2011. Klassikkococktail toimi erinomaisen hyvin talvihäiden alkumaljana ja oli mukavaa vaihtelua tavalliselle kuohuvalle.

Kir Royal valmistetaan shampanjasta ja mustaherukkalikööristä. Kuninkaallisen siitä tekee nimenomaan shampanja. On olemassa myös pelkkä Kir, johon tulee valkoviiniä ja mustaherukkalikööriä.

Kir Royal

  • 1-1,5 cl mustaherukkalikööriä
  • shampanjaa

Kaada kuohuviinilasin pohjalle 1-1,5 cl mustaherukkalikööriä. Isompaan lasiin vähän enemmän ja pienempään vähemmän. Jos haluat oikein mustaherukkaista juomaa niin lorauta likööriä vapaasti makusi mukaan.

Kaada liköörin päälle shampanja ja anna juomien sekoittua luonnollisesti toisiinsa. En lähtisi sekoittelemaan millään välineellä etteivät kuplat kaikkoa.

Nauti ja varaudu täyttämään lasi uudestaan, sillä tähän jää koukkuun. Tai kokeile perään jotain näistä klassikoista, jotka ovat kaikki niin ikään lemppareitani:

Negroni

Aperol Spritz (tai sama, mutta Camparista tai Limoncellosta)

Whisky Sour

4 kommenttia

  • Sannayui

    Tätä on tullut tehtyä useasti, tosin kuohuviinistä, ei sampanjasta. Huomasimme myös, että mustaherukkaliköörin voi hyvin korvata itse tehdyllä mustaherukkamehutiivisteellä.

    • Martina

      Kuohuviini sopii varmasti ihan yhtä hyvin tähän. Mulle yleensä ajatus shampanjasta on jotenkin juhlallinen, vaikka todellisuudessa en välttämättä tunnistaisi sokkona shampanjaa tavallisista kuohuviineistä.