Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kir Royal – Näin teet klassikkococktailin

Ensikosketukseni Kir Royaliin tapahtui isoveljeni häissä vuoden ensimmäisenä päivänä vuonna 2011. Klassikkococktail toimi erinomaisen hyvin talvihäiden alkumaljana ja oli mukavaa vaihtelua tavalliselle kuohuvalle.

Kir Royal valmistetaan shampanjasta ja mustaherukkalikööristä. Kuninkaallisen siitä tekee nimenomaan shampanja. On olemassa myös pelkkä Kir, johon tulee valkoviiniä ja mustaherukkalikööriä.

Kir Royal

 • 1-1,5 cl mustaherukkalikööriä
 • shampanjaa

Kaada kuohuviinilasin pohjalle 1-1,5 cl mustaherukkalikööriä. Isompaan lasiin vähän enemmän ja pienempään vähemmän. Jos haluat oikein mustaherukkaista juomaa niin lorauta likööriä vapaasti makusi mukaan.

Kaada liköörin päälle shampanja ja anna juomien sekoittua luonnollisesti toisiinsa. En lähtisi sekoittelemaan millään välineellä etteivät kuplat kaikkoa.

Nauti ja varaudu täyttämään lasi uudestaan, sillä tähän jää koukkuun. Tai kokeile perään jotain näistä klassikoista, jotka ovat kaikki niin ikään lemppareitani:

Negroni

Aperol Spritz (tai sama, mutta Camparista tai Limoncellosta)

Whisky Sour

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 8 tammikuun, 2023 at 18:33

  Eipä yleensä tule mitään cocktaileja tehtyä, mutta tällaisia klassikkoja toki on aina kiinnostava maistaa. Ehkäpä pitää tällaistakin sitten kokeilla.

  • Reply Martina maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 12:38

   Mäkin harvoin teen itse cocktaileja, mutta tämä on niin simppeli että onnistuu hyvin myös kotioloissa.

 • Reply Sannayui sunnuntai, 8 tammikuun, 2023 at 20:16

  Tätä on tullut tehtyä useasti, tosin kuohuviinistä, ei sampanjasta. Huomasimme myös, että mustaherukkaliköörin voi hyvin korvata itse tehdyllä mustaherukkamehutiivisteellä.

  • Reply Martina maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 12:40

   Kuohuviini sopii varmasti ihan yhtä hyvin tähän. Mulle yleensä ajatus shampanjasta on jotenkin juhlallinen, vaikka todellisuudessa en välttämättä tunnistaisi sokkona shampanjaa tavallisista kuohuviineistä.

  Leave a Reply