Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sieniliemi

Liemi on hyvän ruoan maun salaisuus. Tämä sieniliemi osoittautui hyväksi pohjaksi ainakin sienirisotolle. Ainoa ongelma oli se, että lientä tuli melko hintsusti, joten suosittelen tekemään suosiolla tuplasatsin.

Sieniliemi säilyy jääkaapissa viikon verran. Jos et käytä sitä siinä ajassa, laita pakastimeen. Tai tee joka päivä sienirisottoa esimerkiksi tämän ohjeen mukaan: Jamien sienirisotto (vaikka sen reseptissä mainitaankin kanaliemi)

Sieniliemi

    25 g kuivattuja sieniä
    sipuli
    1,5 l vettä
    laakerinlehti tai timjamia
    suolaa

Kuori ja pilko sipuli. Laita sipulisilppu, sienet, vesi ja laakerinlehti tai timjami kattilaan. Keittele noin tunnin ajan. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se pois.

Siivilöi liemi ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa. Itse laitoin sitä puolisen teelusikallista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 11 lokakuun, 2022 at 10:01

    Onko jokin syy, miksi juuri kuivattuja sieniä? Eikö ainakin vielä löydy metsästä myös tuoreita sieniä…

    • Reply Martina torstai, 13 lokakuun, 2022 at 14:12

      Ei kai mikään estä tekemästä tuoreistakin, mutta löytämissämme sieniliemien resepteissä mainittiin melkein kaikissa kuivatut sienet. Mekin teimme liemen niistä ja paistoimme tuoreita mukaan risottoomme.

    Leave a Reply