Reseptit,  Yleinen

Sieniliemi

Liemi on hyvän ruoan maun salaisuus. Tämä sieniliemi osoittautui hyväksi pohjaksi ainakin sienirisotolle. Ainoa ongelma oli se, että lientä tuli melko hintsusti, joten suosittelen tekemään suosiolla tuplasatsin.

Sieniliemi säilyy jääkaapissa viikon verran. Jos et käytä sitä siinä ajassa, laita pakastimeen. Tai tee joka päivä sienirisottoa esimerkiksi tämän ohjeen mukaan: Jamien sienirisotto (vaikka sen reseptissä mainitaankin kanaliemi)

Sieniliemi

    25 g kuivattuja sieniä
    sipuli
    1,5 l vettä
    laakerinlehti tai timjamia
    suolaa

Kuori ja pilko sipuli. Laita sipulisilppu, sienet, vesi ja laakerinlehti tai timjami kattilaan. Keittele noin tunnin ajan. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se pois.

Siivilöi liemi ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa. Itse laitoin sitä puolisen teelusikallista.

2 kommenttia