Kanaruoat,  Reseptit

Rakuunakana – Herkullinen ja supernopea arkiruoka

Rakuunakana on kiireisen arjen herkullinen pelastus. Ilkka Uusivuoren nopea versio Mysi Lahtisen alkuperäisestä rakuunakanasta julkaistiin viime kesänä Glorian Ruoka & Viini -lehdessä. Tässä on minun hieman sovellettu versio, joka on melkein kuin Ilen, mutta ilman broilerimaustetta ja kevätsipulilla.

Kyseessä on supernopea ja maukas arkiruoka, johon ei tarvinnut ostaa montaa asiaa kaupasta. Ruoka voisi periaatteessa maistua hyvin myös lapsille. Meillä maistui tällä kertaa vain toiselle. Toinen vierasti rakuunan makua.

Rakuunakana

5-6 annosta

    600 g broilerin sisäfilettä
    öljyä paistamiseen
    3 tl kuivattua rakuunaa
    suolaa ja pippuria
    4 dl ruokakermaa
    2 rkl kanafondia
    1,5 rkl hunajaa
    1,5 rkl dijonsinappia
    1,5 rkl sitruunamehua
    (kevätsipulia)
    riisiä

Pilko broileri paloiksi ja ruskista öljyssä. Lisää rakuuna, suola, pippuri, kerma ja fondi. Anna kiehua hetki jos toinenkin.

Mausta hunajalla, sinapilla ja sitruunamehulla. Lisää halutessasi myös pilkottua kevätsipulia. Keitä riisi ja valmista on. Kului ehkä vartti.

4 kommenttia