Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakuunakana – Herkullinen ja supernopea arkiruoka

Rakuunakana on kiireisen arjen herkullinen pelastus. Ilkka Uusivuoren nopea versio Mysi Lahtisen alkuperäisestä rakuunakanasta julkaistiin viime kesänä Glorian Ruoka & Viini -lehdessä. Tässä on minun hieman sovellettu versio, joka on melkein kuin Ilen, mutta ilman broilerimaustetta ja kevätsipulilla.

Kyseessä on supernopea ja maukas arkiruoka, johon ei tarvinnut ostaa montaa asiaa kaupasta. Ruoka voisi periaatteessa maistua hyvin myös lapsille. Meillä maistui tällä kertaa vain toiselle. Toinen vierasti rakuunan makua.

Rakuunakana

5-6 annosta

    600 g broilerin sisäfilettä
    öljyä paistamiseen
    3 tl kuivattua rakuunaa
    suolaa ja pippuria
    4 dl ruokakermaa
    2 rkl kanafondia
    1,5 rkl hunajaa
    1,5 rkl dijonsinappia
    1,5 rkl sitruunamehua
    (kevätsipulia)
    riisiä

Pilko broileri paloiksi ja ruskista öljyssä. Lisää rakuuna, suola, pippuri, kerma ja fondi. Anna kiehua hetki jos toinenkin.

Mausta hunajalla, sinapilla ja sitruunamehulla. Lisää halutessasi myös pilkottua kevätsipulia. Keitä riisi ja valmista on. Kului ehkä vartti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 19 syyskuun, 2022 at 09:32

    Aikaa ei kyllä paljoa kulu. Kieltämättä rakuunaa on muuten niin paljon, että jos se ei ole omaan makuun, ei tämä ole tällaiselle paras mahdollinen. Itse onneksi pidän rakuuunasta.

    • Reply Martina maanantai, 19 syyskuun, 2022 at 15:56

      Minäkin pidän rakuunasta, mutta jos sen mausta ei tykkää niin sitten tämä ruoka kannattaa skipata. Tai vähentää rakuunan määrää niin että se ei ole niin hallitseva. 🙂

  • Reply Helena Arvio perjantai, 30 syyskuun, 2022 at 19:36

    Iteleki pienempi rakuunan ja hunajan määrä riittäis. Voisin tehdä Cyrrykanaa samal ohjeella.

    • Reply Martina tiistai, 4 lokakuun, 2022 at 10:23

      Aina voi tuunata omaan makuun sopivaksi. 🙂

    Leave a Reply