Ruokamatkailu,  Tallinna,  Viro

One Sixty Smokehouse ja muita ravintolavinkkejä Tallinnaan

Tallinnan ravintolatarjonnassa on aina uutta kiinnostavaa tutkittavaa ja harvemmin tulee käytyä samassa paikassa toistamiseen. Viimeksi Tallinnassa ollessamme kävimme kuitenkin peräti kahdessa jo tutussa paikassa.

Löysimme myös yhden uuden herkullisen tuttavuuden ronskimman ruoan ja miksei myös moottoripyörienkin ystäville. Tässä viimeisimmät tärppimme Tallinnaan. Mukana myös moka, jota sinun ei kannattane toistaa, tai ainakin olet tietoinen siitä tämän luettuasi.

One Sixty Smokehouse
One Sixty Smokehouse

One Sixty Smokehouse

Tällä reissulla meidän teki mieli ronskimpaa ruokaa, joten jätimme suosiolla fine diningit ja muut hienommat ruokakokemukset toiseen kertaan. Illallisravintolaksemme valikoitui Telliskivestä löytyvä One Sixty Smokehouse ja se osoittautui nappivalinnaksi.

“No fancy stuff. Only beer, whiskey and smoked meat.” Ravintolan nettisivuilla komeileva lause kiteyttää hyvin kaiken olennaisen One Sixtystä. Olutta pöytään ja savuista ruokaa odotellessa voi katsella ympärilleen. Moottoripyöräteemainen ravintola on viihtyisä, rento ja miellyttävä paikka hengailla.

Olimme kuulleet kehuja paikan Dirty Cheeseburgerista ja Mac and Cheesesta. Tilasimme ne sekä annoksen, jossa on talon itse tekemää makkaraa ja perunamuussia. Lohturuoka tuli ensimmäisenä mieleen herkkuja maistaessani, samoin se, miten taidokkaat maut niihin oli tavallisuudestaan huolimatta loihdittu.

Makkara oli varmasti yksi parhaista koskaan maistamistani, samoin Mac and Cheese. Molemmissa oli sopivasti potkua. Syötyämme emme malttaneet vielä lähteä vaan tilasimme viskit, joilla tasasimme ähkyistä oloamme.

Vahva suositus oluen, viskin ja ronskin ruoan ystäville!

One Sixty Smokehouse
One Sixty Smokehouse

Peatus

Tee kuten me ja istahda Peatuksen terassille ennen illallistasi One Sixtyssä. Huonolla säällä otat tietysti paikan vaunun sisältä. Kurkku Spritz oli hyvää, mutta kirsikkaista GT:tä en suosittele. Miljöötä sen sijaan suosittelen ja onpa Peatuksen terassi koettu myös hyväksi paikaksi tehdä päätöksiä isoista hankinnoista.

Sekä One Sixty että Peatus toiminevat myös lasten kanssa. Junan vaunuun tehty ravintola ja One Sixtyn lukuisat kaksipyöräiset ovat varmasti hauskoja kokemuksia myös lapsille.

Pecorino Wine Bar

Jos etsit viinibaaria Tallinnasta, suuntaa vanhankaupungin Pecorino Wine Bariin. Juustolautanen on suosittelemisen arvoinen ja drinkkilistaltakin löytyy jänniä ylläreitä, kuten Wana Tallinn Spritz. Jälkimmäinen oli mielenkiintoinen, mutta pitäydyn silti jatkossa kattavan viinilistan antimissa.

Hell Hunt

Legendaarinen Hell Hunt tunnetaan meidän piireissä ihanista makeaan leipään tehdyistä valkosipulileivistä kurkkudipillä. Olemme syöneet kyseisen setin useamman kerran puokkiin ravintolan suojaisalla terassilla laatuoluen kera.

Viime reissulla Hell Hunt pelasti nälkäiset konsertissa kävijät olemalla auki yömyöhään. Ihmettelimme samaa mitä Riikassa Rammsteinin konsertin jälkeen, eli miksi ravintolat sulkevat ovensa juuri parhaaseen aikaan kun valtava konserttiyleisö vasta vyöryy keikkapaikalta nälkäisenä kaupunkiin. Meinasimme jo sortua kuvallisen menun italialaiseen ravintolaan, mutta onneksi Hell Huntkin oli auki, ja saimme sieltä maukkaan yöpalan keikan päätteeksi.

One Sixty Smokehouse
One Sixty Smokehouse

Emme suosittele

Raekoja Platsin eli Raatihuoneentorin terassit huutavat tourist trapia, mutta siitä huolimatta me kokeneet konkarimatkailijat parkkeerasimme erään terassin pöytään, sillä se oli yksi ainoita johon paistoi aurinko Tallinnan aamupäivässä. Ajattelimme että voihan sitä nyt aperitiivin nauttia missä tahansa.

Tilasimme Aperol Spritzit. Hintoja ei näkynyt missään ja sille oli syynsä. Cocktailit maksoivat 14 euroa kappale. Se on mielestäni tosi paljon Tallinnan mittapuulla.

Toisaalta maksoimme myös auringosta ja ihmisten katselusta. Menköön tämän kerran.

One Sixty Smokehouse

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Oli siinä Tallinnan tasolla tosiaan hintaa cocktaileilla… One Sixty Smokehouse kuulostaa paikalta omaan makuun. Tuo Mac and Chees näyttää kyllä varsin herkulliselta, eipä ole tainnut tulla sellaista syötyä edellisen Yhdysvaltoihin kohdistuneen matkan jälkeen, eli viiteen vuoteen.

    • Martina

      Jep, oli melkoisen hintavat cocktailit. Naureskeltiin vielä siinä spritziä siemaillessamme, että ”Muistatko kun juotiin 16 euron spritzit Firenzessä, oli kyllä kallista!”. Sitten tuli lasku, jossa oli 14 euroa / kpl. Ei olla opittu mitään. 😀

      One Sixty Smokehouse oli tosi kiva. Mielestäni tuo Mac and Cheese peittosi kaikki Yhdysvalloissa syömäni versiot. Se oli varmaan se hienoinen chilin potku, mistä pidin. Ei ollut mautonta mössöä.