Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sitruunamarinoidut kesäkurpitsat

Sitruunamarinoiduissa kesäkurpitsoissa eliminoidaan kaksi kesäkurpitsan pahinta vihollista: vetisyys ja mauttomuus. Kun kesäkurpitsat saavat imaista itseensä sitruunaista marinadia, tulee niistä mehevän maukkaita.

Raikas lisuke sopii erinomaisesti grilliruoan kaveriksi. Reseptin määrät ovat suuntaa antavia. Itse tykkään lorotella kesäkurpitsoiden päälle reilusti laadukasta oliiviöljyä ja uittaa ne kunnolla sitruunassa, mutta pienemmälläkin määrällä pärjää.

Sitruunamarinoidut kesäkurpitsat

  2-3 kesäkurpitsaa
  1-2 sitruunaa
  0,5-1 dl oliiviöljyä
  suolaa ja pippuria

Pilko kesäkurpitsa lohkoiksi tai viipaleiksi ja laita kannelliseen astiaan. Lisää sekaan öljy, sitruunan kuori ja mehu sekä suolaa ja pippuria. Jätä marinoitumaan vähintään tunniksi. Itse olen antanut kesäkurpitsoiden muhia marinadissa noin puolikkaan päivän.

Paista tai grillaa kesäkurpitsat ja tarjoile heti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 12 heinäkuun, 2022 at 10:32

  Nämä kuulostaakin hyvältä. Meillä tulee taas valtava määrä kesäkurpitsoja, joten varmasti menee kesän / syksyn aikana testiin.

  • Reply Martina keskiviikko, 13 heinäkuun, 2022 at 12:04

   Tämä on yksi mun lempitavoista syödä kesäkurpitsaa. Testaa ihmeessä. 🙂

  Leave a Reply