8 viehättävää vuokramökkiä Etelä-Suomessa

Sisältää mainoslinkkejä.

Lapsuuden kesät mökillä. Ihania muistoja, joista innostuin kirjoittamaan taannoin ihan oman artikkelin kun teimme paluun lapsuuteni mökkimaisemiin Bromarvissa. Mökillä on aina oma rauhallinen ja kiireetön tunnelmansa. Mökillä rentoudutaan, hiljennetään tahtia ja nautitaan hetkestä.

Pidän edelleen mökkeilystä, mutta kuten kaikessa muussakin matkailussa, uusi kiehtoo aina. En halua sitoutua omaan mökkiin ja sen kunnossapitoon, vaikka ajatus romanttinen onkin. Sen sijaan vierailen mielelläni vuokramökeillä. Näin pääsen aina eri maisemiin tutustumaan uusiin paikkoihin ja saan kuhunkin tilanteeseen sopivan mökin.

Suomen suurin valikoima vuokramökkejä löytyy Lomarenkaan sivuilta. Ikkunashoppailin ja haaveilin sivustolla pitkään mökkilomista. Nappasin talteen muutaman vuokramökin lapsuuteni mökkimaisemissa ja niiden lähistöllä Länsi-Uudenmaan alueella. Hieman taisin koukata rajan yli naapuriinkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Otin listalle vähän kaikkea kivaa erilaisiin makuihin ja kokoonpanoihin. Kaipaatko sinä mökkilomallasi nykyajan mukavuuksia vai onko perinteinen vaatimattomampi mökkitunnelma juttusi?

8 viehättävää vuokramökkiä Etelä-Suomessa

Trollsjö-Peikkojärvi

Tämä syötävän suloinen pieni punainen mökki sijaitsee hyvin lähellä perheemme vanhaa mökkiä. Täällä saisin samanlaisen autenttisen kokemuksen kuin 1990-luvulla, jolloin vesi kannettiin kaivosta ja ulkohuussiin kipitettiin yön pimeydessä. Peikkojärven mökki sopii perinteistä mökkitunnelmaa kaipaavalle, joka ei etsi luksusta tai edes kaikkia nykyajan mukavuuksia.

Lue lisää ja tee varaus: Trollsjö-Peikkojärvi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Villa Bergholmen

Villa Bergholmen toimii vaativampaankin mökkimakuun. Kemiönsaaressa sijaitsevaan edustushuvilaan mahtuu hieman isompikin seurue kokoustamaan, nauttimaan merellisestä tunnelmasta sekä rentoutumaan saunassa ja paljussa. Onpa alue kelvannut aikoinaan Kekkosellekin, joka kalasti täällä neuvostovieraidensa kanssa.

Lue lisää ja tee varaus: Villa Bergholmen

Villa Nennebo ja Lilla Nennebo

Petun saaresta löytyy kaksi viehättävää saaristolaistunnelmaa huokuvaa mökkiä. Niillä on yhteinen pihasauna ja matala hiekkaranta. Kohde on täydellinen esimerkiksi kahdelle perheelle rauhalliseen lomailuun.

Lue lisää ja tee varaus:
Villa Nennebo
Lilla Nennebo

Villa Pettu

Petussa on myös tämä alunperin 1800-luvulla rakennettu ja 1980-luvulla Pettuun siirretty vanha tunnelmallinen hirsihuvila. Mökin vuokraajan on mahdollista käyttää myös vanhaa kunnon Busteria merellä liikkumiseen. Vieläköhän viihtyisin keulapaikalla jalat veneen reunan yli roikkuen?

Lue lisää ja tee varaus: Villa Pettu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallbacka ja Tallbacka 2

Raaseporissa 9 kilometrin päässä Bromarvin kylästä on komea Tallbacka-niminen vuokramökki, joka on suloinen yhdistelmä vanhanajan tunnelmaa ja nykyajan mukavuuksia. Pihapiiristä löytyy nuotiopaikka, pallogrilli sekä erillinen sähkölämmitteinen piha-aitta.

Tallbacka 2 sijaitsee lähistöllä. Tallbackalla ja Tallbacka 2:lla on yhteinen laituri ja ranta. Tallbacka 2 on rakennettu vuonna 2015 ja sen hellässä huomassa pääset nauttimaan luonnonläheisestä mökkitunnelmasta.

Lue lisää ja tee varaus:
Tallbacka
Tallbacka 2

Långstrands Stuga

Ihana Långstrands Stuga sijaitsee idyllisellä paikalla suojaisan merenlahden rannalla. Ympäristö huokuu kaunista maalaistunnelmaa. Yläkerran parvekkeelta voi ihailla merimaisemaa tai pitää silmällä tasaisella nurmipihalla telmiviä lapsia. Rantasaunan puukiukaan löylyt hellivät lomailijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää ja tee varaus: Långstrands Stuga

Etsitkö mökkiä muualta Suomesta? Tutustu Lomarenkaan valikoimaan tästä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 27 huhtikuun, 2022 at 16:49

    Minä kyllä voisin hyvin sitoutua samaan mökkiin ja oikeastaan innokkaana kalastajana se olisi monesta näkökulmasta paras vaihtoehto. Sen sijaan kunnossapitopuoli on itselläni suurin este mökin hankkimiselle. Onneksi isovanhemmillani on mökki meren rannalla, jonne voi aina mennä kalastamaan ja viettämään aikaa.

    • Reply Martina torstai, 28 huhtikuun, 2022 at 16:02

      On omassa mökissä hyviäkin puolia enkä osannut edes ottaa huomioon kalastajan näkökulmaa. Kunnossapito on kuitenkin niin iso miinus, että kallistun itse vahvasti vuokramökkeilyn puoleen.

    Leave a Reply