Aamiaiset ja brunssit,  Liharuoat,  Reseptit,  Suolaiset herkut,  Yleinen

Pepperoni-paprikapiirakka

Suolaisia piirakkareseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Suolaiset piirakat ovat omiaan juhlissa tai muuten vaan kun tulee vieraita. Piiraat toimivat myös täydellisesti piknikillä ja brunssilla sekä välipalana tai lounaana. Melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa siis.

Koska kaupasta saatavat valmiit piirakkataikinat ovat mielestäni oikein hyviä, käytän niitä. Voit korvata valmistaikinan omaan ruokavalioosi sopivalla taikinalla tai vaikka sillä mummon reseptillä tehdyllä luottotaikinalla. Täytteiden makuyhdistelmä on näissä mun piirakkaresepteissä se juttu. Ei niinkään piirakkapohja.

Tähän piiraaseen halusin mahdollisimman paljon makua. Halusin yhdistää pepperonia ja paprikaa sekä tuoda lempeää lisäpotkua chilistä. Täytteessä on sekä paprika-chilituorejuustoa että srirachaa. Viimeisenä mainittuun en anna tarkkaa määrää vaan lisää tulisuutta oman maun mukaan. Ruokalusikallinen on aika mieto, itse laittaisin seuraavalla kerralla kaksi ruokalusikallista.

Pepperoni-paprikapiiras

    piirakkataikina
    2 kananmunaa
    2 dl ruokakermaa
    srirachaa (1-2 rkl tai oman maun mukaan)
    100 g paprika-chilituorejuustoa
    iso punainen paprika tai kaksi pientä
    aurinkokuivattua tomaattia
    ainakin 100 g pepperonia
    150 g juustoraastetta (mulla oli emmental-mozzarellaa)
    suolaa ja pippuria

Levitä taikina piirakkavuokaan. Vispaa kananmunat, kerma, sriracha ja tuorejuusto sekaisin.

Pilko paprika, aurinkokuivatut tomaatit sekä pepperonit ja lisää ne täytteeseen. Jos haluat voit jättää osan pepperoneista ja paprikasta koristeluun.

Itse tykkään koristella piiraat niin että niistä näkee heti mitä ne pitävät sisällään. Niinpä jätin nytkin kokonaisia pepperoniviipaleita ja isoja paprikasuikaleita koristeeksi. Sama maku kuitenkin vaikka pilkkoisit kaiken suoraan täytteeseen, joten molempi parempi.

Lisää vielä 100 g juustoraastetta täytteeseen ja mausta täyteseos suolalla ja pippurilla. Levitä täyte vuokaan taikinan päälle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Koristele jos haluat.

Paista piirasta 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta ruskistunut sopivasti. Anna asettua hetki ennen nauttimista.

2 kommenttia

  • sirkku

    Hahaa! Olipas inspiroiva resepti: jääkaapissa olla möllötellyt paprika ja rasia kylmäsavulohta pääsevät pian piirakan täytteeksi. Tosiaan suolainen piirakka käy ateriasta salaatin kera, on oivallista vierastarjottavaa, ja täytettä vaihtamalla saa aikaan monipuolista herkkua.
    Siskolikka teki joku aika sitten lohipiirakkaa, tavallisesta lohesta (joka ensin kypsennettiin) ja oli tosiaan maukasta. Nyt vain piirakkaa pakertamaan! Kiitokset mukavasta ohjeesta ja kaunista kevättä!