Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pasta al fumé

Voita, pekonia ja kermaa. Happoa tomaatista, särmää chilistä ja hieman vielä lisämakua valkosipulista. Eihän se nyt terveellisin pasta ole, mutta ah, niin hyvää! Saa sitä välillä vähän herkutella, vai mitä?

Pasta al fumé

3-4 annosta

250 g kuivapastaa
50 g voita
170 g pekonia
200 g tomaattia
punainen chili
2 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa

Pilko pekoni ja paista se voissa (oi kyllä!). Lisää pannulle pilkotut tomaatit, chili ja valkosipulin kynnet. Kypsennä keskilämmöllä vartin verran. Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan ja keittää pastan.

Lisää pannulle kerma, anna lämmetä ja hautua hetki. Lisää sitten vielä keitetty pasta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Viimeistele parmesaaniraasteella ja nauti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tanja / Please Be Seated for Takeoff torstai, 16 joulukuun, 2021 at 16:24

    Tämähän täytyykin ottaa pian testiin! Kermaisia pekonipastoja tulee tehtyä varsin usein, mutta tomaatti toisi siihen kyllä mukavaa hapokkuutta. Usein sitä tulee ajatelleeksi tomaattia vain punaisten kastikkeiden kanssa yhteenkuuluvaksi.

    • Reply Martina lauantai, 18 joulukuun, 2021 at 13:04

      Sama täällä, tomaattia tulee yhdisteltyä enimmäkseen vain punaisiin kastikkeisiin, mutta tähän tuhtiin kermaiseen pastaan se toi ihan täydellistä hapokkuutta. Täytyy muistaa jatkossakin käyttää tomaattia monipuolisemmin.

    Leave a Reply