Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uunirisotto

Risotto on lempiruokani. Oikein tehty risotto on parasta mitä ravintolan ruokalistalta voi tilata, mutta valitettavan usein risotto on myös pettymys. Siksi olen opetellut tekemään sitä itse. Suosituimmat risottoreseptini löytyvät tästä koosteesta.

Tällä kertaa halusin kokeilla jotain toisenlaista. Tein risoton uunissa, vaikka italialainen ääni hönkäili takaraivossani sanoen, ettei niin saa tehdä. Tein silti ja yllätyin. Siitähän tuli niin hyvää, että resepti pääsee Tasty Travelissimoon talteen.

Ei uunirisotto sama ole kuin perinteinen hyvin tehty risotto, mutta ei sen kuulukaan olla. Uunirisotto on paikallaan esimerkiksi silloin kun haluaa päästä helpommalla ja tehdä isomman kasan ruokaa.

Suppilovahveroilla, mascarponella ja sitruunalla maustettu uunirisotto on maukasta. Minä paahdoin uunirisottoni päälle kikherneitä, jotka maustoin sitruunankuorella. Viimeistelin koko komeuden tuoreella mintulla, jonka raikkaus oli kiva lisä tuhtiin risottoon.

Pinnalle voisi paistaa kikherneiden sijaan myös parsaa, vuohenjuustoa, pekonia tai vaikka poron lihaa. Tai olla paistamatta mitään. Risotto on kelpo ateria sellaisenaankin.

Uunirisotto suppilovahveroista

4-5 annosta

sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 30 g kuivattuja suppilovahveroita tai vastaava määrä tuoreita
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l lihalientä
250 g mascarponea
1 sitruuna
parmesaania
tölkillinen kikherneitä
(minttua)

Laita kuivatut sienet kylmään veteen likoamaan. Kuori ja pilko sipulit.

Kuullota sipuleita pannulla voissa tai öljyssä. Lisää sienet ja säästä niiden liotusliemi. Lisää pannulle myös riisi ja kuullota sitä pannulla kunnes se on läpikuultavaa.

Lisää viini ja odota että se imeytyy. Lisää sitten sienien liotusliemi. Jos käytit tuoreita suppilovahveroita lorauta pannulle pari desiä lihalientä. Anna liemen imeytyä.

Lisää sitten vielä loput liemet ja anna kiehua vielä hetki. Jos lisäsit myös sienien liotusliemen, vähennä lihaliemen määrää pari desiä, jotta nesteen määrä pysyy samana.

Sekoita joukkoon mascarpone ja parmesaania raasteena. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada tässä vaiheessa vielä melko nestemäinen risotto uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Paahda odotellessasi kikherneet pannulla. Raasta sitruunan kuori ja purista puolet mehusta kikherneiden päälle. Sekoita myös sitruunan kuori kikherneisiin ja jätä odottamaan risoton valmistumista.

Kun risotto on valmis viimeistele se puolikkaan sitruunan mehulla, parmesaaniraasteella ja mustapippurilla. Ripottele paahdetut kikherneet pinnalle. Minä raikastin makua vielä tuoreella mintulla, mutta ilmankin pärjää.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hanne keskiviikko, 18 elokuun, 2021 at 10:06

    Taas valuu kuola ja tämähän testataan heti perjantaina. Kiitos. On tää kyllä helppoa kun ei itse tarvitse miettiä ruokia:):)

    • Reply Martina keskiviikko, 18 elokuun, 2021 at 15:31

      Jes, ihan mahtavaa että reseptit menee heti käyttöön. 🙂

    Leave a Reply