Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia – Crossfit Games Open ja matkakuumetta

Olipa kerran Martina, joka hurahti crossfitiin. En liene ainoa, jolle on käynyt niin. Olen maininnut aiemminkin miten uskaltauduin viime vuoden lopulla salimme cross-tunneille. Niitä ei kutsuta crossfit-tunneiksi, sillä kyseessä ei ole virallinen crossfit-sali, mutta samoja juttuja siellä tehdään.

Taululle kirjoitetaan kryptistä salakieltä, joka kertoo päivän treenin. Liikkeillä on hassuja nimiä ja lyhenteitä, joita kokeneet crossfittaajat viljelevät puheessaan niin ettei tavallinen salityyppi meinaa ymmärtää. Onneksi aina voi kysyä ja treenikaverit näyttävät mielellään mistä on kyse.

Crossfit-maailmassa on ollut paljon uutta opittavaa, mutta myös vanhoja tuttuja juttuja, kuten kyykkyjä, maastavetoa, pystypunnerrusta, kuntopyörää, burpeeta ja sen sellaista aiemmista treeneistä tuttua hommaa. Sopiva yhdistelmä siis uutta ja vanhaa, etenkin kun kaipasin jo hieman vaihtelua tavalliseen salitreeniin.

Homma eskaloitui nopeasti ja löysin itseni alkuvuodesta Crossfit Games Openin osallistujalistalta. Kokemusta lajista oli kisojen alkaessa vain reilut 3 kuukautta, joista muutama viikko oli mennyt murtunutta varvasta lepuuttaen (miten niin ihmiset menevät heti rikki alkaessaan harrastaa crossfitiä). Vahvalla pohjalla ja vankalla kokemuksella siis lähdettiin kohti Openia.

Openissa on kuitenkin kivaa se, että osallistua voi kuka tahansa. Treenit voi tehdä oman tason mukaan. Minulla oli varovaisena tavoitteena se, että pystyisin tekemään edes jonkun kolmesta treenistä ns. normaalina eli RX-versiona. Tiedostin että on paljon liikkeitä, joita en osaa lainkaan ja että RX-painot ovat minulle hurjan raskaita. Ajattelin silti, että jos tuuri käy ja johonkin treeniin osuu minulle helppoja mahdollisia liikkeitä, saatan onnistua.

Tätä kirjoittaessani kaksi ensimmäistä viikkoa on jo takana ja viimeinen suorituskin häämöttää aivan nurkan takana. Olen ylittänyt itseni jo nyt. Olen saanut tehtyä molemmat treenit RX-versiona, vaikka oli tosi hilkulla että pystyn siihen. Olen niin ylpeä itsestäni, vaikka totuuden nimissä suoritukseni ovat muihin osallistujiin verrattuna aika surkeita.

Ei pidä verrata muihin.

Ensimmäisen treenin ensimmäisen liikkeen (seinäkävely) opin vasta muutama tunti ennen salille lähtöä. Toisen treenin ensimmäisen liikkeen (tempaus käsipainolla) tiesin pystyväni tekemään oikealla kädellä, mutta vasen ei välttämättä jaksaisi kiskoa 15 kilon käsipainoa ylös.

Lähdin siis kokeilemaan RX-suorituksia molemmilla kerroilla hyvin epävarmoin fiiliksin. Kun kello lähti käyntiin jotain napsahti päässäni ja aloin tehdä liikkeitä hullulla raivolla vailla pelkoa. Pääsin treeneissä pidemmälle kuin olisin ikinä uskonut pääseväni.

Jos jotain olen Crossfit Games Openista oppinut niin sen, että ihmisen keho pystyy paljon kovempiin suorituksiin kuin mihin hänen mielensä uskoo pystyvän. Olen löytänyt molempien suoritusten aikana itsestäni sellaiset supervoimat, etten ymmärrä itsekään mistä ne tuli. Adrenaliini sopivasti annosteltuna on kiva kaveri tässä myös.

Olen listannut Openin aikana vastaan tulleita liikkeitä ja asioita, joita haluan opetella tekemään joko paremmin tai ylipäätään tekemään. Lista on pitkä. Täytyy mietiskellä sille joku järkevä järjestys, sillä kaikkea en voi mitenkään opetella samaan aikaan.

Noin, kuten huomaatte aloin heti jauhaa treeneistä, liikkeistä ja kisoista, vaikka oikeasti minun piti tulla kertomaan, että olen perustanut uuden tilin treenihommilleni. Yritin ympätä niitä aluksi tänne Tasty Travelissimoon. Tai siis lähinnä TT:n Instagramiin. Osin se olikin perusteltua, mutta jotenkin se vähän tökki sitten kuitenkin.

Eräänä päivänä suihkussa ollessani päätin perustaa Instagram-tilin omalla nimelläni. Kaikki oli yhtäkkiä selvää. Tilin nimi, sisältö, feedin rytmi, kaikki. Päätin laittaa tilille kaiken sen, mikä ei sovi Tasty Travelissimon aiheisiin eikä myöskään Get SoMe Helpin teemoihin. Aloitin treeneistä.

On kuin olisin päästänyt itseni irti ja vapaaksi. Sisältöjä alkoi tulvia ja jouduin toppuuttelemaan itseäni että maltan keskittyä muihinkin töihini. Treenit ja niiden taltioiminen someen vei aivan mennessään. Ajoitus oli toki otollinen juuri Openin alla, mutta veikkaan ettei treenisisältöjen tuottaminen hiivu jatkossakaan. Tiedä vaikka tekisin siitäkin joskus työni?

Haluan näyttää, että ihan tavallinen kömpelö perheenäiti ja kiireinen yrittäjäkin pystyy nauttimaan treeneistä ja liikunnallisesta elämäntavasta. Haluan antaa vertaistukea muille kaltaisilleni, jotka eivät koe olevansa hyviä juuri missään, mutta yrittävät silti parhaansa. Pidän myös ajatuksesta että sisulla pääsee pitkälle.

Mielestäni ei ole myöskään väärin herkutella välillä, matkustella ja nauttia elämästä, vaikka treenaakin tosissaan. Sopiva tasapaino on hyväksi tässäkin. Se on jotain, mitä olen joutunut itsekin opetella ja opettelen edelleen.

Minusta parasta on nauttia tekemisestä ja pitää hauskaa. Tärkein taito on se, että osaa nauraa ja olla armollinen itselleen sen sijaan, että soimaisi itsensä surulliseksi. On tärkeää muistaa, että jokainen kilpailee lopulta vain itseään vastaan. Jos onnistuu ylittämään itsensä niin se riittää ja se on ihan huikean hienoa. Edes Openissa en yritä tosissani voittaa muita. Eihän se olisi mahdollistakaan. Olen silti hurjan ylpeä siitä, että olen mukana ja ylittänyt itseni jo nyt triljoonasti.

Haluan tuoda uudella Instagram-tililläni hauskuutta ja inspiraatiota myös seuraajieni treeneihin. Olen jakanut muun muassa ystäväni Jennan kanssa tekemiämme korttipakkatreenejä, jotka ovat olleet tosi kivoja ja tuoneet mukavaa vaihtelua treeniin.

Aion jakaa kaikki muutkin hullutukset mitä keksin joko yksin tai ystävieni kanssa. Onneksi treenikaverini ovat heittäytyvää sorttia ja minäkin melko yllytyshullu mitä tulee sopivan sekopäisiin haasteisiin. Kaikkeen en lähde mukaan, sillä olen nössö ja luuseri, mutta sopivat haasteet otan vastaan ilon ja kauhun sekamelskalla.

Treenaaminen voi olla hauskaa ja jokaiselle löytyy varmasti laji, joka tuntuu kivalta. Haluan kannustaa tekemään edes jotain sen sijaan että jämähtäisi sohvalle.

Haluan näyttää esimerkkiä siinä, että eri lajeja voi kokeilla julkisestikin, vaikka ei olisi luonnonlahjakkuus missään. Minä olen juuri se kömpelö tumpelo, joka joutuu harjoittelemaan tosi paljon ennen kuin oppii yhtään mitään uutta. Silti näytän ylpeänä ensimmäisen golf-lyöntini (en yllättäen osunut palloon) ja muut epäonnistuneet yritykseni. Itselleen nauraminen on parasta.

Parasta treenitililläni on ollut jo nyt yhteisöllisyys, vertaistuki ja hyvät keskustelut samanhenkisten ihmisten kanssa. Vaikka treenitililläni on paljon vähemmän seuraajia kuin muilla hallinnoimillani tileillä, käyn siellä enemmän keskusteluja kuin muualla.

Treeni-ihmisten kanssa on kiva jutella. Otan ilolla vastaan kokeneempien vinkit, tsemppaan muita ja saatan höpötellä myös ihan muista aiheista, kuten vaikkapa synnytyksestä ja syömisestä.

Yksi syy sille, miksi treenijutut ovat varmasti vieneet minut nyt niin kovasti mennessään, on se että iso osa elämästä on koronan myötä edelleen tauolla. Seikkailut maailmalla saavat vieläkin odottaa ja matkailun jättämä tyhjä aukko on pitänyt täyttää jollain.

Tilalle on tullut treeni. Ei sillä ettenkö olisi aina treenannut, mutta tällä hetkellä se näyttelee entistä isompaa osaa elämässäni ja ennen kaikkea olen innostunut kertomaan siitä vihdoin myös muille. Jatkossa tulen varmasti yhdistelemään sujuvasti matkailun, treenit, syömisen, elämykset ja kaiken sen mikä on elämässäni tärkeää ihan niin kuin olen aina tehnyt.

Tasty Travelissimo tulee pysymään omana aktiivisena itsenään sekä täällä blogissa että Instagramissa ja Facebookissa. Odotan jo kovasti että saamme heittää koronan hiivattiin ja pääsemme ottamaan teidät mukaan matkatunnelmiin maailmalle. Sitä ennen jatkamme makumatkailua, kotimaan koluamista ja elämyksistä nauttimista.

Matkakuume on edelleen valtava ja palan jo halusta alkaa suunnitella kesän reissuja kotimaassa. Ulkomaista en uskalla vielä haaveilla kuin salaa ja ihan varovasti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanna12345 perjantai, 26 maaliskuun, 2021 at 19:02

  Kuntoilu on kyllä henkireikä korona-aikaan. Itse olen hurahtanut jumppaamaan ryhmäliikuntatunteja videoilta. Tosi helppoa tehdä treeni joka päivä, kun ei kotoa tarvitse lähteä minnekään. Eikä pelkoa tartunnoista.
  En tykkää talviurheilusta, mutta tänä talvena on kyllä kunto noussut sisäliikunnan ansiosta todella. Omat pisteeni menevät Urheiluhallien facebook-videolle, Fressi-tv:lle ja Keventäjien tosi edullisille Kotitreeneille!

  • Reply Martina maanantai, 29 maaliskuun, 2021 at 11:07

   Kyllä, ilman kuntoilua mulla ainakin olisi hajonnut pää jo moneen kertaan. Kropasta puhumattakaan.

   Kiitos vinkeistä! Itselleni on jotenkin tosi vaikea ryhtyä kotitreeneihin, mutta hyvät videot saavat kyllä tekemään hyvän treenin kunhan vaan saa aloitettua. Nyt jos salit menee kiinni tulee kotitreenivinkeille varmasti käyttöä. 🙂

  Leave a Reply