Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia – Keittokirjaprojekti ja muita tavoitteita

Vuodenvaihde on uusien alkujen, projektien ja tavoitteiden aikaa. Jotkut tekevät uudenvuodenlupauksia. Minulla on tapana päättää aloittaa vuodenvaihteessa projekti jos toinenkin jos mieleen tulee sopivia. Ainakin pysähdyn hetkeksi tarkastelemaan elämääni miettien mihin olen tyytyväinen ja mitä haluan muuttaa.

Tällä kertaa mietin ainakin treenitavoitteita ja kyselin niitä myös Instagram-seuraajiltamme. Mietin olisinko asettanut tavoitteen vuoden aikana juostujen kilometrien määrälle, mutta totesin sen yksipuolistavan treeniä liikaa ja olevan huono idea penikkatautiin taipuvaiselle itsensä haastajalle. Tavoite ei nimittäin olisi pieni ja toteuttaisin sen hampaat irvessä vaikka jalat irti. Parempi säästää itsensä sellaiselta.

Outin ehdotuksesta innostuin. Hän kehotti tekemään matkan pyöräillen. Haaveilimme yhdessä muun muassa saaristosta, mutta realistisempi kokeilu minulle voisi olla esimerkiksi pyörämatka Porvooseen tai jos oikein innostun niin Loviisaan asti. Myös Outin mainitsema Fiskars kiinnostaa ja siinä olisi iskän huoltojoukotkin lähellä ongelmien varalta. Niin pitkällä matkalla ongelmia saattaisikin ilmaantua.

Katsotaan toteutanko idean tänä vuonna vai jätänkö vielä hautumaan. Toisin sanoen mietin riittävätkö rahkeet vielä vai kerrytänkö pyöräilykuntoa ja -kokemusta vielä hieman ennen kuin lähden matkaan. Karttaa on kuitenkin jo tutkittu sillä silmällä ja innostuksen siemen on itämässä.

Projekti johon päätin varmasti ryhtyä on keittokirjaprojekti. Kirjahyllyssäni on kymmeniä keittokirjoja, jotka unohtuvat liian usein paikalleen pölyttymään. Rakastan kaikenlaisia kirjoja, myös keittokirjoja, ja hamstraan niitä mielelläni lisää. Nyt päätin hyödyntää kokoelmaani ja käydä samalla kolme hyllyllistä keittokirjoja läpi kokkaamalla jokaisesta vähintään yhden reseptin. Samalla voin käydä karsintaa jos löydän hyllystä kirjan, joka ei innosta kokkaamaan.

Pohdin tätäkin tavoitetta pitkään, sillä nopean laskutoimituksen mukaan hyllyssäni on noin 70 keittokirjaa ja vuoden aikana sinne kerääntyy varmasti ainakin muutama lisää. Jos haluaisin saada projektin päätökseen vuoden aikana, ei riittäisi, että kokkaisin yhden reseptin viikossa. Totesin, että tulee liian kiire. En halua kivan projektin aiheuttavan paineita.

Niinpä päätin ryhtyä toimeen ilman aikarajaa. Olisi kiva jos innostuisin hommasta niin että saisin käytyä läpi kaikki keittokirjat vuodessa, mutta ei haittaa jos siihen kuluu kaksikin vuotta. Aloitin jo selaamalla läpi Maailman parhaat kasvisruoat -kirjan ja korvamerkitsemällä sieltä muutaman maukkaalta kuulostavan reseptin. Olen testannut kirjan hedelmälassia jo aiemmin. Nyt kokeilen ecuadorilaista kasvissosekeittoa.

Kiinnostaisiko teitä seurata keittokirjaprojektiani täällä blogin puolella? Tallennan parhaat reseptit joka tapauksessa tänne, mutta voin kertoilla samalla projektin etenemisestä jos se kiinnostaa teitä. Kertoa lempikirjani ja paljastaa hudit jos sellaisia tulee vastaan.

Entä sinä, montako keittokirjaa kaapistasi löytyy? Otatko haasteen vastaan ja kokkaat jokaisesta vähintään yhden reseptin seuraavan vuoden tai kahden aikana? Olisi mukavaa ryhtyä tähän puuhaan yhdessä.

Keittokirjaprojekti näkyy varmasti enemmän ainakin Instagram-tarinoissamme, joten seuraathan meitä myös Instagramissa. Siellä näette ensimmäisenä myös sen hetken, kun polkaisen pyöräni vauhtiin kohti seikkailua.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Minna Vuo-Cho sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 09:50

    Äkkiseltään laskien hyllyissä on noin 100 keittokirjaa (ja juuri karsin…), mutta voisihan tuota koittaa…

    • Reply Martina tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 12:09

      Tätä voi lähteä kokeilemaan ilman sen suurempia tavoitteita. Itsekään en tosiaan laittanut projektille aikarajaa ja annoin itselleni myös vapauden pitää taukoa tai jopa jättää homman kesken jos se ei jostain syystä maistukaan. Toistaiseksi maistuu ja olen ihan innoissani pläräilemässä keittokirjoja ja suunnittelemassa milloin ehdin kokata mitäkin. 🙂

    Leave a Reply