Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia – Matkasuunnitelmia ja vauvavuoden hyvästelyä

Postaus sisältää linkin, kuvia ja maininnan viinimatkasta yhteistyössä Vino Amoren kanssa (linkki merkitty *:llä).

On toivottu henkilökohtaisempaa otetta bloggaamiseen ja moni tuntuu kaipaavan myös ihan tavallisia kuulumisia, joten testataanpa. Tämä postaus kertoo kaikesta siitä, mitä meille ja Tasty Travelissimolle kuuluu. Jos kuulumispostaus ei kiinnosta niin kerro siitä ihmeessä kommenttiosiossa ja hyppää seuraavaan postaukseen.

Jos henkilökohtaisempi höpöttely taas kiinnostaa ja pidät lukemastasi, niin kerrothan siitäkin kommenttiosiossa. Kuten sanoin, tämä on samalla pienimuotoinen testi, ja jos höpöttelevä kuulumispostaus saa kannatusta, jatkan tällaisten tekemistä jatkossakin aina silloin tällöin.

Meille kuuluu hyvää. Tämä on meidän vakiovastaus neuvolassa kun keskustelu aloitetaan kuulumisten kysymisellä. Emme osaa koskaan sanoa mitään muuta, vaikka miettisimme autossa matkalla varta vasten jotakin kysyttävää tai sanottavaa. Meille kuuluu hyvää. Joskus ihan hyvää. Siinäpä se.

Asumme yhä Järvenpäässä ja perheessämme on kaksi lasta. Allekirjoittanut käyttää aikaansa lastenhoitamisen ja Tasty Travelissimon lisäksi satunnaisesti ratsastukseen, säännöllisemmin salitreeniin ja jumppaan sekä lenkkeilyyn. Jonkun verran lukemiseen, vähän useammin Netflixiin. Iltaisin pitää saada nollata hetki päätä lasten simahdettua ennen kuin valuu itsekin nukkumaan ja kirja tai hyvä sarja ovat mitä mainioimpia kavereita siihen. Puoliso, hyvä ruoka ja lasi viiniä kruunaavat nollaushetken ja ovat parisuhdeaikaa aidoimmillaan.

Esikoisemme aloitti vuodenvaihteessa puolipäiväisenä päiväkodissa ja olemme olleet siitä lähtien flunssassa. Juuri vuoden täyttänyt kuopus ei ole vieläkään ymmärtänyt nukkumisen ihanuutta ja olemme jatkuvasti pienessä tai vähän isommassa univelassa. Se kiristää hermoja ajoittain ja saa tuntemaan itsensä hidasälyiseksi.

Siihenkin tottuu ja onneksi on kahvi. Juon sitä nykyään ihan liikaa hereillä pysyäkseni. Kaukana ovat ne ajat, jolloin Henkka näki ylikierroksilla käyvästä puolisostaan milloin hän on juonut yhden pienen kupin kahvia. Kahdesta kupillisesta tuli sydämentykytystä ja vapinaa. Nyt voisin juoda vaikka kaksi pannullista ja haukotella silti sohvalla zombiena. Onneksi vauvavuoden väsymys ei kestä ikuisesti.

Osa teistä muistaa että olin kirjoittanut ennen kuopuksemme syntymää reilu vuosi sitten varastoon kymmeniä postauksia, jotta blogi ei hiljene kiireisenä sekä väsymyksen täyteisenä vauvavuotena. Hyvä että tein niin, sillä näin olen saanut pidettyä yllä vakiintuneen tahdin yksi postaus per viikko. Postausvarasto hupeni vauvavuoden aikana vajaaseen kymmeneen valmiiseen postaukseen ja nyt olen miettinyt minkälaisia postauksia haluaisitte lukea jatkossa. Kertokaa ihmeessä!

Postausvarasto hupeni myös siksi, että reissaamiseen tuli taukoa vauvan syntymän molemmin puolin. Matkablogia on vaikea kirjoittaa jos ei matkusta. Onneksi olemme päässeet takaisin reissaamisen makuun, vaikka matkamme ovatkin toistaiseksi lähinnä vain lyhyitä viikonloppupyrähdyksiä. Toisaalta mitäs pahaa niissä on. Tuleepahan nähtyä useita paikkoja ja Euroopan kaupunkilomille riittääkin usein pitkä viikonloppu vallan mainosti.

Olenkin täällä kroonisessa suunnitteluvimmassani miettinyt kuluvan vuoden matkakohteita ja haluaisin ehdottomasti kuulla myös mikä teitä kiinnostaa. Minne meidän pitäisi matkustaa? Euroopassa ja kotimaassa lähinnä tällä kertaa, kiitos. Haluaisitko lukea mieluummin klassikkokohteista, kuten Pariisista, Lontoosta ja Berliinistä, vai tuntemattomammista paikoista, kuten vaikkapa Edinburghista, Veronasta ja Alicantesta?

En repinyt esimerkkejä ihan hatusta, sillä sekä Edinburgh, Verona että Alicante ovat esiintyneet matkasuunnitelmissani ja Alicanteen olenkin suuntaamassa viikon kuluttua. Instagram Storiesissa voi tuttuun tapaan seurata matkaa reaaliajassa ja stooreissa on muutenkin hieman sensuroimattomampaa materiaalia kuin mitä tänne blogin puolelle koskaan päätyy. Ota siis ihmeessä tastytravelissimo Instagramissa seurantaan.

Kun palaan tyttöjen reissulta palmun alta, on Henkan vuoro tehdä pieni irtiotto poikien kanssa ja suunnata Tahkolle. Kahdestaan reissaamme seuraavan kerran toukokuussa, jolloin juhlimme hääpäiväämme pienellä minilomalla Porvoossa. Odottakaas vaan kun pääsemme näyttämään teille majapaikkamme. Mieleenpainuva elämys tiedossa nimittäin!

Hieman pidempi matka koittaa kesäkuussa, jolloin lähdemme Bulgariaan viinimatkalle mikäli saamme sinut sinne mukaan. Vierailuja viinitiloilla, gourmetillallisia, boutique-hotelleja, viinitastingeja, paikallisia ruokaelämyksiä ja takuulla sellainen kohde, jossa ihan jokainen ei ole käynyt viinimatkalla. Varaa paikkasi täältä (*) ja tule meidän kanssa reissuun! Ette tiedäkään miten mahtavaa olisi jakaa näin upea reissukokemus teidän kanssa.

Jos viinimatka Bulgariaan ei toteudu, lähdemme kesäkuussa reissuun jonnekin muualle. Suunnitelmissa on ollut myös oman reissun järjestäminen reippaalle pienelle päiväkotilaiselle, tyttöjen kylpyläviikonloppu ja muita pienempiä matkoja ihan tähän lähelle, mutta katsotaan nyt mikä kaikki saadaan toteutumaan.

Kesästä toivon yhtä lämmintä ja aurinkoista kuin viime kesästäkin, sillä meillä on kotona hyvin toimiva ilmalämpöpumppu, uusi terassi ja nurmikko eikä minun tarvitse hikoilla toimistossa hoitovapaani jatkuessa vielä ensi vuoden puolelle. Auringonkuvat Pekka Poudan kartalla mielessäni olenkin pyöritellyt suunnitelmissani kotimaan kohteita. Tampere, Loviisa, Uusikaupunki, Lahti, Kotka, Hamina, Lappeenranta, Imatra, Juva, Punkaharju, Fiskars, Hämeenlinna, Naantali.. Koskaan ei lähde suunnitelmien määrä lapasesta. Mikä teitä kiinnostaisi? Huomaatteko, että postauksen tarkoitus on myös kalastella teiltä hieman palautetta ja ideoita.

Tai mitäpä olisitte mieltä jos keskittyisimmekin lähimatkailuun ja tutustuisimme Tuusulanjärven alueeseen pintaa syvemmältä (ei valitettavasti kirjaimellisesti, sillä pelkään olla veden alla)? Tällä alueellahan on vaikka mitä ja on vähän noloakin ettemme ole tutustuneet kotiseutujemme antiin vielä kovin laajasti. Lähimatkailu jos jokin sopii hyvin elämäntilanteeseemme kahden pienen lapsen ja yhden keskeneräisen omakotitalon kanssa, mutta täytyyhän sitä käydä välillä vähän kauempanakin. Jos vaikka tänä kesänä pääsisin pitkästä aikaa ainakin Tampereelle.

Niin, talvi oli tosiaan melko rankka flunssakierteen, univelan ja päiväkodin aloituksen kanssa, vaikka jälkimmäinen toi myös hurjasti helpotusta arkeen ja iloa jokaisen osapuolen elämään. Alkavalta keväältä odotan normaalimpaa ja sujuvampaa arkea, pieniä suloisia hetkiä, unta, reissuja ja vielä enemmän aikaa Tasty Travelissimolle. Jos haluatte, voin raottaa enemmänkin ihan tätä arkista menoa ja meininkiä, suunnitelmiamme ja ottaa teidät yhä enemmän mukaan elämäämme.

Jos jotain olen äitiysvapaideni aikana oppinut niin sen, että Tasty Travelissimo ja kaikki siihen liittyvä on se, mistä en luovu missään elämäntilanteessa. Tämä on henkireikäni, intohimoni ja kosketukseni työelämään silloinkin, kun olen virallisesti äitiyslomalla. Te lukijat olette tärkeämpiä kuin ehkä tiedättekään ja siksi haluan kysyä, mitä te haluatte? Mistä haluatte lukea?

Nyt jos koskaan toivon teiltä palautetta sekä kommentteja joko tämän postauksen kommenttiosioon tai sähköpostitse [email protected] Lupaan vastata jokaiseen viestiin ja kommenttiin. Teen niin aina.

Kerro mitä sinulle kuuluu, miten talvi meni, minkälaisia matkasuunnitelmia sinulla on ja mistä olet löytänyt tänne sivustollemme. Ja kerrothan tosiaan myös sen kiinnostavatko tällaiset kuulumispostaukset? Jatkossa ajattelin ottaa niihin mukaan myös ajankohtaisia ilmiöitä, uutisia ja vielä henkilökohtaisempaa otetta jos niin toivotte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Jenna lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 13:36

  Jatka ihmeessä näiden arkisempienkin kuulumisten kirjoittelua! Näitä on kiva lukea 😊

  Ps. 💃🍾🌞 ihan pian 👏👏

  • Reply Martina lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 14:20

   Kiva että tykkäät! Kuulumispostaukset jäi jossain vaiheessa kokonaan pois blogista, mutta nyt ajattelin elvyttää ne henkiin kun tykkään itsekin lueskella arkisia höpinöitä muiden blogeista.

   Mua alkoi tällä viikolla ihan yhtäkkiä jännittää meidän matka! Enimmäkseen hyvällä tavalla, mutta taudit pelottaa pahalla tavalla. Oon ihan täpinöissäni täällä. Voitaisko mennä jo! 😀

 • Reply Nanna lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 13:57

  Ihana postaus! Juuri tällaista arkisempaa ja henkilökohtaisempaa jutustelua on mukava lukea. Ehdottomasti siis lisää tätä. Myös ajankohtaisten ilmiöiden ja uutisten käsittely olisivat tervetulleita.

  Matkapostauskantilta, kun kerran sai toivoa, toivoisin juurikin tuollaisia lähilähimatkailupostauksia omalta alueeltanne. Ja lisäksi (tietysti kestävää ja ekologista) lähimatkailua kotimaasta. Esim. kaunis itä-Suomi on ollut meidän listalla pitkään, mutta lasten kanssa ei vielä olla sinne ehditty. Myös Suomen tuntemattomammat kaupungit ja kyläset kiinnostavat. Ja Tampere- ja Hanko-fiilistelyt nyt kelpaavat aina 🙂 Meillä on niin kaunis kotimaa ja ihania paikkoja yllättävänkin lähellä, joten näiden toki toivoisi tulevan esille.

  Meillä on matkasuunnitelmissa junamatka lappiin tänä vuonna. Juna, yöjuna varsinkin, on lasten kanssa ihanan helppo matkustustapa. Ja ei siellä itsekään ole vaikeuksia nukkua. Varovaiset suunnitelmat on jo kehitteillä perheen junamatkasta Roomaan, johon jaan rakkautesi.

  • Reply Martina lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 19:44

   Kiitos taas mukavasta ja perusteellisesta kommentista. Kiva kuulla että höpöttelyjä on kiva lukea. Näitä tällaisia kevyempiä postauksia on myös mukava kirjoittaa, joten taidan jatkaa kuulumispostausten tekoa. Niistä selvästi tykätään.

   Lähimatkailua on varmasti tulossa, samoin muuta kotimaata. Kesän matkasuunnitelmat on tekeillä ja runsauden pulahan tässä taas on. Tampere ja Hanko on myön mun lemppareita. Samoin aurinkoinen Naantali ja Porvoo aina vaan. Niihin ei kyllästy.

   Yöjuna olisikin varmasti elämys lapsille ja uskon että viihtyisin siellä itsekin. Ei mikään huono vaihtoehto siis. Pistetään korvan taakse! Ja hei vau, junamatka Roomaan! Siitä haluan kuulla lisää jos joskus toteutatte sen.

 • Reply Janna lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 15:57

  Kiva postaus. Lisää näitä! Tsemppiä univelan kanssa jaksamiseen. Toivottavasti pikkuinen alkaa pian nukkumaan paremmin.

  Meidän talvi mennyt reisissä ja töissä. Reissuista pisin suuntautui joululomalla kahdeksi viikoksi Melbourneen ja ympäristöön. Uusi vuosi otettiin vastaan Sydneyssä. Käytiin syömässä Master Chefistä tuttujen hyppyjen ravintoloissa, mm Shannon Bennetin Vue di Montessa ja Hestonin paikassa. Tulevia reissuksikin jo mielessä.

  Mukavaa kevättä teille!

  • Reply Martina sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 17:12

   Kiitos! Mukavaa kevättä myös sinne! Minäkin toivon että pikkuinen oppii pian nukkumaan. Kunhan flunssat on kokonaan selätetty on varmaan unikoulun paikka.

   Saamasi pitää. Aikataulutin seuraavan kuulumispostauksen jo toukokuulle. Silloin siis lisää höpöttelyä ja ennen sitä on toki tulossa paljon matkapostauksia.

   Kuulostaa upeilta reissuilta! Olen vähän kateellinen noista Master Chefistä tuttujen tyyppien ravintoloista. Oliko hyviä kokemuksia? Australia on muutenkin minulle sellainen unelmakohde, jonne aina haluan, mutta en rehellisyyden nimissä tiedä milloin on realistista ihan todella alkaa haaveilla ja suunnitella aussimatkaa. Ehkä sitten viimeistään kun toteutan toisen ikuisuushaaveeni eli risteilyn maailman ympäri. 🙂 Eläkepäiviä odotellessa siis. 😉

 • Reply Jannaj lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 15:59

  Niin ja reissuissa piti sanoa. Hypyt piti olla heppuja 😀. Puhelin korjaa salaa.

  • Reply Martina sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 17:12

   Puhelimen salakorjaukset on hauskoja! 😀

 • Reply Rikke lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 16:43

  Moi!
  Kivoja ja mielenkiintoisia ovat sekä nämä kuulumispostaukset että matkapostaukset! 😊 Kuulumisia olisi kiva lukea tiheämminkin.
  Matkakuume nostaa täällä innokkaasti päätään ja pitäisi miettiä kesälomakohde ennenkuin hinnat pompsahtavat pilviin.
  Ehkä se on jälleen joku kaupunki Amerikan mailla tai sitten olisi kyllä kiva myös lomailla ihan kotimaan kohteissa. Miksei myös kaupunkiloma Euroopassa. (yhtään ei ole vaikeaa päättää tätä 😄).

  Mukavaa tulevaa reissua!

  • Reply Martina sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 17:18

   No moi Rikke! Kiva että jätit kommentin. 🙂 Kuulumisia tulee siis jatkossa lisää. Enemmistö tuntuu tykkäävän tällaisista höpöttelypostauksista.

   Tiedän niin tuon matkakuumefiiliksen ja sitten tuleekin helposti heti perään pieni paniikki, että pitää varata heti ennen kuin hinnat nousee, paikat loppuu tai muuta sellaista. Ja tunnistan myös niin hyvin sen kun ei osaa päättää edes mihin maanosaan reissaisi! Maailmassa on ihan liikaa kiinnostavia matkakohteita.

   Kiitos reissutoivotuksista! Odotan jo kovasti Espanjan aurinkoa varsinkin nyt kun ulkona pyryttää taas lunta, vaikka piti olla jo kevät.

 • Reply Lotta sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 17:00

  Itse tykkäsin myös tämän tyylisestä postauksesta!
  Ja jos pääsette Bulgariaan viinimatkalle, käykää ehdottomasti Plovdivissa Vino Culturessa. Se oli mun vakiopaikka, kun asuin Plovdivissa. Aivan ihana pieni tunnelmallinen viinibaari, ihan keskustassa, mutta sen verran sivukujalla että sitä pitää osata etsiä. Henkilökunta on todella asiantuntevaa ja ystävällistä (jälkimmäinen on sielläpäin harvinaista :D), ja viinivalikoima on kaupungin parhaita. Toivottavasti pääsette tälle reissulle, odotan kovasti kuulumisia ja mielipiteitä, koska Bulgaria ja erityisesti Plovdiv veivät mun sydämen.

  • Reply Martina sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 17:27

   Kiva kuulla että tykkäsit! Minäkin toivon että pääsemme Bulgariaan viinimatkalle. Jos reissuun tulee tarpeeksi osallistujia ja matka toteutuu niin kerron sitten varmasti mitä pidimme. Matkan aikana vieraillaan tosiaan Plovdivissa ja testaan siellä ehdottomasti Vino Culturen. Ohjelmassa näytti olevan vapaata aikaa, joten tiedänpä minne suuntaan kulkuni silloin. 🙂 Nyt tosiaan vaan peukut pystyyn että pääsemme reissuun!

 • Reply Hanne maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 10:47

  Tälläiset postaukset ovat tosi kivoja mutta toisaalta kaikki mitä kirjoitatte on loistavaa. Jatkakaa samalla tahdilla:)
  p.s. kyllä se pikkuinen joskus nukkuu. Usko pois:)
  Nimimerkillä esiteinien äiti

  • Reply Martina maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 18:10

   Voi kiitos Hanne taas ihanasta kommentista. Tuli tosi hyvä mieli. Lohtu lapsen nukkumisen suhteen tuli tarpeeseen varsinkin tällaisena päivänä kun olen taas aivan saairaaaan väsynyt valvottuani pikkuisen kanssa yöllä. Kyllä se joskus nukkuu. Ja minäpä nukun muuten viikonloppuna Espanjassa! 3 yötä putkeen!! En malta odottaa.
   P.S. Näen täällä kommenttiosiossa kuinka monta viestiä olet jättänyt yhteensä blogiimme. Huikeat 52 kappaletta! Taitaa olla ennätys. Iso, iso, iso kiitos sinulle mukana elämisestä. Tunnut jo melkein kuin kaverilta. 🙂

 • Reply Hanne tiistai, 12 maaliskuun, 2019 at 10:58

  Oho, onpas paljon kommentteja kun tuntuu, ettei tule kommentoitua niin paljoa kuin haluaisi.
  Nauti Espanjasta ja nuku, mutta muista juoda myös sangriaa… ja syödä hyvin.

  • Reply Martina tiistai, 12 maaliskuun, 2019 at 13:28

   Nautin! Ja lupaan syödä ja juoda nukkumisten välissä hyvin. 🙂 Sangriaa, viiniä, tapaksia ja ehkä paellaa. Siinä reissusuunnitelmani. 🙂

 • Reply Leena/Mansikkaheinä sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 07:09

  Hyvää huomenta Martina! Löysin vasta nyt blogisi enkä malttaisi millään lopettaa postauksen lukemista. Osaat kirjoittaa kiinnostavasti, vaikka pienlapsiarki varmaan vie aikaa ja voimia.
  Oikein hyvää kesäaikaa ja virtaa lasten mukanaan tuomista onnenmurusista! Aiemmin kuin huomaatkaan, he aloittavat eskarin, sitten koulun jne.. Kiitos tästä blogista! Nyt menen tutustumaan instaasi.

  • Reply Martina maanantai, 1 huhtikuun, 2019 at 14:15

   Voi kiitos Leena ihanasta kommentista ja tervetuloa tänne Tasty Travelissimoon! Et tiedäkään miten hyvä mieli minulle tuli. Etenkin kirjoittamiseen liittyvät kehut lämmittävät mieltä, sillä tuntuu että pienlapsiarki on vienyt kaikki sanat päästä ja kirjoittaminen tökkii välillä tosi pahasti. Se harmittaa, sillä pidän kirjoittamisesta. Univelassa se ei vaan onnistu entiseen malliin.

   Onneksi lapset tuovat tosiaan mukanaan kasan onnenmurusia ja isompia järkäleitäkin. Nautin niistä ja kesästä ja yritän pitää mielessä sen että lapset kasvavat vauhdilla.

   Oikein ihanaa ja aurinkoista kesää sinullekin! Toivottavasti pidät myös Instastamme ja Facebookiinkin saa tulla seuraamaan menoamme. 🙂

 • Reply Leena/Mansikkaheinä sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 07:14

  Siis postauksien.. Puh tosiaan tekee omia korjauksiaan, ellei ole tarkkana.

  • Reply Martina maanantai, 1 huhtikuun, 2019 at 14:15

   En edes huomannut virhettä ennen kuin sanoit. 😀

 • Reply Malla perjantai, 5 huhtikuun, 2019 at 00:30

  Kuulumiset on ihania! Toivoisin kuitenkin jatkossa reissujuttuja Suomesta, Napapiirin yläpuolelta, sielläkin on niin paljon kaunista ja koettavaa.

  • Reply Martina lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 12:56

   Kiva kuulla. 🙂 Napapiirin yläpuolella on varmasti paljon ihanaa koettavaa ja haluamme ehdottomasti tutustua Lappiin. Se ei valitettavasti vaan tule toteutumaan ainakaan tämän vuoden puolella, mutta vähän pidemmällä tulevaisuudessa kyllä ehdottomasti. Kiitos ideasta!

  Leave a Reply