Keitot,  Reseptit

Thaimaalaisia ja japanilaisia makuja samalla lautasella

Rakastan mausteisia kookosmaitoon tehtyjä keittoja. Aasialaiset maut sopivat ihanasti höyryävään soppakattilaan ja mitä enemmän mausteita ja makuja keitto pitää sisällään, sitä parempi. Tulisuuttakin saa olla.

Glorian Ruoka & Viini -lehden 1/2019 kannessa komeili thaimaalaisia ja japanilaisia makuja yhdistelevä curry-ramenkeitto. Selasin ensin reseptin ohi, mutta en voinut olla palaamatta siihen takaisin. Tätä on pakko kokeilla. Sovelsin reseptiä hieman kuten tapanani on, joten tässä tulee oma versioni keitosta.

Curry-ramenkeitto
4 annosta

– yksikyntinen valkosipuli
– punasipuli
– öljyä
– inkiväärimaustetta
– 1,5 rkl punaista currytahnaa
– 1l kasvislientä
– 400 g kookosmaitoa
– 1 rkl kalakastiketta
– 4 kananmunaa
– 200 g kukkakaalia
– punainen paprika
– 100 g ruskeita herkkusieniä
– 250 g ramen-nuudeleita
– 3 kevätsipulia
– 1 lime
– 50 g babypinaattia

Pese ja pilko kukkakaali, paprika ja herkkusienet. Paista sieniä pannulla öljyssä samalla kun alat valmistella keiton lientä. Kun sienet ovat ruskistuneet, ota ne pois pannulta ja laita vuorostaan kukkakaalit ja paprikat paistumaan.

Aloita liemen teko pilkkomalla punasipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää currytahna ja inkivääri (voit käyttää myös tuoretta) ja sekoita. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike. Anna kiehua hetki.

Keitä kananmunat ja huuhtele pinaatti. Pilko kevätsipuli. Keitä myös nuudelit valmiiksi.

Sitten aletaan heitellä loppuja aineksia keittoon. Lisää kattilaan ensin pannulla kypsytetyt kukkakaalit ja paprikat, sitten sienet, nuudelit ja kevätsipuli. Purista limen mehu keittoon ja tarkista maku. Lisää mausteita (suolaa, pippuria..), currytahnaa tai limeä tarvittaessa.

Lisää keittoon lopuksi babypinaatit ja sekoita nopeasti niin että lehdet vähän pehmenevät, mutta älä enää keitä. Annostele keittoa lautasille ja viimeistele annos kananmunan puolikkailla. Kyllä, monikossa, sillä lisäsin kuvan ottamisen jälkeen vielä toisenkin puolikkaan lautaselle. Kuvaan sopi paremmin vain yksi, joten huijasin vähän. Ja söin toki keittoni kuvauksen takia liian kylmäksi jäähtyneenä, niin kuin kunnon ruokabloggaajan kuuluukin.

4 kommenttia