Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ne pienet erot – 8 matkakysymystä miehelle ja naiselle

Onko miehen ja naisen tavoissa matkustaa eroja? Martina ja Henkka vastaavat nyt matkustamista koskeviin kysymyksiin, jotka paljastavat ne pienet erot. Kumpaan samaistut?

Varoitus: Saattaa sisältää sarkasmia, kärjistämistä ja jopa huumoria.

Ennen matkaa

Miten ja millä perusteella valitset hotellin?

Martina: Kirjoitan Hotels.comiin kohteen ja päivämäärän ja alan selata vaihtoehtoja. Kuvassa on ihanasti katettu terassin pöytä / söpön värinen seinä / kiva kukkakimppu pöydällä. Tämä hotelli me otetaan! Tehdään heti varaus!

Henkka: Kirjoitan Hotels.comiin kohteen ja päivämäärän. Rajaan vaihtoehdot tarkasti tähtien, sijainnin ja palvelujen mukaan. Tutkin jokaisen hotellin kaikki tiedot tarkkaan. Googletan kokemuksia hotellista. Ennen varaamista tutkin saako huoneen jotain muuta kautta halvemmalla. Mietin vielä yön yli ja teen sitten varauksen.

Miten pakkaat reissuun?

Martina: Aloitan noin kaksi kuukautta ennen reissua listaamalla taulukkoon kullekin päivälle asukokonaisuudet kenkineen, koruineen ja kampauksineen. Sitten teen eri välilehdille yksityiskohtaisen listan sekä vaatteista, kosmetiikasta, lääkkeistä että muusta tavarasta, jotka pakkaan mukaan. Alan täyttää matkalaukkua heti ja ruksin listaltani jo pakatut tavarat pois. Tarkistan pakkauslistan noin 15 kertaa ennen lähtöä.

Henkka: Tarkistan matkakohteen sään ja heitän noin 5 minuuttia ennen lähtöä ensimmäiseen käteen osuvaan kassiin ensimmäiset käteen osuvat vaatekappaleet, dödön ja passin.

Perillä!

Hotellille saapuminen – Mitä teet ensimmäisenä?

Martina: Kuvaan huoneen. Sitten pitää päästä liikkeelle tutkimaan matkakohdetta, joten vaihdan vain ihan pikaisesti paidan, kengät ja housut. Etsin aurinkolasit laukusta ja pakkaan käsilaukun uudestaan. Laitan laturin ja kirjan valmiiksi yöpöydälle. Ripustan helposti rypistyvät vaatteet kaappiin roikkumaan. Juon vähän vettä ja syön kourallisen pähkinöitä. Sitten ihan nopeasti vaan korjailen kampauksen ja meikin, tutkin kartasta mihin menemme ensimmäisenä, tarkistan 10 kertaa että käsilaukussa on lompakko ja kännykkä. Vaihdan kengät vielä uudelleen. Ovella käännyn takaisin, sillä unohdin jotain elintärkeää, kuten laittaa huulirasvaa. Sitten olen valmis!

Henkka: Kuvaan huoneen. Sitten pitää päästä liikkeelle tutkimaan matkakohdetta, joten kävelen ovelle ja astun ulos.

Ensimmäinen aamu – Mitä mielessä?

Martina: Käyn mielessäni päivän varalle laaditun minuuttiaikataulun ennen kuin saan silmäni auki. Mietin mitä puen päälleni ja mitä pitää tehdä ensimmäisenä. Käyn läpi mitä haluan nähdä, tehdä, syödä, kuvata ja kokea päivän aikana. Kerron tämän kaiken Henkalle ja ärsyynnyn kun hän ei reagoi.

Henkka: Hohhoijaa, saiskohan sitä kahvia jostain.. Heräilen rauhassa ennen kuin alan miettiä mitä tekisimme tänään ensimmäisenä. Poimin vaimon ehdotuksista parhaan ja sillä mennään.

Kun kaikki ei mene putkeen

Tapahtuu jokin odottamaton vastoinkäyminen, kuten junalakko, hotellista ei löydy varausta, jotain varastetaan tai katoaa tai mitä vaan muuta menee pieleen. Mitä ajattelet?

Martina: Ei se mitään, kaikella on tarkoituksensa, elämä on ihanaa, olemme lomalla ja tämänkin voi ottaa seikkailuna ja uutena kokemuksena. Vähän harmittaa, mutta onhan tässä oikeastaan paljon hyvääkin ja aion luetella kaikki vastoinkäymisestä keksimäni hyvät puolet nyt ääneen.

Henkka: VMP!!

Aurinkokohteessa sataa jo toista päivää. Miten reagoit?

Martina: Onhan tämä vähän harmillista, mutta oikeastaan sadekin on ihan kaunista ja asenne ratkaisee huonollakin säällä. Aion nauttia tunnelmallisesta sateen ropinasta eikä haittaa vaikka vähän kastuisinkin. Kesä kuivaa minkä kastelee ja kohta varmaan paistaa taas aurinko.

Henkka: VMP!! Surkea reissu, surkea paikka, lähdetään kotiin!

Alat olla myöhässä jostakin. Mitä teet?

Martina: Kauhea stressi ja paniikki! Nyt vauhtia, ei saa olla minuuttiakaan myöhässä! Kädet alkaa täristä ja alkaa itkettää. Tämä on paha, paha katastrofi! Kaikki on pilalla. Pahoittelen vuolaasti kahden sekunnin myöhästymistä perille saapuessani.

Henkka: En edes huomaa olevani myöhässä vaan viheltelen tyytyväisenä ja jään vielä kuvaamaan hienoa maisemaa vaimon täristessä paniikissa vieressä. Perillä olen kuin mitään ei olisi tapahtunut eikä kukaan tosiasiassa edes huomaa viiden minuutin myöhästymistä.

Reissun jälkeen

Mitä teet ensimmäisenä saapuessasi kotiin?

Martina: Puran matkalaukun heti kotiin saapuessani ja laitan ensimmäisen pyykkikoneellisen pyörimään. Siivoan vähän kotia ja käyn reissun aikana tulleet postit läpi. Suunnittelen reissua käsittelevät blogipostaukset (tämän olen aloittanut jo kotimatkalla) ja alan luonnostella tekstejä heti kun matkan tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa. Tyhjennän kuvat kamerasta, käsittelen ensimmäisten postausten kuvat ja päivitän somet. Vastaan sähköposteihin ja blogikommentteihin. Suunnittelen seuraavien viikkojen aikataulun ja alan miettiä seuraavaa matkaa. Varattaisko jo lennot?

Henkka: Onpa kiva olla kotona! Jätän matkalaukun nurkkaan odottamaan sellaisenaan seuraavaa reissua, paitsi että kaivan kohta likapyykin vaimon painostuksesta pyykkikoriin. Teen tärkeimmät jutut kotona, kuten laitan vedet päälle. Sitten ryntään hoitamaan rästihommia, joita onkin kertynyt matkan aikana iso kasa.

Näin meillä matkustetaan. Mites teillä?

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Reply ananas2go maanantai, 22 tammikuun, 2018 at 14:57

  Hahahahahahahahaha! Lääh!

  Heti kun silmäni ovat lakanneet valumasta, asetan tärisevät sormeni näppäimistölle ja tiedustelen, saako rastittaa 16 kohtaa. Mitä palkinnoksi sille, jolla eniten KYLLÄ-vastauksia?

  • Reply Martina maanantai, 22 tammikuun, 2018 at 21:21

   Hahaha, löysit siis paljon samaistuttavaa! Kiva kuulla että viihdyit postauksen parissa. 😀

 • Reply Sari | SariKoo.fi maanantai, 22 tammikuun, 2018 at 20:28

  ”Jätän matkalaukun nurkkaan odottamaan sellaisenaan seuraavaa reissua.” Tämä on niin mun tyyli palata kotiin. Miten sen laukun purkaminen voi olla niin vaikeaa?! Pakkaaminenkin menee kyllä Henkan tyyliin, vaikka tavaraa saattaa lähteä vähän enemmän mukaan 🙂

  • Reply Martina maanantai, 22 tammikuun, 2018 at 21:34

   En mäkään laukun purkamisesta todellakaan nauti. Siksi se on pakko hoitaa heti pois alta. Vielä ärsyttävämpää kuin purkaminen on nähdä laukku lojumassa jossain nurkassa odottamassa purkamistaan. En saa rauhaa ennen kuin homma on hoidettu. 😀

   Mun pakkaaminen on mennyt viime aikoina myös enemmän ja enemmän Henkan tyylin suuntaan, mutta on oikeasti ollut aikoja kun olen tehnyt exceliin kattavat listat ihan kaikesta mukaan tarvittavasta tyyliin ”kaksi ruskeaa ponnaria ja kaksi mustaa”. Pikkubloggaajan ekalle reissulle pakatessa turvauduin taas kunnon suunnittelulistaan kun pelkäsin että jotain tärkeää jää ottamatta mukaan. Olimmehan reissussa peräti viikon ihan tässä kotimaassa parin tunnin ajomatkan päässä kotoa. 😀

 • Reply Hanne tiistai, 23 tammikuun, 2018 at 11:05

  Niin paras ja totta! Mä samaistuin vuoroin suhun ja vuoroin Henkkaan. Aivan kuin olisi lukenut miehestäni ja minusta:) Ja just toi matkalaukku. Pakko purkaa ja pyykätä ihan samantien. Ja kun kaikki ei mene ihan putkeen: VMP:):) SAMA!!!

  • Reply Martina tiistai, 23 tammikuun, 2018 at 15:00

   Hauskaa että pystyt samaistumaan vuorotellen kumpaankin. Tuo matkalaukkujuttu on ihan ehdoton ja vaikka olen itse erilainen, ymmärrän toisaalta paremmin VMP-ihmisiä kuin kaltaisiani ärsyttäviä yltiöpositiivisia ihmisiä. Välillä on hyvä päästää höyryt ulos ihan rehellisesti raivostumalla.

   On hyvä että pariskunnat on tietyissä asioissa ihan erilaisia. Musta me täydennetään Henkan kanssa sopivasti toisiamme ja olen oppinut Henkalta vuosien varrella paljon erilaisia asioita, kuten sen että välillä voi raivostua eikä ole maailmanloppu jos joskus on viisi minuuttia myöhässä.

 • Reply alex keskiviikko, 24 tammikuun, 2018 at 17:11

  Juu, ei miellä vaan tällaisia piirteitä…kai…
  Noh, jos nyt jokin yksittäinen…
  …siis yksittäinen joka EI täsmää…
  Aivan loistava postaus! Tunnistan teidän molempien piirteitä niin minussa kuin paremmassa puoliskossanikin. Totta on, että erilaisuus piirteissä on vaan hyvästä!

  • Reply Martina torstai, 25 tammikuun, 2018 at 17:54

   Totta, erilaisuus on hyvä asia ja minä ainakin olen oppinut vuosien saatossa Henkalta paljon juuri niissä asioissa, joissa olemme ihan erilaisia. Kunhan isot linjat on kunnossa saa pikkuasioista olla aivan päinvastaista mieltä. Se on vaan hyvä asia. Hauska kuulla että pystyit samaistumaan ja löysit puolisonkin piirteitä. 🙂

 • Reply Emma maanantai, 29 tammikuun, 2018 at 09:24

  Hahaha, mä oon meidän perheen Henkka! Jos mun mieheltä kysyttäis, niin eniten varmaan ärsyttäis tää munkin tapa ”jätän matkalaukun nurkkaan odottamaan sellaisenaan seuraavaa reissua” 😀 😀

  • Reply Martina maanantai, 29 tammikuun, 2018 at 18:59

   Sehän on toisaalta varsin kätevä tapa. 😀 Riippuen tietty likapyykin määrästä ja siitä minne seuraava reissu suuntautuu. 😀

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 16:14

  Hhah olipas hauska postaus! Mä oon ehkä sekoitus teitä molempia. :’D

  • Reply Martina tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 20:23

   Toivottavasti oot sekoitus meidän parhaita puolia. 😀 Vaikka eipä näistä taida voida sanoa kumman tapa on parempi. 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 18:22

  Haha, tämä oli hyvä! *Katselee keskellä eteisen lattiaa lepäävää reissukassia, jota kukaan ei jaksa purkaa vaikkei tällä kertaa oltu edes Poria kauempana!* 😀 Se on siinä melkein valmiina tulevan viikonlopun reissua varten, mitäs sitä tässä välissä purkamaan…

  • Reply Martina tiistai, 30 tammikuun, 2018 at 20:27

   No niinpä, mitä sitä turhaan purkamaan. Sanoisi Henkka. Mä olisin jo purkanut ja pakannut sen uudelleen. 😀

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, 31 tammikuun, 2018 at 15:41

  Henkalla on hyvä tyyli matkustaa. Minun kotiinpaluuni sujuu Kondon merkeissä. Yleensä tyyli lähtiessä on venäläinen, ennen lähtöä istuutudaan sohvalle viettämään hiljainen hetki. Palatessa menen istumaan samalle sohvalle, heitän vaatteet pois päältä lattialle, heitän repun lattialle, juon teetä ja rauhoitun. Sen jälkeen pikku hiljaa alkaa tavaroiden purku ja laittaminen paikoilleen. Samalla tietokone naputtaa sähköposteja palvelimelta pöytäkoneelle. Vastaavasti ladataan kuvat kamerasta tietokoneelle.

  Mitä tulee vaikeuksiin, niin kaikki on varmistettu moneen kertaan ja ohjeiden mukaan, mutta sitten vielä taskussa on kolikot kerjäläisille, koska taikauskoni on, että jos auttaa kerjäläisiä tai muuten hädässä olevia, ei tule ryöstetyksi.

  • Reply Martina keskiviikko, 31 tammikuun, 2018 at 22:17

   Henkan tyyli lienee yleisempi ainakin paljon matkustavien keskuudessa. Itse olen sellainen varmistelija ja suunnittelija että Henkkaa varmasti välillä ärsyttää. 😀 Tuo rauhoittuminen ennen ja jälkeen matkan olisi hyvä tapa oppia. Inhoan sitä kiireen tuntua mikä tulee kun reissuun lähtee kauhean häslingin keskeltä vähän myöhässä. Kestää tosi pitkään että siitä rauhoittuu. Sama paluussa: Tekisi hyvää istahtaa hetkeksi alas ennen kuin alkaa sauhuta tekemättömiä töitä.

 • Reply Anna K. perjantai, 2 helmikuun, 2018 at 17:47

  Mulla on näköjään enemmän Henkan tyyli, mutta pakkaamisessa kallistun sun puolelle, ei tosin ihan noin överisuunnitelmallisesti kuin sulla! 😀 Listat pitää kyllä olla ja totta, välillä mietin asuja päivä kerrallaan, onhan se vähän pimeetä! 😀 Vielä hullumpaa on ottaa esim Kreikkaan sinisiä vaatteita, että istuu hyvin maisemaan. Tai miten Grassessa mua toisaalta harmitti olla sininen paita päällä (väärä väri sinne!) kun siellä olis pitäny olla just se yks ruusumekko, jonka jätin kotiin. Voi tätä naisen elämää! Ei ainakaan oo liian vakavaa, kun voi nauraa itselleen!

  • Reply Martina perjantai, 2 helmikuun, 2018 at 20:21

   Eikä, kuulostaa ihan multa toi vaatteiden valikoiminen kohteeseen sopivien värien mukaan! En ole kehdannut mainita sitä varmaan kenellekään aiemmin, mutta esimerkiksi Välimeren risteilylle pakkasin sinisen topin Ateenaa varten ja Karibialle ylipäätään värikkäämpiä vaatteita kuin muualle reissatessa. Häämatkalla piti olla jonkin verran valkoista ja pitsiä…Listaa voisi jatkaa loputtomiin. 😀

   Jotta me ei vaikutettaisi ihan hölmöiltä niin sen verran värien miettimistä pitää kuitenkin puoltaa, että kun valitsee reissuun yhden tai kaksi teemaväriä, on vaatteiden yhdistely helpompaa eikä mukaan tarvitse pakata niin paljon vaatteita. Esimerkiksi viikonloppureissulle on hyvä valita joku teemaväri ja hauskinta se on tietysti tehdä kohteen mukaan. Prahan syksyyn oranssia, Nizzaan sinisen sävyjä ja risteilylle raitaa. Naisen elämää parhaimmillaan ja hassuimmillaan! 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti perjantai, 2 helmikuun, 2018 at 22:59

  Hauskaa lukea taas vaihteeksi vähän huumoripitoisempi postaus! Mitä muuten Lasselle kuuluu?

  Mulla meni lopulta aika tasoihin kumpaan teistä samaistun näissä kysymyksissä enemmän, monesti oma toiminta osuu näiden kärjistysten välille. Esimerkiksi pakkausta varten mulla on ollut vuosikaudet valmis lista, jota aina sovellan reissun kohteen ja pituuden mukaan. Pakkaamisen aloitan aikaisintaan lähtöä edeltävänä yönä. En yleensä anna sateen masentaa ja lähtisin säästä riippumatta mieluiten heti ulos hotellilta yöpöydän järjestyksestä ja huulirasvoista välittämättä 😀

  • Reply Martina lauantai, 3 helmikuun, 2018 at 19:03

   Välillä pitää vähän nauraa itselleen ja parasta se on tietysti julkisesti blogipostauksen muodossa. 🙂 Lasse on unohtunut vähän pidemmälle lomalle. Ehkä hänet pitäisi ottaa mukaan seuraavalle reissulle.

   Hui, mä en pystyisi aloittamaan pakkaamista noin myöhään. Kauhea stressi pelkästä ajatuksesta. 😀 Viimeistään edellisenä iltana kaiken on oltava valmiina ja ne asiat, jotka voi tehdä ja pakata vasta lähtöpäivänä on listattu ylös ettei mitään vaan unohdu. 🙂

 • Reply Sonja Evita / Shining Journey lauantai, 3 helmikuun, 2018 at 16:32

  Kiitokset päivän huumoripläjäyksestä! 🙂 Välillä samaistuin Martinaan, välillä Henkkaan. Esimerkiksi pakkaamisen suhteen olen kuin miehet. En huoli siitä, ennen kuin on lähtö jo ovella. Useimmiten pakkaaminen tapahtuu kohdallani viimeisenä yönä ennen reissua, kauhee stressi päällä. 😀

  • Reply Martina lauantai, 3 helmikuun, 2018 at 19:22

   Kiva jos viihdyit postauksen parissa. 🙂 Kuten vastasin jo aiemmin Mikan kommenttiin niin mulla aiheuttaa stressiä pelkkä ajatuskin siitä, että pakkaisin vasta edellisenä yönä. En vaan pysty jättämään sitä niin myöhään. Stressaan jo sitä kun Henkka jättää oman pakkaamisensa viime tippaan, vaikka yritän olla ajattelematta sitä. 😀

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen lauantai, 3 helmikuun, 2018 at 23:11

  Hei kiva postausidea tämä! 🙂 Oma tyylini on varmaan sellainen iloinen sekoitus naisen ja miehen tyypillisiä valintoja. Aika rennosti mennään vaikka olen saattanut alkaa stressata näin vanhemmiten joistain jutuista aiempaa enemmän ja varmistelemaan että ainakin kaikki dokumentit on käden ulottuvilla. Passit ja liput on välillä jääneet koneeseen milloin löytyneet bussin lattialta jne. joten niitä tykkään tsekata, muuten tykkään olla turhia hötkyilemättä!

  • Reply Martina sunnuntai, 4 helmikuun, 2018 at 19:46

   Passeja ja lippuja tulee tarkistettua aika usein että ne ovat varmasti mukana. Mulla on itse asiassa tapana katsoa juuri kotoa lähtiessä että mukana on passi ja luottokortti. Niillä pärjää pitkälle. 🙂

  Leave a Reply