Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suomen kesään sopivaa ohjelmaa Tampereelle

Tampere on ehdottomasti yksi lempikaupungeistamme Suomessa. Ei siis tarvinnut kauaa miettiä, kun saimme kutsun blogimatkalle Tampereelle. Martina ei päässyt lähtemään reissuun, joten sain kunnian mennä edustamaan meitä. Kyllä, nyt ei juttua kirjoitakaan Martina vaan Henkka. Se blogin toinen osapuoli joka on elänyt tekstin suhteen hiljaiseloa tähän asti. Ehkä nyt oli jo korkea aika kokeilla tätäkin.

Tampereen blogireissun ohjelmassa oli kahden päivän aikana toimintaa laidasta laitaan. Tämä kesä on ainakin omasta mielestäni ollut säiden puolesta jotenkin poikkeuksellisen huono. Tuntuu että aina sattuu sateinen päivä, kun pitäisi jotain tehdä. Ennen lähtöä säätiedotusta katsoessa, tuli mieleen, että eikö nyt kahta päivää olisi voinut olla taas satamatta. Kävi kuitenkin ilmi, että meidän ohjelmaa ei sade haitannut. Oma asennevammakin sateen suhteen korjaantui hiukan tällä reissulla. Tässä siis vinkkejä ja tekemistä Tampereelle kelistä riippumatta.Wake Valley

Kaksipäiväinen ohjelmapaketti laitettiin käyntiin Wake Valleyssä. Paikka sijaitsee noin 20 km Tampereelta pohjoiseen pienen Vähäjärven rannalla ja kuten paikan nimestä voi päätellä, oli ohjelmassa wakeboardingia eli weikkausta. Ilma oli tosiaan Suomen kesään tyypillinen, vettä satoi ja oli synkkää. Ei siis ollut suuri kynnys lähteä vapaaehtoisesti kastumaan lisää. Kylmä keli pisti hiukan mietityttämään, että mitenhän jäässä sitä on, kun järveen pulahtaa. Päälle puettu märkäpuku piti kuitenkin kuivana ja lämpöisenä eikä tarvinnut palella kertaakaan. Jos vilu kuitenkin pääsee yllättämään, kaapeliratojen vierestä löytyy rantasauna, joka on koko ajan lämpöisenä ja käytettävissä ilman erillistä maksua.

No millaista se weikkaus sitten oli? No ihan pirun kivaa. Itse en ole lajia koskaan kokeillut ja lumilaudallakin mennyt junnuna vain muutamia kertoja, joten olin varma että eihän siitä mitään tule. Vaikka meidän porukasta vain yksi oli aikaisemmin kyseistä lajia kokeillut, kaikki onnistuivat siinä määrin hyvin, että pysyivät pystyssä pidempiäkin matkoja. Sopii siis hyvin jopa ensikertalaisille ja homman jujun keksii aika nopeasti. Itse vetäisin yllättäen ensimmäisellä yrityksellä järven päästä päähän. Haastetta kuitenkin riittää, sillä käännökset kaapeliradan päissä tuotti kaikille vähän hankaluuksia. Siinä vaiheessa, kun käännökset alkavat sujua liian hyvin, voi kokeilla paikalta löytyviä erilaisia hyppyreitä ja putkia.


Osa porukasta lähti kaapelivesilautailun jälkeen kokeilemaan vielä SUP-lautailua. Tämäkin sujui ihan hyvin, kunhan muisti ettei kannata kävellä laudalta pois keskellä järveä. Vesipelkoisille löytyy rannan puolelta muita aktiviteetteja kuten esimerkiksi frisbeegolfia ja rantalentistä. Näitä ei tullut tällä reissulla testattua mutta testasimme sen sijaan aivan ratojen vieressä sijaitsevan anniskeluoikeudella varustetun Rantaravintola Liemen, jossa nautimme herkullisia wingsejä. Kuinkas muutenkaan kuin Tamperelaisen Siipiweikkojen kastikkeella!

Listalta löytyy myös muita herkkuja kuten angushärkäburgeria. Jos ei urheilun, saunomisen, syömisen ja palautusjuomien nauttimisen jälkeen jaksa ajella kotiin, camping alueelta löytyy hirsimökkejä vuokrattavaksi todella huokeaan hintaan. Wake Valley Camping on auki toukokuusta syyskuuhun. Lisää tietoa löytyy heidän sivuiltaan.

Gastropub kierros

Seuraavaksi ohjelmassa oli gastropub kierros. Ruoan ja juoman suurena ystävänä tämä oli ehkä eniten odottamani ohjelmanumero. Kierroksen nimi on ”Maista Mansen Maut” ja kierroksen pitää Hiking Travel Hitin Liisa Tyllilä. Kävimme kierroksen aikana tutustumassa kolmeen eri gastropubiin. Aikataulusta johtuen meidän kierros oli hiukan nopeatempoisempi kuin yleensä, mutta pääsimme kuitenkin tutustumaan osaan Tampereen kymmenestä eri Gastropubista.

Kierros alkaa aina Bookers Express Barista, jossa aloitetaan nauttimalla lasilliset sahtia. Ne jotka sahtia eivät ole maistaneet eivät ehkä ajattele juomasta kovin positiivisesti. Sahti on suodattamatonta olutta, jonka valmistusmenetelmä eroaa hiukan perinteisestä oluesta. Tämä perinteinen suomalainen juoma oli hyvä tapa aloittaa kierros samalla kun Tyllilä kertoi mielenkiintoisia tarinoita Tampereen historiasta.

Kierroksemme jatkuu. Niin jatkuu tarinat Tampereen historiastakin siirtyessämme kävellen lyhyen matkan päähän seuraavaan gastropubiin.


Tapas Bar Inez

Tapas Bar Inez on moderni espanjalaistyylinen tapasbaari, josta löytyy laaja valikoima erilaisia oluita. Pääsimme maistelemaan Nordic Breweryn oluita ja osa otti maisteltavaksi heidän kuivan siiderinsä, joka kulkee nimellä Tärviö. Tämä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi ja sai kehuja kaikilta. Juomien kanssa maisteltiin tietenkin tapaksia. Tapas-menusta näytti löytyvän kaikki tarpeellinen ja vähän päällekin. Tämä täytyy tulla joskus testaamaan pitkän kaavan mukaan.


Kievari Kahdet Kasvot

Seuraavaksi vuorossa oli gastropub Kievari Kahdet Kasvot. Tämä oli enemmän perinteisen pubin oloinen paikka tunnelmaltaan. Söimme tamperelaisittain ”pärämätsiä” eli peremeciä joka on tataarien perinnepiiras. Piiraan kanssa tarjoiltiin suolakurkkua, smetanaa ja punasipulia ja yhdistelmästä tuli ensimmäisenä mieleen blinit. Pärämätsin kyytipoikana nautimme Havu Gose olutta, joka on Nordic Breweryn Saksassa yhteistyössä Bayerischer Bahnhofin kanssa tehty olut. Se toimi kivasti yhteen ruoan kanssa ja meinasi mennä jo ähkyn puolelle loppupuolella.


Gastropub Nordic

Viimeisenä etappina kierroksella oli Gastropub Nordic, jossa tarjolla on pääasiassa pohjoismaalaisia pienpanimo-oluita ja pohjoismaalaista ruokaa. Pubista löytyy yhteensä 16 hanaa joista 13 oluille. Näistä puolet on pysyviä tuotteita joita on aina saatavilla. Paikkaa pyörittävä Antti (nimi muutettu) kertoi että joka viikko on jotain uutta hanassa. Täällä meille oli järjestetty pienimuotoinen tasting ja pääsimme maistelemaan Nordic Breweryn American IPA ja Brown Ale oluita.

Gastropub kierroksen aikana nälkä siirtyi tulevaisuuteen kun pääsimme maistelemaan uusia makuja ruoan ja juoman muodossa. Aikaisemmin mainittu sadekaan ei haitannut, kun siirtymät oli lyhyitä ja olimme pääasiassa sisätiloissa. Sade taukosi jopa sen verran että saatoimme pysähtyä kuuntelemaan tarinoita matkan varrelle siirtyessämme seuraavaan kohteeseen. Gastropub kierroksia järjestetään myös yleisesti ja ne ovat myös räätälöitävissä sen mukaan mikä eniten kiinnostaa. Lisätietoja kierroksista löydät täältä.Hopealinjat – Viikinsaari

Päivä alkoi vaihtua illaksi ja sadekin taukosi hetkeksi. Me suuntasimmekin Hopealinjojen kyydissä Viikinsaareen, johon on noin 20 minuutin matka vesiteitse Laukontorilta. Viikinsaari on kaupungin omistama saari mutta Hopealinjat on ainoa operoija saarella. Vihreältä saarelta löytyvä ravintolarakennus on yli 100v vanha ja siellä pääsimme maistamaan vielä Nordic Breweryn Havu Nordic Ale olutta, joka on saanut Suomi 100 tunnustuksen. Tämä samainen olut oli myös tarjolla Berliinissä maailman suurimmilla matkamessuilla Visit Finlandin järjestämässä suuressa iltajuhlassa.


Ravintolan lisäksi saarelta löytyy terassia, kioskia, kesäteatteria, leikkipuistoa, tilaussaunaa, grillausmahdollisuudet jne. Viikinsaari onkin oiva päivärehtikohde, johon voit tulla vaikka piknikille. Koko saari on myös varattavissa omaan käyttöön ja saarella järjestetäänkin jonkun verran häitä ja yritystilaisuuksia. Hopealinjojen aluksia saarelle kulkee edestakaisin puolen tunnin välein aamusta iltaan.


Me saimme tilaisuuden tutustua Viikinsaaren tilaussaunaan. Sauna tarjoaa hyvät puitteet illanviettoon isommallekin porukalle ja puusaunasta irtosi hyvät löylyt kunhan muisti lisätä puita. Miehille ja naisille löytyy kokonaan omat puolensa mutta ovat tarvittaessa yhdistettävissä liukuovella. Sauna on aivan järven rannalla ja osa kävikin järvessä uimassa. Perinteisen saunan ja uimisen sijaan suositumpi oli aivan laiturin vieressä oleva palju. Olihan siellä kiva nautiskella lämpimässä vedessä, kun sää oli kylmä ja kostea.

Saunaan oli järjestetty Viikinsaaren puolesta iltapalaksi lohta, salaatteja, makkaraa ym. Ruokajuomaksi maistelimme Juoma-Agenttien todella kätevän kokoisiin pakkauksiin pakattuja puna- ja valkoviinipikareita. Saunajuomaksi ja miksei ruokajuomaksikin meillä oli todella kattava valikoima Hopping Brewsters panimon oluita. Heidän oluensa Thunder Chief American IPA voitti muuten juuri Suomen Paras Olut -tittelin.Saunomisen ja syömisen jälkeen oli mukava lähteä Hopealinjojen lautalla takaisin Laukontorille päin. Tässä vaiheessa sade oli jo loppunut ja taivas oli auennut. Pääsimme nautiskelemaan todella upeasta auringonlaskusta lipuessamme hiljalleen kohti määränpäätä. Perillä odotti enää muutaman sadan metrin kävely Sokos Hotel Ilvekseen, jossa majoituimme seuraavan yön. Eikä sielläkään huonot näkymät olleet ylimmän kerroksen huoneesta. Näihin maisemiin oli kiva painaa pää tyynyyn.Muumimuseo

Seuraavana aamuna oli mukava aloittaa päivä tukevalla hotellin aamiaisella. Pienen aamureippailun jälkeen saavuimmekin toisen päivän ensimmäiseen kohteeseen, joka oli Tampereen taidemuseo. Tarkemmin ottaen sen sisällä sijaitseva Muumimuseo. Pienempänä tuli katseltua muumeja televisiosta, mutta muuten ne eivät ole olleet kauhean lähellä sydäntä. Odotukset eivät siis olleet korkealla museoon mentäessä.

Yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä museo oli aivan erilainen kun olin odottanut. Kahdessa kerroksessa oli toinen toistaan hienompia rakennelmia sekä otteita muumien historiasta. Nuoremmat vierailijat näyttivät nauttivan interaktiivisista teoksista sekä Hattivatti-seinästä, joka löi koskettaessa salamia. Kannattaa käydä katsomassa jos vähänkään kiinnostaa.


Särkänniemi

Reippailumme jatkui Näsijärven rantaan, jossa sijaitsee Särkänniemen huvipuisto. Kaikille tuttu Näsinneula on tietenkin paikan korkein rakennelma mutta toiseksi korkein on uutuuslaite Hype, johon meidät matkabloggaajat oli haastettu. Kyseessä oli siis Hype-haaste, jossa on mahdollisuus haastaa vaikka kaveri laitteen kyytiin. Haasteen ja lipun laitteeseen saa tilattua suoraan Särkänniemen sivuilta.

En muista milloin olen viimeksi huvipuistoissa käynyt ja ajatus laitteeseen menosta kieltämättä vähän hirvitti. Muutkin meidän porukasta oli menossa, joten kyllähän minäkin sitten. Laitteen lähtiessä liikkeelle, mietin että oliko tämä nyt sittenkään hyvä idea. Siinä vaiheessa kun näkyi vaan taivasta ja mietin turvakaarien kestävyyttä olin sitä mieltä, että ei tainnut olla. Laitteen pysähtyessä fiilis oli kuitenkin mahtava ja olen iloinen että menin. Haaste suoritettu! Videon haasteesta voit katsella tästä:

Nautimme myös lounaan Särkänniemen pizzeria Pellessä. Tämä osoittautui erittäin hyväksi paikaksi hinta-laatusuhteeltaan. Maukkaita pizzoja ja Laitilan limuja niin paljon kuin napa vetää ja koska Tampereella ollaan niin tietenkin wingsejä salaattien, nachojen yms. lisäksi. Kävimme lopuksi vielä palauttavalla juomalla Näsinneulassa ihailemassa tornista avautuvaa upeaa maisemaa.


Päivä oli ikävä kyllä tullut päätökseen. Samalla myös meidän blogireissumme Tampereella. Vähän haikein mielin joutui suuntaamaan kotia kohti. Olihan meillä ollut mahtavat kaksi päivää hienossa porukassa ja Tampereen kaupungissa, josta löytyi taas kerran uusia puolia.

Muiden mukana olleiden bloggaajien postaukset löytyvät seuraavista linkeistä:

– Kohteena maailma
– Watia.fi
– Huge passion for life
– Alan maailma
– Live now – dream later
– Syö, matkusta, rakasta

Yhteistyössä Wake Valley, Hiking Travel Hit, Hopealinjat, Muumimuseo, Särkänniemi, Juoma-agentit, Hopping Brewsters

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Merituuli sunnuntai, 6 elokuun, 2017 at 17:11

  Meille tämä(kin) keäs on hymyillyt. Olemme melkein joka päivä olleet oikealla puolella maata/maapalloa auringonpaisteen suhteen. Olisikohan kaksi sadepäivää osunut kohdalla, toinen niistä tänään. Tämä ei ole ihan ensimmäinen kesä kun näin on käynyt, mistä olemme iloisia :).

  Tampere on ihana kaupunki, me tykkäämme kaupunkilomailla siellä koko perhe. Ihania ruokapaikkoja on vaikka kuinka ja tekemistä ihan keskustassakin kaiken ikäisille. Muumimuseosta tykkäsimme hurjasti, samoin vakoilumuseosta ja Vapriikista kokonaisuutena.

  • Reply henkka sunnuntai, 6 elokuun, 2017 at 17:39

   Hyvä että jollain on käynyt tuuri kelien suhteen! Meillä on tainnut tänä kesänä osua melkein kaikille reissuille vesisadetta. Välillä on ollut huumori koetuksella. On niitä aurinkoisiakin päiviä tietysti ollut mutta ei tarpeeksi montaa. Toisaalta eipä niitä varmaan koskaan voikaan olla tarpeeksi 🙂

 • Reply Herra Longfield maanantai, 7 elokuun, 2017 at 03:08

  Hyvä Hekkna! Good posting!

  • Reply Martina torstai, 10 elokuun, 2017 at 21:10

   Hekkna kiittää Maritnan tunnuksilla!

  Leave a Reply