Kakut,  Makeat herkut,  Yleinen

Suolakaramelli-mutakakku

Olen todennut moneen kertaan pitäväni hurjan paljon suolaisen ja makean yhdistelmästä. Suolalla maustetut suklaakonvehdit ovat suurinta herkkuani, samoin salmiakin ja suklaan sekä suolapähkinöiden ja suklaan yhdistelmät. Broilerin rintafileen päälle saatan lorauttaa hunajaa ja ripotella suolapähkinärouhetta. Myös taannoin kokeilemani pekonilla, banaanilla ja maapähkinävoilla kuorrutettu Elviksen leipä oli yllättävän herkullista. Yhdisteleehän sekin suolaista ja makeaa.

Kakuista yksi lempparini on syntisen suklainen mutakakku ja kun siihen yhdistää ihanaa suolakaramellia, olen ihan myyty. Ohje suolakaramelli-mutakakkuun löytyi Wicked sweet kitchen -blogista ja se kuuluu näin:

suolakaramellimutakakku-2-2

Suolakaramelli-mutakakku

– 150 g voita
– 2,5 dl sokeria
– 1 dl kaakaojauhetta
– 1 tl vaniljasokeria
– 0,5 tl suolaa
– 2 kananmunaa
– 2 dl vehnäjauhoja (tai desi spelttijauhoa ja desi vehnäjauhoja niin kuin minä tein)
– 397 g eli tölkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
– sormisuolaa

Tee ensin mutakakkupohja. Sulata voi ja lisää sulaan voihin sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita hyvin. Lisää sitten kananmunat yksitellen ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Älä vatkaile enää turhaan. Lisää vielä jauhot ja sekoita taas vain sen verran kuin on tarvis.

Kippaa mutakakkutaikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkkaile kakkua ja ota se pois uunista kun keskusta on vielä löysää ja reunat ovat juuri ja juuri hyytyneet.

Anna mutakakun jäähtyä ja levitä sen päälle sitten karamellisoitu kondensoitu maito. Jos et löydä valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, voit valmistaa sitä itse keittämällä kondensoitua maitoa tölkkineen päivineen 2-3 tuntia ja jäähdyttämällä purkin sitten kunnolla ennen avaamista.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti ja ripottele sen pinnalle suolaa juuri ennen tarjoilua. Kakku maistuu erinomaiselta seuraavana päivänä, joten tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

suolakaramellimutakakku-3-2