Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huomenta kulta! – Aamukahvihetkiä

Auringonsäde pilkottaa verhon välistä kun avaan silmäni sikeästi nukutun yön jälkeen. Pikkubloggaajan pinnasängystä kuuluu heräämisen ääniä ja kun kurkistan sängyn laidan yli, tervehtii minua aurinkoinen hymy ja innosta viuhtovat kädet. Huomenta kulta! Otan pikkuisen syliini ja tilaan samalla puhelimellani kupin kahvia. Kuulen kuinka kahvikone alkaa ruksuttaa keittiössä ja pian makuuhuoneeseen kantautuu ihana kahvin tuoksu. George Clooney kantaa kahvin luokseni hymyillen. Huomenta kulta!

Okei, tämä oli ehkä hieman utopiaa, sillä George Clooney ei ole vielä löytänyt tietään meille, vaikka meiltä löytyykin nykyään hänen mainostamansa Nespresso -kahvikone. Muuten kuvaus piti kyllä hyvin paikkansa, sillä Expert -kahvikoneeltamme voi tilata kahvin kännykällä, kunhan koneeseen on ladattu kahvikapseli sekä vesi valmiiksi ja muistettu laittaa myös kahvikuppi alle. Kahvi pitää kuitenkin itse hakea koneen luota. Valmiin kahvin kuljetuspalvelua tai George Clooneya ei ole vielä saatavilla. Niin ja mitä tulee pikkubloggaajaan, niin hän on tosiaan aamuisin yhtä hymyä ja nukkuu öisin parhaimmillaan 11 tuntia putkeen, joten täällä meillä asustaa harvinaisen hyvin yönsä nukkuva pienen vauvan äiti.

nespresso-8

nespresso-2

On meilläkin silti hankaliakin öitä ja olen onnistunut koukuttamaan itseni niiden ansiosta kahviin. Se on yllättävän helppoa äitiyslomalla. Kahvin piristävän vaikutuksen lisäksi nautin vähintään yhtä paljon kahvin mausta ja ihanasta tuoksusta. Parasta on kuitenkin ehkä se oma hetki, jolloin saan nautiskella kaikessa rauhassa pienen kahvikupposeni.

Tässäkin asiassa laatu korvaa määrän jo senkin takia, että olen hieman yliherkkä kofeiinille ja ison kahvimukillisen jälkeen saattaa mennä hieman liian lujaa. Nautiskelen mieluummin pienen kupillisen oikein hyvää kahvia kuin kumoan jättimukillisen tavallista kahvia. Siksikin kahvikone on juuri omiaan tarkoituksiini. Yksin kotona ollessani on turha keittää pannullista tavallista kahvia, sillä se on aivan liikaa minulle ja juon sen kuitenkin kokonaan jos keitän niin paljon. Kahvikoneella voin tehdä kädenkäänteessä vain yhden kupillisen kahvia, jonka maku on taivaallinen.

nespresso-4

nespresso-10

Sen lisäksi että Nespresson tyylikäs musta Expert -kahvikone sopii täydellisesti keittiöömme, on sitä äärimmäisen helppo käyttää. Pari napinpainallusta riittää ja jos ei jostain syystä kuitenkaan osaa tai tulee muita ongelmia, on Nespresso-clubilaisen käytössä tekninen tuki arkipäivisin. Kaikki on tehty niin helpoksi.

Uusia kapseleitakin voi tilata verkkokaupasta, mobiilisovelluksella, maksuttomasta puhelinpalvelusta tai ostaa paikan päältä Nespresso Boutiquesta. Toimituksen voi valita postiin, pakettiautomaattiin tai kotiovelle ja myös pikatoimitus onnistuu jos kapselit pääsevät loppumaan yllättäen. Tuolloin toimitus on perillä seuraavana arkipäivänä klo 9 mennessä, joten aamukahvihetki on taattu.

nespresso-9

nespresso-3

Mitä tulee itse kahviin, niin voi pojat ja George Clooney miten hyvää se on! Olen oppinut rakastamaan espressoa Välimerelle suuntautuneilla reissuillamme ja niin hyvää kun tavallinen suodatinkahvikin toki on, on kunnon espresso lempparini, jolla tykkään hemmotella itseäni. Normaalisti lisään kahviini maitoa, mutta Nespresson kapselikahvit ovat herkullisia ilmankin. Etenkin vaniljan, kinuskin tai suklaan makuisiin herkutteluhetkiin vaahdotan kuitenkin maidon koneella ja lisään lämpimän maidon sekä maitovaahdon täydentämään makukahvinautintoni.

Vaniljan, suklaan ja kinuskin makuiset kahvit ovat tosiaan hyviä herkutteluun, mutta tavalliseen aamukahvihetkeen valitsen mahdollisimman vahvan kahvin. Vahvalla en tarkoita nyt kofeiinin määrää vaan kahvin makua. Jokaisen kahvin vahvuusaste on helppo tarkistaa kapselipaketin kyljestä. Itse pidän eniten 8-12 vahvuusasteen kahveista, vaikka toisinaan esimerkiksi pehmeä ja tasapainoinen vahvuusasteen 4 kahvi Dulsão do Brasil on paikallaan. Vaihtelun vuoksi meiltä löytyy siis kaikkia kahvilaatuja. Jokaiseen hetkeen omansa. Täytyy todeta vielä, että myös kofeiinittomat kahvit ovat maukkaita, vaikka minulla olikin niitä kohtaan hieman ennakkoluuloja.

nespresso-1

nespresso-7

Paras hetki nauttia kahvi on aamulla aamiaisen päätteeksi, varsinkin jos yö on ollut levoton ja silmäluomet painavat tonnin. Kupin valitsen kahvin koon ja mielialan mukaan. Paras paikka nauttia kahvi on sohvalla ikkunasta ulos katsellen samalla kun pikkubloggaaja touhuaa omia leikkejään lattialla. Yleensä juon kahvini kuitenkin koneen ääressä töitä tehden. Nytkin tätä postausta kirjoittaessani siemailen tummanliilasta kahvikapselista tullutta Arpeggio-espressoa.

Arvonta on päättynyt!
ARVONTA!

Ja sitten siihen parhaaseen seikkaan ainakin teidän kannaltanne, nimittäin arvontaan! Kaikkien tähän postaukseen kommentin jättäneiden kesken arvotaan Nespresso Inissia -kahvikone (käy kurkkaamassa konetta täältä). Haluaisin kuulla sinun lempiasioitasi kahviin liittyen. Milloin kahvi maistuu parhaalta? Onko väliä mistä kupista sen juo? Tuleeko mieleesi jokin tietty hetki, jolloin kahvi oli enemmän kuin paikallaan? Onko George Clooney ihana? Kerro mitä vaan kahvihetkiisi liittyvää 1.3.2017 klo 24.00 mennessä ja olet mukana Nespresso Inissia -kahvikoneen arvonnassa. Varoitus: Tähän jää niin koukkuun!

nespresso-6

Yhteistyössä Nespresso

Previous Post Next Post

169 Comments

 • Reply Piia K torstai, 23 helmikuun, 2017 at 10:25

  Pidän kahvin mausta erityisesti jäätelössä tai jogurtissa. Kuumaa kahvia en ole oppinut jostain syystä juomaan, mutta ilahduttaisin kahvikoneella tytärtäni. 🙂

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:22

   Mulla on juuri toisinpäin. Pidän kahvista juomana, mutta en niinkään kahvin makuisista syötävistä. Ihana idea ilahduttaa kahvikoneella tytärtä! Onnea arvontaan! 🙂

 • Reply Riiti torstai, 23 helmikuun, 2017 at 10:53

  Kahvi maistuu parhaalta mökillä ja asuntoautolla reissatessa, mutta ei kotonakaan päivä lähde käyntiin ilman kahvia. Odotan kevättä ja kesää, jolloin saan mennä lasiterassille kupposeni kanssa nauttimaan hetkestä hiljaisuutta ja linnunlaulusta, ennen kuin lapset heräävät.

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:23

   Ai että, mökkikahvit! Ihan parasta, vaikka ei tuo kahvihetki lasiterassillakaan kuulosta hullummalta. Hitsi, mulla on ihan ikävä linnunlaulua! Tulisipa jo kevät. 🙂

 • Reply Marianna M torstai, 23 helmikuun, 2017 at 11:11

  Minulle aamun kahvihetki antaa startin päivään kuin päivään. Olisi ihanaa nauttia joka aamu pitkään kahvista,mutta valitettavasti useimmiten siihen ei ole aikaa 🙂 Nespresso Kahvikoneella saisi varmasti nopeasti kahvin valmiiksi ?

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:24

   Kahvikone on tosiaan siitä kiva, että kahvi syntyy todella nopeasti ja sen nauttimiseen jää enemmän aikaa. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 23 helmikuun, 2017 at 11:21

  Olipa kiva postaus :)! Hassua on se, etten ole koskaan tykännyt kahvista (paitsi Starbucksista), mutta silti olen harkinnut erikoiskahvikoneen ostamista pariinkin otteeseen :P. Tuo on niin kätevää ja vaikuttaa herkulliselta, joten voisi itsekin harkita tällaista. Itselleni kahvi tarkoittaa tosiaankin tuota Starbucksin ”kahvia”, jolloin se on parhaimmillaan joko itsensä arkiseen hemmotteluun tai silloin, kun pitää pienen lepohetken ulkomailla kaupungin tutkimisen välissä.

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:29

   Kiitos! Starbucks-kahvikin on toisinaan paikallaan ja yleensä se on sitä juurikin reissussa, kun kaupungin tutkiminen uuvuttaa ja tarvitsee pienen lepohetken. On muuten hauskaa, että ajattelin juuri tätä postausta tehdessäni kahvikoneen sopivan teille, vaikka tiedän että Tiia juo teetä, etkä sinäkään taida olla suurin kahvin ystävä. Kahvikone on kuitenkin kivaa pientä luksusta ja sopii sellaisillekin (ja etenkin heille), jotka eivät kittaa kahvia kuppitolkulla päästäkseen käyntiin. Nespresso-kahvi on nimenomaan hemmottelua ja helppoudessaan ihan täydellistä myös vieraita varten.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 16:46

    Tosiaan meillä kumpikaan ei juo kahvia, mutta olet ihan oikeassa, että tietyllä tavalla tuollainen voisi silti sopia meille mainiosti :P.

 • Reply Julia H torstai, 23 helmikuun, 2017 at 11:38

  Erikoiskahvit maistuvat milloin tahansa! Parhain hetki kahvin nauttimiseen on kuitenkin rauhallinen aamu kera uusien blogipäivitysten ja täyttävän aamupalan. Kahvi nautitaan tietysti omasta vaaleanpunaisesta lempparimukista. 🙂

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:30

   Totta, kahvi ja uusimmat blogipäivitykset kuuluvat yhteen! Ihanan kuuloinen tuo sinun vaaleanpunainen muki. 🙂 Mäkin tavallaan toivoisin, että mulla olisi lempparikahvimuki. Nyt niitä on useampia, joista valitsen aina tilanteeseen sopivan. Tai sen joka ei ole pesussa. 😀

 • Reply Kristiina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 11:42

  Kahvi maistunee parhaalta, kun sen nauttimiseen on aikaa, tietty kahvin pitää maistua hyvältä myös. GC on ok, ei ihan mun miestyyppiä. ???

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:31

   Niinpä, kahvihetkeen tarvitaan todellakin aikaa. Kiireessä nautittu kahvi ei maistu hyvältä. 🙂

 • Reply Anne Lamminen torstai, 23 helmikuun, 2017 at 11:59

  Minä juon vain muutaman kupin päivässä, mutta olen tarkka kahvin laadusta. Aamukahvit juon Guggenheim- mukista, joka on ystävättäreni tuliainen New Yorkista.

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:32

   Ihanaa että kahvimukiin liittyy tarina. 🙂 Kahvin laatu on minunkin mielestäni tärkeää. Ehkä siksikin koukutuin niin pahasti Nespresso-kahviin.

 • Reply Tape torstai, 23 helmikuun, 2017 at 12:23

  Aivan mahtava postaus 🙂 Oli ilo lukea ja tuo teidän kahvikonehan on ihan ihme. Mahtaa olla hyvää kahvia ja kuinka kätevää esim. viikonloppuna, kun heräilee, jäädä vielä hetkeksi sänkyyn kellimään ja tilata kännykällä kahvi valmiiksi. Ei haittaa, vaikka kahvikone ei sitä kahvia sänkyyn tuokaan, niin oma mieshän sen voi kiikutaa 🙂 Itse nimittäin tarvitsen sen ensimmäisen kahvikupillisen suunnilleen heti, vaikka silmät olisi puoliksi vielä kiinni. Aamulla kahvi maistuu parhaiten

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:34

   Haha, niinpä, mieshän sen kahvikupin voi kiikuttaa sänkyyn. 😀 Meille on tullut ihan tavaksi kölliä pikkubloggaajan kanssa sängyssä aamuisin ennen kuin nousemme ylös. Osasyy siihen on se, että tarvitsen hetken saadakseni silmät auki ja paras herättäjä kahvin lisäksi on iloinen vauva kainalossa. 🙂

 • Reply Heini torstai, 23 helmikuun, 2017 at 13:00

  Kahvi on parhaimmillaan aamuisin, sillä se herättää tulevaan päivään 🙂

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:34

   Niinpä, ei ole aamukahvin voittanutta!

 • Reply Helena Savikko torstai, 23 helmikuun, 2017 at 13:13

  Kahvi maistuu parhaimmalle ulkona nautittuna tuoreen pullan tai muun hyvän leivonnaisen kera!
  Oikein odotan taas kevättä, et kun alkaa tareta istuskella ulkosalla….
  Kahvikupilla ei ole väliä, kunhan kahvi on hyvää…ei mitään Reilun kaupan kahvia!
  (on muuten ihan hirveää)
  Kahvi on paikallaan AINA aamuisin, siitä päivä lähtee kunnolla käyntiin….
  Kyllä GC on aivan ihku, mies mun makuuni!

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:54

   Todellakin, kahvi on ihan parasta ulkona tuoreen pullan kaverina. Täälläkin odotetaan malttamattomina keväisiä ja kesäisiä kahvihetkiä ulkosalla.

 • Reply MarjaKoo torstai, 23 helmikuun, 2017 at 13:20

  Kahvi on ihan ehdoton päivän juttu, ilman ei pärjää. Aamukahvi on tosi tärkeä, mutta ehkä sitten nautinnollisin se päiväkahvi. Ja sellaiset lomapäivät kun on yksin kotona ja sitten pyöräyttää kupin kahvia, namm!

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:51

   Aivan, kahvihetki yksin kotona on ihan parasta arjen luksusta. Se kun saa nautiskella kahvinsa ihan rauhassa ja ottaa vaikka vielä toisenkin kupillisen. Jo kahvin tuoksu saa rentoutumaan.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana torstai, 23 helmikuun, 2017 at 13:48

  Haha, ihana postaus! No, lienee sanomattakin selvää, että kahden pienen lapsen äitinä kahvi maistuu parhaiten aamulla. Ja ihan kaikista parhaiten se maistuu silloin, kun sen saa juoda ihan yksin – kaikilta/kaikesta/kaikessa rauhassa. Mulla on muuten sekä töissä että kotona lempikupit. Molempiin tietty omansa.

  Olenkohan liian imelä, jos kerron että itseasiassa mieheni varmaan arvostaisi kahvikonetta vielä itseänikin enemmän? Minulle kelpaa ihan tavallinen suodatinkahvi, mutta mies on unelmoinut jo pitkään kahvikoneesta. 🙂

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:57

   Kiitos! Nyt hieman yli puolen vuoden äitiyden jälkeen ymmärrän erittäin hyvin, miksi äiti-ihmiset ovat kahvin suurimpia ystäviä. Täällä ollaan ihan koukussa! 😀 Lempimuki on vielä vähän hakusessa, mutta eiköhän sekin löydy pikkuhiljaa nyt kun kahvista on tullut jokapäiväinen rituaali. Ja todellakin kotiin yksi lempimuki ja töihin toinen, sitten kun on aika palata työpaikalle. Vielä toistaiseksi saan onneksi nauttia kaikki aamukahvini kotosalla. Olisipa ihana yllätys miehellesi jos voittaisitte kahvikoneen. Onnea arvontaan!

 • Reply klaara torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:00

  Juon kahvia 2 kupillista päivässä ja sen tarvitsee olla hyvää ja juon sen aina kahvikupista, tee menee mukista mutta kahvi ei. Kahvi maistuu parhaimmalta iltapäivällä. Matkoilla juon yleensä espressoa tai lattea, mutta kotona tavallista kahvia kun en ole saanut ostettua kahvikonetta. Kyllä G.C. on ihana. Mukavaa kevään odotusta!

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:59

   Iltapäiväkahvissakin on oma hohtonsa, vaikka vannonkin itse enemmän aamukahvin nimeen. Toivotaan että arpaonni suosii ja saat tämän seurauksena kahvikoneen itsellesi! 🙂 Mukavaa kevättä sinullekin!

 • Reply Krista torstai, 23 helmikuun, 2017 at 14:02

  Kahvi on parasta aamulla, päivä ei vain lähde kunnolla käymään ilman kupillista ?
  Ja ehdottomasti siitä tietystä kupista, minulla se on Pentikin lähes 15 vuotta vanha kuppi, jossa lukee Äiti ❣

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 15:00

   Niinpä, kahvin voimalla päivä lähtee kunnolla käyntiin. Ihana tuo sinun lempikuppisi. Uskon että siitä kahvi maistuu kaikista parhaimmalta. 🙂

 • Reply Ilmari torstai, 23 helmikuun, 2017 at 15:15

  Kahvi maistuu aina aamulla parhaalta

  • Reply Martina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 15:18

   Samaa mieltä!

 • Reply Anna torstai, 23 helmikuun, 2017 at 15:30

  Kahvi kuuluu kiinteästi jokaiseen päivään! Olen aivan latte-koukussa; pienten lasten äitinä niiden avulla jaksaa painaa! 🙂

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 11:59

   Latte kuuluu pienten lasten äitien elämään. 😀

 • Reply Outi torstai, 23 helmikuun, 2017 at 16:01

  Kahvi = hyvän aamun aloitus 🙂 Pieni ihminen odottelee vielä ulkomaailmaan pääsyä, mutta sen tullessa tällaiselle kännykällä toimivalle kahvikoneelle olisikin vallan paljon käyttöä! Ja tietty sille George Clooneylle 😀

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:00

   Oi, onnittelut pienen ihmisen odottamisesta! Hänen saapumisensa jälkeen kahville tulee todellakin käyttöä ja toki sille George Clooneyllekin on aina tarvetta. 😀

 • Reply Maajussin morsian torstai, 23 helmikuun, 2017 at 16:24

  No siis erkkaria sen olla pitää. Ja sopis laite muuten meidänkin sisustukseen, tolle ei tarvii aamiaiskaappia! 😀

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:01

   Niin sopisi! Koska sehän on tärkeintä, että laite sopii sisustukseen. 😀

 • Reply Mirja torstai, 23 helmikuun, 2017 at 16:26

  Kahvihetki mökin terssilla on parasta

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:01

   Samaa mieltä!

 • Reply Maria torstai, 23 helmikuun, 2017 at 16:44

  Kahvi on parasta aamulla heti herättyä ja sitä pitää olla tarpeeksi. Parhaalta kahvi maistuu isosta mahdollisimman räikeän värisestä kupista ja mieluiten juon tummapaahtoista vahvaa kahvia 🙂

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:02

   Tummapaahtoinen on minunkin makuuni ja räikeä kuppi lisää piristävää vaikutusta. 🙂

 • Reply Taina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 17:05

  Sain nuoremmalta pojaltani Iittalan Taikametsä-sarjan punaisen ison kahvimukin joululahjaksi ja siitä kahvi maistuu nykyisin. Olin ajatellut ostaa itse kauniin kupin itselleni, mutta hinta oli mielestäni aivan liian kova.
  Onneksi kävimme Jumbossa yhdessä ennen joulua ja silmäilin taas kuppeja … en nyt ihan suoraan kerjännyt, mutta melkein. Poika tajusi!
  Kahvia voi juoda missä vain; yleensä olkkarin sohvalla. Kesällä käytän usein aurinkoista takapihan terassia tosin.

  Kilpirauhaslääkitykseni vuoksi en voi juoda aamuisin kahvia (pumppu alkaa jyskyttää), mutta iltapäivällä on saatava juomaa. Mulla on ns. käsikäyttöinen Bialetti 3:lle kupille, mutta aina sitä ei jaksaisi käyttää.

  Suodatinkahvia juon myös, mutta VAHVANA. En ymmärrä ollenkaan heitä, jotka juovat vaaleaa kuravettä …

  Hauska uusi tieto minulle oli, että Italiassa ei käytettäisi ollenkaan suodatinkahvikonetta, vaan Bialettia pääosin.
  Meillä on Helsingissä airBnB-asunto ja joulun tienoilla sain ilon majoittaa torinolainen perhe asunnossa. Herra italialainen pyöritti silmiään kahvinkeittimen kohdalla, kun esittelin asuntoa ja sen varustusta. Hänelle piti näyttää kahvinkeittimen käyttöä ja purujen mittausta yms. Aluksi luulin että pelleilee, kun oli hyväntuulinen tapaus. Ei – heillä on Bialetti kotona eivätkä he tuollaista omituista kahvia kotona keitä. Sanoi, että tuollaista sanotaan heillä lähinnä Americanoksi.
  Olin kovin pahoillani, etten ollut tuonut asuntoon lainaksi omaa pikku-Bialettiani. Kahvipurkki näytti aika koskemattomalta heidän miellyttävän visiittinsä jälkeen.

  Miellyttävä miekkonen tosiaan, mutta kun itse pelleilin tiskiasioiden kohdalla – siis sanoin että hänhän tietenkin tiskit hoitaa eikä vaimo – niin eipä naureskellut yhtään vaan puisteli päätään. Non lo fa!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:05

   Kiitos ihanan pitkästä kommentista! Mahtavaa että poikasi tajusi vinkkisi. Se ei ole ihan itsestäänselvää kun on miespuoleisesta ihmisestä kyse. 🙂 Hauska tuo tarinasi italialaismiehestä. Minäkin olen ymmärtänyt että italialaisille suodatinkahvi on tuntematon juttu, sillä he käyttävät kotona mutteripannua tai tilaavat kahvinsa kahvilasta. Italialaiset ymmärtävät hyvän kahvin päälle. 🙂

 • Reply Teija torstai, 23 helmikuun, 2017 at 17:36

  Parasta on , kun saa aamukahvin juoda rauhassa ja kiireettömästi.

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:06

   Niinpä, kiireessä se ei maistu ollenkaan niin hyvältä.

 • Reply Annika.J torstai, 23 helmikuun, 2017 at 17:50

  Olin 4-vuotias kun maistoin kahvia ensimmäistä kertaa isovanhempieni mökillä. Teini-iässä aloin juomaan kahvia säännöllisesti ja edelleen juon kahvia päivittäin. Päivä ei lähde kunnolla käyntiin ilman kahvia. Kahvi=rakkaus <3

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:07

   Oho, maistuiko kahvi hyvältä 4-vuotiaan mielestä? Itse en muista minkä ikäinen olin kun maistoin kahvia ensimmäisen kerran, mutta sen muistan, etten pitänyt siitä silloin ollenkaan.

 • Reply kaffefani torstai, 23 helmikuun, 2017 at 18:51

  Kahvi maistuu parhaimmalta tuoreen korvaboostin kera. Mukaan ihanaan arvontaan

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:08

   Onnea arvontaan! Toivottavasti tärppää! 🙂

 • Reply Nanna torstai, 23 helmikuun, 2017 at 18:54

  Kahvi maistuu parhaalta lapsen päiväuniaikaan (paitsi nyt raskaana en sitä voi juoda). Erittäin hyviä kahvimuistoja on erään pienen roomalaisen hotellin aamiaiselta, jossa hotellin aamiaistakin hoitanut monitoiminainen kysyi kahvitilauksen, valmisti sen aamiaishuoneen pienessä sivukeittokomerossa ja toi valitsemani tuoreen kahvijuoman pöytään. Mitä luksusta!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:10

   Oih, mulla on ihan samanlainen kokemus Roomasta. Cappuccino ei ole koskaan maistunut niin hyvältä kun silloin, kun se valmistettiin sivuhuoneessa ja kannettiin suoraan pöytään. Ikkunasta näkyi kesäinen Rooma ja häämatkamme oli juuri alkamassa. Ah mitä muistoja.. 🙂 Mulle ei maistunut kahvi raskauden alkupuolella, mutta loppua kohti sen kulutus kiihtyi. Ensin join sitä väsymykseen, sitten aloin kaivata kahvin ihanaa makua.

 • Reply aurinko torstai, 23 helmikuun, 2017 at 18:58

  Rauhallinen aamukahvi hyvän aamupalan kera on ihana tapa aloittaa päivä ! Uteliaana on aina kiva kokeilla ja testailla eri tuotteita ja makuja, kapselikeitin olisikin hyvä tapa tähän. Myös kunnon kahvittelut hyvässä seurassa ja hyvillä leipomuksilla on ihana tapa viettää aikaa ystävien kanssa !

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:12

   Uusien tuotteiden ja makujen testailuun kapselikone on ihana. Minä en malttanut alussa millään odottaa seuraavaan päivään että pääsen kokeilemaan uutta kahvimakua. Nyt olen testannut ne kaikki ja alan löytää joukosta suosikkejani, vaikka kaikki Nespresso-kahvit ovatkin hyviä.

 • Reply sikkuralla torstai, 23 helmikuun, 2017 at 19:21

  Kahvihetki aamulla on ihana. Silloin huomaa selvästi, että virkistyy. Päivisin en mielelläni kahvia juokaan, ksoka olen kofeiinille herkkä.

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:12

   Mulla on sama juttu. Jos juon liian myöhään kahvia en saa yöllä nukuttua, vaikka olisin kuinka väsynyt.

 • Reply Xeveliina torstai, 23 helmikuun, 2017 at 19:22

  Kahvi maistuu parhaalta mökillä, kun on loma, eikä mikään kiirettä mihinkään. Voi vain istua kahvikupin kanssa ja tuijottaa järven liplatusta!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:13

   Joooo, kahvia ja järven liplatusta mullekin! Ihanaa. 🙂

 • Reply Ellima torstai, 23 helmikuun, 2017 at 20:01

  Aamu ilman kahvia on katastrofi. Alkuraskaudesta kahvi ei maistunut, nyt loppuvaiheessa se maistuu sitäkin paremmin! Maidonvaahdotin on paras kahviin liittyvä ostos, jonka olen hankkinut. Nyt Netflixistä pyörii Gilmoren tytöt, ja siinä on kyllä ohjelma, joka saa kahvin maun kielelle!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:16

   Mulla oli ihan sama juttu että alkuraskauden aikana kahvi ällötti, mutta loppua kohti se alkoi maistua ihanammalta ja ihanammalta. Taistelin myös väsymystä vastaan kahvin avulla ja aloin jo tuolloin koukuttua kahviin pahasti. Nyt kahvikoneen myötä olen ihan koukussa! Eikä haittaa yhtään! 🙂

 • Reply sarita torstai, 23 helmikuun, 2017 at 21:08

  Paras kahvihetki on yleensä kylässä ja jos on vielä tarjolla tuoretta pullaa!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:16

   Jep, pulla ja kahvi sopii täydellisesti yhteen! Korvapuusti mieluiten. 🙂

 • Reply tiiu torstai, 23 helmikuun, 2017 at 21:59

  Kahvi maistuu parhaimmalta aamulla ja ehdottomasti muumimukista (tai muusta samaan malliin tehdystä)!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:17

   Muumimukit lienevät suosituimpia kahvimukeja. Mulla ei ole yhtäkään kotona, mutta kylässä muumimukista nautittu kahvi on maistunut aina taivaalliselta.

 • Reply Kaura torstai, 23 helmikuun, 2017 at 23:38

  Viikonloppuaamuisin rauhallinen lenkin jälkeinen aamupala ja tummapaahtoista kahvia. Arkisin työkoneen ääressä, maistuu sielläkin. 🙂 Seesteiset aamut, ei kiire mihinkään, kahvi on parasta, saa nauttia.

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:19

   Ai että, lenkin jälkeen kahvi maistuu ihanalta. Toki myös työkoneen ääressä, etenkin kun työskentelyä on jo takana muutama tunti ja ajatus alkaa takkuilla. Kahvin jälkeen homma luistaa taas. 🙂

 • Reply Elise H. perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 00:24

  Aamukahvi on paras kahvi, ja se kuuluu nauttia Marimekon ihanasta mustavalkoisesta lempparimukista 🙂

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:19

   Samaa mieltä, aamukahvi on paras kahvi!

 • Reply Sinttu perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 06:27

  Aamukahvi (kuten juuri nyt), ihan yksin keittiössä, kun 3-vuotias ja 4-kuinen veljensä tuhisevat vielä unilla 🙂 vain keittiön kellon tuttu raksutus, kuppi tai kaksi kuumaa kahvia Muumi-mukista ja aamun uutiset tietokoneelta. Toisinaan tupsautan kahvini sekaan vähän kardemummaa kupin pohjalle, ihana tuoksu ja nautinto! Ja kauppareissulla käydessä on luksusta saada se hyvin valmistettu kupillinen cappuccinoa, hengähtää hetki ja jatkaa ostoskierrosta.

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:20

   Oih, kuulostaa ihanalta! Mullakin on tapana laittaa joskus suodatinkahvin sekaan joko kardemummaa tai kanelia. Joskus molempia. Tuoksu on ihana ja makuun saa kivaa vaihtelua.

 • Reply liinail perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 06:55

  Aamukahvi maistuu parhaimmalta, sen yleensä juon suuresta Iittalan Taikamukista. Mustana kahvi pitää juoda!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:21

   Mä en ole vielä oppinut juomaan suodatinkahvia mustana. Joskus pakon edestä olen niin tehnyt, mutta mieluiten lorautan sekaan maitoa. Nespresso-kahvit menee kuitenkin helposti ilman maitoa!

 • Reply BIKKE perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 08:29

  ON! Hän on NIIN IHANA! Varmaan jähmettyisin jos olisin 100 metrin päässä G.Cstä 🙂 … Kupilla on väliä ja kaikista kivointa on kun naapurin mies poikkee kaffeelle..ei usein… Mä kysyn hältä että millä tuulella olet? Raitaa,ruutua vaiko sinistä kukkaa ja useimmiten hän on kukkatuulella :)… Aamukaffe on herättäjä..mutta sosiaalinen kaffetapahtuma on se joka minut todellakin saa hereille! Vierailut ja nyt uutuutena on sellainen viikottainen juttu tuon 11v poikani kanssa..Hän kun pääsee koulusta aikaisemmin , odottelen kyläkaupan pihassa ja käymme berliininmunkkikaffeella kyliksellä. Juoruja ,laatuaikaa ja sosiaalinen tapahtuma kaffeen merkeissä..Mä tykkään..en tiedä olisko sama asia teekupposen kera :)…

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:22

   Kiitos kivasta kommentista! Ihania kahvihetkiä. Ja todellakin, George Clooney on ihana!

 • Reply ansu88 perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 11:07

  Aamukahvi on parasta mutta myös kahvitauolla töissä kahvi maistuu erityisen hyvälle!

  • Reply Martina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 12:24

   Kyllä, kahvitauolla töissä kahvi on myös hyvää. En tosin enää meinaa muistaa sitä kun olen ollut jo niin pitkään äitiyslomalla. Kiireetön kahvihetki työkavereiden kanssa jotain makeaa herkkua maistellen on kuitenkin jäänyt mieleen hetkenä, jolloin kahvi on aina maistunut hyvälle.

 • Reply Hääräämön Laura perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 13:18

  En ole vielä oppinut juomaan kahvia, mutta eikös tuollaisella koneella voi tehdä teetäkin?

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:07

   Joillain kahvikoneille varmaan voi, mutta tämä meidän on kyllä ihan vain kahvia varten. Tai voi sillä varmasti veden lämmittää jos jättää kahvikapselin pois. 🙂

 • Reply Irina perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 13:36

  Ehdottomasti parhaat hetket kahville on heti herättyä. Kaksi kuppia aamulla ja toiset kaksi loppuiltapäivästä. Välillä pakko saada siinä välissäkin kahvia. Kolmen desin kahvikuppi, josta about puolet kahvia ja loput maitoa. Myös Starbucks-kahvit ovat heikkouteni, kesäisin ehdottomasti vaniljafrappuccinoa. Talvisin erilaisia latteja. <3

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:09

   Nam, vaniljafrappuccinoa! Kuulostaa ihanalta. 🙂

 • Reply Annu perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 15:19

  Milloin kahvi maistuu parhaalta? Onko väliä mistä kupista sen juo? Tuleeko mieleesi jokin tietty hetki, jolloin kahvi oli enemmän kuin paikallaan? Onko George Clooney ihana?

  Kahvi maistuu parhaalta silloin, kun on antanut kaikkensa jonkun asian suhteen esimerkiksi hypersupervaikean tentin ja silloin voi juoda kupposen kahvia, kun on todellakin ansainnut sen. Ansaittu kahvi on siis paras kahvi! Kupilla siis ei ole lainkaan väliä onko se hyvää! Kahvi on myös paikallaan silloin, kun ajelee yömyöhään autolla! Se on tuskaa ilman kahvia!
  Ja Geogle Clooney se vasta on aivan ihana! 8) Kahviin ollaan siis jo koukussa niin nuo varoitukset tuli liian myöhään yhyhyy… 🙁

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:12

   Hei totta, palkintokahvi on ihan parasta! Harrastin sitä opiskeluaikoina vaikka en tuolloin muuten niin paljon kahvia juonutkaan. Nyt ollaan tosiaan jo ihan koukussa täälläkin. 🙂

 • Reply Nenne perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 18:56

  Jos jotain tässä maailmassa rakastan, niin aamuisia kahvihetkiä! Kahvi maistuu parhaalta isosta, vihreästä, vanhasta kupista. Vaikka mieheni jaksaakin muistuttaa, että kahvi on parhaillaan vähän pienemmästä kupposesta nautittuna. Asumme juuri nyt miehen kanssa eri maissa ja usein hänen ollessa kotona joudun itse painamaan töitä. Yhteiset aamukahvihetket ovat kultaakin kalliimpia ja niistä on tullut arjen luksusta. Tykkään myös töiden jälkeen rentoutua kahvikupin ääressä ja selailla lemppariblogien kuulumiset.

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:13

   Iso kuppi sen olla pitää niin ei tarvitse heti nousta täyttämään sitä. Olen samaa mieltä myös siinä, että blogit ja kahvi kuuluvat yhteen. Molemmilla on rentouttava vaikutus. 🙂

 • Reply TommiJ perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 20:14

  Ehkäpä parhaalle maistuu kyllä kunnon poikain laskettelu-/mökkireissun kahveet. Kun on saavuttu perille, niin täytyyhän sitä tulokahvit kiehauttaa. Joka aamu on tietysti pakko saada aamukahvit jotta pääsee pirteänä taas mäkeen kun edellisenä iltana on saattanut vähän irish kohveeta mennä kuppi, joskus toinenkin. Ja jospa sattuu tulemaan välipäivä laskuista niin siinä alkuiltapäivästähän mikään ei maistu yhtä makoisalta kuin välikahvit.

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:14

   Tämä kuulostaa ihan siltä, että munkin pitäisi päästä laskettelu- tai mökkireissulle. Vaikka olenkin tyttö ja puhuit poikien reissusta. 🙂 Irish Coffee on yksi parhaista tavoista juoda kahvia.

 • Reply peggy thomas perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 22:37

  Minä pidän kahvilla maustetuista leivonnaisista ihan hirmuisesti ja George, ihana <3

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:17

   Niinpä, George on aivan ihana <3 Sinulta nuo kahvilla maustetut leivonnaiset varmasti sujuvat. 🙂

 • Reply Arle lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 01:50

  Kahvi maistuu parhaalta ystävän seurassa, kiireettä. Ja toki lempimukista se maistuu vielä hitusen paremmalta. Ja juu, kyllä George Clooney on ihan ok 😛

  Siskolla on Nespresson Latissima kone ja hän on ihan hurahtanut merkin kahveihin. Kylästellessä mullakin tulee noita maisteltua ja on ihan huippujuttu että kahvejakin saa nykyään tosi näppärästi ostettua. Mielelläni meilläkin nautittais helposti hyvää kahvia. Ehkä mies sais koneen avulla keitettyä mullekin joskus aamukahvit 😉

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:19

   Totta, seuralla on suuri merkitys kahvin makuun. Ystävän tai sukulaisen seurassa se maistuu parhaalta. Kahvikoneella kahvi syntyy niin nopeasti ja helposti, että uskon miehesi vielä joku aamu yllättävän sinut jos arpaonni suosii ja kahvikone matkaa teille. 🙂

 • Reply Anna Brander lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 10:27

  Tämä arvonta on kuin mulle tehty!! ? Aamukahvi mustana puuron kanssa on ehdoton ja maistuu joka päivä! Muutoin juon päivän mittaan kahvia vähän soveltaen. Välillä juon mustana, välillä maidolla, välillä kermalla/kermavaahdolla (nam), välillä teen jääkahvia proteiinijauholla makeuttaen… Olen myös kokeillut maustaa mm. kanelilla ja kardemummalla ? Tykkään leipoa paljon ja erilaisten leivonnaisten kanssa kahvi maistuu vieläkin paremmalle ? Kahvini juon aina Iitalan Taika-kupista, sillä se on riittävän iso ja ihana! ? Olen jo pitkään harkinnut jonkinmoisen koneen hankkimista, mutta vielä en ole raaskinut..

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 12:21

   Voi miten ihanaa, toivotaan että arpaonni suosii! Voi kunpa voisin antaa kaikille teille kahvikoneen. Tekisin sen niin mielelläni. Harmi että niitä on vaan yksi arvottavana. Mäkin mietin pitkään kahvikoneen hankkimista ja tutustuin kaikessa rauhassa eri merkkeihin. Lopulta päädyin Nespressoon, joka lähti onneksemme tekemään kanssamme yhteistyötä. Tiesin että koneen myötä koukutun kahviin pahasti ja niinhän siinä kävikin. Vaan ei haittaa, kahvikoukussa on kiva olla! 😀

 • Reply Siili82 lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 16:31

  Aamukahvi on ehdoton. Ilman sitä ei lähde päivä käytiin.

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 17:59

   Totta, aamukahvi on tärkeä!

 • Reply Marjo lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 17:11

  Kahvi maistuu parhaimmalta nimenomaan aamuisin!

  • Reply Martina lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 18:00

   Niin maistuu!

 • Reply kukkaisunelmia lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 19:22

  Kahvikone tulisi miehelleni, joka nauttii kahvista niin aamuisin kuin päivisinkin. Kahvi piristää aamulla kuin aamulla! 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:10

   Kahvin piristävä vaikutus on todellakin ihana aamuisin! 🙂

 • Reply Anna lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 20:05

  Kahvi maistuu parhaalta rauhassa ystävän kanssa nautittuna!

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:10

   Niinpä, seurallakin on iso merkitys kahvin makuun 🙂

 • Reply ese lauantai, 25 helmikuun, 2017 at 22:59

  Kahvi maistuu erityisen hyvälle nuotion ääressä talvella.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:11

   Varmasti maistuu! Ulkona kaikki maistuu paremmalta. 🙂

 • Reply KCP sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 00:35

  Ihan kaikkein parhaalta kahvi, cafe con leche, maistuu Espanjassa lomalla, kahvilassa ilman kiirettä. Mutta kahvi kyllä pelastaa päivän myös silloin, kun rättiväsy. Georgen ihanuuteen en ota kantaa 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:11

   Joo, lomakahvi on ihan parasta. 🙂

 • Reply Ida sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 10:53

  Olen vasta alkanut juomaan kahvia, kun ennen ajattelin että se on pahaa. Pitkän ajan jälkeen sitten ajattelin maistaa, ja ei se niin pahaa enää ollutkaan 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:12

   Sama juttu oli mulla joskus. En pitänyt ensin kahvin mausta, mutta yhtäkkiä opinkin rakastamaan sitä. 🙂

 • Reply Niina sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 12:22

  Kahvi maistuu parhaiten imettäessä: vauva nauttii oman ”kahvimaitonsa” rinnastani ja samalla saa itse siemaista kupposen kuumaa tuona ainutkertaisena hetkenä ja ihastella pienokaisensa kauneutta. Niin luksusta! 🙂 Ja George Clooney on liian komea ja kuuma kehuttavaksi! 😀

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:13

   Voi miten ihanalta kuulostavat nuo sinun imetyshetkesi. 🙂

 • Reply Malaika sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 12:33

  Hyvä kahvi on kuin hyvä ystävä, pelastaa ankeankin päivän. Ja Clooney, onhan se ihan jees 🙂 Kaverilla on Nespresson kahvikone ja kyllä kelpaisi mullekin

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:13

   Hyvä vertaus. Kahvia voi todella verrata hyvään ystävään. 🙂

 • Reply Samsam sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 13:20

  Kahvi piristää eniten silloin kun oikeesti tarttee taukoa. Mutta parhaalta se maistuu kun on kiireetön vkonloppuaamu. Kyllä haluaisin tämän, Nespresson kahvit on olleet aina hyviä, missä vaan olen päässyt niitä maistamaan. Varsinkin kaikki erikoiskahvit

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:13

   Kahvitauko on paras tauko. Toivotaan että arpaonni suosii!

 • Reply Heidi J sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 13:20

  Kahvi aamun aloittaa! Olen pitkään ollut muumimuki-fani , ja reissutyössäni kannan mukanani lempimukia (luonnollosesti pikku myy) jotta mukana on pieni pala kotia. Ja on kahvi osa matkarituaaleja muutenkin, lentopelkoisena kuppi kahvia koneessa rauhoittaa!

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:18

   Ihana tapa kantaa matkoilla mukana lempimukia! Ja ihanaa kuulla että olet löytänyt kahvista apua lentopelkoon. 🙂

 • Reply Ruusu sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 14:21

  Kahvi on parasta aina 🙂 Ne hetket kun on saanut oikein, oikein hyvää kahvia, jäävät kyllä mieleen. No myönnän, että kyllä se aamukahvi on arkipäivän paras kahvihetki, kunhan sen saa juoda rauhassa. Olisi ainakin yksi aamutoimi nopeampaa kun olisi kone, eikä tarvisi suodatinhavin kanssa väkertää. Ja Georgelle peukku!

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:20

   Hyvä vastaus: Kahvi on parasta aina! 😀

 • Reply Anne sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 16:05

  Rauhallinen aamukahvi uutisia lukien ja päiväkahvi,hetki omaa aikaa ,ja tietty kahvittelu vieraiden kanssa jutellen.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:21

   Luettelit omatkin lempparihetkeni. 🙂

 • Reply Sofia sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 16:07

  Silmät auki aamukahvilla ja kavereiden kanssa kahviloissa treffaten,siinä parhaat hetket

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:22

   Henkka nauraa minulle aina kun kerron että silmäni aukeavat kun olen juonut kahvia. Mutta niin siinä käy. Sen voi ihan tuntea kun näkökenttä laajenee ja epämääräinen väsymyksen sumu väistyy pois tieltä. 🙂

 • Reply Katja sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 17:57

  Kahvi aamulla heti herätessä käynnistää päiväni. Ilman aamukahvia olen kiukkuinen ja tuntuu etten millään saa aloittettua päivää. Kahvikoneen hankinta on ollut monesti mielessä kun aamulla olisi ihana jos kahvinkeittimen olisi helppoa ja nopeaa. Ihania kuvia blogissasi. 🙂 kiinnostaisi tietää millä kameralla kuvaat?

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:32

   Kiitos! 🙂 Kuvaamme Canonin EOS 6D:llä.

 • Reply NIKO sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 18:00

  Kahvia aamuisin ehdottomasti että saa päivän käyntiin. Nykyisin kun ikää on tullut ei oikein muulloin viitsikkään kahvia juoda jotenkin vanhana kahviaddiktina meinaa vaan koukuttaa liikaa ja addiktilla tarkoitan nuorempana juotuja 4-5 tuopillista päivässä. Kyllä. Tapana oli kaataa kahvi tuoppiin ja sokeria perään. Tilkka maitoa/kermaa väriksi. Nykyisin riittää iso posliinikupillinen kahvi vaan on jotenkin parempaa kun se muki on isompi. Olenkin jo vuosia sitten hankkinut pauligin masiinan mutta aina yhtä hyvältä se maistuu muistakin kapselikoneista kokemusta on kertynyt kun keittiössä vaihtuu koneet tiuhaan tahtiin.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:33

   Huh, kuulostaapa hurjalta! Tuopillinen sokerikahvia! Mulla menisi varmasti ihan liian lujaa sellaisen jälkeen. 😀

 • Reply Ipe61 sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 18:10

  Kahvi maistuu ehdottomasti parhaalta ulkona, kauniissa pakkassäässä luonnon keskellä. 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:33

   Samaa mieltä! Ulkona luonnossa kaikki maistuu paremmalta. 🙂

 • Reply Jelena sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 18:13

  Aamukahvi on ihan pakollinen ja paras! Juon sen aina mustana. Harvoin tulee herkuteltua erikoiskahvien parissa, koska vedenkeitin ja murukahvi-purkki sekä opiskelijakukkaro on ne mitkä omistan. ;D Mukana arvonnassa! 🙂

  • Reply Martina tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 12:34

   Murukahvissakin on oma hohtonsa, vaikka moni pitääkin sitä ihan kamalana. Mulla on siitä niin kivoja muistoja, että juon joskus vieläkin murukahvia, vaikken omistakaan enää opiskelijakukkaroa (vaan hoitovapaakukkaron, joka on itse asiassa ihan yhtä ohut, ellei ohuempi). 🙂 Toivotaan että arpaonni suosii! Kommenttisi oli muuten mennyt roskaviesteihin jos ihmettelit miksei se tullut heti näkyviin. Kävin poimimassa sen sieltä juuri. 🙂

 • Reply Janttara sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 18:19

  Kahvi on parhaimmillaan lempimukista pitkän työpäivän jälkeen kun voi nostaa jalat ylös ja rentoutua. Siinä tilanteessa olisi myös ihanaa, että kahvin tekeminen olisi vaivatonta. George on aina sexy, paranee vanhetessaan

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:34

   Kahvikone on juuri omiaan noihin tilanteisiin, sillä kupillinen syntyy todella vaivattomasti. Totta, George vaan paranee vanhetessaan. 🙂

 • Reply eija sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:11

  Kahvia kuluu kuppikaupalla päivittäin. Perus suodatinkahvia. Kahvikoneesta olen haaveillut jo pitkään. Parhaimmillaan kahvi on heti aamusta. Aamu ei yksinkertisesti käynnisty ilman kahvia.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:36

   Toivottavasti arpaonni suosii ja saat vihdoin haaveilemasi kahvikoneen! 🙂

 • Reply Salama sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:22

  Kahvi on parasta kaverin seurassa kun samalla saa nollata päätä. Toi kone oiskin näppärä kun on sopivan kokoinenkin

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:37

   Kaverin seurassa nautittu kahvi on ihan parasta. 🙂

 • Reply Eki sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:37

  Ensinnäkin, kiitos blogista ja IG-päivityksistä.
  Itse juon kahvia päivittäin ja vuosien varrella näytän muuttuvan entistä snobimmaksi kahvin suhteen. Kaappiin on kertynyt monenlaista valmistusvärkkiä Aeropressistä pressopannujen kautta Kinton suodatinkahvikannuun ja Mocca Masteriin. Myllyjäkin on tietysti pari erilaista.
  Valmistelen erityylisiä kahveja vähän fiiliksen ja tilanteen mukaan. Tällä hetkellä oma suosikki valmistustapa kahville on Bialetin mutteripannut, toisena tulee keittiötasolla nököttävä espressokone.

  Paras kahvihetki kotioloissa on se, kun on ensin aamulla kävellyt lapsen päiväkotiin ja saa sen jälkeen ladata mutteripannun laadukkaalla kahvilla. Ensin kuuntelet pannun kurlausta liedellä, nuuskit pannusta leviävää espressokahvin tuoksua, kaadat kahvin esikuumennettuun espressokuppiin ja istut kaikessa rauhassa selaamaan Twitteriä ja nauttimaan mausta.

  Myönnän, että olen hiukan ennakkoluuloinen tuon Nespresson suhteen. Olen valmis luopumaan ennakkoluuloista, jos arpaonni suosii ja laite pystyy vakuuttamaan tällaisen turhamaisen kahvidiivailijan.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:38

   Kiitos Eki! Bialetilla tuleekin ihan älyttömän hyvää kahvia, mutta pidän kyllä todella paljon näistä Nespresso-kahveistakin. Olisipa hauska kuulla mitä kaltaisesi kahvinystävä pitää Nespresso-kahvista! Veikkaan että pitäisit. Toivotaan että arpaonni suosii! 🙂

 • Reply Peace sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 20:36

  Parhaiten hyvä kahvi maistuu vapaapäivän aamuna 🙂 Ja jos sen saa vielä nauttia laiturinnokassa istuskellen niin aina parempi

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:39

   Ah, ihanaa. Kahvia laiturinnokassa. Maistuisi! 🙂

 • Reply Tjja sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 20:47

  Kahvi maistuu ihanimmalta kun sen on ”ansainnut” . Nyt talvella ainakin lumitöiden teon jälkeen, paksulasisesta kupista ! Ja kyllä, George on IHANA !

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:39

   Ansaittu kahvi maistuu kyllä erityisen hyvältä. Etenkin reippailun ja ulkoilman jälkeen kunnon kahvi on paikallaan.

 • Reply piitu sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 21:40

  Parasta on aamukahvi! Vielä kun saa nauttia kahvista aivan kaikessa rauhassa ja lukea aamun lehteä.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:40

   Samaa mieltä, aamukahvi on parasta!

 • Reply Henna Juotasniemi sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 21:53

  Kyllä se aamukahvi on kaikista parasta Taika mukista nautittuna, semmosesta isosta! Ja että onko Clooney ihana niin on!! ?♡♡

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:40

   Taika-muki tuntuu olevan monen muunkin suosikki. Samoin Muumi-mukit. 🙂

 • Reply Minna sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 22:36

  Kahvi maistuu parhaimmalta aamuisin, kun saa heräillä rauhassa ja samalla lukea tuoreet uutiset. Itse juon kahvini mieluiten muuimukeista, lemppari on keltainen Niiskuneiti 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:41

   Mua alkaa nyt ihan tosissaan houkutella Muumi-mukit kun niin moni pitää niitä lempparinaan. 🙂

 • Reply Nina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 07:30

  Kahvi maistuu itselleni lähinnä leivonnassa ja ruoanlaitossa. Toinen osapuoli on kahvin suurkuluttaja. Itse ihailen myös kauniita kodinkoneita ja kiiltäviä kapseleita.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:42

   Hei totta. Kahvikone on esteettisesti tosi kaunis ja kapselit ne vasta ihania ovatkin. Mun lempipuuhaa on järjestellä kiiltävät kapselit järjestykseen tuohon laatikkoon, joka kuvissakin vilahtaa. 😀

 • Reply Jane maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 08:24

  Kahvi maistuu esim.jäätelössä. Lemppari on irish coffee-pähkinä. Niin namia! Kuumaa kahvia en ole oppinut juomaan, mutta isäni ilahtuisi tällaisesta suunnattomasti<3

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:43

   Nam, irish coffee-pähkinä kuulostaa vastustamattomalta!

 • Reply Pamela maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 08:30

  Kahvi maistuu ja kuuluu aamuihini 🙂
  Paras kahvihetkeni tai ainakin mieleenpainuvin Pariisin kevät aamussa matkalla Eiffeltornille. Se tuoksu, fiilis ja ilmapiiri…….
  Ihania kaffemakuja, nautintoja ja tuoksuja olen saanut kokea myös kapselikahvin merkeissä ystävälläni. Kyllä mä ton tahtoisin kotiini! Jeeee!!
  Blogisi on muuten todella I H A N A 🙂

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:44

   Kiitos Pamela! Kuulostaa aivan ihanalta tuo kuvailemasi Pariisin kevät ja kahvi. Toivotaan että arpaonni suosii sinua ja saat kapselikahvikoneen kotiisi! 🙂

 • Reply Neea maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 09:30

  Pidän kahvista, jossa on paljon maitoa tai kermaa seassa myös jääkahvi on todella hyvää ? joskus kun olen jotain kapselikeitintä kokeillut niin sen käyttäminen on todella helppoa ja nopeaa. Kaiken lisäksi saa tehtyä helposti erikoiskahveja.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:48

   Jääkahvi on aivan ihanaa kesäisin! Minulla on tapana hemmotella itseäni joskus brunssilla lorauttamalla kahvin sekaan kermaa. Normaalisti käytän maitoa, mutta kerman kanssa kahvi menee ihan jälkiruoasta.

 • Reply Sanni maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 09:41

  Kyllä kiitos, kahvi kuuluu aamuuni, jos ei muulloin. Itse ostin pikkuisen Dolce Gusto -kahviautomaatin, juuri tuollaisilla kapseleilla, eli saa vaihtelua aamuihin. Miehelle saman sarjan kaakaota, itselle americano tai joku vahvempi espresso -tyyppinen kofeiinitujaus, niin johan herää. Yleensä kahvikupillinen päivässä riittää, mutta jos kahvihammasta kolottaa, niin puolilta päivin, lounaan aikaan kupillinen espressoa, kiitos! Ja itselläni jäi äitiysloman aikana kahvit aika vähiin, imetin tytärtä yli vuoden, ja sen imetysruljanssin jälkeen SAIN taas kunnolla juoda kahvikiintiön ihan reilusti täyteen, monta kertaa päivässä. Että jaksoi. Nyt ei niin enää tarvitse. Ja kyllä George voisi tulla meillekin kahville, koska tahansa!

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:49

   Tulisikohan George jos kutsuttaisiin hänet yhdessä kanssamme espressolle? 😀

 • Reply Johanna Saarinen maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 11:48

  Tuplaexpressolla sama vaikutus kuin paristolla Duracellpupulle eli sellainen ennen esim. siivouksen alkua niin hyvin pyyhkii. Capuccino taas maistuu milloin vaan huolimatta siitä etteivät italialaiset kuulemma sitä iltapäivisin nauti. Heidän mokansa sanon minä.

  • Reply Martina maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 13:50

   Jep, kahvilla saa virtaa vaikkapa juuri siivoushetkiin. Minusta cappuccino maistuu parhaalta aamuisin. Olen siinä mielessä vähän italialainen. 🙂

 • Reply Azlak maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 20:53

  Todellakin taitaa jäädä koukkuun. Kaverilla on moinen kone ja ei muuta teekkään kuin hifistelee kahvinsa kanssa 😉 Ja täytyy myöntää että hyvää on kun oon päässyt maistamaan, kelpaisi siis mullekin tämä. Vaihtelunhaluinen kahvinjuoja kun olen, tällä säästyis pitkä penni kun sais sitä vaihtelua helposti himassa. Ja kelpaisi vieraillekin tarjota, muumikupista tai ihan mistä vaan

  • Reply Martina tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 12:29

   Kiva kuulla etten ole ainut joka on jäänyt koukkuun. 🙂 Koneella saa tosiaan helposti vaihtelua. Muumimukista tai mistä vaan. 😀

 • Reply Essi Antola tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 18:32

  Ei ole aamukahvia voittanutta 🙂 kaikki kahvit ovat hyviä, niin suodatin kuin kapselikahvitkin.

  • Reply Martina keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 11:43

   Aamukahvia ei kyllä voita mikään!

 • Reply Seppo tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 22:57

  Kaikkein parhaintahan kahvi on aina nokipannussa nuotiolla keitettynä, mutta laadukas kahvi viihtyisässä kahvilassa tulee sitten hyvänä kakkosena!

  • Reply Martina keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 12:47

   Oijoi, nuotiolla nokipannussa keitetty kahvi maistuisi minullekin juuri nyt. Nam!

 • Reply miika viikilä keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 10:01

  Ei aamukahvin voittanutta ja mieluiten koko pannullinen. Päänsärkyä pukkaaa illalla jos päivän aikana ei ole saanut tarpeeksi kahvia.

  • Reply Martina keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 12:48

   Mulla taas tulisi päänsärky siitä jos vetäisin koko pannullisen kahvia. 🙂

 • Reply Maria L keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 23:41

  Kahvi on parasta kun mukana on ripaus vaniljaa. Ja lempimukista nautittuna. Clooney on ihan jees, mutta lienen niitä poikkeuksia naisten joukossa, jossa ei aiheuta sen kummempaa hyrinää…

  • Reply Martina torstai, 2 maaliskuun, 2017 at 09:34

   Nam, vaniljakahvi kuulostaa hyvältä. Mä en yleensä ole niiden julkkismiehien perään, joista yleensä tykätään, mutta Clooneyssa on sitä jotakin.

 • Reply Koopur keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 23:47

  Minusta paras kahvihetki on silloin, kun palkitsee itsensä oikein aikaasnsaavan ja tehokkaan puuhastelun jälkeen kunnon kahvilla, itseensä tyytyväisenä. Silloin on fiilis, että on kahvinsa ansainnut. 🙂

  • Reply Martina torstai, 2 maaliskuun, 2017 at 09:35

   Totta, ansaittu kahvi maistuu niin hyvältä, etenkin jos sitä on ehtinyt jo hieman odottaa ja fiilistellä. 🙂

  Leave a Reply