Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tyttöjen reissu Krakovaan

Vaikka matkustan ehdottomasti eniten Henkan kanssa ja olemme mielestäni hyvä reissutiimi, tarvitsen välillä myös tyttöjen matkoja, ihan niin kuin Henkkakin tarvitsee miesporukassa toteutettuja reissuja. Viimeisin tyttöjen reissu toteutettiin joulukuussa Krakovaan ja ajattelin kertoa hieman siitä. Postaus sisältää myös vinkin hauskasta missä tahansa toteutettavasta ohjelmanumerosta, joka on aina tekijöidensä näköinen.

Alun perin reissuun piti lähteä samalla kolmikolla kuin taannoin Nizzaan. Toinen ystävistäni ei kuitenkaan lopulta päässyt mukaan, joten lähdimme reissuun kahdestaan Heidin kanssa. Ohjelmassa oli joulutoria ja kaikkea sellaista tyttömäistä. Tiedättehän: keskitysleirin kauhuja, alapäähuumoria, oluttuoppeja, vodkaa, konsolipelejä, pakohuonepeli ja räkänaurua. Niin, kaikkea sellaista tyttömäistä. Vai miten se nyt menikään?

krakova-19

krakova-8

krakova-6

No okei, reissumme alkoi toki oikein tyttömäisesti aamuskumpalla lentokentällä. Olihan kello jo viisi ja Oak Barrel oli juuri auennut. Kuohuvaa juotiin myös hotellilla, jossa sitä oli tarjolla respan tiskillä (miksei kaikissa hotelleissa ole!). Kävimme myös shoppailemassa, kuten kunnon naisten kuuluukin, mutta rehellisyyden nimissä reissumme taisi silti tällä kertaa muistuttaa aktiviteetteineen enemmän miesten kuin naisten reissua. Kukin tyylillään ja kohteen mukaan. Pitäähän Puolassa ollessa juoda olutta!

Ajoitimme reissun niin, että Krakovan joulutori on avoinna. Halusimme nostattaa joulutunnelmaa, kierrellä kojuja ja maistaa glühweinia. Jos joulutorin tarkoitus oli piristää kiireiden keskellä, oli toisen pääohjelmanumeromme tunnelma ihan päinvastainen. Halusimme nimittäin ehdottomasti vierailla Auschwitzissä, noin 60 kilometrin päässä Krakovasta sijaitsevalla museoksi muutetulla keskitysleirillä. Teen karmaisevasta kokemuksesta vielä oman postauksen jos vaan saan puettua näkemäni sanoiksi.

krakova-5

krakova-10

krakova-15

Joulutorin ja Auschwitzin lisäksi ohjelmassa ei ollut mitään muuta pakollista, mutta maistelimme paikallisia ruokia ja kiertelimme kaupungilla aina kun siltä tuntui. Toteutimme myös Nizzassa hyväksi havaitun Vain elämää -ohjelmasta innoituksensa saaneen “Tänään on minun päiväni!” – ohjelmanumeron, jossa kukin suunnittelee yllätysohjelmanumeron toisille, eli tässä tapauksessa suunnittelimme Heidin kanssa toisillemme pienen maksimissaan muutaman tunnin pituisen yllätyksen. Sen alkaessa kuuluu julistaa “Tänään on minun päiväni!”. Ja sitten mennään, eikä toinen tiedä minne ja mitä tekemään.

Minun ohjelmanumeroni koitti toisen matkapäivän iltana. Olin suunnitellut pienen Krakovan baarikierroksen, jonka aikana kiertäisimme kolme erilaista teemabaaria. Koska kohteena oli tosiaan Krakova, oli yhden baarin teemana luonnollisesti vodka ja toisen olut. Kolmannessa pelasimme konsolipelejä peliteemaisessa baarissa. Baarikierroksestakin kerron lisää vielä omassa postauksessaan.

krakova-13

krakova-14

krakova-18

Minä jouduin odottamaan Heidin järjestämää ohjelmanumeroa viimeisen reissupäivän aamupäivään asti. Sain ongittua muutamia vinkkejä, mutten silti keksinyt mistä on kyse ja osa hauskuudesta onkin siinä, että joutuu jännittämään mitä kaveri on keksinyt.

Ohjelma oli iloinen yllätys, sillä Heidi oli varannut meille pakohuonepelin. Siellä me sitten olimme yhtäkkiä silmät sidottuina ja käsiraudoissa kahlittuina pimeän huoneen seinään. Taustalla soi X-Filesin tunnari ja aikaa oli 60 minuuttia päästä huoneesta ulos ennen kuin psykopaatti tulisi. Hauskaa oli ja se jääköön salaisuudeksi pääsimmekö ulos määräajassa (no emme todellakaan päässeet!).

krakova-16

krakova-3

krakova-11

Oli ohjelmassa mitä tahansa, väitän että ihminen tarvitsee aika ajoin tyttöjen (tai poikien) reissuja. Kohteellakaan ei ole niin paljon väliä, sillä valtaosa ajasta menee kuitenkin viini- tai olutlasin äärellä juttelemiseen. Toki vaihdan kuulumisia mieluummin skumppapullo kädessä Nizzan pikkukivirannalla kuin Lahdessa pussikaljalla, vaikka olisi jälkimmäinenkin varmasti elämys sinällään (tytöt hei, miten olisi?).

Miltä teidän tyttöjen tai poikien reissut näyttää? Olutta vai skumppaa vai ei kumpaakaan?

krakova-12

krakova-1

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply NelliL perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 10:33

  Ihana Krakova <3 Vereni perintö tulee Krakovan Kazimierzista, jossa me vietämme aina aikaa, Vanhakaupunki ei ole kovin tuttua seutua kun ollaan aina tuolla Kazimierzissa ja Podgorzen puolella. Mutta Krakova on upea kaupunki, jonne vain aina palaa uudelleen ja uudelleen. Käyhän lukemassa meidän viime reisusta 10 postauksen pläjäys, Kazimierz tietenkin kunnolla edustettuna 🙂 https://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakow

  • Reply Martina perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 11:17

   Krakova on ihana. 🙂 Meillä taas jäi Kazimierz melko vieraaksi, sillä siellä vieraillessamme satoi niin paljon, ettemme viitsineet paljon kävellä alueella. Kävimme vain syömässä zapiekankat ja sitten suuntasimme kahville Singer-kahvilaan. Ensi kerralla tutustun ehdottomasti tarkemmin Kazimierziin! Kiitos linkistä! Käyn tutustumassa postauspläjäykseesi! 🙂

 • Reply Hanne torstai, 15 elokuun, 2019 at 08:26

  Mikä hotelli teillä oli tai onko suosituksia? Tuolla on niin kauhea määrä edullisia hotelleja etten osaa päättää. Tuo skumppa kyllä maistuisi:):):)

  • Reply Martina torstai, 15 elokuun, 2019 at 10:23

   Hotellin nimi on Art & Garden Residence ja valinnanvaikeus oli todella kova lukuisien hyvien ja edullisten vaihtoehtojen edessä. Onneksi ystävä teki puolestamme päätöksen ja hyvän hotellin valitsikin. Sijainti oli ehkä hitusen sivussa, mutta helposti sieltä pääsi pelipaikoille ja ympäristö oli ainakin rauhallinen. Myös läpikuultava vessan ovi oli mielenkiintoinen ratkaisu, josta on hyvä olla tietoinen kun valitsee hotellia. Olen kirjoittanut Art & Garden Residencestä enemmän tänne: https://www.rantapallo.fi/tastytravelissimo/2017/07/26/art-garden-residence/

 • Reply Hanne torstai, 15 elokuun, 2019 at 14:07

  Kiitos. Täytyy kahlata noi sun Krakova jutut vielä läpi. Ollaan käyty Krakovassa joskus sata vuotta sitten ennen lapsia ja nyt äitini kysyi, lähtisinkö hänen kanssa kun ei ole käynyt. No tokihan voin sen verran uhrautua:)
  Löysin kivan tuntuisen asunnon vanhasta kaupungista ja varasin ainakin alustavasti sen.

  • Reply Martina torstai, 15 elokuun, 2019 at 21:14

   Krakova on kiva! Ihan hyvän uhrauksen teet, vaikka kuulostaakin aika kauhealta. 😉 Asunto vanhassa kaupungissa kuulostaa tosi hyvältä. Aiotteko käydä Auschwitzissa? Toinen mitä moni suosittelee on suolakaivokset, mutta koska me ei ehditty molempiin niin valittiin Auschwitz. Postauksista löytyy muuten myös mun ystävälle toteuttama Krakovan baarikierros, joka ei ole kauheaa ryyppäämistä (ellei tee siitä sellaista) vaan hauska tapa maistella paikallisia juomia.

 • Reply Hanne perjantai, 23 elokuun, 2019 at 11:51

  Äiti haluaa nähdä Auschwitzin. Itse olen sen jo nähnyt mutta siitä kun tosiaan on se sata vuotta aikaa niin lähden mukaan. Muuten kierrellään joulutorien kojuja ja syödään.

  • Reply Martina perjantai, 23 elokuun, 2019 at 20:04

   Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Auschwitzissa on niin paljon sulateltavaa, että toinenkin kerta on varmaan ihan paikallaan, varsinkin jos edellisestä kerrasta on aikaa.

  Leave a Reply