Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2016

Viimeiset vuodet on menty aikamoista haipakkaa eikä vuosi 2016 ollut poikkeus, vaikka toisaalta yhdellä elämän osa-alueella koittikin rauhallisemmat ajat kun jäin toukokuussa äitiyslomalle. Työkiireet jäivät pois ja tilalle astui aivan uusi arki pienen vauvan kanssa. Minusta tuli äiti ja Henkasta isä kun pikkubloggaaja ilmestyi maailmaan eräänä heinäkuisena perjantaina.

Alkuvuosi kului siis tukevasti raskaana ja raskauden toisen kolmanneksen energioissa saimme paljon aikaiseksi myös blogin puolella. Lanseerasimme heti alkuvuodesta uuden nimen blogillemme, sovin yhteistyökuvioita ja suunnittelin postauksia pitkälle kesään. Se oli onni, sillä kesä meni möhömahan osalta ihan ohi kun synnytyksen jälkeiset reissusuunnitelmatkin piti haudata pitkän sairastamisen takia, eikä energiaa ollut muutenkaan mihinkään ylimääräiseen.

Vuoteen 2016 kuului jos jonkinlaisia käänteitä niin blogin kuin muunkin elämän osalta ja tässä postauksessa muistellaan sitä kaikkea kuukausi kuukaudelta.

Tammikuu

IMG_8782

Tammikuussa tapahtuu ja paljon. Kerromme blogissa vauvauutisia ja lanseeraamme uuden blogin nimen. Heippa Keltaisessa keittiössä – Tervetuloa Tasty Travelissimo! Touhuan innoissani blogia, alan opiskella kieliä verkossa ja osallistumme Matkamessuille. Yövymme messujen aikaan Radisson Blu Plazassa ja annan messuhulinassa myös pienen videohaastattelun Rantapallon sivuille. Raskauden toista kolmannesta ei kai turhaan kutsuta energiseksi ajaksi. Saan ihan järjettömän paljon aikaiseksi kaikilla elämän osa-alueilla, vaikka olen tammikuun aikana peräti viikon influenssassakin. Ihan hullua. Miten minä jaksoin ja mistä se kaikki energia tuli? Saako sitä tilata jostain lisää?

Blogissa makumatkaillaan Thaimaassa, muistellaan ensimmäistä vuotta järvenpääläisenä, annetaan hotellivinkki Lissaboniin ja ravintolavinkit sekä Milanoon että Roomaan.

Helmikuu

ravintolaroux-12

Helmikuussa touhukkuus ja blogi-inspiraatio jatkuvat. Pidän päivätöistäni viikon lomaa ja teen koko sen ajan ihan hulluna blogia. Suunnittelen kevättä, ajastan postauksia, kokkaan, kuvaan, käsittelen kuvia ja kirjoitan. Alan laskea päiviä äitiyslomaan kun ymmärrän sen olevan jo lähellä. Alan myös ottaa selvää, milloin vauvan kanssa voi lähteä reissuun. Matkakuume kasvaa kovaksi ja helpotamme sitä varaamalla keväälle Tukholman reissun, miniloman Helsingissä ja toisen samanlaisen Porvoossa. Käymme testaamassa vuoden ravintolaksi valitun Rouxin Lahdessa.

Blogissa tehdään ihanaa maapähkinäkeittoa, testataan Klaus K:n brunssi ja syödään risotto alla milanesea sekä osso buccoa milanolaisessa ravintolassa.

Maaliskuu

afternoontea-6

Yritämme hyödyntää parhaamme mukaan viimeiset kuukaudet ennen loppuraskautta, jolloin jaksamiseni väistämättä huononee. Nyt olo on vielä satunnaisia pikkuvaivoja lukuun ottamatta hyvä. Käymme koko kevään ajan monissa erilaisissa blogitapahtumissa ja minä jatkan postausten ajastamista kesälle, jolloin vauvan on määrä syntyä ja blogin parissa viettämäni aika vähenee. Nautimme alkavasta keväästä iltapäiväteen muodossa, teemme yhden yön reissun Porvooseen ja opiskelen edelleen innoissani kieliä WordDiven avulla.

Blogissa kokataan toscanalaista panzanellaa, tutustutaan Instagram Travel Thursdayn merkeissä Emilia Romagnan agriturismoihin ja piipahdetaan Portugalissa sekä Cascaisissa että Estorilissa.

Huhtikuu

gabriel1763-3

Huhtikuussa kevät saapuu toden teolla ja sama touhukas meininki jatkuu, tosin alan pikkuhiljaa väsyä ja tiedän, että kohta pitää hidastaa. Vietämme blogitapahtumien täyteisen viikonlopun Helsingissä Radisson Blu Aleksanterissa ja käymme Tukholmassa. Alamme valmistautua myös vauvan saapumiseen tekemällä muutamia hankintoja ja minä yritän ymmärtää, että jään ensi kuussa pois työelämästä niin pitkäksi aikaa, ettei sitä oikeastaan voi edes käsittää.

Blogissa tehdään helppoa italialaista uunipastaa ja samassa postauksessa puhutaan myös hieman raskausajan ruokavaliosta kiellettyjen ruokien himojen merkeissä. Ensimmäiset Porvoon reissun postaukset näkevät päivänvalon kun esittelemme Haikon kartanon sviitin sekä Gabriel 1763:n gourmet pizzat. Julkaisemme myös Lissabonin matkaoppaan.

Toukokuu

pontevecchio-9

Toukokuussa koittaa vihdoin se päivä, kun jään kotiin ihmettelemään juuri alkanutta äitiyslomaani Henkan huristaessa töihin ilman minua. Vuodatan tuntemuksiani tähän postaukseen. Yritän ottaa kaiken ilon irti vapaapäivistä ennen vauvan syntymää, mutta todellisuudessa kuluu useampi viikko ennen kuin todella rauhoitun ja To Do -lista lyhenee merkittävästi. Vietämme myös ensimmäistä hääpäiväämme ja kirjoitan huomenlahjasta sekä häämatkastamme pienen Firenze-painotteisen postauksen. Kesä saapuu ja nautiskelen siitä aurinkotuolissa hyvien kirjojen parissa.

Ennen äitiyslomaani osallistumme vielä PING Helsinkiin, joka jää tällä erää viimeiseksi blogitapahtumaksi johon osallistun. Långvikissa vietetyt sisältömarkkinoinnin festarit on ihan hullun inspiroiva tapahtuma ja kuten arvata saattaa, blogi-innostus on jälleen korkealla ja mammalomalainen istuu pitkät päivät ja toisinaan myös unettomat yöt koneen äärellä blogia tehden. Minkäs sille voi kun inspiraatio iskee.

Blogissa tehdään parsaleipää ja annetaan samassa postauksessa vinkkejä siihen, miten onnistua keittiössä vaikeina pidetyissä asioissa, kuten uppomunan keittämisessä ja hollandaise-kastikkeen teossa. Kerromme myös Meripaviljongin uudesta brunssista ja piipahdamme Cinque Terren Monterosso al Maressa.

Kesäkuu

kevätsipuliruispalat-2

Kesäkuun loppupuolella on pikkubloggaajan laskettu aika, joten koko kuukausi menee odottavissa tunnelmissa synnytystä enteileviä tuntemuksia kuulostellen. Kuten tiedämme, mitään ei kuitenkaan tapahdu vielä kesäkuussa, joten valaan kokoisen möhömahan ei auta muu kuin yrittää helpottaa tukalaa oloaan kaikin tavoin kesän kuumuudessa. Vietän aurinkoisimmat päivät visusti sisällä, sillä helle pahentaa oloa ja nautin ajoittaisista sadepäivistä enemmän kuin koskaan. Yritän nukkua, levätä ja valmistautua synnytykseen sekä pikkubloggaajan kotiutumiseen parhaani mukaan.

Blogissa haaveillaan piknikistä ja suunnitellaan helppo kevätsipulin makuinen piknik-eväs. Käymme myös Kellokoskella Kinuskillan brunssilla ja muistelemme Firenzen ihaninta kattoterassia. Muistelen myös viimeistä työpäivää ennen äitiyslomaa brookiereseptin merkeissä.

Heinäkuu

hyvinkäänsairaala-1-2

Heinäkuutakin ehtii kulua peräti viikko ennen kuin synnytyssairaala kutsuu. Aikataulutan uteliaille kyselijöille vastaamisen kertaan päivässä, sillä muuten en ehtisi muuta tehdäkään kuin kertoa, että en ole vielä synnyttämässä eikä mitään tuntemuksia ole. Kun pikkubloggaaja syntyy kuluvat ensimmäiset viikot luonnollisesti häntä ihmetellessä. Ehdimme elää viisi päivää normaalia pikkuvauva-arkea kunnes sairastun ärhäkkään rintatulehdukseen. Julkaisen aamuöisen imetyshetken jälkeen kovassa kuumeessa sovitun kampanjapostauksen eikä mikään blogihomma ole koskaan tuntunut raskaammalta. Loppukuusta rintatulehduskierre vie minut ja pikkubloggaajan sairaalaan eikä sairastaminen lopu senkään jälkeen. Elämme hyvin rankkoja aikoja, vaikken oikein jaksa tajuta sitä kaiken väsymyksen keskellä.

Blogiin on onneksi ajastettu juttuja, joten meininki täällä ei laannu sairastamisesta huolimatta. Kerromme muun muassa millaista on blogimatkalla Italian Forlimpopolissa, herkuttelemme hampurilaisilla Tukholmassa ja fiilistelemme ihanaa Roomaa. Teemme vadelma-salmiakkihilloa sekä ihanaa ranskalaista metsäsienikeittoa.

Elokuu

zumbeispiel-8

Taistelen yhä koko elokuun ajan rintatulehdusta vastaan, mutta se ei vaan ota laantuakseen lukuisista antibiooteista ja kaikista mahdollisista muista parannuskeinoista huolimatta. Alan olla tosi väsynyt jatkuvaan sairastamiseen ja koko kesä tuntuu menneen osaltamme ohi. Se harmittaa, mutta onneksi pikkubloggaaja on kiltti, aurinkoinen ja helppo lapsi. Hänen hymynsä ansiosta kaikki hankaluudet pyyhkiytyvät pois mielestä. Totuttelemme elämään kolmistaan, juhlimme äitini synttäreitä ja alamme suunnitella vuosipäivämatkaa. Matkakuume on kova.

Matkakuumetta hoidetaan käymällä aamiaisella Porvoossa. Myös Italiaa muistellaan luksustason agriturismon merkeissä. Kirjoitan pitkän postauksen karkkibuffetista, johon kokoan kaikki vinkkimme herkullisen karkkibuffetin rakentamiseen juhlaan kuin juhlaan. Maistelemme myös parasta kuivakakkua ikinä ja teemme ihanaa thaimaalaista kana-ananaskeittoa.

Syyskuu

thecock-2

Koska rintatulehdus ei näytä paranemisen merkkejä vielä syyskuussakaan, teen lääkärien tuella äärimmäisen raskaan, mutta oikean päätöksen ja lopetan imettämisen kun pikkubloggaaja on kahden kuukauden ikäinen. Itken asiaa hormonimyrskyissäni muutaman päivän, mutta kuukauden loppua kohti toteamme päätöksen olleen oikea kaikkien kannalta. Syön vielä viimeisen lääkekuurin, joka lopettaa maidontulon ja olen sen ansiosta aivan sumussa ja pihalla pari viikkoa. Muun muassa pikkubloggaajan nimijuhlat menevät pää aivan jumissa, mutta ilmeisesti juhlat onnistuivat, vaikka muistikuvani kyseisiltä päiviltä ovatkin hieman hatarat. Juhlimme vuosipäiväämme käymällä ensimmäisen kerran ulkona kahdestaan ja juomme täysin ansaitusti toisenkin lasillisen shampanjaa. Pelkään edelleen rintatulehdusta (onneksi tällä kertaa turhaan) ja yritän vaimentaa ahdistavat ajatukset suunnittelemalla lokakuun alun matkaa Madridiin.

Blogissa muistelemme keväistä Tukholmaa ja suuntaamme ajatukset syksyyn Cafe Postresin herkullisen tarte tatinin äärellä. Listaamme myös 12 unohtumattominta ruokakokemusta maailmalta.

Lokakuu

madrid-1

Lokakuun alussa koittaa vihdoin odotettu vuosipäivämatka Madridiin. Nautimme parhaamme mukaan varastetuista kesäpäivistä nyt kun kaikki on taas hyvin ja rintatulehdus on vihdoin selätetty. Koska en enää imetä, jää pikkubloggaaja kotiin. Otamme kaiken ilon irti espanjalaisista herkuista ja vapaasta ajasta, vaikka pikkubloggaajaa onkin ajoittain kova ikävä. Aloitan myös salitreenin Henkalta synttärilahjaksi saadun salikortin ja ukin tarjoaman lapsenhoitoavun turvin. Jatkamme alkusyksystä aloittamiamme reippaita vaunulenkkitreffejä lähistöllä asuvan vähintään yhtä liikuntahullun kaverin kanssa ja teen myös blogia ihan uudella innolla. Koska Madridin matka sujui hyvin, uskallamme alkaa suunnitella seuraavia reissuja.

Blogissa tutustutaan hieman erilaiseen nähtävyyteen Milanossa kun suuntaamme ihmisten luilla koristeltuun kirkkoon. Julkaisemme myös laajan posauksen Toscanan ruokakulttuurista ja teemme mehevää ranskalaista juusto-pekonipiirakkaa. Lähestyvä isänpäivä saa taas mietteliääksi. Elämä on muuttunut niin paljon viime aikoina ja minun on vieläkin vaikea käsittää, että normaali työelämä on katkolla, ja saan viettää kaikki talven päivät kotona pikkubloggaajan kanssa. Se on varsin ihana ajatus.

Marraskuu

bistropopot-9

Marraskuussa Henkalla on paljon töitä, mikä tarkoittaa sitä, ettei minullakaan ole paljon omaa aikaa. Jatkan kuitenkin salitreeniä ja vaunulenkkejä, teen blogia pikkubloggaajan päiväunien aikana ja saan muutamia vapaailtoja, jolloin käyn muun muassa ystävän kanssa syömässä ulkona ja juttelemassa tyttöjen juttuja. Alamme suunnitella joulua ja testaamme Lahteen syksyllä avatun Bistro Popotin, jossa syömme ehkäpä parhaan risoton ikinä. Elämä kulkee uomillaan ja kaikki on kivasti.

Blogissa herkutellaan juustoilla ja focaccialla, vietetään rentoja häämatkapäiviä tunnelmallisessa pikkukylässä Chiantin viinialueella, muistellaan helteistä Sienaa ja leivotaan suussasulavaa New York Cheesecakea.

Joulukuu

Joulutori-19

Joulukuussa virittäydymme joulutunnelmaan sekä kotona että tyttöjen matkalla Krakovassa. Sitkeä flunssa pitää otteessaan, minkä takia joudun jättämään väliin muun muassa kovasti odotetut matkabloggaajien pikkujoulut. Julkaisemme viimeisen Blogiringin kanssa yhteistyössä tehdyn postauksen ja jatkamme tästä eteenpäin ruokayhteistyökuvioiden osalta omillamme. Joulua vietämme ensimmäistä kertaa meillä kotona. Kyseessä on pikkubloggaajan ensimmäinen joulu ja pikkutonttu repii paketteja auki innoissaan isänsä sylissä. Uusi vuosi otetaan vastaan niin ikään kotosalla hyvän ruoan merkeissä.

Blogissa kaivetaan luurankoja esiin kaapista listaamalla ne postaukset, jotka eivät kiinnostaneet ketään. Teemme myös ihanaa lohturuokaa pestosta ja kerromme 10 hauskaa faktaa Milanon Duomosta.

Lue edelliset vuosikoosteemme näiden linkkien takaa:

Vuosi 2015
Vuosi 2014
Vuosi 2013

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply alex tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 19:52

  Melkoinen vuosi ollut, ja tässähän tuli hiki kun yritti pysyä perässä mitä kaikkea viime vuoteen mahtui; huikea vuosi kaikkine käänteineen teillä!
  Hyvää Uutta Vuotta 2017 koko perheelle!

  • Reply Martina keskiviikko, 4 tammikuun, 2017 at 10:13

   Kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinullekin! Viime vuosi oli tosiaan aikamoista kyytiä. Jotenkin toivoisin että vuosi 2017 olisi hieman rauhallisempi, vaikka toisaalta nautin siitä kun on paljon tekemistä ja ympärillä tapahtuu. Kunhan tapahtuu enimmäkseen kivoja asioita. 🙂

  Leave a Reply