Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkailun värit

Instagram Travel Thursdayn teema on tässä kuussa Matkailun värit. Ajattelin ensin, että toteuttaisin teemaa luovasti ja soveltaisin sitä jotenkin, mutta ideoita mielessäni pyöriteltyäni halusin sittenkin tarttua siihen ilmeisimpään tapaan käsitellä matkailun värejä. Etenkin kun on kuitenkin kyse kuvista.

Niinpä kävin läpi lähes koko Instagram-tilimme ja valitsin kuvat niissä vallitsevien värien mukaan. Yritin valita kuvia mahdollisimman monesta eri paikasta ja kertoa hetkistä niiden takana. Kauniit värit liittyvät yllättävän usein kauniimpiin hetkiin matkaillessa. Karibian turkoosi meri, auringonlaskun lämpimät sävyt, aavikon ruskea hiekka, vihreä luonto ja kirkkaan sinisenä loistava taivas. Onhan näitä.

Tässä on minun matkailun värit. Miltä sinun värisi näyttävät?

punainentupaprahankattoja

Punainen

Punaista edustaa itseoikeutetusti suomalaisen maalaismaiseman punaiset tuvat. Tämä kuva on otettu tallitieltämme Vantaalta, joten kovin kaukana maaseudulla ei kuvassa olla. Näky on kuitenkin rakas, sillä se muistuttaa maaseudun maisemista ja tottakai tallitie on heppatytön sydäntä lähellä muutenkin. Toiseen kuvaan valitsin Prahan punaiset katot, joita ihailimme monelta eri näköalapaikalta.

aperolspritzfirenzetoscanaranta

Oranssi

Toiseksi oranssiksi kuvaksi oli pakko valita Aperol Spritz, sillä mikään muu juoma ei kuvasta yhtä hyvin lomatunnelmaa Italiassa. Kyseisessä kuvassa sattuu olemaan vielä kaunis oranssi auringonlasku taustalla ja paikkana toimii iki-ihana Firenze. Toinenkin oranssi kuva on Italiasta ja itse asiassa samalta reissulta kuin Aperol Spritz. Häämatkamme yksi kauneimmista auringonlaskuista ikuistettiin kameralle Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa, kun olimme iltakävelyllä rantakadulla ja yhtäkkiä koko maisema oli kauniin oranssi. Rantatuolit ja -varjot uinuivat hiljaisella hiekkarannalla odottaen jo seuraavaa kesäisen aurinkoista rantapäivää.

limoncellonykintaksi

Keltainen

Keltainen on helppo. En olisi voinut valita mitään muuta kuin New Yorkin keltaiset taksit ja yhden lempijuomistani koko maailmassa eli limoncellon. Olemme ajatelleet sisustaa vielä toistaiseksi varastona toimivan makuuhuoneen New York -teemaiseksi ja väripilkuksi otetaan ehdottomasti kaupungin taksien pirteä keltainen väri. Limoncellollakin on ollut tärkeä rooli elämässämme. Sitruunaisella liköörillä maustettiin häissämme tarjoillut alkumaljat, sillä mikään muu juoma ei olisi voinut sopia häihimme paremmin. Kuohuviiniä ja limoncelloa. Toimii!

pakaramiescarrara

Valkoinen

Valkoisen kohdalla lähin hieman hassuttelemaan ja valitsin toiseksi kuvaksi tyttöjen kanssa pakaramieheksi ristimämme Apollo-patsaan Nizzan Place Massena -aukiolla. Siinäpä vasta valkoisena hohtavat pakarat. Toinen kuva on valittu hieman asiallisemmassa mielentilassa. Carraran vuoriston valkoisena hohtava marmori on upea näky kaukaa rannikon junaradaltakin ihailtuna. Näky oli itse asiassa niin upea, että matkatessamme Toscanan rannikkoa pitkin junalla kohti Cinque Terreä, päätimme valkoiset vuorenrinteet nähdessämme käydä ihailemassa Carraran marmoririnteitä lähempääkin sitten kun palaamme takaisin Toscanan rannikolle. Niin myös teimme.

gtkurkkugrenada

Vihreä

Vihreään olisi ollut tyrkyllä paljon kuvia luonnosta ja valitsin niistä Grenadan saaren vehreän luonnon, jossa kasvaa niin mausteita, hedelmiä kuin eksoottisia kukkiakin. Grenada on ehdottomasti yksi Karibian helmistä. En halunnut valita molemmiksi kuviksi luontokuvia, joten toinen vihreä asia ovat kurkkuviipaleet lempidrinkissämme Hendrick’s Gin and Tonicissa. Kuvan juomat nautittiin Lissabonissa.

turkoosigekkobarbadosranta

Turkoosi

Turkoosiin oli ihan ehdottomasti valittava Karibian turkoosit aallot. Rantakuva on Barbadokselta. Toinenkin kuva on Karibialta, sillä en voinut mitenkään sivuuttaa Aruban rannalla köllöttelevää kirkkaanturkoosia gekkoa.

riikinkukkoateenataivas

Sininen

Päiväunilla oleva sinirintainen riikinkukko on kuvattu Lissabonissa Sao Jorgen linnan kukkulalla. Kirkkaampaa sinistä väriä saa hakea, joskin Ateenan sininen taivas vetää sille aika hyvin vertoja.

viinilenkkimaisema

Liila

Liilaa väriä edustavat poimimista odottavat viinirypäleet Emilia Romagnassa. Vaeltelimme viiniköynnösten välissä auringon laskiessa kohti horisonttia ja maistoimme kypsää rypälettä. Voi miten makealta se maistuikaan! Toisessa liilassa kuvassa on viime syksyn kauneimmat lenkkimaisemat ihan tästä kotikulmilta Järvenpäästä. Olin vasta juuri saanut tietää olevani raskaana ja hölkkäsin hiljaa ajatusteni kanssa vaaleanliilassa syysmaisemassa. Näky sai rauhoittumaan ja hymyilemään hiljakseen pienelle salaisuudellemme.

kusadasioranjestadpinkki

Pinkki

Pinkkinä loistavat kukat on kuvattu Turkin Kusadasin Pigeon Islandilla. Hempeämpää vaaleanpunaista edustaa Aruban Oranjestadin piparkakkutalo kaikkine övereine yksityiskohtineen. Tämä talo edustaa mielikuvissani Oranjestadia, sillä se oli suunnilleen ensimmäinen asia, jonka kaupungissa näin ja tokihan tällainen vaaleanpunainen överin hempeä rakennus jää mieleen.

josefovin hautakivetmiaminmyrsky

Musta

Prahan vanhan juutalaishautausmaan hautakivet edustavat mustaa väriä sekä konkreettisesti että kuvainnollisestikin. Myös Miamia lähestyvät myrskypilvet olivat synkkä näky muuten niin värikkäässä ja iloisessa ympäristössä. Lähestyvää myrskyä odotellessamme katsoimme hetken ihan tosissamme säätiedotusta telkkarista ja mietimme miten kovaa myräkkää pääsemme todistamaan. Olihan se melkoinen, vettä tulvi kaduilla ja myrskyä edeltävä tuuli oli aika huikea, mutta taisimme silti päästä Floridan mittakaavassa aika vähällä.

rantakivisumu

Harmaa

Nizzan rantamaisemaa hallitsevat harmaat kivet, joista tämä yksilö matkasi mukanani aina Pohjaan asti iskälle. Iskä on kerännyt matkoiltamme tuotuja kiviä jo melkoisen kokoelman takan reunalle. Toinen harmaa asia on sumu, joka nielaisee Lissabonin Ponte 25 de April -sillan lähes kokonaan, kunnes aurinko puhaltaa aamusumun pois ja värittää taivaan taas siniseksi.

pyramiditamsterdamintalot

Ruskea

Vaaleampaa ruskeaa sävyä edustavat Gizan pyramidit Kairossa. Koko maisema on taivasta myöten hiekan värinen ja suussakin maistuu hiekka. Tai ehkä oikeammin saasteet, joita koko Kairon ilma on sakeanaan täynnä. Tummempia ruskeita sävyjä löytyy Amsterdamista, jonka hauskoja kapeita taloja voisi ihailla loputtomiin.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Previous Post Next Post

26 Comments

 • Reply Nina torstai, 3 marraskuun, 2016 at 13:07

  Uskomattoman kaunis tuo turkoosi lisko! Muutenkin kivasti toteutit tämän postauksen, kiva katsella erilaisia matkakuvia matkojen varrelta 🙂

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:28

   Kiitos! Lisko oli kyllä upea näky paistatellessaan päivää tuossa. Luulin ensin että joku idootti on mennyt maalaamaan liskon, kunnes tarkempi tutustuminen paljasti, että upea turkoosi väri on liskon nahassa ihan omasta takaa. Hyvä minä. 😀 Varsinainen luontotieteilijä.

 • Reply Jenna / With huge passion for life torstai, 3 marraskuun, 2016 at 16:00

  Olipas kiva postaus! Hyvin keksitty kaikki nämä värit. Omaa silmää miellytti eniten oranssi 🙂

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:29

   Kiitos! Oranssit kuvat miellyttävät omaakin silmääni. Osasyy taitaa olla se, että kuvien takana on ihanat muistot. 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 3 marraskuun, 2016 at 18:42

  Tuo gekko on mahtavan värinen! Todella monipuolisesti ja oivaltavasti olit tähän löytänyt kuvia. Ja vielä kauniita sellaisia 🙂 New Yorkin keltaiset taksit pääsivät osaksi myös omaa postaustani. Ne vaan kuuluvat siihen kaupunkiin!

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:31

   Kiitos! Kiva kuulla että onnistuin yrityksessäni valita mahdollisimman erilaisia kuvia eikä aina niitä itsestäänselvyyksiä, vaikka toki niitäkin on, kuten Nykin keltaiset taksit. Niitä ei vaan voinut sivuuttaa. 🙂 Gekko oli kieltämättä upea näky köllötellessään tuossa. Onneksi saimme napattua siitä kuvan ennen kuin se livisti piiloon.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi torstai, 3 marraskuun, 2016 at 19:55

  Itse meinasin omaan postaukseeni ottaa pinkin mukaan, koska se on nin kaunis väri. Sinisiä kuvia kuitenkin kertyi niin paljon, että sitten jäi. Mutta nuo paikat pinkinvärin alla jäivät kyllä kiinnostamaan

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:32

   Pinkki oli yllättävän vaikea. Kukkia olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta halusin kaksi erilaista kuvaa. Sitten muistin tuon Aruban talon ja se oli siinä.

 • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 22:21

  Oranssit ja turkoosit värit tästä! Toi gekko on upean värinen. 😀 Oonko maistanut vaan huonoa Limoncelloa kun se ei lempparijuomiin kuulu?

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:41

   Oranssi ja turkoosi olivat kieltämättä helpoimmat värit. Hyviä vaihtoehtoja oli useita. 🙂 Limoncello saattaa olla sellainen juoma, että sitä joko vihaa tai rakastaa. Minä olen niin suuri limoncello-fani, että olen tykännyt kaikista maistamistani juomista, mutta ymmärrän ettei se välttämättä maistu kaikille. Toivotaan kuitenkin että olet maistanut vain huonoa versiota ja pääset pian hyvän limoncellon makuun! 🙂

 • Reply Sari torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:16

  Oli pakko tulla lukemaan, kun kuvia Cinque Terrestä. Limoncelloa minulla pullo. Eikö siitä kuulu tehdä vastaavanlainen sekoitus kuin pritzistä?

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:44

   Itse en ole törmännyt limoncello-cocktailiin, mutta idea kuulostaa kieltämättä toimivalta. Italiassa olen saanut aina juomaa sellaisenaan jääkylmänä kun olen tilannut sitä jälkkäriksi. Joskus sitä on tarjottu kuohuviinin kanssa aivan kuten häissämmekin ja kerran se toimi sitruunagelaton kastikkeena. Täytyy kuitenkin tutkia voisiko siitä tehdä jonkun kivan cocktailinkin. Oletko muuten tutustunut jo Cinque Terren matkaoppaaseemme? Sieltä löytyy paljon lisää kuvia ja juttuja alueelta!

 • Reply Miffa torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:58

  Siis toi pinkki talo on aivan ihana! Ja turkoosi lisko samoin. Tästä voisin vetää johtopäätöksen, että Karibialle on päästävä takaisin 🙂

  • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 13:45

   Tämän koko postauksen olisi voinut tehdä pelkästä Karibiasta. Siellä jos jossain värejä riitää! Ja todellakin sinne on päästävä takaisin! 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 18:42

  Hyvä kattaus matkakuvista tässäkin postauksessa. Mun matkailun värit ovat sininen sen kaikissa sävyissä (tästä kirjoitinkin itse), luonnon vihreys ja ehkä vielä harmaa – pidän nimittäin erityisen paljon vuoristomaisemista, ja niissä harmaa on usein edustettuna. Myös asfaltti on usein harmaata, ja tällaisella automatkailuun hurahtaneella tyypillä baanaa usein viilettää niin edessä kuin takana.

  • Reply Martina lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 15:03

   Vuoristomaisemat ovat minunkin mieleeni ja vaikka harmaa on muuten usein vähän tylsä väri, on se vuoristomaisemassa mielestäni aina kaunis. Myös harmaa asfaltti on tullut täälläkin tutuksi. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 22:37

  Gizan pyrämidit on kyllä upea näky, pitäisi nähdä omin silmin! Onpa upean värinen tuo Aruban gekko. Karibia-aiheiset kuvat on muutenkin minun mieleeni, lempipaikkani ”etelänlomaan” 🙂

  • Reply Martina lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 15:06

   Karibia on ehdottomasti omakin suosikkini trooppisen lämpimistä kohteista. Sinne pitäisi päästä taas pian. Pyramidit olivat kieltämättä upea näky. Ne olivat paljon isompia kuin olin ajatellut ja hurjaa oli myös päästä yhden niistä sisään. Se ei ollut ahtaanpaikankammoiselle mikään maailman mukavin paikka, mutta toki pyramidin sisään piti mennä kun kerran tilaisuus tuli.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 18:27

  Kivasti toteutettu postaus ja ihania kuvia 🙂 Limoncello ja kuohuviini! Pitääkin kokeilla, sillä vaikka yleensä en makeista likööreistä tykkää, on limoncello kuitenkin herkkua 🙂

  • Reply Martina maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 11:58

   Minäkään en pidä yleensä makeista likööreistä, mutta limoncello ei mielestäni olekaan ihan niin ällömakaea kuin muut. Kuohuviini taittaa siitä vielä lisää makeutta pois, joten kuohuviinin ja limoncellon yhdistelmä todellakin toimii. Yhdistelmään kannattaa valita kuiva skumppa!

 • Reply Annika | Travellover sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 12:01

  Niin kauniita kuvia kaikki. Jotenkin eniten kiinnitin huomiota liilaan taivaaseen. Tuon väristä en muista koskaan nähneeni. Ja todellakaan ei ole tarvinnut lähteä kauas taivaan ihmettä katsomaan.

  • Reply Martina maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 12:00

   Tuo liila taivas oli kyllä ihan mieletön! Harvoin sellaista näkee. Harmi ettei ollut kunnon kameraa mukana, mutta onneksi sain ikuistettua näyn sentään kännykän kameralla. 🙂

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 16:14

  Limoncello on kyllä upean värinen juoma. Ostin sellaisen joskus kauan kauan siteen Italian matkallani ja en raskinut juoda sitä aikoihin. Kunnes sitten pullo tipahti käsistäni ja tahmasi koko keittiön lattian. Se siitä herkusta sitten. Tulee aina mieleen tuosta juomasta tämä episodi ja tahmainen keittiönlattia. Toi piparkakkutalo on hiukan överinpinkki.

  • Reply Martina maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 12:50

   Voi ei, se siitä limoncellosta sitten. Minäkin ostin ensimmäisellä Italian matkallani matkamuistoksi pienen kengänmuotoisen pullon limoncelloa. Se on vieläkin työpaikkani ikkunalaudalla, tai oli, kunnes jäin äitiyslomalle ja otin matkamuistot mukaani. Nyt pullo taitaa olla jossain lipaston laatikossa jemmassa muiden matkamuistojen kera. 🙂 Pinkki talo on ihan överi, mutta Aruballe se jotenkin sopi. Suomessa en voisi kuvitellakaan näkeväni samanlaista taloa. 😀

 • Reply Alexander tiistai, 15 marraskuun, 2016 at 14:35

  Ylin kuva muistuttaa minua vuodesta jonka asuin Chilen Valparaísossa, joka on tunnettu värikkäistä taloistaan tyynen meren rannalla. Värikkäät talot ovat kyllä niin kivan näköisiä!

  • Reply Martina keskiviikko, 16 marraskuun, 2016 at 13:09

   Värikkäät talot ovat ihania. Olisipa Suomessakin enemmän värejä. 🙂

  Leave a Reply