Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuohuvaa perjantai-iltana – Vauvan nimijuhlat

Kirkas sunnuntaipäivä, pappi, pöytä jossa kastemalja ja kynttilä, pitkä valkea kastemekko, virsi ja virallisen osuuden jälkeen kakkukahvit. Kieltämättä ristiäiset on usein kaunis tilaisuus, mutta entä jos perinteiset kirkolliset menot ei tunnu kuitenkaan ihan omalta? Entä jos haluammekin juhlia vauvan nimeä tavalla, joka on meidän mielestä oikeampi, juhlavampi ja kaikin tavoin enemmän meidän perheen näköinen?

Me, kuten niin monet muutkin vanhemmat nykyään, päätimme tuulettaa perinteitä ja tehdä pikkubloggaajan nimijuhlista omannäköiset. Vaihdoimme sunnuntain kakkukahvit perjantai-iltaan ja kuohuvaan, sillä se on meidän mielestämme juuri oikea tapa juhlia rakkaan lapsemme nimeä.

kriterrose-4

Pöytään nostettiin toki myös kakku (josta kerron myöhemmin lisää nimijuhlien tarjoiluista kertovassa postauksessa) ja paikalle kutsuttiin perheidemme lisäksi vauvan kummit sekä minun ja Henkan kummit. Pitäähän vauvalla toki kummit olla, vaikka hän saakin päättää itse myöhemmin kantansa uskontoon. Poimimmekin parhaat palat vanhoista ristiäisperinteistä ja yhdistimme ne uudempiin tapoihin juhlistaa tärkeää päivää.

Kaikissa tärkeissä juhlissa nostetaan malja kuohuvaa ja niin teimme myös pikkubloggaajan nimijuhlissa. Kuohuviiniksi pienen tytön ensimmäiseen juhlaan sopi täydellisesti Kriter Rosé -niminen roseekuohuviini, joka kaadettiin maljoihin isosta magnumpullosta. Sekin oli yksi juhlavuutta lisäävä elementti. Magnumpullo on kieltämättä hyvin näyttävä verrattuna normikokoiseen skumppapulloon.

kriterrose-3

Kriter Rosé on Alkon ainoa magnumpullossa oleva roseekuohuviini, joten nimi kannattaa laittaa muistiin jos haluat näyttävän roseen juhliisi. Raikkaassa kuohuvassa maistuvat marjat sekä sitrushedelmät ja voipa siitä löytää aavistuksen mausteisuuttakin.

Kriter Rosé on saanut nimensä Georges Kriteriltä, joka oli ensimmäinen Kriter Brut -kuohuviinireseptin kehittelijä. Kriter-kuohuviiniä on valmistettu ensimmäisen kerran vuonna 1955, jolloin André Boisseaux halusi tarjota ihmisille shampanjaa edullisemman, mutta yhtä elegantin kuohuvan. Viinistä tulikin pian suosittu etenkin purjehtijoiden keskuudessa ja Kriter on edelleen erittäin tunnettu kuohuviinimerkki Ranskassa. Joidenkin lähteiden mukaan jopa tunnetuin.

Ei siis mikään ihan turha viini vaan juuri sopiva pikkubloggaajan tärkeää juhlaa varten. Punaisella kuohuvalla olikin hyvä kohottaa malja pienen tytön nimelle ja siihen tarkoitukseen Kriter Rosé oli erinomainen valinta.

kriterrose-1-2

Yhteistyössä Solera Finland.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 30 syyskuun, 2016 at 14:21

  Yleensä kaikki kirkolliset yms. juhlat tuppaavat olemaan omaan mieleeni melko tylsiä, mutta tässä on kyllä oikea lähestymistapa :)!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 30 syyskuun, 2016 at 14:22

   Ja lähetinpä kommentin vahingossa ennen kuin kirjoitin loppuun asti x). Eli onnittelut vielä kerran! Pikkubloggaajalla on avara maailma edessään, kun on tuollaiset vanhemmat :).

   • Reply Martina sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 12:21

    Onneksi kaikista juhlista voi ja pitääkin tehdä omannäköiset. Te jos jotkut sen tiedätte myös. 🙂 Musta on tyhmää tehdä mitään sen takia että muutkin tekee tai koska niin on aina tehty jos se ei kuitenkaan tunnu omalta. Niinpä nimijuhlistakin tehtiin meidän näköiset. Ja kiitos, olipa kauniisti sanottu. Toivottavasti voidaan näyttää pikkubloggaajalle mahdollisimman avara maailma.

    • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 20:52

     Juuri näin! Kyllä tosiaan meilläkin on samanlainen näkemys asiasta :). Aivan varmasti näytätte!

 • Reply lena perjantai, 30 syyskuun, 2016 at 17:23

  Pakko kompata Jerryä, tosi mainiot juhlat saitte järjestettyä. Me ei olla uskonnollisia (eikä tosin olla pidetty vielä vauvan juhlia, ups), joten varmasti jotain tämäntyyppistä järjestetään. Kummeja ei ole, tosin uskon että ne ihmiset pysyvät vauvan elämässä kenen pitääkin pysyä. Tosin olisihan se ollut kiva juttu se kummi myös, mutta valinnavaikeus olisi siinä tullut.
  Pitää testata näitä juomia, rosekuohari kelpaisi oikein hyvin 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 12:29

   Kiitos! Kummien valinta oli yllättävän hankalaa kun oli niin paljon hyviä vaihtoehtoja, mutta toisaalta mekin uskotaan, että kyllä ne tärkeimmät ihmiset pysyvät vauvan elämässä olivat he sitten kummeja tai ei. Tietty kummeista tulee mahdollisesti vielä hieman läheisempiä kuin muista. Tässäkin asiassa on musta hyvä tehdä niin kuin tuntuu oikealta, joten musta on erittäin ok myös se jos vauvalle ei valita kummeja. Juhlat on silti kiva järjestää ja rosekuohari sopii niihin kieltämättä hyvin. 🙂

  Leave a Reply