Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ranskalainen metsäsienikeitto

Ranskalainen keittiö on täynnä herkullisia perusruokia ja olenkin todennut, että usein silloin kun ei tiedä, mistä jokin tavanomainen resepti on kotoisin, on se alkujaan Ranskasta. Ranskalainen keittiö on klassinen, laadukas ja perinteinen. Sen perusteet ovat monen länsimaisen keittiön perusta. Tiesitkö, että ranskalainen keittiö on hyväksytty jopa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon?

Tämäkin herkullinen, sopivan yksinkertainen ja klassinen metsäsienikeitto on peräisin ranskalaisesta ruokakulttuurista. Keitossa maistuu sienien lisäksi timjami ja valkosipuli ja sekaan lorautetaan hieman myös väkevää viiniä piristystä antamaan. Valmis keitto viimeistellään ranskankermalla ja ruohosipulilla. Älä anna epämääräisen harmaan sävyn hämätä, sillä tämä on todella maukas soppa.

sienikeitto-2

Ranskalainen metsäsienikeitto
4-6 annosta

– 30 g kuivattuja metsäsieniä
– 1 l kanalientä
– 1 rkl voita
– 1 sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 400 g herkkusieniä (tummat ovat maukkaampia)
– 1,5 rkl vehnäjauhoja
– 0,5 dl madeiraa, kuivaa sherryä tai marsalaa
– timjamia
– mustapippuria
– suolaa
– 2 dl ranskankermaa
– ruohosipulia

Huuhtele kuivatut sienet siivilässä ja laita ne kattilaan kanaliemen kera. Kiehauta ja jätä hetkeksi sivuun odottamaan.

Pilko sipulit ja puolet herkkusienistä. Kuullota niitä pannulla voissa kunnes sipulit muuttuvat kullankeltaisiksi. Ripottele sitten päälle vehnäjauhot, jatka hetki lämmittämistä ja sekoita koko ajan. Mausta sieni-sipuliseos timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.

Lisää kattilaan kanaliemen ja kuivattujen sienien kaveriksi puoli desiä madeiraa, kuivaa sherryä tai marsalaa. Kippaa myös pannulla paistamasi sieni-sipuliseos kattilaan. Kiehauta ja anna sitten hautua keskilämmöllä kattilassa kannen alla noin puoli tuntia.

Pilko toinen puolikas herkkusienistä melko isoiksi paloiksi ja paista ne pannulla. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Voit lisätä myös ripauksen valkopippuria tai timjamia jos haluat.

Soseuta keitto ja purista se siivilän läpi takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon puolet ranskankermasta. Tarjoile keitto paistettujen herkkusienien sekä ruohosipulin kanssa. Viimeistele annos nokareella ranskankermaa.

sienikeitto-3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply