Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helpot mokkapalat vauvan ensimmäisille vieraille

Kuten moni jo tietääkin, syntyi esikoisemme viikko sitten ja täällä sitä ihmetellään edelleen miten pienet sormet, varpaat ja nenänpää voi toisella olla. Tuijottelemme vauvaa tuntikausia ja koko maailmamme pyörii pikkubloggaajan ympärillä. Elämä on niin ihmeellistä juuri nyt, etteivät sanat riitä kuvailemaan sitä. Uusi tulokas on saanut isin ja äidin pään ihan pyörälle.

Vauva-arjesta ei voi vielä puhua, sillä arjelta tämä vaaleanpunaisessa vauvakuplassa oleminen ei vielä tunnu. Toki pikkuinen vie kaiken aikamme, huomiomme ja energiamme, mutta arjen rutiinit ja edes jonkinlaisiin uomiin solahtava elämä odottaa vielä. Kaikki on vielä ihan liian ihmeellistä että voisi sanoa minkään tuntuvan normaalilta. Arjesta puhumattakaan.


mokkapalat-3

mokkapalat-4

Vaihtelua ja jopa juhlan tuntua päiviin tuo myös se, kun sukulaiset ja ystävät käyvät kukin vuorollaan ihmettelemässä uusinta tulokasta. Vaikka tiedän ettei tarvitsisi, haluan tarjota kylään saapuville vieraille jotakin kahvin kanssa. Jotakin mahdollisimman helppoa kuitenkin, niin että mutkat suoristuu ja mennään sieltä missä aitaa ei ole. Kaupan valmiit herkut ovat hyvä vaihtoehto, mutta kotitekoisen leivonnaisen tuntu on kuitenkin sitä, mitä kaipaan.

Jos joskus niin nyt meillä on todellakin ollut käyttöä superhelpoille herkuille. Siis todella niin helpoille, että olemme testanneet jopa valmiita jauhoseoksia toiveena saada aikaiseksi kotitekoisen leivonnaisen tuntu mahdollisimman pienellä vaivalla. Myllärin Mokkapala-ainekset ovat osoittautuneet toiveidemme täyttymykseksi.

mokkapalat-2

mokkapalat-5

Kas näin homma toimii: Mokkapala-aineksiin lisätään pari kananmunaa, voita ja loraus vettä ja niin leivonnainen on valmis uuniin. 200 astetta ja 15-20 minuuttia. Valmis kuorrute notkistuu paistumisen aikana kuumassa vedessä täytetyssä astiassa, jonka jälkeen se levitetään uunista tulleen leivonnaisen päälle. Samassa ajassa on laitettu kahvi kiehumaan ja nostettu astiat pöytään. Valmista on! Niin helppoa että melkein nolottaa.

Kieltämättä hieman minua myös epäilyttää. Voiko tällaisista puolivalmiista seoksista olla kotitekoisten leivonnaisten haastajiksi? Tuoksu ainakin on kohdallaan, tuumin kun mokkapalat paistuvat uunissa. Ensimmäisen suupalan jälkeen olen vakuuttunut. Mokkapalat maistuvat juuri siltä miltä niiden kuuluukin maistua ja tuoreilla vanhemmilla meni vain yksi pieni hujaus keittiössä.

Vaihtelua mokkapaloihin saa koristelemalla niitä eri tavoilla. Nonparellit, kookoshiutaleet, suklaaraaste, pähkinärouhe, kuivatut marjat.. Siinä muutama esimerkki, joilla mokkapaloista saa tehtyä helposti vielä hieman enemmän kotitekoisen näköisiä ja makuunkin saa hieman vaihtelua. Nonparelleilla koristeltuja mokkapaloja lapsille ja kookoshiutaleilla viimeisteltyjä aikuisempaan makuun. Mokkapalojen lisäksi Myllärillä on valikoimassaan myös vastaavanlaiset ainekset kinuskipalojen tekoon ja niitä testaamme seuraavaksi.

mokkapalat-1

mokkapalat-7

Vaikka pidänkin kovasti siitä, että ruoat tehdään alusta asti itse ja nautin käsien upottamisesta taikinaan, on joskus enemmän kuin kohdallaan oikaista vähän ja käyttää puolivalmisteita. Tähän elämäntilanteeseen valmiit jauhoseokset ovat olleet enemmän kuin tervetulleita ja liputan rohkeasti Myllärin mokkapalojen puolesta. Aion toki tehdä jatkossakin mahdollisimman paljon itse, mutta toisinaan tällaiset puolivalmisteet ovat paikallaan ja nyt jos koskaan meillä on oikeus vähän oikaista.

Jatkossa voisin nähdä jauhoseospaketin vaikkapa mökkikeittiössä silloin kun ulkona paistaa aurinko, eikä keittiössä tee mieli viettää yhtään ylimääräistä aikaa, mutta mökkivieraille tai ihan vaikka itselleen tekisi mieli tarjota jotain kotitekoista makeaa. Myös lasten kanssa leipoessa mokkapala-ainekset ovat helppo homma ja kokemattomatkin leipojat onnistuvat näillä helposti. Tärkeintä on kuitenkin aina maku ja se on Myllärin mokkapaloissa kohdallaan.

Katso myös Blogiringin kampanjasivulta vinkkejä mokka- ja kinuskipalojen hyödyntämiseen. Sivulta löytyy vinkit niin hauskojen kinuskisten pöllömuffinssien tuunaamiseen kuin Maitotytön kinuskikakkuunkin. Kaikki nämä syntyvät Helsingin Myllyn valmiista jauhoseoksista.

mokkapalat-1-2

Arvonta!


Kaikkien tähän postaukseen kommentin jättäneiden kesken arvotaan tuotepalkinto, joka sisältää Myllärin Mokka- ja Kinuskipala-aineksia!

EDIT: Arvonta on päättynyt! Voittajaksi arvottiin nimimerkki Gabriella.

Yhteistyössä Helsingin Mylly


Previous Post Next Post

36 Comments

 • Reply Kthetraveller perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 07:20

  Tiedätkös mitä? Minä rakastan kaikenlaisia ruoan ja leivonnaisten herkullisia lopputuloksia, mutta inhoan häärätä keittiössä ka erityisesti sitä sotkuista lopputulosta keittiössä. Tuo valmis jauhoseos kuulostaa supernäppärälle ja mikä parasta, vaikuttaa sanojesi mukaan myös maistuvankin sille, miltä niiden kuuluukin. Olen itse karsastanut noita puolivalmisteita, mutta kyllä mielenkiinto heräsi tällä herkkupepulla.

  Niin juu, ja onnea tätäkin kautta suloisesta nyytistä 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:11

   Siinä tapauksessa nämä jauhoseokset ovat juuri sopivia sinulle! Mulla on ollut kanssa kovat ennakkoluulot siitä maistuvatko tällaiset puolivalmisteet ns. oikealta, mutta ainakin nämä mokkapalat katosivat parempiin suihin vauhdilla. Kiitos onnitteluista!

 • Reply Tanja H. perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 07:59

  Täytyypä laittaa korvan taakse kun meilläkin ollaan kohta samassa tilanteessa. ? Peruskorvapuusteja leivoin valmiiksi jo pakkaseen, mutta täytyypä kokeilla näitäkin joku kerta. ?

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:13

   Nämä on kyllä näppäriä vauvan kanssa, mutta myös pakastimeen leivotuista herkuista on ollut apua. Mäkin tein sinne muutamaa erilaista kakkua ja piirakkaa, joten nyt on mistä valita kun vieraita tulee kylään. Tsemppiä viime hetkiin masun kanssa ja voimia synnytykseen! Mä olen täällä hengessä mukana. 🙂

 • Reply Kristintti perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 08:16

  Täällä ollaan vielä yhdessä kasassa, mutta laskettu aika meni jo, ja voisikin hankkia vierasvaraksi näitä jauhoseoksia – kiitos ideasta! 🙂 Olen kyllä käyttänyt näitä joskus ennenkin ja hyväksi todennut.

  Oikein paljon onnea uudesta perheenjäsenestä! 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:15

   Kiitos onnitteluista! Mullakin meni kaksi viikkoa ja kaksi päivää yli lasketun ajan, kunnes neiti päätti syntyä. Tai ei häneltä oikeastaan enää siinä vaiheessa kysytty, vaan synnytys käynnistettiin. Nämä jauhoseokset ovat kyllä näppärä vierasvara vauvan kanssa. Kotiin tulee ihana vastaleivotun herkun tuoksu ja vieraat saavat uunituoretta hyvää todella pienellä vaivalla.

   • Reply Kristintti lauantai, 23 heinäkuun, 2016 at 19:42

    Meille syntyi ihana poika 18.7. neljä päivää yli lasketun ajan 🙂 <3

    • Reply Martina sunnuntai, 24 heinäkuun, 2016 at 10:52

     Onnittelut pikkuisesta! <3

 • Reply tatjaana perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 11:24

  Onnea!

  Muistuipa mieleeni aika, kun vanhin poikani oli vauva. Pakastimessamme odotti runsaasti leivonnaisia vieraita varten. Mutta kahteen kuukauteen ei käynyt oikeastaan ketään. Miksi? En osaa sanoa, ehkä ihmiset ajattelivat, että haluamme olla rauhassa, ja minä en kutsunut meille ketään.

  Pikkuhiljaa pakastin tyhjeni, eli söin kaikki itse. Ja lihoin varmaankin kahdeksan kiloa. En ainakaan laihtunut.

  Olisipa kaapissani silloin ollut ko. valmiita jauhoseoksia!

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:21

   Voi ei, kuulostaapa surkuhupaisalta! Meilläkin moni vieras on sanonut odottavansa mielellään rauhassa että saadaan kotiutua. Se on tosi kiva, sillä alussa äiti toipuu vielä synnytyksestä ja meillä kävi vielä niin kurjasti että sairastuin melkein heti ärhäkkään rintatulehdukseen ja olen ollut monta päivää kovassa kuumeessa. Toki olemme ottaneet lähimmät sukulaiset siitä huolimatta kylään. Heitä ei haittaa vaikka olen ollut puolikuntoinen.

 • Reply Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 13:59

  Onnea tuhannesti ihanasta pienestä tuhisijasta! <3
  Tuohon tilanteeseen nuo ovat varmastikin tosi kätsyjä!

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:22

   Kiitos! Nämä on tosiaankin tässä tilanteessa tosi kätsyjä. Jää enemmän aikaa ihailla pientä tuhisijaa. 🙂

 • Reply Sanni perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 21:09

  Hei ja onnea uudelle tulokkaalle. Tuli mieleen sanonta, jonka luin kun lapsemme syntyi: tuli tuolta lapsi tähtien takaa, vailla matkavarusteita, ja valmiina elämään. Onnea ja iloa elämäänne! Tuttu tunne, kun päivän seurustelee tai siis hoitaa tuota pientä, niin kun hän nukkuu, niin sitä ihastelee. Ihan oikeasti ihanaa aikaa saatte viettää!

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:23

   Ihana sanonta. Ja kiitos onnitteluista! On tämä kyllä ihanaa aikaa. 🙂

 • Reply Kaura perjantai, 15 heinäkuun, 2016 at 23:28

  Onnea pikku perheellenne <3 Meillä nämä menisivät mökkikäyttöön, siellä niin rajalliset leivontamahdollisuudet.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:23

   Kiitos! Mökkikäytössä nämä toimivat varmasti myös hyvin. :=

 • Reply Tanja lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 21:32

  Suuresti onnea teille!!

  • Reply Martina maanantai, 18 heinäkuun, 2016 at 12:23

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Eufemia sunnuntai, 17 heinäkuun, 2016 at 08:47

  Onnea vauvasta <3 miun vauva jo yli 5kk 🙂 kuulostaa helpolta leivonnalta joten täytyy joskus kokeilla tai laittaa lapset leipomaan. 🙂

  • Reply Martina maanantai, 18 heinäkuun, 2016 at 12:23

   Kiitos onnitteluista! 🙂 Lapsille tämä onkin mukavan helppo tapa leipoa.

 • Reply Gabriella maanantai, 18 heinäkuun, 2016 at 00:42

  Onneksi näin tämän, menee varmasti testiin! 🙂 tulevan ihanan monsterin kanssa tarvitaan nyt vähän helppoutta 😉
  Ja onnea teille tulokkaasta!

  • Reply Martina maanantai, 18 heinäkuun, 2016 at 12:26

   Kiitos onnitteluista! Ihanan monsterin kanssa on ihan oikeutettua helpottaa hieman kaikkia mahdollisia hommia, etenkin leipomishommia. 🙂

 • Reply Jessi tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 11:00

  Mukana arvonnassa

 • Reply SMarianne tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 11:35

  Mukana arvonnassa 🙂

 • Reply maija-Liisa tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 12:55

  lähikaupassa mökillä ei löydy,mutta kun pääsen kauppareissuun pääsen mok

  kiva päästä kokeolemaan,kun pääsen mökiltä ”valikoimakauppaan”ei tarviis tuherrella köökissä pidempään:)))

  • Reply Martina keskiviikko, 20 heinäkuun, 2016 at 14:25

   Näiden kanssa ei tosiaan tarvitse tuhertaa köökissä yhtään ylimääräistä.

 • Reply tatjaana tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 17:35

  Martina, teillä on vielä mahdollisuus miettiä, haluatteko, että lapsenne sanoo äiti ja isi vai äiti ja isä. Meidän vanhin poikamme sanoo vielä (37v.) isi. Toiset lapset vääntävät sanan isi sanaksi iskä. Erään tuttavani (lastentarhanopettaja) lapset sanovat isä.

  Minua joskus harmittaa, kun en ajatellut asiaa ja opettanut lapsiani sanomaan isä.

  • Reply Martina keskiviikko, 20 heinäkuun, 2016 at 15:17

   Minä kutsun omaa isääni iskäksi. En tiedä opetettiinko sitä varsinaisesti vai aloinko vaan itse kutsua häntä sillä nimellä.

 • Reply Henna73 tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 19:07

  UU, mitä herkkua 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 20 heinäkuun, 2016 at 15:18

   Niin onkin ja vielä helppoa sellaista. 🙂

 • Reply Heidi Hinkkanen tiistai, 19 heinäkuun, 2016 at 20:25

  Herkullisia:)

  • Reply Martina keskiviikko, 20 heinäkuun, 2016 at 15:18

   Mokkapalat toimii aina. 🙂

 • Reply vuokko Korhonen keskiviikko, 20 heinäkuun, 2016 at 00:31

  Mukana arvonnassa

 • Reply Miukkis perjantai, 22 heinäkuun, 2016 at 19:08

  Ihana lukea vauvaonnesta sekä samalla ikisuosikeistani eli mokkapaloista! Olen näitä valmispakkauksia kaupassa nähnyt, mutta en vielä ole uskaltautunut kokeilemaan. Toivottavasti arpaonni olisi myötä 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 24 heinäkuun, 2016 at 10:51

   Näitä kannattaa uskaltaa kokeilla. Ovat tosi hyviä! 🙂

 • Reply marjo66 perjantai, 22 heinäkuun, 2016 at 22:25

  mukana, kiva olis valmispakkausta testata

 • Leave a Reply