Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruokamatkalla kotimaassa – 10 ruokatärppiä Etelä-Suomeen

Olemme kuluvan vuoden aikana innostuneet ihan uudella tavalla kotimaan matkailusta. Osittain tämä on tapahtunut olosuhteiden pakosta (möhömaha ei ole jaksanut reissata kauemmaksi), mutta osittain myös siksi, että kotimaammehan on täynnä ihania matkakohteita, joiden koluamiseen saisi kulumaan useammankin kesän. Ja talven, syksyn ja keväänkin. Suomi on ihana.

Kuten reissuillamme yleensä, olemme matkanneet kotimaassakin pitkälti ruoan perässä ja löytäneet monta upeaa ruokamatkakohdetta ihan tästä Etelä-Suomestakin. Listasimme tähän 10 herkullista suosikkiamme Etelä-Suomessa. Ota lista talteen kesän reissuja varten! Vaikka kohteet on numeroitu, eivät ne ole silti paremmuusjärjestyksessä, sillä kaikki olisivat ansainneet ykköspaikan.

maneesi

1. Ravintola Maneesin hampurilainen, Järvenpää

Ihan tästä kotikylältä löytyy ensimmäinen lempparimme. Ravintola Maneesi on rakennettu uuteen Ratsastuskeskus Ainoon kahden ratsastushallin väliin ja sen ikkunoista onkin kiva katsella hevosia. Ravintola Maneesin hampurilainen on herkullinen, mutta myös kahvilan leivonnaiset vievät kielen mennessään. Täällä viihtyvät kaikki vauvasta vaariin ja myös koirakaverit ovat tervetulleita.

colosseo

2. Il Colosseon pizzat, Järvenpää

Vedetään nyt kotiinpäin vielä toisenkin Järvenpään ravintolan voimin. Trattoria Il Colosseon pizzat ovat herkullisia ja autenttinen trattoria tarjoilee muutakin italialaista ruokaa erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tänne suuntaan parantelemaan aika ajoin mahdottoman kovaksi yltyvää Italia-kuumettani. En tosin tiedä auttaako vai pahentaako italialainen miljöö matkakuumetta, mutta joka tapauksessa on aina kiva syödä oikeaoppista italialaista ruokaa italialaisen musiikin soidessa taustalla.

gabriel

3. Gabriel 1763:n gourmet pizzat, Porvoo

Erinomaista pizzaa saa myös ihanasta vanhasta Porvoosta Raatihuoneentorin kupeessa sijaitsevasta Gabriel 1763 Bar & Restaurantista. Gourmet pizzat ovat kekseliäitä, herkullisia ja täynnä makua. Plussaa tulee söpöstä miljööstä ja erinomaisesta palvelusta.

zum

4. Zum Beispielin jäätelöt, Porvoo

Porvoosta saa myös erinomaista itsetehtyä jäätelöä kun ottaa suunnaksi ravintola Zum Beispielin. Päivän makuvaihtoehdot voi tarkistaa tilauksen yhteydessä tiskiltä ja tavallisten jätskien lisäksi saatavilla on myös alkoholipitoisia aikuisten jäätelöitä.

suklaakahvila

5. Pienen Suklaakahvilan suklaakahvi, Porvoo

Listalle pääsee vielä yksi Porvoon suosikki, sillä Pienen Suklaakahvilan ihanan pehmeää kahvia ei voi ohittaa. Porvoon kirkon vieressä Kirkkotorilla sijaitsevasta Pienestä Suklaakahvilasta saa suklaakahvin kaveriksi erilaisia suklaisia leivonnaisia. Kahvilassa nautittu kakkupala oli herkullinen, mutta parhaiten jäi silti mieleen ihanan pehmeän makuinen suklaakahvi. Ostin sitä viereisestä Pienestä Suklaapuodista ensin itselleni ja toisella Porvoon reissulla myös äidilleni tuliaiseksi.

petris

6. Petri’s Chocolate Room, Fiskars

Kun nyt päästiin suklaan makuun niin vinkataan, että ihanan Fiskarsin ruukkimiljööstä löytyy supersuloinen suklaapuoti Petri’s Chocolate Room, jossa kannattaa maistaa ainakin merisuolalla maustettua suklaakonvehtia. Petri’s Chocolate Room löytyy itse asiassa Porvoostakin, mutta meille Fiskarsin puoti on tutumpi ja Fiskars on paikkana niin söpö, että suosittelen suuntaamaan sinne muutenkin kuin suklaan perässä.

roux

7. Ravintola Rouxin suklaatrilogia, Lahti

Itse olet perso suklaalle. Ei vaan, minkäs minä sille voin, että näitä suklaisia vinkkejä on kertynyt useampikin. Vuoden Ravintolaksi valitun Ravintola Rouxin jälkiruokalistalla möllöttävä Suklaatrilogia on klassikko, enkä yhtään ihmettele miksi. Annos on sanalla sanoen herkullinen ja hyvä syy jo itsessään suunnata Lahteen.

bsmokery

8. B-Smokeryn ribsit, Helsinki

Tottakai Etelä-Suomea koskevaan ruokapostaukseen on otettava vähän Helsinkiäkin mukaan, vaikka maamme pääkaupungin ruokatärpeistä saisi tehtyä ihan oman postauksensakin. Olen itse asiassa tehnytkin sellaisen viime vuonna. Postaus löytyy täältä. Kalasatamassa Teurastamon alueella sijaitsevasta B-Smokerysta saa herkullisia ribsejä, joita olemme käyneet säännöllisesti syömässä työkavereiden kanssa lounastauolla. Tai siis kävimme ennen äitiyslomaani. Teurastamon lounaspaikkoja minulla onkin melkeinpä eniten ikävä työarjesta.

plaza

9. Radisson Blu Plazan aamiainen, Helsinki

Helsingin parhaan hotelliaamiaisen viittaa kantaa itseoikeutetusti Radisson Blu Plaza. Runsas aamiainen on laitettu ihanan houkuttelevasti esiin ja tarjolla on vaikka mitä ihanaa kirpeästä marjashotista vohveleihin. Kahvi tarjoillaan pöytiin ja me onnistuimme unohtumaan aamiaispöytäämme niin pitkäksi aikaa, että tarjoilija joutui varovasti huomauttamaan aamiaisen olevan jo ohi. Hupsis! Mutta kun me viihdyimme niin hyvin.

kinuskilla

10. Kinuskillan brunssi, Tuusula

Tuusulan Kellokosken vanhassa ruukkimiljöössä sijaitsee söpö Kinuskillan kahvila, joka tarjoilee lauantaisin herkullista brunssia. Kinuskillan brunssista on kovaa vauhtia tulossa jokakesäinen perinne ja vaikka olemme käyneet siellä tänä kesänä jo kerran, mietin milloin voisimme suunnata brunssille uudestaan. Brunssin jälkeen on kiva kierrellä kauniissa ruukkimiljöössä herkkuja sulatellen ja todeta Kellokosken olevan muutakin kuin mielisairaala.

Mitkä ovat sinun Etelä-Suomen ruokalempparisi? Olivatko nämä tuttuja ja puuttuuko listaltani jotain olennaista?

kellokoski

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 07:18

  Tuusulan brunssi alkoi kiinnostamaan, Tuusulassa on ollut muutenkin tarkoitus käydä, mutta tuo brunssi toisi vielä mukavan lisän reissuun. Laitan listan muistiiin muiltakin osin, kun koskaan ei teidä missä nälkä yllättää.

  • Reply Martina torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 07:20

   Kinuskillan brunssi onkin aivan ihana. Vaikkei näitä vinkkejä oikein voi laittaa järjestykseen, niin täytyy sanoa että se on yksi lemppareistani. Tuusula on muutenkin kiva etenkin kauniina kesäpäivänä.

 • Reply Sandra torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 09:52

  Olipas kiva postaus ja paljon uusia vinkkejä, vaikkei tuonne suunnalle ole nyt suunnitelmissa mennäkään.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 12:08

   Kannattaa laittaa silti korvan taakse jos suuntaat joskus näille kulmille! 🙂

 • Reply Nina/ Rannalla lähes autiolla torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 10:11

  Oi, kivoja vinkkejä, kiitos! Täytyisi harrastaa enemmän myös lähimatkailua ja suunnata miniroadtripille vaikka Tuusulaan tai Fiskarsiin 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 12:09

   Lähimatkailusta saa yllättävän paljon irti. Minä haluaisin tehdä pian uuden reissun Fiskarsiin. Se on kesällä varmasti vielä ihanampi kuin talvella.

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 12:17

  Heti alkoi kiinnostamaan, että miten näissä paikoissa löytyisi kasvisruokavaliolle sopivaa syötävää? Pitäisikin oikeastaan koota itse sellainen vegeravintoloiden listaus lähihuudeilta 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:17

   Vegeravintoloiden listaus on hyvä idea. Sille olisi varmasti monellakin käyttöä. Ainakin Porvoon Zum Beispielissa on monta ihanan kuuloista vegeannosta. Minä testasin niistä yhtä vaikken kasvisruokailija olekaan ja se oli tosi hyvää. Uskallan suositella.

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 12:37

  Kivan näköisiä ravintoloita ja kahviloita, pitää pistää muistiin, jos joskus noilla seuduilla liikutaan 🙂 Radissonin aamupalan ajattelin testata joku kerta täällä Oulussa, jos ei tule muuten yövyttyä ketjun hotelleissa jossain muualla.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:18

   Hotelliaamiaiset ovat aina ihania ja etenkin Radissonissa tunnutaan osaavan aamiaishommat. Plazan aamiainen on ollut ehdottomasti paras kaikista kokeilemistani. Jos Oulussa päästään edes lähelle sitä niin on herkkua tiedossa! 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 12:58

  Tässähän tuli ihan tosi monta hyvää vinkkiä ravintoloihin. En itseasiassa ole käynyt kuin tuolla B-smokeryssä, mutta meille se oli pettymys. Liha oli aivan äärimmäisen hennosti savustettua. Mukanamme oli tosin ystäväpariskunta, jotka ovat tehneet savustuksesta lähes taidetta, joten ollaan taidettu tottua vaan liian hyvään. Silti oltaisiin odotettu, että ravintolasta olisi saanut parempaa kuin harrastelijakokin grillistä.

  Järvenpäähän pitäisi selkeästi tehdä retki – tai siis kaksi retkeä. Yhdellä retkellä ei varmasti jaksaisi syödä sekä burgeria että pitsaa 😀

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:22

   Tervetuloa Järvenpäähän! Kahdesti, tai sitten koko päiväksi, niin että pääsette maistamaan sekä pizzaa että burgeria. Ikävä kuulla että B-Smokery oli pettymys. Teitä on tainnut olla sellainen ammattilaisporukka paikalla ettei ihan mikä tahansa savustettu liha kelpaakaan. 😉 Alkoi kiinnostaa miten ystäväpariskuntanne savustaa lihan jos se on vielä parempaa kuin B-Smokeryssa, sillä minulle B-Smokeryn ribsit ovat maistuneet paremmin kuin hyvin. Tosin sitten voisi olla se vaara, ettei kenenkään muun savustama liha enää maistu kun itse osaa tehdä parempaa. 🙂

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 16:21

  Porvoo hyvin edustettuna! :–D Täältä saisi kyllä ihan kokonaisen kymmenen kohdan listan jo pelkästään vanhasta kaupungista. Zum Beispielin jäätelöt mulla on kyllä testaamatta, kamala synti ja häpeä joka tulee korjata… 😉

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:23

   Porvoosta tosiaan saisi ihan oman listansakin ja sinnehän on juuri avautunut pari uuttakin testaamisen arvoista paikkaa. Täytynee taas joku päivä suunnata Porvooseen. Se on sopivan lähellä ja Zum Beispielin jäätelöt maistuu aina! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 16:52

  Hih, onpas paljon suklaata 😛 Suklaakahvi kuulostaa herkulliselta, ja tuo suklaatrilogia menisi kyllä Lahdessa käydessäni testiin!

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:25

   Suklaa toimii aina, mutta veikkaan että raskaudellakin on ollut oma osansa siinä, miksi lista on niin suklaapainotteinen. Suurin osa paikoista on nimittäin testattu raskauteni aikana ja silloin suklaa maistui vielä paremmin kuin normaalisti. Rouxin suklaatrilogia on ehdottomasti yksi parhaista jälkkäreistä ikinä. Todella suklainen!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:05

  Tää menee NIIIN suoraan kirjanmerkkeihin <3
  Näistä ainoastaan Plazan aamianen on testattuna ja siitä jo yksistään tuli vesi heti kielelle.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:27

   Tässä riittääkin testaamista monelle kertaa. 🙂 Plazan aamiainen on listan parhaimmistoa, hyvä että se on jo testattu!

 • Reply Merituuli perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 11:07

  Kiitoksia kivoista vinkeistä! Äkkiseltään tulee mieleen lisätä Lohjan Mikko Utter ja Kirkkonummen Bistro o Mat.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 16:18

   Kiitos itsellesi vinkeistä! Bistro o Matin brunssi me ollaankin jo testattu. Se oli tosi hyvä.

 • Reply marikaw perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 21:50

  Miks mä en oo vieläkään käynyt Plazan aamupalalla? Se on mun tän kesän tavote, piste. 😀 Ainakin yks näistä on koettava. Järvenpään pizzat kiinnostelisi myös, kiitos!

  Mulla on Sandro lemppari jota aina suosittelen, sekä Just Vege ja Street Gastro.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 16:19

   Se on hyvä tavoite! Mä voisin ottaa tavoitteeksi ainakin Sandron. Siellä en ole käynyt vieläkään, vaikka kaikki ovat kehuneet sitä. Street Gastro on hyvä!

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 18:13

  Kaikki entuudestaan tuntemattomia – taidamme pyöriä aika samoissa paikoissa ja aika kotikulmilla vuodesta toiseen. Kinuskikillan brunssi kuullostaa mielenkiintoiselta, kyllä, etenkin kun retkeä Tuusulanjärvellekin on harkittu.

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 17:19

   Tuusulanjärven retkeen olisikin kiva yhdistää brunssi Kinuskillassa. Kun muutimme Järvenpäähän, mietin onkohan lähistöllä yhtään kivaa ruokapaikkaa, mutta täällähän on vaikka mitä, eikä kaikkea ole vielä edes testattu. Olen positiivisesti yllättynyt. 🙂

 • Reply Henna /suurin onni tiistai, 12 heinäkuun, 2016 at 10:29

  Ihania vinkkejä, enkä ole käynyt yhdessäkään, vaikka koko elämäni olen täällä pk-seudulla asunut. Petri’s Chocolate Room oli hetken aikaa myös tuossa meidän nurkan takana Töölössä, mutta harmikseni lopettivat sen liikkeen. Täytynee joskus lähteä Fiskarsiin retkelle. Ja kaikkiin näihin muihinkin! 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 17:21

   Muakin ihan hävettää miten vähän olen käynyt lähiseuduilla retkellä, vaikka minäkin olen koko ikäni asunut pk-seudulla. Onneksi olemme nyt heränneet koluamaan lähinurkkiakin ja löytäneet monta ihanaa paikkaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 🙂

 • Reply Annika | Travellover tiistai, 2 elokuun, 2016 at 22:00

  Onneksi en ollut nälkäinen, kun aloin lukea tätä. 🙂 Petri’s Chocolate Room ja B-Smokery olivat näistä ainoat tutut – mutta vedithän aika hyvin kotiinpäin, ja kotikulmasi eivät ole osuneet reiteille. 🙂 B-Smokeryssa taisin valita väärän suoan, kun en niin vakuuttunut. Seuraavaksi siis kaluamaan, jos osun huudeille.

  • Reply Martina keskiviikko, 3 elokuun, 2016 at 11:35

   Jep, vedin aika paljon kotiinpäin kun tässä lähiseuduilla on tullut pyörittyä viime aikoina ja löydettyä monta helmeä. B-Smokery ei ole vakuuttanut kaikkia, mutta minä rakastan paikan ribsejä.

  Leave a Reply