Suomen suurin matkablogiyhteisö

Salmiakki creme brulee

Yksi kaikkien aikojen parhaista jälkiruoista on Graniittilinnan salmiakkinen creme brulee. Se on ehkäpä jopa paras kaikista koskaan maistamistani jälkkäreistä. Ihan törkeän hyvää siis, oletko jo maistanut?

Hommattuamme keittiöömme bruleevuoat ja kaasupolttimen olemme tehneet silloin tällöin erimakuisia creme bruleita jälkiruoaksi. Koska maustelaatikossa oli vielä loraus Apteekkarin salmiakkimikseriä, oli itsestään selvää, että myös salmiakkista versiota pitäisi kokeilla.

Salmiakkibrulee onnistui yllättävän hyvin ja tekeleemme vetää vertoja jopa esikuvalleen Graniittilinnassa. Tätä kannattaa kokeilla!

Salmiakki creme brulee
6 annosta

– 7 dl kermaa
– 1 dl salmiakkimikseriä
– 3 keltuaista
– 1 tl vaniljauutetta
– 1 dl sokeria
– ruokosokeria pinnalle

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää sen joukkoon salmiakkimikseri sekä vaniljauute.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää hieman jäähtynyt kerma seokseen. Kaada kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan varoen kuitenkin muodostamasta liikaa vaahtoa seoksen pinnalle.

Kaada seos bruleevuokiin, nosta vuoat uunipellille ja tyrkkää pelti 150-asteiseen uuniin (kiertoilma). Kaada pellille vettä niin paljon, että se ulottuu bruleevuokia noin puoleen väliin asti.

Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes seos on hyytynyt, mutta liikkuu vielä vuokia heiluttaessa. Seos kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin ja jähmettyy jäähtyessään.

Anna bruleiden jäähtyä mieluiten yön yli tai ainakin pari tuntia jääkaapissa. Viimeistele salmiakkibruleet ripottelemalla niiden pinnalle ruokosokeria ja paahtamalla sokeri kaasupolttimella rapeaksi pinnaksi. Tarjoile salmiakkikarkkien tai vadelmajäätelön kanssa tai ihan sellaisenaan.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply