Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fazerina-jäätelö

Innostun välillä tehtailemaan jäätelöä kotona kun keksin jonkun muikean makuyhdistelmän, jota kaupasta ei löydy. Tällä kertaa jäätelön tarve ilmeni, kun meille oli tulossa vieraita kylään ja halusin keksiä jotakin banaanisten creme bruleiden kaveriksi. Ihan siltä varalta jos brulee meneekin pieleen ja toisaalta, miksipä ei creme bruleen kanssa voisi tarjoilla jäätelöäkin? Kunhan sitä ei lätkäise bruleen päälle niin kuin ravintoloissa näkee joskus tehtävän.

Halusin jäätelön sopivan banaanin kanssa ja pyörittelin mielessäni useaakin vaihtoehtoa. Mansikka olisi ollut helppo, mutta myös keksijäätelö ja suolainen kinuski kävivät mielessä. Miksi ei suklaakin. Lopulta jäätelömauksi valikoitui Fazerina-keksit ja idea taisi alun perin saada alkunsa Kinuskikissan blogista, jossa muistelin nähneeni joskus Fazerina-jäätelöä.

Tein jäätelön ilman jäätelökonetta, vaikka sellainenkin kapistus keittiöstämme löytyy. Glukoosisiirapin avulla koostumuksesta on helppo saada sileä ihan käsipelilläkin, eikä jäätelön tekeminen ilman jäätelökonetta ole muutenkaan lainkaan hankalaa. Reseptistä tuli iso kulhollinen jäätelöä, josta riitti keskikokoiset annokset noin 8-10 henkilölle. Siis vielä senkin jälkeen, kun maistelin jäätelömassaa muutaman (ison) lusikallisen jokaisen sekoittamiskerran yhteydessä.

Fazerina-jäätelö

– 4 kananmunaa
– 4 dl kuohukermaa
– 0,5 dl glukoosisiirappia
– pötkö Fazerina-keksejä
– 1 tlk kondensoitua maitoa

Vatkaa munat sekaisin ja lisää glukoosisiirappi. Vatkaa kerma omassa kulhossaan ja rouhi Fazerina-keksit vaikkapa veitsellä leikkuulaudan päällä. Lisää kermavaahto kananmunaseokseen ja kippaa perään Fazerina-keksimuru. Kaada perään kondensoitu maito ja sekoita.

Laita kulho jäätelökoneeseen tai pakastimeen, jos et omista jäätelökonetta. Käy sekoittelemassa massaa puolen tunnin – kahden tunnin välein kunnes se on jähmettynyt kokonaan. Tarjoile valmis jäätelö Fazerina-keksien kera. Paketin toinen pötkö jäi nimittäin jäljelle. Ellet syönyt sitä jo ahneuksissasi..

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply