Suomen suurin matkablogiyhteisö

Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Perjantai-ilta Helsingissä. Valot syttyvät vähitellen samalla kun aurinko laskee horisonttiin. Kävelen pitkin sateen kastelemaa Bulevardia. Taivas on lupaavan kirkas. Ehkä huomenna paistaa aurinko? Katselen hymyillen rakasta kaupunkia ja päässäni alkaa soida tuttu biisi. Se sama on värittänyt niin montaa muutakin Helsingissä viettämääni hetkeä. Zen Cafen Minun kaupunkini.

Helsinki on kuitenkin minun kaupunkini. Kävelen pitkin tuttuja katuja hauskan illan päätteeksi. Kotini on tänä viikonloppuna Radisson Blu Aleksanterissa Albertinkadulla ja totta tosiaan, kodilta se tuntuukin kun astelen hotellin ovesta sisään.

Helsingin kotoisin hotelli

radissonblualeksanteri-25

radissonblualeksanteri-26

radissonblualeksanteri-22

Hotellin baarin vieressä olevasta Smegin sinisestä jääkaapista saa hakea välipalaa. Kaapin kylkeen voi kirjoittaa toiveen mitä haluaisi jääkaapin sisältävän. “Jäätelöä”, siinä lukee. Hyvä toive. Nyt sieltä löytyy ainakin hedelmiä, leivonnaisia, mehua, soijajuomaa ja kananmunia. Seuraavana päivänä valikoima on taas hieman erilainen. Toivejääkaappi kuuluu Business-luokan huonehintaan ja muille se on ostettavissa pienestä lisämaksusta.

Baaritiskillä on yhä tarjolla korvapuusteja alkuillan pullakahvihetkestä. Hotelli tarjoaa kaikille vierailleen päivittäin klo 17-19 pullakahvit, jolloin tiskille katetaan kahvia, teetä ja paikan päällä leivottua pullaa. Miten kotoisaa ja ihanaa! Tänään minulle ei enää maistu pulla, mutta seuraavana päivänä aiomme nauttia pullakahvit muiden hotellin asukkaiden seurassa.

radissonblualeksanteri-23

radissonblualeksanteri-24

Testasimme viikonlopun aikana myös Aleksanteri Loungen ruokatarjonnan kun meidän piti saada nopeasti mahat täyteen kesken kiireisen lauantaipäivän. Istahdimme aulan pehmeille sohville ja tilasimme Aleksanterin klassisen Oopperaleivän sekä hampurilaisen bataattiranskalaisilla. Saimme eteemme kelpo lounaan, jonka jälkeen maistuikin aulaan juuri katetut pullakahvit. Tuore pulla, kuppi kahvia ja taas jaksoi kipittää kohti seuraavaa blogitapahtumaa.

Unikokemus on vertaansa vailla

radissonblualeksanteri-2

radissonblualeksanteri-3

radissonblualeksanteri-4

Jatkan matkaani aulasta kohti uusrenessanssipuolella sijaitsevaa huonettamme. Kietoudun suihkun jälkeen kylpytakkiin ja valitsen tyynyistä itselleni mieluisimman. Kömmin sänkyyn syömään iltapalahedelmän, luen hetken hyvää kirjaa ja inspiraation iskiessä kirjoitan muutaman rivin blogiakin, ennen kuin painan pääni tyynyyn ja nukun sikeästi aamuun asti.

Yleensä reissulta kotiin palatessa odottaa jo kovasti, että pääsee omaan sänkyyn, mutta tällä kertaa tuota tunnetta ei tule, vaan jään jopa hieman kaipaamaan hotellin supermukavaa sänkyä. Radissoneissa unikokemus on vertaansa vailla, todistettiinhan se jo alkuvuodesta Radisson Blu Plazassa ja täällä Aleksanterissa jatkuu sama linja. Nukuimme molemmat ihan älyttömän hyvin molemmat hotellissa viettämämme yöt. Se on itse asiassa aika hyvin näillä raskausviikoilla.

Paljon erilaisia teemahuoneita

radissonblualeksanteri-6

radissonblualeksanteri-5

radissonblualeksanteri-7

radissonblualeksanteri-9

Ensimmäisen yön vietimme tosiaan hotellin uusrenessanssipuolella tummanpuhuvassa korkeakattoisessa huoneessa, jonka lämmin tunnelmallisuus otti syleilyynsä väsyneen bloggaajan. Isoista ikkunoista avautui maisemat Aleksanterinteatterille ja aurinkoinen kaupunkimaisema toivotti meille hyvät huomenet heti aamusta kun raotimme verhoja.

Huoneiden kylpyhuoneissa ihastuimme valoisaan yleisilmeeseen. Tilaa oli riittävästi ja kylpyhuoneen pöydällä odotti jo tutuksi tulleen sarjan toimivaksi todistettua kosmetiikkaa. Business-luokan huoneessa oleva Nespresso -kahvinkeitin ilahdutti myös ja oman huoneen rauhassa vietetty kahvihetki tuli tarpeeseen kiireisen viikonlopun aikana.

Toiseksi yöksi vaihdoimme huonetta, sillä halusimme kokeilla kahta tunnelmaltaan mahdollisimman erilaista huonetta. Täällä niitä nimittäin riittää. Eri teemojen mukaan sisustettuja erikoishuoneita on lukuisia. Vai mitä sanotte vaikkapa Remun suunnittelemasta Rock’n’Rose -huoneesta tai kotoisasta Sunnuntai-huoneesta, jossa tulijaa tervehtii tuoreen ruisleivän tuoksu?

radissonblualeksanteri-21

radissonblualeksanteri-18

radissonblualeksanteri-19

radissonblualeksanteri-20

Jos ensimmäinen yömme sujui tummanpuhuvassa uusrenessanssihuoneessa, vietimme toisen yömme valoisassa ja modernissa vinokattoisessa Ateljee Ruotsi -nimisessä huoneessa. Tunnelma oli kuin Ruotsissa konsanaan, tilava huone oli sisustettu mukavan värikkäästi, mutta silti yleisilmeeltään hillitysti. Lattiatasossa olevat ikkunat toivat valoa ja tilavuuden tuntua huoneeseen ja kattoikkunat nyt ovat aina kiva lisä, etenkin kun minun puolelta sänkyä näki suoraan taivaalle.

Olen päässyt kurkistamaan myös viereiseen Ateljee Suomi -huoneeseen, joka oli muuten samanlainen kuin Ruotsi-huoneemme, mutta nimensä mukaisesti suomalaisittain sisustettu. Samalla käytävällä näytti olevan vielä myös ainakin Tanska-huone. Joku sisustusbloggaaja voisi kommentoida sisustusratkaisuja enemmänkin, mutta me tyydymme vain toteamaan, että pidimme näkemästämme kovasti ja toivomme lisää teemahuoneita hotelleihin.

Näin erilaisia huoneita ei pitäisi vertailla, mutta mietimme silti leikkimielisesti kummasta huoneesta pidimme enemmän. Käytännöllinen Henkka oli sitä mieltä, että uusrenessanssihuone oli hitusen parempi, sillä siellä mahtui kävelemään suorassa, toisin kuin vinokattoisessa Ruotsi-huoneessamme. Yleisilmeeltään Ruotsi-huone oli hitusen enemmän meidän molempien mieleen, mutta veikkaan, että syksyn pimeydessä saattaisin kallistua tummasävyisemmän huoneen puoleen. Kevätauringon paistaessa valoisa Ruotsi-huone näytti kuitenkin parastaan ollen ilahduttava piristysruiske kevään keskellä.

Aamiainen jatkaa Radisson-ketjun erinomaista linjaa

radissonblualeksanteri-11

radissonblualeksanteri-13

radissonblualeksanteri-14

radissonblualeksanteri-15

Ja sitten vielä se tärkein eli aamiainen. Odotuksemme olivat Radisson Blu Plazan erinomaisen aamiaisen jäljiltä jopa pelottavan korkealla. Näitä odotuksia ei olisi helppo täyttää ja pelkäsin, että aamiainen olisi pettymys. Onneksi korkeat odotukset täyttyivät ja aamiaissalissa meitä odotti lähes yhtä houkutteleva esillepano kuin Plazassakin.

Syötävää oli moneen makuun, esillä oli kaikkea mitä aamiaiselta voi kaivata ja pöytään kannettu kahvi kruunasi aamiaiskokemuksen. Plaza kantaa yhä runsaammalla valikoimallaan Helsingin hotelliaamiaisten kirkkainta kruunua, mutta Aleksanteri ei jää kauas sen taakse. Kuten kommentoimme erääseen Instagram-kuvaammekin, niin Radissoneissa kyllä osataan nämä aamiaishommat. Esillepano on mietitty viimeistä yksityiskohtaa myöten houkuttelevan näköiseksi ja kauniisti katettu aamiainen myös maistuu astetta paremmalta.

Radisson Blu Aleksanteri on todellakin oikea helmi rakkaan Helsinkimme sydämessä. Tänne tulemme mielellämme uudestaankin.

radissonblualeksanteri-10

radissonblualeksanteri-17

radissonblualeksanteri-27

radissonblualeksanteri-16

Yhteistyössä Radisson Blu Aleksanteri.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 toukokuun, 2016 at 13:04

  Näyttää ihanalta! Mie oon haikaillut tuonne jo silloin kun tämä oli Sokoksena. Tosi raikkaat huoneet ja juu, aamiainen on Radissoneissa aika täydellinen. 🙂
  Eväskaappi on ihana idea!

  • Reply Martina lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 09:18

   Mekin meinattiin mennä tänne jo Sokoksen aikaan, mutta hotelli oli silloin täynnä. Onneksi pääsimme nyt, uskon että hotelli on uudistusten myötä entistä ihanampi. Eväskaappi ainakin on tosi kiva lisä, samoin pullakahvit. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 20 toukokuun, 2016 at 13:17

  Hieno postaus :)! Kattavasti tuli esille hotellin huoneet ja muutenkin yleisfiilis. Tuo jääkaappi-idea, kuten myös pullakahvit ovat tosi hauska lisä ja todellakin tuovat varmasti kotoisuutta hotelliin. Hyvä myös tietää, että aamiainen on sillä tasolla kuin pitääkin :).

  • Reply Martina lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 09:20

   Kiitos Jerry! Jääkaappi ja pullakahvit on aika helppo toteuttaa, mutta ne tuovat tosi ison lisän hotellin tunnelmaan. Kumpikin korostaa kotoisaa fiilistä. Aamiainen oli tosi herkullinen, muttei tosiaan ihan yhtä hyvä kuin Plazassa. Korkeat odotukset täyttyivät kuitenkin, vaikka valikoima oli hieman suppeampi.

 • Reply Kthetraveller perjantai, 20 toukokuun, 2016 at 14:13

  Oi, kiitti linkkauksesta! 🙂 Radisson Bluna en olekaan vielä testannut hotellia, mutta jo Solo Sokos-hotelliaikana tykkäsin hotellin persoonallisuudesta ja palvelusta. Nuo pullakahveet ja jääkaappi on aivan mahtava idea!

  • Reply Martina lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 09:21

   Olepa hyvä, tottakai linkkasin kun sulta löytyi niin kiva postaus. 🙂 On tosi kiva että ketjuhotelli on näin persoonallinen ja pullakahvit ja jääkaappi on todella nerokas lisä kotoisaa tunnelmaa korostavaan hotelliin.

 • Reply Nanna lauantai, 21 toukokuun, 2016 at 10:53

  Mä kävin yöpymässä torstaina avajaisten yhteydessä! Me likey!

  • Reply Martina sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 17:12

   Eikö ollutkin ihana hotelli! Hitsi jos olisi tiennyt että oot avajaisissa olisin yrittänyt lyllertää paikalle. Se olisi tosin varmaan jäänyt vain yritykseksi tällä mahalla. 😀

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, 22 toukokuun, 2016 at 22:28

  No kuulostaapa kyllä hyvältä! Jos tärkeimmät, eli hyvä sänky ja aamiainen on kohdillaan, niin silloinkin on jo hyvä. Ja kaikki muu on sitten plussaa, mistä jää extrahyvä fiilis.

  • Reply Martina maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 09:20

   Totta, perusasioiden pitää olla ensin kunnossa ja siihen päälle tulee plussana kaikki muu. Hyvä sänky, hyvä aamiainen ja lisäisin vielä listaan sopivan huonelämpötilan etenkin ulkomailla kesäisin, niin on jo hyvä. Jos kaupan päälle saa vielä pullakahvit, niin hotelli erottuu todella edukseen. 🙂

 • Reply laurasitinerary maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 11:59

  Ai etta, ihanannakoista ja tuo jaakaappi pitaisi loytya kaikista hotelleista! 🙂
  Mika on suosikkihotellisi Helsingissa, jos saisit valita vain yhden?

  • Reply Martina maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 16:45

   Oijoi, onpa vaikea kysymys. Olen pitänyt kovasti molemmista testaamistani Radissoneista (Radisson Blu Plaza ja Radisson Blu Aleksanteri). Ehkäpä Plaza vie monipuolisemman aamiaisensa ansiosta hienoisen voiton, vaikka Aleksanterissa onkin kekseliäämpiä yksityiskohtia ja kotoisampi tunnelma. Ainiin, unohdin tyystin Kämpin, joka on omassa sarjassaan ihan mieletön. No, sanon silti Plaza, tällä hetkellä. 🙂

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 12:23

  Eväskaappi kuulosta kivalta idealta!
  Olen kerran ollut Radisson hotellisa yötä, kysessää oli Radisson Plaza Helsingissä. Hotelleista en niin välitä, mutta onhan se kunnon aamiainen aina kiva 🙂

  • Reply Martina maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 16:46

   Hotelliaamiainen on minulle usein hotelliyöpymisen kohokohta, vaikka rakastan myös sitä hetkeä kun saan sukeltaa hotellin puhtaisiin lakanoihin. Plaza on muuten yksi lemppareistani ihanan aamiaisensa ansiosta.

 • Reply Duunireissaaja maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 16:25

  Tosi kiva että Suomessakin hotellitaso tuntuu parantuneen ja pyritään entistä parempaan. Me ollaan jonkin verran harrastettu täällä kotikaupungissakin hotelliyöpymisiä, siten saa yhteisestä illasta vielä enemmän miniloman tuntua.

  • Reply Martina maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 16:49

   Aleksanterin uudistukset ovat ainakin todella onnistuneet. Minustakin on ihana yöpyä hotellissa omassa kotikaupungissakin. Se tuntuu ihan lomalta ja paljon erityisemmältä kuin se, että suuntaisi kotiin yöksi. Helsinki tuntuu minusta ihan kodilta, vaikka asummekin virallisesti Järvenpäässä. Nyt raskauden aikana on ollut kiva tehdä minilomia Helsinkiin kun kovin paljon pidemmälle ei enää loppuraskaudesta ole jaksanut reissata. Pientä apua matkakuumeeseen nämä tällaiset hotelliviikonloput. Kotiin palatessa tuntuu kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla. 🙂

   • Reply Sir Bizler torstai, 26 toukokuun, 2016 at 17:11

    Itse en ole ikinä arvostanut Suomen (tai Helsingin) hotellitarjontaa, mutta ehkäpä pitäisi syksyllä testailla niitä, kun ollaan taas kulmilla. Ehkä sieltä jotain positiivistä löytyisi myös tälläiselle pilalle hemmotetulle…

    • Reply Martina perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 07:32

     Kokeilepa vaihteeksi jotakin hotellia vaikka juuri Helsingissä. Saatat yllättyä. 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 10:13

  Ensimmäinen huone vaikuttaa kyllä miellyttävältä. Mä en vaan oikein tiedä, mitä mieltä olen näistä hotelleista, jotka hakee sellaista kodinomaista fiilistä. Mun mielestä hotellien ihanuus on juuri siinä, että ne tuntuvat hotellilta, eikä joltain normaalilta asunnolta. Mielestäni siis esimerkiksi toisen yön huone oli jo vähän liian tavanomaisen näköinen, vaikka siis ihan viihtyisän oloinen. Kokonaisuutena vaikuttaa kuitenkin hyvältä valinnalta ja varsinkin ensimmäisen huoneen sänky ihanan muhkealta!

  • Reply Martina tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 14:26

   Totta muuten tuokin että hotelliyöpymisessä pitää olla sitä jotakin, joka eroaa kotona vietetyistä öistä. Hotelliyöpymisen pitää tuntua erityiseltä ja katkaista tavallista arkea. Ymmärrän siis oikein hyvin mitä tarkoitat. Kotoisa tunnelma on silti mielestäni vain plussaa, sillä erityisyyden tunne tulee ainakin minulle jo siitä, että pääsen muhkeaan sänkyyn puhtaisiin lakanoihin ja valmiiseen aamiaispöytään. Kotoisuudesta huolimatta viikonloppu Radisson Blu Aleksanterissa tuntui todelliselta hemmottelulta, osittain juuri kodinomaisten yksityiskohtien ansiosta. Pullakahvit oli ihana tauko kiireisen viikonlopun keskellä ja jääkaappikin mainio lisä. Niin kauan kuin hotelli tuntuu yhä hotellilta saa se puolestani olla tunnelmaltaan mahdollisimman kotoisa. Tai mieluiten sopiva yhdistelmä kotoisuutta ja luksusta. 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 16:58

  En ole koskaan Radisson-hotellissa yöpynyt, siis en missään, mutta näyttää ja kuulostaa todella viihtyisältä. Helsingissä tulee käytyä nykyään melko usein, ja useamminkin pitäisi, mutta hotellien hinnat ovat niin huikeissa sfääreissä, että usein joutuu tyytymään siihen vaihtoehtoon, että kärsii neljän tunnin bussimatkan kahdesti yhden päivän aikana. Mitä hotelleihin noin yleisesti ottaen tulee, olen huomannut näin vanhemmiten arvioivani hotellia ennen kaikkea tyynyn perusteella. Tietokoneen vieressä istuminen on varmasti vaikuttanut omalta osaltaan siihen, että tyynyllä on yöunien laadun suhteen aivan valtava merkitys. Ja tosi monessa hotellissa tyyny on sellainen lättänä läpyskä. Siihenkin olen tosin keksinyt hätäavun: puhallettava niskatyyny lättänänkin tyynyn alla parantaa yöunia huomattavasti! 😀

  • Reply Martina tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 18:45

   Hotellien hinnat ovat kieltämättä melko hurjat. Ja todellakin, tyyny on tärkeä! Radissoneissa se puoli on erinomaisen hyvin hoidossa ja vaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle vieraalle löytyy varmasti sopiva tyyny. Täytyy kuitenkin pitää mielessä tuo vinkkisi puhallettavasta niskatyynystä, sillä en voi sietää lättänöitä tyynyä. Iso pääni tarvitsee ison tyynyn tai kaksi normaalia, kuten kotonani on, ja reissuilla tulee helposti niskat kipeäksi jos tyyny on ihan onneton lätyskä. Kiitos siis vinkistä! Puhallettava versio niskatyynystä ei edes vie paljon tilaa matkatavaroissa. 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 20:20

  Oi että toi toivejääkaappi on ihana idea! Ja pullakavit! Voi vitsi miten kotoisalta ja viihtyisältä tää kuulostaa ja myös näyttää. Pitää ehdottomasti pitää mielessä seuraavaa Helsingin reissua silmälläpitäen tämä hotelli. 🙂

  • Reply Martina tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 22:24

   Tämä oli tosi positiivinen yllätys ja hauskoja ovat myös hotellin teemahuoneet, jos haluaa jotain vähän erilaista. Remun suunnittelema huone on ainakin näkemisen arvoinen. 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, 25 toukokuun, 2016 at 20:48

  Kävin Aleksintarissa viime syksynä, ennen remonttia, ja jo silloin tykästyin Aleksanterin kotoisaan charmiin. Nyt se näyttää saaneen vielä lisää kivoja juttuja. Ainakin pullakahvit olisi tosiaan minunkin mieleen.

  • Reply Martina torstai, 26 toukokuun, 2016 at 11:33

   Jep, hotelli tuntuu vain parantuneen uudistusten myötä ja pullakahvit oli kyllä minunkin lemppari. Pieni juttu, mutta jäi hyvin mieleen. 🙂

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 00:35

  Vaikka nämä huoneet eivät ehkä omaa silmää sisustuksen puolesta niin miellytä, niin itsekin ehdottomasti peukutan persoonallisten huoneiden ja erikoisempien sisustusratkaisujen puolesta hotelleissa. Mutta aivan ihania nuo pienet ideat. Tuollaiset jutut kuten eväsjääkaappi ja päivittäiset pullakahvit tuo niin paljon yleiseen ilmapiiriin ja fiilikseen. Ja nuo pullakahvithan saattaa tuoda sellaista kivaa yhteisöllisyyttä, ripauksen hostellimaisuutta (siis vain ja ainoastaan hyvällä tavalla), kun hotellin vierailla voi olla mahdollisuus tavata toisiaan ja vaihtaa sanan tai useammankin. Siis tuolla Sunnuntai-huoneessako on ihan oikeaa ruisleipää hotellivierasta vastassa? Mahtavaa! 😀

  • Reply Martina perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 07:39

   Kyllä, Sunnuntai-huoneessa odottaa tuore ruisleipä. Aivan ihana idea minusta, kuten myös pullakahvit ja jääkaappi.

   Hotellihuoneiden sisustuksessa kaipaan juuri jotain sellaista mitä omassa kodissani ei ole ja mitä en välttämättä sinne edes haluaisi. Se tekee hotelliyöpymisistä hauskempaa ja saattaapa sitä vahingossa ihastua johonkin sisustusratkaisuun, jota ei ole aiemmin edes harkinnut, kun sellaisen näkee ja kokee käytännössä. Persoonallisuutta siis saa ja pitää olla minunkin mielestäni hotellihuoneissa. Mitä enemmän sen parempi. 🙂

 • Reply Elämää ja Matkoja perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 21:19

  Se on ne pienet jutut, jotka tekevät hyvästä hotellista vielä paremman. Komppaan sitä, että Radissoneissa nämä aamiaishommat osataan ja pullakahvit sekä Smeg-jääkaappi välipaloineen ovat hyviä oivalluksia!

  Kaikin puolin kodikas ja viihtyisä hotelli, jonka sijainnista tykkään; noilla kulmilla olemme yöpyneet myös GLO Artissa.

  Täytyy kyllä käydä testaamassa uudistettu Aleksanteri sopivan tilaisuuden tullen!

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 07:16

   Niinpä, pikkujutut ratkaisevat usein. Kunpa kaikissa hotelleissa ymmärrettäisiin miten pienellä vaivalla voi saada asiakkaalle huomattavasti paljon paremman kokemuksen aikaiseksi. Minä voisin puolestani testata GLO Artin joku kerta. Helsingissä tulee varmasti yövyttyä jatkossakin, vaikka koti sijaitseekin ihan lähellä.

 • Reply lena / london and beyond lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 10:01

  Mä liputan noiden suomalaisten hotellien aamiaisten puolesta! Ulkomailla ne aamiaiset kun harvemmin kuuluvat pakettiin tai ovat vaatimattomampia (jotka toki nekin kelpaavat), niin nuo suomihotellien aamupalabuffat on kyllä aina kiva ylläri. Tietysti onhan Suomi-hotelleilla hintaakin, mutta silti kiva että näihin on panostettu. Siellä Radisson Blu Plazassa ainakin osui ja upposi 😀

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 10:02

   Ja hurjasti tsemppiä loppuajalle! <3 Ei enää kauaa!

   • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 13:49

    Samoin, tsemppiä myös sinne! Mulla on helpottanut huomattavasti olo kun jäin äippälomalle. Lepo tekee ihmeitä. 🙂

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 13:48

   Totta, ulkomaalaiset hotellit voisivat ottaa oppia suomalaisten hotellien runsaista aamiaisista. Täällä saa yleensä aina hotellista kuin hotellista hyvän aamiaisen. Radisson Blu Plazan on ollut yksi parhaista. 🙂 On myös totta, että Suomi-hotellien hinnalla kuuluukin saada rahalleen vastinetta ja vatsan täyteen.

 • Reply Outi/Maa Quzuu lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 10:37

  Apua miten ihanan näköinen! Tuonne on päästävä

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 13:50

   Suosittelen! Äläkä missaa pullakahveja! Se oli yksi koko yöpymisen kohokohdista. 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 15:26

  Radissonin aamupala on kyllä vertaansa vailla, aivan tuli nälkä kun noita kuvia katseli. Ja tuo välipala-jääkaappi on aivan loistojuttu ja vielä upean näköinen jääkaappikin! 🙂 Täytyypä laittaa hotelli korvan taakse mikäli Hesaan päin tulee lähdettyä.

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 17:20

   Samaa mieltä, Smegin jääkaappi on hieno ja sininen väri sopii Radissoniin. 🙂 Kannattaa pitää tämä hotelli mielessä seuraavaa Helsingin reissua varten.

 • Reply Stacy Siivonen lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 15:30

  Melkein mikä tahansa vuoderatkaisu on parempi kuin omani, mikä on vaahtomuovipatja lattialla. Siksi kipuaminen sänkyyn melkein missä tahansa tai milloin tahansa on minulle ylellisyyttä, mitä arvostan. On aika kiva idea designata huoneet eri maiden mukaisiksi. Miltähän näyttäisi Venäjä-huone. Miltähän ylipäätään näyttää Suomi-huone, minulle tulee mieleen kaikki Suomi-kliseet. Hotelli tarjoaa kyllä hyvän kontrastin sille julmalle ja epäinhimilliselle maailmalle, mikä avautuu, kun astuu hotellista ulos.

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 17:23

   Olisi tosiaan kiva päästä kurkistamaan kaikkiin teemahuoneisiin ja vertailla niitä keskenään. Suomi-huoneessa olen käynyt, se oli kivan näköinen ja peruspohjaltaan sama kuin Ruotsi-huoneemme. Hotellissa yöpyessä pääsee tosiaan maistamaan vähän luksusta ja siksi pidän tällaisista pienistäkin hotellilomista lähellä kotia.

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 17:19

  Kaikki Helsingin hotellit ovat minulle tasapuolisesti tuntemattomia – kun kotiin on vain 10 km, niin en oikein osaa ajatella jääväni hotelliin. Joskus sitten osuu tietysti omaan nilkkaan sikäli, että joku ystävä kysyy neuvoa Helsingin hotelleista ja eipä niitä sitten oikein muuta kuin sijainnin osalta osaa antaa.

  • Reply Martina lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 17:27

   Eipä sitä tosiaan sitten kannata käyttää rahojaan Helsingin hotelleihin kun koti on niin lähellä. Tai no, asutaan mekin aika lähellä, Järvenpäässä nimittäin, ja vietetään silti hotelliöitä Helsingissä. 🙂 Ilman blogia emme kuitenkaan varmaan tuntisi Helsingin hotelleja näin hyvin. Nyt niissä yöpyminen on osittain työtä.

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 22:02

  Pk-seudulla asuvana tunnen Helsingin hotelleista vain nimekkäimmät. Tästä Aleksanterista kuulin nyt ensimmäistä kertaa!

  Tuo ensimmäinen huone olisi ollut makuuni, vaalea puukalustus tuo mieleen päiväkodin sisustuksen 😉

  • Reply Martina sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 06:54

   Haha, joo täytyy myöntää ettei vaalea puukalustus ole minunkaan lempparini, mutta tähän huoneeseen se sopi ihan hyvin. 🙂

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 16:10

  En ole koskaan yöpynyt tässä hotellissa, tarvitsisi kokeilla joskus. Hieno idea toi jääkaappijuttu!

  • Reply Martina sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 16:17

   Tämä oli kyllä tosi kiva hotelli. Pienet kivat yksityiskohdat kuten eväsjääkaappi jäivät hyvin mieleen.

  Leave a Reply