Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintola Dau Cila, Riomaggiore

Cinque Terren eteläisimmässä kylässä Riomaggioressa on erityisen hyvä kalaravintola. Aivan rannasta nousevan pääkadun alussa on tunnelmallisen näköinen terassi. Valkoisten aurinkovarjojen alta voi katsella kaunista merimaisemaa samalla kun tarjoilija kantaa pöytään tuoreita meren antimia.

Dau Cilaan kannattaa tehdä pöytävaraus. Näkyvällä paikalla sijaitsevaa suosittua ravintolaa suositteli myös hotellimme pitäjä ja terassi näytti olevan joka päivä täynnä. Enkä yhtään ihmettele miksi. Ruoka oli erinomaista ja maisemat mitä upeimmat.

Me teimme pöytävarauksen iltapäivällä saman illan ensimmäiseen kattaukseen eikä terassipaikkoja ollut enää vapaana. Päätimme kuitenkin tyytyä sisäpöytään ja se oli oikein hyvä valinta. Ravintola oli viihtyisä, vähän hienompi kuin muut alueen ravintolat, mutta silti kohtuuhintainen ja tunnelmaltaan rento.

Täällä kannattaa ehdottomasti syödä kalaa ja mereneläviä. Päätimme sen jo siinä vaiheessa kun näimme kokin suomustavan kalaa pöytävarausta tehdessämme. Täällä kala on varmasti tuoretta. Meri on parin metrin päässä ja Riomaggiore tunnetaan vanhana kalastajakylänä. Tottakai me syömme täällä meren antimia.

Alkuruoaksi tilasimme ostereita, jotka olivat niin tuoreita ja raikkaita, että hotkaisin oman osuuteni vauhdilla. Toiseksi alkuruoaksi otimme simpukoita, jotka olivat kautta Italian rannikon ihan uskomattoman maukkaita. Niin myös täällä.

Pääruoaksi otimme päivän kalaa. En muista enää mikä fisu oli kyseessä, mutta joku vaalealihainen kaveri se oli. Ehkä se jota kokki suomusti aiemmin päivällä? Hauskasti letitetty kala oli herkullista, samoin sen kaverina tarjoiltu kasvislisuke sekä tietenkin Ligurian kuuluisa pesto, jota olisin voinut syödä lusikalla suoraan purkista.

Toiseksi annokseksi valitsimme listalta sisältä punaiseksi jätettyä tonnikalapihviä, muussia ja tummaa kastiketta. Erittäin hyvää tämäkin. Erinomaiselta maistui myös kylmä valkoviini, jolla kilistelimme häämatkamme kunniaksi. Sinä iltana elämä maistui erityisen makealta.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply salaine tiistai, 17 toukokuun, 2016 at 08:51

  Näyttää hyvältä. Oliko paikka kalliskin?

  • Reply Martina tiistai, 17 toukokuun, 2016 at 13:04

   Sanoisin että keskihintainen. Ei edullisin, muttei myöskään ihan överihintainen. Laatuunsa nähden juuri sopiva. 🙂

 • Reply Ansku BCN maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 10:49

  Nyt tuli nälkä, ja nämä annokset saattaisivat sopia hyvin mun ”kesäksi kuntoon” -dieettiini :D. Kevyttä ja hyvää!

  • Reply Martina maanantai, 23 toukokuun, 2016 at 16:41

   Totta, nämä ruoat olivat myös kevyitä ja terveellisiä. Seikka, jota en tullut edes ajatelleeksi ravintolassa ruokaillessani. Eiköhän kuule muuteta hetkeksi Riomaggioreen dieetille! Käydään joka päivä syömässä Dau Cilassa niin kesäkunto on taattu! Tai no mun pitää ensin päästä eroon tästä möhömahastani ja sitten voin alkaa pudottaa raskauskiloja. Liikuntaakin tuolla tulee harrastettua kuin itsestään rappusia ja mäkiä kiipeillessä.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi keskiviikko, 25 toukokuun, 2016 at 20:52

  ehdottomasti kokeilemisen arvoisen näköistä. Käyttäjäystävällisyyden nimissä olisi ehkä ollt paikallaan mainita myös illalisen hinta – antaa osviittaa jos lukija eri vaihtoehtoja punnitsee…

  • Reply Martina torstai, 26 toukokuun, 2016 at 11:36

   Kyllä, tätä ravintolaa kannattaa ehdottomasti kokeilla jos etsii ruokapaikkaa Cinque Terren alueelta. Hintatason olisi tosiaan voinut mainita, kiitos vinkistä. Tämä tosin oli niin keskihintainen ravintola, etten kokenut hinnan kertomisen olevan välttämätöntä. Yleensä mainitsen hintatason jos paikka on huomattavan kallis tai halpa. Onneksi kommenttiboksissa voi aina kysyä asiasta. 🙂

 • Reply Reetta / Matkasto torstai, 26 toukokuun, 2016 at 18:21

  Olipas todella herkullisen näköistä! Letitetty kala onkin hauska idea!! Voiskohan tuota kokeilla jollain siialla… 😀 Turkoosi meri ja ylipäätään Välimeren kirkkaat värit – turkooseiksi maalatut veneet, oranssit auringonlaskut – ovat vaan niin kesäisiä, samalla tutun eurooppalaisia ja samalla niin eksoottisia suomalaiselle. 🙂

  • Reply Martina perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 07:34

   Letitetty kala on kieltämättä hauskan näköinen. Täytyy kokeilla joku kerta miten sellaisen valmistaminen onnistuisi kotona. Välimeren värit ovat kieltämättä aivan ihanat ja etenkin merellisiin kesämaisemiin tulee hirveä kaipuu. Ne auringonlaskut ja kaikki.. Voi että, milloinkohan sitä pääsisi taas? 🙂

 • Reply Liza in London sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 15:08

  Noissa maisemissa viihtyisi melkein ruoasta riippumatta – mutta kun ollaan Italiassa, voi aterioiden tasokkuudesta olla varma lähes aina. 🙂 Hyvä valinta häämatkakohteeksi!

  • Reply Martina sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 16:16

   Italia on tosiaan siitäkin kiva kohde, että hyvää ruokaa saa lähes paikasta kuin paikasta. Ja totta, Cinque Terre oli aivan ihana häämatkakohde. Onneksi päätimme käydä sielläkin, se ei nimittäin ollut ihan varmaa kun aloimme suunnitella häämatkaamme.

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 16:12

  Täytyypä lukea nämä Cinque Terre juttusi. Upea paikka, täytyy joskus mennä uusiksi. Tarvii sitten kaivaa ravintolavinkit käyttöön 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 16:18

   Cinque Terre on mun yksi kaikkien aikojen lemppareista ja sinne on ihan pakko päästä uudestaankin. Taidanpa käydä silloinkin Dau Cilassa syömässä ja sillä kertaa yritän saada pöydän terassilta, vaikka oli sisälläkin oikein mukava syödä.

 • Reply Sunna keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 00:38

  Uijjui, ihanat merinäköalat ja tuoreen näköistä fisuva! Kalastajan tyttärenä ja puolikalastajana itsekin arvostan hyvin kokattua kalaa valtavasti, ja pitääkin kokeilla letittämistä siialla tai ahvenella, jahka pääsen takaisin Suomeen täältä Itävallasta. Kaikki annokset näyttävät niin freshiltä ja oikein valmistetuilta, että tulee oikein ikävä isän Inarijärven herkkuja…

  • Reply Martina keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:04

   Hyvät kalaruoat ovat kyllä todella rikkaus. Tuoretta kalaa hyvin valmistettuna herkullisten lisukkeiden kanssa, ja jos on vielä maisemakin kohdallaan, niin eipä siinä muuta sitten tarvitakaan. Itse tulee valmistettua harmillisen vähän kalaruokia kotona, ja siksi reissussa tällaiset ihanat kalaravintolat houkuttelevatkin.

  Leave a Reply