Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiinalainen broileri ja Hoi Sin -kasvikset

Jos joihinkin niin kanaruokiin kaivataan eniten vaihtelua. Ainakin meillä ja etenkin arkena. Eräänä päivänä olimme taas saman ongelman edessä. Jääkaapissa köllötteli kokonainen broileri ja sen ympärille pitäisi kehitellä joku kiva makumaailma. Mielellään uudenlainen, sellainen jota emme ole vähään aikaan syöneet.

Ajatukset karkasivat Kiinaan ja päätimme marinoida broilerin valkosipulisessa soijamarinadissa. Vihreän chilin pikkupoltetta unohtamatta. Marinadiin laitettiin myös hieman tummaa sokeria, joka antoi suolaiselle soijalle kivaa vastapainoa ja pienen tahmeuden kanan pintaan.

Kaveriksi teimme seesaminsiemenillä viimeisteltyjä Hoi Sin -kasviksia sekä tietenkin riisiä, johon viimeisetkin lautaselle jääneet liemen maut sai imeytettyä. Vaikka puhuinkin postauksen alussa arkiruoista, niin tämä valmistuu kenties näppärämmin viikonloppuna, jolloin kana saa ensin pötkötellä lähes vuorokauden marinadissa ja sen jälkeen vielä pitkään uunin lämmössä.

Kiinalainen broileri

– kokonainen maustamaton broileri
– 3 dl soijakastiketta
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 tuoretta vihreää chiliä
– pieni pala inkivääriä
– sitruunan mehu
– 0,5 dl tummaa sokeria

Pilko valkosipuli, chili ja inkivääri. Sekoita keskenään soijakastike, sitruunan mehu ja sokeri. Sekoita pilkottu valkosipuli, chili ja inkivääri seokseen ja marinoi broileria marinadissa yön yli.

Laita broileri uunivuokaan ja paista sitä 150-asteisessa uunissa niin kauan kunnes broileri on kypsää. Lihalämpömittari on tässä kohtaa hyvä kaveri. Meillä kesti noin 1,5 tuntia kunnes broisku oli valmista.

Hoi Sin -kasvikset

– 6 porkkanaa
– 5 sipulia
– ohuita vihreitä papuja
– herneenpalkoja
– minimaissia
– 2 vihreää chili
– yksikyntinen valkosipuli
– seesaminsiemeniä

Kastike:

– 2 dl soijakastiketta
– loraus kuivaa sherryä tai riisiviiniä
– 1 dl Hoi Sin -kastiketta
– teelusikallinen tummaa sokeria
– 1-2 tl maissitärkkelystä

Kuori ja pilko porkkanat suikaleiksi. Laita ne pannulle öljyyn kuullottumaan. Pilko sipulit ja lisää nekin pannulle. Leikkaa pavut puoliksi ja kippaa ne sekä herneenpalot mukaan pannulle. Pilko vielä minimaissit parin sentin pätkiksi ja kyllä vain, nekin lisätään pannulle.

Pilko chilit ja valkosipuli ja lisää ne pannulle kun kasvikset ovat jo vähän pehmenneet. Anna muhia kannen alla, kunnes kasvikset alkavat näyttää valmiilta. Sekoita odotellessasi kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Sekoita kastike kasvisten joukkoon yhdessä seesaminsiementen kanssa. Anna pulputtaa vielä hetki ennen tarjoilua.

Nauti kiinalainen broileri ja Hoi Sin -kasvikset basmatiriisin kera.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Broilerisuikale Resepti – MILKGO perjantai, 19 lokakuun, 2018 at 08:57

    […] Kiinalainen broileri ja Hoi Sin -kasvikset – Rantapallo […]

  • Leave a Reply