Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tacokanapiiras

Syysaamun ensimmäiset pakkaset. Talutamme hevosiamme huuruisena kimaltavan pihan halki kohti maneesia. Hevosten hengitys höyryää ja kirpsakka ilma puraisee poskia. Maneesissa on jo esterata valmiina. Kavaletteja, pari pystyestettä ja ison näköinen okseri. Pian viiletän kieli keskellä suuta Venni-nimisen hevosen kanssa radalla ja yritän korjata ratsastustani opettajan ohjeiden mukaisesti. On ratsastusleirin toinen tunti ja olemme jo täydessä vauhdissa.

Tunnin päätteeksi taputan Venniä kiitollisena. Se hoiti homman hyvin, vaikka minä jännitin hieman vierasta hevosta. Pomppaan satulasta alas, vien Vennin talliin ja kun kaikki ovat valmiina, hurautamme autolla majapaikkaamme lounaalle. Lämmitän palan suolaista piirasta mikrossa ja syön sen lasten heppalehtiä selaillen. Syön vielä toisenkin palan piirasta, sillä nälkä on kova ja tarvitsen energiaa iltapäivän maastotunnille.

Olin kokannut meille ratsastusleirievääksi suolaisia piiraita ja eväskassiin pakattiin lopulta peltilihapiirakkaa, sienipiirakkaa ja tacokanapiirakkaa. Muiden reseptit onkin jo julkaistu ja nyt olisi vielä viimeisen piiraan vuoro.

Kanapiiraista tulee helposti vähän mauttomia, joten päätin yrittää lisätä makua mieluummin vaikka liikaa kuin liian vähän. Fetasta suolaisuutta, kanaan kunnon tacomausteet ja täytteeseen ranskankerman lisäksi maustettua tuorejuustoa. Vihreäksi osioksi sopii parsakaali niin voimme leikkiä syövämme terveysruokaa. Pohjaksi valitsin kaupan valmiin ruis-kaurataikinan.


Tacokanapiiras

– valmis piirakkataikina (mulla oli ruis-kaura)
– 400 g maustamattomia kanasuikaleita
– 250 g parsakaalia
– 200 g fetajuustoa
– pussi tacomaustetta
– 100 g ranskankermaa
– 100 g taco-tuorejuustoa
– srirachaa tai muuta chilikastiketta

Ruskista kanasuikaleet pannulla ja mausta ne tacomausteella. Lisää pannulle myös parsakaali, joka on pilkottu sopivan pieniksi paloiksi.

Sekoita ranskankerma ja taco-tuorejuusto keskenään ja lisää seokseen kanasuikaleet ja parsakaali.

Levitä valmistaikina piirakkavuokaan, pistele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 175-200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle hieman srirachaa tai muuta chilikastiketta. Kippaa täyteseos päälle ja levitä. Ripottele pinnalle vielä fetajuustokuutiot ja paista piirasta uunissa puolisen tuntia tai kunnes se on kypsää.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply