Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 luetuinta matkapostausta

Vuoden vaihtuessa on kiva katsahtaa menneeseen vuoteen. Minulla on tapana tutkia edellisen vuoden blogitilastoja vuodenvaihteessa ja etenkin matkapostausten lukijamääriä on ollut hauska tutkia. Mitkä postaukset ovat olleet suosituimpia? Listasin tähän 10 luetuinta matkapostausta vuonna 2015. Oletko lukenut jo nämä kaikki?

Lista yllätti hieman, sillä Helsinki jyrää aivan ylivoimaisesti. Peräti neljä suosituinta juttua on kirjoitettu Helsingistä ja vasta sitten tulee sivupalkistakin löytyvien matkaoppaiden vuoro. Ihmettelin myös hieman missä ovat kaikki Italia-postaukset? Syy lienee kuitenkin se, että viimeisen puolentoista vuoden aikana muut kohteet kuten Praha, Nizza ja Kööpenhamina ovat dominoineet blogia ja viimeisimmät Italia-jutut ovat ilmestyneet vasta loppuvuodesta. Lisää Italiaa on kuitenkin tulossa, onhan suuri osa häämatkaammekin vielä käymättä läpi, joten kenties ensi vuoden listalle pääsee myös muutama Italia-postaus.


1. Rakkaudesta Helsinkiin: Kruunuvuoren aavekaupunki

Kruunuvuoren aavekaupungista kertova postaus on ollut tasaisen suosittu siitä lähtien kun julkaisin sen heinäkuussa 2013. Hylättyjen huviloiden ränsistynyt alue on kaikessa aavemaisuudessaan erittäin kiehtova paikka kaikkina vuodenaikoina. Oletko sinä jo käynyt Kruunuvuoressa?


2. 10 herkullista tärppiä Helsinkiin

Tämä Instagram Travel Thursdayn postaus on ollut todella suosittu. 10 ruokatärppiä Helsinkiin on heilunut luetuimpien listalla julkaisustaan asti ja sitä on jaettu etenkin Facebookissa ahkerasti.


3. Helsingin edustan saaret

Lisää Helsinkiä! Helsingin yksi valtti ovat sen edustan lukuisat saaret, joita koluamalla saa kulumaan kesän jos toisenkin. Jokaiselle löytyy jotakin ja tätä postausta myös päivitetään sitä mukaa kun tutustumme lisää pääkaupunkimme edustan ihaniin saarimaisemiin.


4. Helsingin parhaat cocktailbaarit

Viime kesän hauskimman blogitapahtuman tuotos, Helsingin parhaiden cocktailbaarien esittelypostaus on ollut suosittu, ja jos en olisi parhaillaan pieniin päin, kiertäisin kaikki postauksen baarit heti uudestaan. Etenkin salakapakka olisi kiva esitellä muutamalle kaverille, joiden tiedän pitävän sentyyppisistä jutuista.


5. Prahan matkaopas

Prahan matkaopas on matkaoppaistamme ehdottomasti suosituin enkä ihmettele miksi. Onhan Praha yksi Euroopan ihanimmista kaupunkikohteista, enkä ole törmännyt vielä yhteenkään reissaajaan, joka ei olisi ihastunut Prahaan.


6. Kööpenhaminan nähtävyydet

Kööpenhaminan matkaopas ilmestyi sivupalkkiin melkoisella viiveellä, joten se ei ole ollut niin helposti löydettävissä kuin muut matkaoppaat. Kööpenhaminan nähtävyyksiä on kuitenkin googletettu niin ahkerasti, että nähtävyyspostaus on noussut listalle sijalle kuusi.


7. Nizza ja Ranskan riviera

Nizza ja Ranskan riviera tuntuu myös kiehtovan reissaajia ja alueen matkaopasta luetaan ilahduttavan paljon.


8. Rakkaudesta Helsinkiin: Patsaskierros

Rakkaudesta Helsinkiin -postaukset ovat olleet hyvin suosittuja, mutta yllätyin silti siitä, että juuri tämä postaus on Top 10 -listalla. Ei sillä etteikö patsaskierros olisi ollut hauska, mutta olisin voinut kuvitella että muut Helsinki-jutut kiinnostaisivat vielä enemmän.


9. Amsterdamin matkaopas

Vielä yksi matkaopas mahtui listalle. Amsterdamkin tuntuu olevan yksi matkailijoiden kestosuosikeista Euroopassa.


10. Rakkaudesta Helsinkiin: Hakaniemi ja Merihaka

Jos patsaskierroksen suosio ihmetytti niin tämän postauksen suosio se vasta erikoista onkin. Miksi Hakaniemi ja etenkin miksi Merihaka? Tuntemattomia ovat matkablogien lukijoiden tiet.


9. Shoppailua Nizzassa

Shoppailu ja Nizza. Todellakin kuuluvat yhteen, joten ei ole ihme että tämä postaus on luetuimpien joukossa.


10. Vytopna, Praha

Prahan hauska junabaari ansaitsee ehdottomasti päästä listalle ja hyvä että se mahtui mukaan, juuri ja juuri. Vytopnaan olisi hauska vielä palata. Junan kyydissä kulkevat oluet on yllättävän hauska näky.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply