Suomen suurin matkablogiyhteisö

Muutosten vuosi 2015

Vuosi 2015 oli sanalla sanoen mieletön. Hyvä että pysyin edes mukana sen kaikissa käänteissä ja suurissa elämänmuutoksissa. Aika haipakkaa nimittäin mentiin. Vuosi 2015 tulee jäämään historiani kirjoihin tärkeänä vuotena, sillä silloin tapahtui todella monta merkittävää asiaa. Ihan huimaa kun katson taaksepäin!

Tammikuu

Heti tammikuun alussa oli ensimmäisen merkittävän elämänmuutoksen aika kun muutimme vihdoinkin uuteen kotiimme. Anoppilan yläkerrassa lymyily vaihtui isoon itserakentamaamme taloon uudella paikkakunnalla ja minulla kesti kauan todella sisäistää, missä uusi kotini sijaitsee. Pysähdyn joskus vieläkin katselemaan taloamme ja miettimään, että tämä on minun kotini ja olemme rakentaneet sen ihan itse. Huhhuh. Aika mielettömän ihanaa.

Blogissa kokattiin muun muassa ratatouillea ja muisteltiin Prahan viinibaareja. Kyllä, viinibaareja oluen luvatussa maassa. Myös Amsterdamin matkaopas näki päivänvalon.

Helmikuu

Helmikuussa ihmettelin edelleen uutta ihanaa kotiamme ja kävimme Kööpenhaminassa viikonloppureissulla iloisella ruokabloggaajaporukalla. Aloitin treenit PT:n kanssa tavoitteena näyttää toukokuussa hyvältä häämekossa. Niin, mitä sanoinkaan niistä isoista elämänmuutoksista? Aikamoinen vuosi, häät ja kaikkea.

Häädieetti alkoi näkyä blogissakin ja kokkasimme muun muassa mandariinibroileria. Julkaisimme myös heti perään seuraavan matkaoppaan. Kohteena oli tällä kertaa Praha.

Maaliskuu

Maaliskuussa treenit jatkuivat menestyksekkäästi kun talven flunssatkin osasivat jättää minut rauhaan. Lähetimme hääkutsut ja suunnittelimme juhlaa. Loppukuusta minut yllätettiin perinpohjaisesti kun kesken tavallisen ratsastustunnin kaikki tärkeimmät ystäväni pölähtivät maneesiin polttarikyltti kädessään. Itkuhan siinä tuli. Mulla on nyt polttarit!

Blogissa muisteltiin Ranskan rivieran herkkuja, vierailtiin Monacon yltäkylläisyydessä ja makumatkailtiin Sisiliassa.

Huhtikuu

Huhtikuussa kevät saapui, häät alkoivat lähestyä ja treenit tiukentua. Kiristelimme PT:n kanssa viimeisetkin löysät pois ja tulosta alkoi näkyä. Vappuna kun Henkka muilutettiin Prahaan polttareihinsa, vietin kaasojeni kanssa ihanan tyttöjen illan meillä. Herkuttelin hyvällä omatunnolla kaloreita laskematta ja se teki todella hyvää. Vaikka olihan meillä myös dieettiin sopivaa sapuskaa, kuten vaikkapa Nizzan salaattia. Nyt jaksaisi vielä loppurutistuksen ennen häitä! Häiden lisäksi suunnittelin jo kovaa vauhtia häämatkaamme ja mietin onko oikein odottaa enemmän häämatkaa kuin itse häitä.

Blogissa kävimme tutustumassa Meripaviljonkiin ja julkaisimme todellisia matkakuviamme. Resepteistä mielenkiintoisin oli kahden aineksen Nutella-kakku, johon tuli vain ja ainoastaan Nutellaa ja kananmunia. Mausta jotain kertonee se, että pakotin Henkan viemään kakun töihin etten syö sitä dieettihimoissani kokonaan.

Toukokuu

Toukokuussa menimme vihdoin naimisiin ja hääjuhlaa järkätessä menikin lähes koko toukokuu. Tärkeä päivä koitti aurinkoisena lauantaina 23.5. ja päivä oli odotusten mukaisesti ikimuistoinen. Loppukuu menikin hääjuhlasta toipuessa, uuteen sukunimeen totutellessa ja vihdoin ehdimme myös hieman hengähtää kiireisen kevään jäljiltä.

Blogissa fiilisteltiin lähestyvää kesää Helsingin saaripostauksella ja kokattiin raikasta sitruunarisottoa. Koko blogivuoden paras resepti näki päivänvalon kun julkaisimme salmiakki pulled porkin reseptin.

Kesäkuu

Kesäkuun puolivälissä suuntasimme Italiaan häämatkalle ja ennen sitä vain olimme ja otimme rennosti. Meillä oli kerrankin aikaa osallistua moneen blogitapahtumaan, joista hauskin oli ehdottomasti pienellä matkabloggaajaporukalla toteutettu Helsingin cocktailbaarikierros. Myös Blogiringin kesäjuhlat olivat huikeat.

Blogissa tehtiin raikasta kesäsalaattia vesimelonista ja julkaistiin seuraava matkaopas: Nizza ja Ranskan riviera.

Heinäkuu

Heinäkuun ensimmäiset päivät kuluivat vielä Italiassa ja pääsin toteuttamaan lapsuuden haaveeni todistamalla Sienan Paliota paikan päällä. Se oli ihan huikea päätös ihanalle häämatkallemme (josta matkamaskottimme Lasse kirjoitti heti tämän postauksen). Kotiin palattuamme tein ihan hulluna blogia ja yritin palata arkeen, vaikka ajatuskin siitä ahdisti kaiken hää- ja häämatkahumun jälkeen. Tuntui tyhjältä, vaikka tätähän minä olin pitkään odottanut. Ihan tavallista arkea uudessa kodissamme ilman hää- tai muitakaan kiireitä. Oli se kuitenkin aika ihanaa aikaa.

Blogissa tuunasin kahvia ja kerroin parhaat vinkkini karkkibuffetin rakentamiseen.

Elokuu

Elokuussa jatkoin blogijuttujen kirjoittamista kovalla vauhdilla ja suunnittelin samalla seuraavia reissujamme. Yritin myös palailla takaisin hyvään treenirytmiin, mutta jo kesäkuussa kipeytynyt lonkka ei antanut periksi ja liikkumattomuus kiristi hermoja hieman. Olin silti onnellinen, mitä nyt välillä vähän ihmettelin sitä miten elämä onkaan viime aikoina muuttunut. Elokuussa reissasimme Lissaboniin, johon ihastuimme kovasti. Vietin myös hauskan illan ystävän kanssa Hernesaaren rannassa.

Blogissa aloitin muun muassa ihanan Cinque Terren esittelyn ja julkaisin postaukset sekä Riomaggioresta että Vernazzasta. Myös Kööpenhaminan matkaopas näki päivänvalon.

Syyskuu

Syyskuussa juhlimme seitsemännettä vuosipäiväämme blogimatkalla Emilia Romagnassa ja Milanossa. Reissu oli aivan ihana enkä vaan saa Italiasta tarpeekseni. Kotiin palattuamme huomasin olevani oudossa tilanteessa kun yhtään matkaa ei ole varattuna. Aloin tietysti heti haaveilla seuraavista reissuista. Aina pitää olla jotain mitä odottaa (ja sitähän meillä kohta oli, kuten lokakuussa saamme huomata..)

Syyskuu oli lämmin, kiva ja täynnä läheisten seuraa. Vietimme iloisen illan meillä kaasojen ja bestmanien kanssa, veimme äidit illalliselle Stefan’s Steakhouseen ja kävimme kaveriporukalla issikkamaastossa, niin että miehetkin oli mukana. Se oli hauskaa. Henkka alkeiskurssille! Blogissa kokattiin pakistanilaista lihapataa ja kirjoitettiin hieman surullisempi matkapostaus Cinque Terrestä.

Lokakuu

Lokakuun alussa vietin iloisen viikonlopun ratsastusleirillä Kangasalassa. En onneksi tiennyt vielä tuolloin käsillä olevasta seuraavasta elämänmuutoksesta, muuten maastossa täyttä kiitolaukkaa paineleminen ja isojen esteiden hyppääminen vieraalla hevosella olisi voinut jännittää. Mahassani oli nimittäin jo tuolloin pieni elämän alku, salaratsastaja, jonka olemassaolo valkeni meille lokakuun puolivälin paikkeilla. Elämä heitti taas häränpyllyä, mutta edelleen iloiseen ja onnelliseen suuntaan.

Blogissa maisteltiin vielä aivan normaaliin tapaan viinejä ja Negronia. Lissabon-postauksia alkoi sadella muun muassa Alfama-jutun ja Bastardo -ravintola-arvostelun muodossa. Päivänvalon näki myös yksi blogihistoriamme erikoisimmista resepteistä kun kokkasin Kurt Cobainin katkarapusalaattia.

Marraskuu

Marraskuu kului blogin osalta pitkälti valmiiksi ajastettujen postausten voimin kun raskauspahoinvointi kaatoi bloggaajan sikiöasentoon sohvalle. Pikkujouluja ja muita juhlia olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta sain lopulta kammettua itseni ylös vain yhtenä viikonloppuna, kun yövyimme gaalatunnelmissa Sokos Hotel Albertissa. Ikkunan takana sää muuttui harmaaksi ja luonnon kuolemista oli hassu katsella, kun sisälläni kävi aivan päinvastaista pienen elämän kasvaessa kovaa vauhtia.

Blogissa herkuteltiin poron sisäfileellä ja sienimuhennoksella, vierailtiin kesäisen vehreässä Roomassa ja annettiin kymmenen täsmävinkkiä herkuttelijoiden Helsinkiin.

Joulukuu

Joulukuussa fiilistelin ensimmäistä joulua uudessa kodissamme. Kerroimme vauvauutisista läheisille ja vietimme viikonloppuloman Turussa juuri ennen joulua. Piipahdimme matkabloggaajien pikkujouluissa ja oli kivaa olla taas ihmisten ilmoilla. Hemmottelin itseäni ja kävin paljon ratsastamassa, kunnes joulun tienoilla totesin, ettei vauvamahan kanssa hevosen selässä hölskyminen tunnu enää hyvältä. Soitin pitkin hampain tallille ja peruin kauden kolme viimeistä ratsastustuntia. Itkin sen jälkeen vuolaasti ja syytän siitä tietysti hormoneita.

Blogissa ajoitin poronluiden paahtamisen mukavasti jouluviikolle eikä poronluukuvaan liittämäni viittaus Petteri Punakuonosta aiheuttanut varsinaisesti hurraa-huutoja joulumielen saavuttaneissa Instagram-seuraajissamme. Muistelimme myös häämatkamme ensimmäistä hotellia Roomassa ja kiertelimme Bairro Alton päivisin uinuvilla värikkään boheemeilla kaduilla.

Vuosi vaihtui Henkan perheen kera perinteisen makumatkan merkeissä kotonamme ja vuotta 2016 odotetaan innostunein ja hieman myös jännittynein fiiliksin. Tuohan sekin taas mukanaan suuria muutoksia kun esikoisemme syntyy kesällä ja jään ensimmäistä kertaa sitten ylioppilaskirjoitusten pois työelämästä. Siinä sitä onkin taas elämänmuutosta kerrakseen. Blogi kuitenkin on ja pysyy mukana menossa, joten jatkathan ensi vuonnakin seuranamme.

Edellisten vuosien koosteet voit lukea näiden linkkien takaa:

Yllätysten vuosi 2014
Blogivuosi 2014

Epäonnen vuosi 2013
Blogivuosi 2013

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply alex perjantai, 15 tammikuun, 2016 at 18:30

  No totta tosiaankin – paljon on (isoja muutoksiakin) mahtunut yhteen vuoteen! Mutta niinhän se elämä menee, että välillä tapahtuu enemmän, välillä tulee niitä seesteisempiäkin kausia.
  Muutokset näköjään jatkuvat tänäkin vuonna myös blogin puolella 😉
  Tasty Travelissimo?

  • Reply Martina perjantai, 15 tammikuun, 2016 at 19:18

   Niinhän sen pitää mennäkin. Välillä on rauhallisempaa ja sitten mennään taas ja kovaa. 🙂 Uskon myös että muutokset ruokkivat toisiaan. Sitä tulee helposti muutettua muitakin asioita kun yksi muuttuu.

   Meillä muutokset jatkuvat tosiaan tänäkin vuonna myös blogin puolella, kuten jo huomasitkin. Nimenmuutos on parhaillaan käynnissä. 🙂

 • Reply Anna / Muuttolintu torstai, 21 tammikuun, 2016 at 04:26

  Wau, onnea isoista elämänmuutoksista! Kaunis pari. Herkullinen vuosi häädieetistä huolimatta ja niin pitääkin 🙂

  • Reply Martina torstai, 21 tammikuun, 2016 at 09:59

   Kiitos Anna! 🙂 Joo, herkuttelut otettiin loppuvuodesta takaisin korkojen kera. 😀 Ja saihan sitä onneksi dieetinkin aikana vähän herkutella.

  Leave a Reply