Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tasty Travelissimo – Keltaisesta keittiöstä maailmalle

Kaikki alkoi loppukesällä vuonna 2008. Olin pistänyt kuluvan vuoden aikana koko elämäni uusiksi. Valmistuin koulusta, vaihdoin työpaikkaa, ostin asunnon, muutin pois äidin luota ja erosin poikaystävästäni. Olin innoissani uudesta elämästäni. Rakastin pientä kotiani ja etenkin sen keltaista keittiötä, jossa kokkasin harva se ilta ja kehittelin uusia reseptejä itseni iloksi.

Pian halusin tallentaa kokkailujeni tuotoksia nettiin ja perustin hetken mielijohteesta ruokablogin. Nimesin sen keittiöni mukaan. Keltaisessa keittiössä -blogi oli nähnyt päivänvalon. Eri maiden ruokakulttuurit, ravintolat ja ruokamatkailu näkyivät blogin sivuilla alusta asti ja vähitellen matkailu tuli yhä enemmän mukaan kuvioihin, blogin pysyessä kuitenkin yhä myös ruokablogina.

Blogi kasvoi pikkuhiljaa ja saavutti vankan jalansijan tuolloin vasta lapsenkengissä olleessa blogimaailmassa. Vuonna 2012 alkoi tapahtua kun Keltaisessa keittiössä -blogi siirtyi Rantapallon sivuille. Saman vuoden lopulla liityimme Blogirinkiin ja yhteisöllisyydestä tuli entistä tärkeämpää.

Niin, puhun nyt meistä, sillä blogin perustamisen aikoihin tapaamani mies, josta tuli myöhemmin aviomieheni, oli liittynyt vähitellen blogin taustajoukkoihin ja tärkeäksi tukipilariksi blogin takana. Nykyään Henkka hoitaa etenkin blogin teknistä puolta ja valokuvaamista ja pyöritämme rakasta blogiamme yhdessä.

Jaamme intohimon sekä matkustamiseen että kokkaamiseen ja ruokamatkailusta on tullut ajan myötä yhä enemmän meidän juttumme. Blogi yhdistelee sujuvasti sekä ruokaa että matkailua niin yhdessä kuin erikseenkin ja kehitämme sivuamme jatkuvasti eteenpäin. Blogi-innostus on vaan kasvanut ajan myötä, ja kun vertaa vuoteen 2008, on bloggaaminen muuttunut noista ajoista todella paljon.

Myös Keltaisessa keittiössä -blogi on kasvanut ja muuttunutkin uusien tuulien mukana ja haluamme kehittää sitä jatkossakin yhä paremmaksi ruoka- ja matkailukanavaksi. Vuoden 2016 alussa, eli juuri nyt, on aika yhden ison blogimuutoksen. Olette varmaan jo huomanneetkin mistä on kyse.

Olemme aina silloin tällöin miettineet ettei nimi Keltaisessa keittiössä kuvaa blogia enää parhaalla mahdollisella tavalla. Nimen vaihtaminen on käynyt ajoittain mielessä, mutta vanhasta nimestä luopuminen on tuntunut kaikella tavalla liian vaikealta. Aina tähän asti. Nyt aika oli kypsä ja päätimme vaihtaa blogin nimen.

Halusimme uuden nimen kuvastavan paremmin sekä ruokaa että matkailua, sillä niistähän tässä blogissa on kyse. Suomen rajojen ulkopuolelle levinneiden yhteistyökuvioiden takia nimen olisi hyvä olla kansainvälisempi, sillä Keltaisessa keittiössä ei todellakaan ole se helpoin nimi ulkomailla. Voitte kuvitella miten olen saanut tavata sitä kansainvälisille bloggaajakollegoille ja muille tahoille, eikä sitä siltikään kukaan muista.

Halusimme uuden nimen sopivan meidän suuhun, sisältävän kenties jonkun pienen jujun ja mikäli mahdollista, halusimme ruoan ja matkailun lisäksi myös lempikohteemme Italian näkyvän siinä jotenkin. Pyörittelimme vaihtoehtoja mielessämme ja lopulta blogin nimi oli päätetty:

Tasty Travelissimo

Tästä päivästä lähtien blogi tottelee nimeä Tasty Travelissimo ja Keltaisessa keittiössä -nimi haudataan suurella haikeudella. Olihan nimi ehtinyt vuosien saatossa vakiintua ja olimme hyvin kiintyneitä siihen. Nyt aika on kuitenkin kypsä nimenmuutokselle ja toivotamme ilolla uuden nimen tervetulleeksi. Toivottavasti uusi nimi tuo tullessaan paljon kaikkea hyvää.

Haluan vielä täsmentää että mikään muu kuin blogin nimi ei muutu. Täällä puhutaan jatkossakin ruoasta ja matkailusta entiseen tapaan samojen bloggaajien toimesta kuin aina ennenkin, tuttu pilke silmäkulmassa ja hyvällä fiiliksellä. Tekninen hienosäätö on tämän postauksen julkaisemisen aikaan vielä hieman kesken, joten ettehän ihmettele mahdollisia omituisuuksia blogissa tai sosiaalisen median kanavillamme.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Jael lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 01:07

  Onnea uudelle bloginimelle! Ja bloggaaminen on tosiaankin muuttunut vuodesta 2008;itsekin sinä vuonna laitoin blogin pystyyn:)

  • Reply Martina lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 11:24

   Kiitos! 2008 oli hyvä vuosi aloittaa bloggaaminen. Meininki oli vielä niin pientä, että sai ihan rauhassa oppia erehdyksen kautta. Olisi hurjaa pompata nyt mukaan valtavaksi bisnekseksi kasvaneeseen blogimaailmaan ihan uutena bloggaajana.

 • Reply Marimente lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 01:44

  Jes, onnea uudelle blogin nimelle! Melkein puolueettomana voisin sanoa, että etenkin italian kieleen viittaava loppuliite kuulostaa minun korvaan erittäin hyvältä 😉

  • Reply Martina lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 11:22

   Kiitos melkein puolueettomasta kommentista! 😉 Mietittiin loppuliitettä aika pitkään kun pelättiin sen olevan liian pitkä ja hankala. Sun esimerkistä rohkaistuneina otettiin kuitenkin pääte mukaan nimeen ja ehkäpä juuri se onkin nimen juju, joka jää ihmisten mieleen. Toisaalta joku koukku oli myös pakko keksiä. Tasty Travel ja muut ”normaalit” nimet ovat jo käytössä. 😀

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 18:50

  Kuulostaa maukkaalta! 🙂 Onnea uudelle nimelle!

  • Reply Martina lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 18:53

   Kiitos! Tuntui vähän hurjalta vaihtaa blogin nimi näin monen vuoden jälkeen, mutta toisaalta muutos tekee hyvää ja nyt oli sopiva aika ryhtyä siihen. 🙂

 • Reply alex sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 22:54

  Onnea uuden nimen johdosta! Maukkaasti eteenpäin fortissimo!

  • Reply Martina maanantai, 18 tammikuun, 2016 at 11:04

   Kiitos Alex! Grazie moltissimo! 😀

 • Reply tatjaana sunnuntai, 7 helmikuun, 2016 at 12:09

  Seuraan edelleen blogianne. Voisitko kertoa, mitä uusi nimi tarkoittaa Suomeksi, mikä se juju on?

 • Leave a Reply